Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanma sürecine dair deneyimler..?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar bu kurum hangi belgeleri istiyor?

Bende Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına diyetisyen olarak atandım. Ancak nereye ne zaman hangi evrakları götüreceğim bilemiyorum. Birde bana nerede görev verecekler o da muamma anlamadım tecrübesi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi

Santiaqo

Önceden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" nın internet sitesinde duyurular kısmında yayınlanıyordu şimdi nasıl oluyor bilmiyorum.

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Puanımı soran arkadaşlar olmuş 89 küsür puan almıştım. Taban ve tavan puanlar açıklanmış olsa gerek oradan bakarak bir veri elde edilebilir

Ben de Aile Sosyal Politikalar bakanlığına öğretmen olarak atandım. Bakanlığı aradım duyuruları takip edecekmişiz. Göreve ne zaman başlarız acaba? Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı tam olarak nereye atama yapacak ben sağlık personeliyim neticede sağlık bakanlığı da yapmıyor aramamızı bu konuda da bilgisi olan var mı

Ne kadar şanslılarsa salondakiler atandı burada mı diye teyit edildi. Hala bu işlerin hakkaniyet ile olduğuna inananlara gerçekten hayranım. Keşke ben de böyle olabilsem. Ne demişler cehalet mutluluktur

DepresifLife

Olay şu, atama sonuçları sistem tarafından belli oluyor daha sonra atanan kişiler kimler diye devlet ön sorgu yapıyor. Ankara da ikamet eden atananlar kimlerse onlarla iletişime geçelim külliyeye gelsinler ve programa dahil olsunlar diyorlar. Bana da telefon geldi programın yapılmasına 15 saat önce aradılar ve bir çok kişi katılım göstermiyor bize verilen bilgiler doğrultusunda arama yapıyoruz denildi ben nazikçe teklifi geri çevirdim. Sizler gibi sıradan vatandaşım, aksine muhalefetim, kura ile yapılan atamalara güvenmem gerisi içinde mülakat varsa araya girerler düşüncesi taşırım. Bu şekilde karamsar bakmak önümüzde ki sınavda istediğimiz puanı elde etmeye mani olan negatif düşünceler diye düşünüyorum. Ama tekrar edeyim.. Kura ve eğer atamada Mülakat varsa bende güven beslemiyorum.

Günaydınlar, sağlık bakanlığına ataması gerçekleşen kişilerin evrakları 15 Mart'a kadar teslim edilmek üzere açıklanmış. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu durumlar da biraz yavaş mi hareket ediyor acaba ? Her gün duyurular kısmına bakıyorum gelen giden yok :)) yanlış bir yere mi bakıyorum yoksa

Günaydın hocam, aynı şekilde ben de takipteyim sürekli ama hala bir bilgi yayınlanmadı. Ben de yanlış yere mi bakıyorum diye düşünmeye başladım ancak hem ana sitenin duyurular kısmını hem de personel müdürlüğünün duyurular kısmını takip ediyorum. Umarım bugün açıklarlar bizden istenen belgeleri. Biz de bir an önce teslimini gerçekleştiririz.

aile bakanlığı personel genel müdürlüğü sayfasında duyuruları takip edin. atandığınız yerin aile il müdürlüğü sayfasında da bakabilirsiniz. ayrıca il aile müdürlüğü personel servisini arayarak telefonunuzu verebilirsiniz. hala atama kayıtları taşraya ulaşmadı. geçmiş yılların ekpss alımlarıdna istenen belgelere bakabilirsiniz. genelde aynısı olur.

Santiaqo
ekpss puanıyla atamalarda puan vardır. mülakat yoktur.

aile bakanlığı personel genel müdürlüğü sayfasında duyuruları takip edin. atandığınız yerin aile il müdürlüğü sayfasında da bakabilirsiniz. ayrıca il aile müdürlüğü personel servisini arayarak telefonunuzu verebilirsiniz. hala atama kayıtları taşraya ulaşmadı. geçmiş yılların ekpss alımlarıdna istenen belgelere bakabilirsiniz. genelde aynısı olur.

Hocam selamlar, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Şöyle bir sorum var bu noktada netlik kazanamadım. Anladığım kadarı ile önce belgeler teslim edilecek sonrasında eğer belgelerde bir eksiklik unsuru yok ise atama kararnamesi çıkarılacak aynı zamanda atanan il müdürlüğüne bu bilgiler gönderilecek. Peki bundan sonraki kısım nasıl şekilleniyor? Yani kararname çıktıktan sonra hangi ilçeye atanacağımız kurumumuzun neresi olacağı ne zaman göreve başlayacağımız nasıl belirleniyor? Bunun için bizim ekstra bir şey yapmamız gerekiyor mu? Yoksa il müdürlüğü tarafından mı bizimle irtibat kurulacak? Çok sordum farkındayım fakat bu noktayla ilgili sağlıklı bir bilgi edinemedim. Teşekkür ediyorum şimdiden cevaplarınız için.

Bilgiler için ayrı ayrı teşekkür ederim. Süreçte birbirimize destek olmak çok daha rahatlatıcı oluyor.

Geçmiş yıllar da istenilen belgelere ulaşma noktasında da sıkıntı yaşıyorum. TC kimlik ile giriş yapmamı istiyor sistem. Ama daha öncesinde ataması olan arkadaşların bilgisi varsa buradan yardımcı olabilirler. Ben bulamadım yani 😀

sisifos
AÇIKLAMALAR

ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 2019 - EKPSS sonucuna gore Bakanlığımız kadrolarına atanmaya hak kazanan personelin atamalarının yapılabilmesi için, aşağıda belirtilen belgelerle birlikte Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü’ne (Atama Şubesi; Emek Mh.17. Cadde No:13 C Blok K:2 Emek/Çankaya/06520 ANKARA) 05/02/2020 tarihine (mesai bitimi) kadar başvurmaları gerekmektedir.
Tebliğ olunur.

İSTENİLEN BELGELER:

1) Kimlik Fotokopisinin onaylı örneği,
2) Öğrenim belgesinin onaylı örneği,
3) Ortaöğrenim belgesinin onaylı örneği (Ortaokul veya lisede hazırlık okuyanlar için),
4) 6 adet vesikalık fotoğraf (Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerine göre çekilmiş, erkek adaylar için ceket ve kravatlı),
5) Erkek adaylar için; Askerlik Durumuna dair yazılı belge,
6) Adli sicil belgesi,
7) “Engelliler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu,
8) AÇSHB Atama, Taahhüt ve Başvuru Formu
9) Mal bildirim formu (Form önlü arkalı tek sayfa olacak şekilde kapalı zarf içerisinde teslim edilecektir.)
10) Atama belgesinin internet çıktısı,
11) Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için hizmet belgesi,

İletişim için:
Personel Genel Müdürlüğü Tel. No: 0312 296 74 57
0312 296 58 32

NOT:1 Adaylar, onaylı örneği istenen belgelerin aslını ibraz ederek, fotokopisi ile başvurmaları durumunda, belgeler Bakanlığımızca onaylanacaktır.
Posta yolu ile başvuracak adayların ise mutlaka belgelerin asıllarını veya onaylı örneklerini göndermeleri gerekmektedir. Postada yaşanacak gecikmelerden Bakanlığımız sorumlu değildir.
Santiaqo
Geçmiş yılın duyurusunda istenen belgeleri gönderdim.
Bu sene de yapılacak işlemler aynısı.
Önce AİLE BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ duyuru yapacak. Sitesinden takip edebilirsiniz.
https://www.aile.gov.tr/pdbs/duyurular sitesini atıyorum.
Duyurudan sonra siz en kısa sürede (genellikle 15 gün ile 30 gün içerisinde) bizzat il müdürlüğüne giderek, duyuruda açıklanacak evrakların noter onaylı fotokopilerini ve asıllarını götürmeniz gerekmekte.
halen memur olarak çalışanlar hizmet belgesini de sunmalıdırlar. Ayrıca kurumlarından izin(muvafakat) almaları zorunludur. atamanın içerğine ve hak kaybına göre dava yolu açıktır. ilk defa atananlarda hizmet belgesi ve muvafakat e yani haliyle aranmamaktadır. bu fazla gereksiz bilgiyi de vereyim kafalar karışmasın.

7-) Engelliler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu

Benim elimde 2016, 2018 engelli raporları var. 2020 veya 2022 almadım. Bunu güncel mi istiyorlar ? Eğer güncel istiyorlar ise şimdiden hastane işlerini halletnek lazım.

Santiaqo

elinizdeki raporda ağır işlerde çalıştırılamaz kısmı boş ise raporunuz barkod/karekod içermiyorsa, durum bildirim raporu veya hekiminize danışarak tek hekim raporu almanız gerekecektir. Ancak genelde hekimler heyet raporlarına yönlendiriyorlar. rapor süreci konusunda haklısınız. kurumla konuşmadan yola çıkmayın.

Arkadaşlar istenilen evraklar ne zaman yayınlanır görüşüp bilgi alabilen varmı?

Hocam çok teşekkürler bilgilendirme için. Tek anlamadığım nokta şurası. Atama kararnamesi çıktıktan sonra yani evraklar eksiksiz teslim edilip il müdürlüğüne ulaşıp sonuca varıldıktan sonra il müdürlüğü mü bize ulaşıyor? Ne zaman başlayacağımızı evrak tesliminden sonraki süreç nasıl ilerliyor? Şunu demek istiyorum. Belgeleri teslim ettik bir eksiklik yok kararname çıktı il müdürlüğü bizi arayıp şurada başlıyorsunuz şu zaman gibi bilgilendirme mi yapıyor? Çok sordum kusura bakmayın ama kafam bu noktada karıştı aradığımda da bu konuya ilişkin net bir bilgi edinemedim. Teşekkürler şimdiden.

sisifos

Aynen söylediğiniz gibiymiş hocam. Dün ben aradım il müdürlüğünü evraklar bakanlığa gönderildikten sonra atama işlemleri gerçekleştikten sonra il müdürlükleri bize ulaşacakmış şu zamana şurda işe başlayacaksınız diye

Peki çalışacağımız yeri neye göre belirliyorlar ? Ben Ankara da ikamet ediyorum mesela.. İkamet ettiğim adrese göre mi yoksa ihtiyaç duyulan yere göre mi atama yapılıyor ? Bize danışılıyor mu diye de merak ediyorum..

Teşekkür ederim gerçekten. Ben de aradım fakat işe başlama kısmını tam anlayamamıştım. O zaman süreci öğrendiğimize göre evrak teslim duyurusunu beklemeye devam. Yarın açıklanır umarım.

Hocam net emin olmamakla birlikte şöyle bir ifade okumuştum bunu araştırırken sizinle de paylaşayım. Öncelik ihtiyaç olan yer neresi ise orası. Ancak mesela 2 yere ihtiyaç var ayrı ilçeler vs o zaman sizi arayıp danısıyorlarmıs. Ama dediğim gibi bu okuduğum bir ifade kesinliğinden emin değilim çünkü resmi kurumların bir yazısından okumadım.

Raporumda istihdam kısmında değerlendirilmedi yazıyor. Yeni rapor mu almam lazım?

Bende de 2018 raporu var. Yeni rapor isterler mi diye merak ediyorum. Süreç yeterli olur mu almak için o da ayrı bir soru işareti..

lacivert21

Böbreklerim de Kronik rahatsızlığım var. 2016 ve 2018 raporlarım neredeyse aynı %62 ve %68 ancak ondan sonra almadım. Gerek duymadım nedense

Santiaqo

Son sınava girdiğin raporda bir değişiklik yoksa eğer sadece uygun görürlerse durum bildirir raporu isteyebilirler.

Üst Alt