Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır psikolojik sorunlarım var. Askerden muaf olabilir miyim?

OğuzHan112 abi heyet günü gelene kadar askeriyede mi kalıyorum?Yoksa babam gelse heyet gününe babamla gitsem askeriye izin verir mi?Seni çok darlıyoruz abi kusura bakma.

Askeriyede kalıyorsun,baban da size eşlik edebilir ancak tek olarak gidemezsiniz.
Nacres

OğuzHan112 abi 1 hafta sonra hava değişimi bitiyor.Korkularım gün geçtikçe artıyor.Abi 3.gidişimde kesin muaf olurum degil mi?Ordaki doktor birdahaki gelişinde fotograflı onaylı kagıdınla gel seni çürüge ayırcaz dedi(komutanlar aynı görüşte olursa diyede ekledi).Ama abi içimde bir korku var.Şimdi babam 2.hava değişiminden önce aramıştı bölük astsubayı ile konuşmuştu çok faydalı oldu gider gitmez sevk alıp 2 gün içinde 2.hava değişimini almıştım.Şimdi bidaha babamın araması iyi olur mu? Yani hemen sevk işlemi için faydalı olur mu abi?

OğuzHan112 abi gözünü seveyim bir yardımcı ol.Benim hava değişimin bitimi haftasonuna denk geliyor.Ben hava değişimi bitmeden 2-3 gün erken gitsem askeriyeye girebilir miyim?Bunu şundan dolayı soruyorum abi haftasonuna denk geldiği için işlemlerim uzayacak.Ama hafta içi gidersem 2-3 gün içinde hastane ve heyet işlemleri biter diye düşünüyorum abi.Bir yardımcı ol abi gözünü seveyim.Bide ilaveten birşey daha söylicem abi babam dün bölük astsubayı ile konuştu durumumu anlattı.astsubayda babama şöyle demiş gelsin biz onun durumunun ciddiyetini biliyoruz muaf olması için elimizden geleni yapacağız demiş abi.

2.3 gün ise bir sorun olmaz, gidebilirsin.
Birlik amirlerinde olumlu konuşmuş muaf olacaksın.
Ancak zamanında git sen daha iyi olur gibi geliyor bana.
Daha önce de konuştuk aynı şeyleri tekrar ediyoruz.
Nacres

OğuzHan112 sağol abi çok sağol.Bu 3.gidişim olucak inşallah bu sefer muaf verir doktor.Doktorun kendisi birdahaki gelişinde seni çürüge ayırcaz dedi ama işte içimdeki o şüphe gitmiyor.

distonimiyokloni Ankara gatada doktor sürekli değişiyor benim korkum o abi.Başka bir doktora denk gelirsem 3.seferde hava değişimi verir diye korkuyorum abi.

Evet kardeşim Bende Ankara'da yaşıyorum.Doktor çalışma çizelgesi değişiyordur programlara göre zaten ama senin kaydın var orda sonuçta.Astsubay'da durumunun ciddiyetini biliyormuş zaten.Bu sefer muaf verirler bence o yüzden evham yapma derim.

Evet kardeşim Bende Ankara'da yaşıyorum.Doktor çalışma çizelgesi değişiyordur programlara göre zaten ama senin kaydın var orda sonuçta.Astsubay'da durumunun ciddiyetini biliyormuş zaten.Bu sefer muaf verirler bence o yüzden evham yapma derim.

Hocam iyi günler bende de anksiyete bozukluğu ve depresif bozukluk var 3 tane ilaç tedavisi görüyorum acaba benim durumum askerlik ertelemeye müsait midir?

Kardeşim erteleme verme ihtimali yüksek ama o an muayenede karar verir.3 tane ilaç kullanıyorsun zaten.Riske girmez doktor ama muhakkak epikriz veya durumunu gösteren yazı almaya çalış doktordan.Kullandığın ilaçların rapor kağıtları yanında bulunsun.Ne zaman muayene gireceksin?

Tecil 31 aralıkta bitiyor ama ayın 15 inde falan muayene olurum diye düşünüyorum

distonimiyokloni abi kesin verirler dimi 3.gidişimde çok korkuyorum abi oraya gitmeye evde bile içim içime sığmıyor.Bu arada Sende mi muaf aldın abi uyum bozukluğundan aldıysan kaçıncı seferde Muafiyet verdiler lütfen Allah rızası için yardım et abi

Pilot kalem
Ankara'nın neresinde oturuyorsan aile hekimi seni oturduğun yerdeki rapor vermeye yetkili en yakın hastaneye sevk edecek kardeşim.
Nacres
Kardeşim benim hastalığım nörolojikti.Askere gitmeden ilk sene erteleme verip ikinci sene yapamazsın dediler.Ben o dönem baya araştırdım.O yüzden senin gibi sorun yaşayıp muafiyet alan çok oldu merak etme,sıkma canını.Orada kaydın mevcut zaten tekrar gittiğinde muaf verme ihtimalleri yüksek sana zaten sevk ederler,riske girmez komutanlarda.

distonimiyokloni sagol abi Allah razı olsun.Herkes genelde 3.gidişte çok yüksek ihtimalle muaf olursun diyor abi.Doktorda bana birdahaki gelişinde seni muaf edicez gibisinden söyledi ama işte o içimdeki korku endişe beni bitiriyor abi.Allah benim durumumda olan kim varsa yardımcısı olsun abi çok daraldım sürekli düşünüyorum.Kötü ihtimaller aklıma geliyor ya tekrardan hava değişimi verirlerse diye içten içe korku sarıyor beni

OğuzHan112 abi teslim olmam gereken günden 1 gün geç gitsem sorun teşkil eder mi?
OğuzHan112 bide abi ben pazar günü birlige gidicem.pazar günü sevk işlemlerini yapıp pazartesi hastaneye çıkarırlar mı abi?

OturanBoğa abi bana bir kere bile cevap vermedin.Tekrardan cevap vermen umuduyla yazıyorum abi.Ben Ankara'da askerlik yapıyorum.ikiside birliginde sevk oldugum 15+15 hava değişimi aldım.Üçüncü gidişimde muaf olurmuyum abi.Doktor birdahaki gelişinde seni çürüge ayırcaz gibisinden birşey söyledi(Komutanların yine aynı görüşte olursa diyede ekledi)Çok korkuyorum abi tekrar hava değişimi verirse diye artık mecalim gücüm kalmadı.Evde duvarlar üstüme üstüme geliyor boguluyorum tekrar oraya gidecegimi bilmek öldürüyor beni.Lütfen bana bir yardımcı ol abi.

Nacres
Anlattıklarına dayanarak muaf alma ihtimalin Allahın izniyle kesin gibin rahat ol doktorun söylemiş zaten birliğinde komutanların niye sağlam desinler zaten iki sefer hava değişimi almışsın zaten onlarda senden kurtulmak istiyorlardır çünkü bir sıkıntı olsa onlarda üstlerine hesap vermek zorundalar kafana taktıkça daha kötü olursun ferah olmaya çalış.

kara duman OturanBoğa çok sağolun abilerim inşallah şu askerlik belasından kurtulurum tekrar hayata dönerim.Allah kimsenin başına vermesin yaşayan bilir

Nacres
İçini rahat tut biliyorum kolay değil ama böyle kafaya taktıkça senin için çok daha zor olacaktır.
Askere gitmeden muafiyet alamadınmı benim oğlum şizofren tedavisi görüyor gitmeden muafiyet verildi askere gittikten sonra süreç daha uzun ve zorlu olabiliyor.
Gerçi şizofrenlere muafiyet daha kolay veriliyor diğer ruhsal rahatsızlıklarda daha çok inceliyorlar.

kara duman abi 2015-2016-2017 yıllarında sürekli psikiyatri hapları kullandım.sonralarıda kötüydüm ama askere gelmeden önce iyi gibiydim.Askere geldikten sonra eski ruhsal sorunlarım tekrar nüksetti hemde çok daha şiddetli bir şekilde.Askere gelmeden önce bu durumda olsaydım zaten imkansız gelmezdim askere falan.İnsan yarınını düşünemiyor vatan millet sevgisi diye hiç kendimizi düşünmeden gittik.Ama kendi ruhsal sorunumuzu düşünmedik.Dua et abi bana gerçekten çok kötü durumdayım.Sürekli dua ediyorum Allah'ım bana yardım et diye.Artık hiç ama hiç mecalim gücüm kalmadı.askere gittigim zaman çok büyük bunalım ve kriz geçiriyorum.Koguşta duvarlar üstüme üstüme geliyor boguluyorum.Sürekli panik atak geçiriyorum ve ne uyku ne iştahım var.Artık kafayı yemek üzereyim.Birdahaki gittigimde muaf vermezlerse ben birdaha gidemem.Allah ben ve benim gibilerin yardımcısı olsun çok ama çok zor bir durum

Nacres
Tedavi sayesinde iyiymişsin bu tür rahatsızlıklar stresli ortamlarda alevleniyor askerliktede normal insan için bile yeterince stres var değilki ruhsal rahatsız birisi için kolay değil.
Neyse geçmişe ah vah etmen hiç bir şeyi çözmez oğlumun doktoruna askerlik işini sorduğumuzda kesinlikle gitmesin daha kötü olur vatanı kurtarmak hastalaramı kaldı demişti bu vatan hainliği değil keyfi bir durum yok.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN SENİN İÇİN NAMAZLARIMDAN SONRA DUA EDECEĞİM SENDE NAMAZ KILMIYORSAN KILMAYA ÇALIŞ VE HER GÜN FELAK VE NAS DUALARINI OKUMAYA ÇALIŞ MANEVİ DESTEK ÇOK ÖNEMLİ SADECE İLAÇLA OLMUYOR BU İŞLER.

kara duman Allah razı olsun abim.evde uyku uyuyamıyorum annem sabaha kadar başımda iki gözü yaşlı aglıyor.Tekrar eski ruhsal sorunlarıma dönmem onuda çok üzdü.Babamda aynı şekilde benim için çok endişeleniyorlar.İnşallah 2 gün içinde biter bu iş abi.Üçüncü seferde muaf alacagımı umuyorum doktor seni birdahaki gelişinde ayırcaz dedi.Tek dayanagım bu sözü ve ailemin bana olan destegi ayakta tutuyor beni.Sağol Abim Allah razı olsun senden.Oglunada Allah acil şifalar versin.Bende dua edicem oglun için abi.

Nacres
İyi dileklerin için çok sağol Alllah sıkıntısı olan şifa bekleyenlerin yardımcısı olsun Amin.
Anne ve babanın duasını alman çok önemli
Sonucu buraya yazarsın.

kara duman bu pazartesi günü birlige teslim olucam abi 5 gün daha burdayım.Komutan direk hastaneye sevk edicek tekrar.Üçüncü seferde muaf tutacagınıda söyledi doktor.Komutanımızda muaf olmam için elinden geleni yapacağını söylemiş babama.Ama ben niye hâlâ bu kadar sıkıntı ediyorum niye hâlâ askeriyeye gitmeye bu kadar korkuyorum bilmiyorum.Gözüm çok korktu orda yaşadıklarım aklıma geldiği için ondan dolayı oldugunu düşünüyorum.Çok zor şeyler yaşadım askeriyede o yüzden oldugunu düşünüyorum.umarım 2 gün içinde biter ve evime muaf almış bir şekilde gelirim.Hepinizden yardımlarınız için Allah razı olsun🙏Sonucu mutlaka yazıcam buraya

Üst Alt