Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailenizle ilişkileriniz nasıl?

Ailemle arasıra tartışmalar uyuşmazlıklar olsada iyi bir seyrimiz var. Annem babamla eşimle olsun genel ilişkilerimiz olsun iyidir. Aile bizim içinde çok önemlidir.

Ailem Varmı ötesiiiiiiii :p :p :p

Allah kimsenin Aile ilişkilerini zayıf bırakmasın :wink:

Ailenin ilk çocuğu; Doğal olarak 4 kardeşin en büyüğüyüm, ama ben mi büyüğüm onlar mı büyük belli değil. Annemle babam 17 senedir aynı evde fakat ayrılar balık baştan kokar abi.. Aile ilişkilerim dışarıdan bakıldığında güzel görünse de idare eder diyelim...

Evdeki huzur hiçbiryerde bulunamaz

İyi ailelerimiz var, Allah başımızdan eksik etmesin. Genelde herkes özellikle annelerimize duyduğumuz o aşırı sevgiden bahsetti, bende farklı değilim benim içinde hayatımdaki en önemli kişi annemdir. Allah ömür boyu başımdan eksik etmesin. Annemden sonra hayatımda önemli bir yere sahip olan ikinci kişi eşim oldu. O da annemi benim kadar seviyor ve biz zaten ayrı duramadığımız için ve tabi ki bebişime de annem bakıyor tüm bu sebeplerden dolayı birlikte yaşıyoruz. Aile hayatımda mutlu olduğumu ve herkese mutlu bir aile diliyorum. Ev içindeki huzur hiçbir yerde bulunamaz ve insan dışardaki tüm yorgunluğunu evindeki huzur içinde unutuyor, dinçleşiyor. Akşam işten eve gittiğimde mutluluğuma mutluluk katan, hayatıma neşe katan küçük bir de bebeğim var. Allahıma şükürler olsun, Allah herkese bu mutlulukları yaşatsın.
:):):)
Sevgilerimle,

edoş

çok çok iyi ama evlı olan ablam ne zaman bize ğelse anamla aram bozuluyor :twisted: onun dısında super ötesı bir sey :lol:

Canım ailem
her zaman yanım da desteğini hiç ama hiç esirgemeyen vefakar ailem.allah yokluklarını göstermesin.iyi ki yanımdalar.

Aile sağlık gibidir. Değeri kaybedilince anlaşılır. :wink:

WaLe, arkadasım o kadar guzel yazmıssın kı ustune soylenecek hıcbırsey yok.

mesaj konusu

Konular aiileden devam ederken bir cümlede benkatkıda bulunuyum dedim arkadaşlar insan yaşamının en değerli temeli aiile olduğunu bilmemiz bizim en önde gelen konulardan biri olmalı şünkü bizim kültür ve felsefemiz bunu benimsemiş herzaman iyi bir aile iyi ve huzurlu bir yaşam demektir ailedeki karışıklık ların gözükmeye başladığı zaman bun kimseden birşey beklemeden düzeltmeye çalışmak herzaman iyi ve hüzürlü bir yaşamın yeniden hayata dönmenin başlangici demektir
tabiki bizimde başkalarının örnek alabileceği bir aile ortamımızvar
bu gibi huzulu mutlu ayleyi allahım herkese nasip etsin.

Ya arkadaşlar yaşanan şeyler nasıl unutulabilir ve insanın yüreğinde yaralar aştıysa ve o yara her gün kanatılarak dahada kötüye götürülürse o zaman ne olacak evet benimde bir annem ve babam ve kardeşim var ben hastalanmadan önce çok kez hafif sandığımız hastlalıklar geçiridim ve nerdeyse %90 kendim ya kendim tedavi yoluna gittim ilaç alarak (burda aile hiç bir desteği yok üstelik konuşmalarla köstek olurlar..) yada hiç bir şey yapmayarak kendi kendine geçsin telkini uygulayarak hastaneye gidemezsin çalışmıyorsun seni götürmezler geçsin diye beklerler yada ordan burdan duyduklarına bakarak eczaneden ilaç alırlar ve ne oldu sonunda biliyormusunuz yanlış hatırlamazsam 8 sene yüksek tansiyonla geçti hayatım ne oldu sonunda böbreklerimin ikiside bitti tükendi artık çalışmıyorlar bu bu halde 25 gün boyunca diz kapaklarım ve ayak bileğimdeki dayanılmaz acıyla 25 gün geçirdim her gün gelir sorarlar nasılsın aynı agrı inanın diş agrısından berbat bir şey diş agrısı yanında halt etmiş 25 günün sonunda yine bir kriz seansında artık dayanamayacağımı bildirip bağırıp çağırmak suretiyle Ankara Gazi Acili boyladım dr sordu bende cevapladım benden kan aldılar 15 dk sonra geldiğinde dr sizin iki böbreğinizde iflas etmiş sizi diyalize almak zorundayım diyordu dr bu agrıdan berni kurtarda ne yaparsan yap evet o agrılar bitti şimdi beni %90 agır özürlü hasta olmama ragmen evde hasta olarak görmeyen bu ne hastalığı diyen bir kardeş bir aile var kardeş seni dövmeye öldürmeye kalkar bilmez ki bu insnaın her organı zaten bitmiş %1o ila çalışıyor baba 25 yıldır olduğu gibi abuk sabuk konuşarak seni öldürmeye kalkar diyalizden gelmişsinizdir tansiyon 9 larda 9/6 9/5 ayakta duracak haliniz yoktur evde tek olan kanepede kardeş yatmaktadır sizi görür oralı bile olmaz eğer zar zor ses verirde yatmam gerekiyor diyebilirseniz ehhh kalkar o halde kendi işinizi kendiniz yapmak zorundasınız yanınızda kimse yoktur daha bu yaşadıkalarımın %5 BİLE DEĞİL GELİN SİZ KARAR VERİN SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ (GİDECEK YERİNİZ YOK).........

destına okurken ınan ıclerım parcalandı arkadasım. Allah yardımcın olsun. Hıc cevrende sana destek olabılecek kımsen yokmu.

biz 6 kardeşiz ve çok mutluyuz ailem olmasa ben ne yapardım her zaman yanımda oldular onlara çok teşekkür ediyorum allah hepsinden razı olsun

iyiki varlar ve hep yanımda olsunlar.onlarsız bir hayat düşünemiyorum ..

ben annemsiz bir hayat düşünemiyorum evlenirkende onu yanımda götürücem valla :) iyiki varsın annecim babacım ve canım kardeşim sizleri çoook seviyoruum...

ailem tam tersine tatil olsada annemin gül kokusunu duyabilsem diyenlerdenim. Ablalarımın kardeşimin annemin sesini duyamdan birgün yapamam. Düşünüyorumda eski zamanda yaşasaydım telefon olmasaydı gurbet nasıl çekilirdi acaba. Onları cok özlüyorum.... Ailem sizi seviyorum

Her sabah uyandığımda iyi ki ailem yanımda diye şükrediyorum.Allah yokluklarını göstermesin.
Evde engelli olmam küçük bir ayrıntı.Hatta çoğu zaman benim fikirlerine güvenilen ve değer verilen birisiyim.
Paylaşmak istedim sizlerle...
Birde hiçbir zaman sorun olmayın sorun çözen olun ailelerimizinde bizim desteğimize ihtiyacı var unutmayın.

Allah kımseyı anne babasından ayrımasın. Onların sevgısı ve şevkati olmasa asla yaşayamam. En kötü günlerimde ablamdadahil olmak uzere hep yanımda oldular.

Ailemızle ilişkilerimiz nasıl.?

Aılemızle ılıskılerımız nasıl. Bır engellı olarak kendımızı farklı hıssettıgımız yada farklı hıssettırıldıgımız oluyormu. Engelimız bızı aılemıze karşı yakınmı hıssettırıyor, yoksa bızı evden uzaklastırıyor mu.? Akşam oldugunda evımıze koşarakmı yoksa yıne aksam oldu yıne kavga gurultu bızı beklıyor endısesıylemı evımıze gıdıyoruz.

aılemız en değerli varlıklarımız. hıcbır zaman vazgecemeyecegımız ekmek su gıbı guneş gıbı ıhtıyacımız. canım aılem sızlerı cok ama cok sevıyorum.

Allah kımsenın eksıgını vermesın......arkadaslar belkı bılıyorsunuz duymussunuzdur ama yınede sızınle paylasmak ıstıyorum...lutfen okuyalım...

Nazım hikmet'i bılıyorsunuz,bılmıyorsanız bıle duymussunuzdur sanırım,nazım hocada rus edebıyaclıları gıbı örnegın tolstoy,dostoyevsk gıbı cok degerlı rus edebıyacıları gıbı o'da hapıste yazmış daha cok.Tam emın degılım ama sanırım son kıtap'i olsa gerek adı'da Cok guzel oldugu gıbı.YAŞAMAK GüZEL ŞEY BE KARDEŞİM...bunu soyleyen yanı nazım hoca.24 yıl hapıste ve işkence gormuş biri...
Evet degerli arkdaslar yaşamak gercekten her durumda guzel.evet olacaktır vardır bızım sorunlarımız sıkıntılarımız canımızı sıkan bazı ınsanlar olacak yada olmayan ınsanlar...

Sık Sık kıtap okurum..Sımdı okudum kıtap BAŞARMA CESARETINI GOSTERIN kıtaptan gecen kısa bır sey anlatmak ıstıyorum...
ABD'de piskolog bılım adamının bırının hastası gelıyormuş.dırek yakasına yapısıyor sorunlarımla başa cıkamıyorum lutfen bana yardım edın cozum yollu bulun bana demış..hocada bırak yakamı sakınles sen sana sorunları olmayan olmaycak ınsanlar gostercem..yakasını bırakıyor sakınlesıyor ve bulundukların yerın bır kac blok otesınde bır yer mezarlık gosterıyor dıyor kı..burda tam 150.000 kısı yatmakta ve hıc bırının hıc bır sorunu yok demiş....
Evet yasıyorsak sorunlarımızda olacak...Aslında sorunlarımız olduguna sevınmelıyız bır acıdan.tabı herkesın dusuncesı farklı olur...

ınsanın ailesi gibi yok..gercekten ama.ayrılmak ıstemedıgım ayrılmayı dusunemedıgım yegane ıkı varlık.cok sanslıyım..onlar benı hala kucuk bebklerı olarak görürler ben de onları.benım ıcın onlar da bebek gıbıler..allah kımseyı annesız babasız bırakmasın

----------

her gece onlar yokmus gıbı dusunup her sabah onlar yanımda dıye sukredenlerdenım

burcu1538;

Bu genç kızlarn (evlenme çağındaki):D çoğunda olan bi durum herhlde engelli engelsiz ayrım yapmdn iyi bir aileleri varsa mutluysa baskı yoksa ayrlıp gitme korkusu var ama onlardn ayrılmıyosnz ki korkmayın yav kocanzda annenz bananız olur sizin hem annenz babanz ayrılmıyoki sizden hep yine yanınzda siz aile olcaksınz artık yenin korkularınızı korkaklar sizi:D
Evett. burdan ne sonuç çıkıyor genelleme yapmdn sadece bu yazıya göre bayanlar erkeklere göre daha korkak sonuççççççç öle hiç alınmayn öle işte:D

yeri geliyor çok iyi,yeri geliyor çok kötü,anlıyacağınız bu !hayatta en büyük varlıklarım ailemdir...

Destina öncelikle ALLAH yar ve yardımcın olsun ,bizim aileye gelince annem benim herşeyimdir bir dedigimi iki yapmaz babamla pek o kadar deil ama herşeye rağmen bir çok aileye göre süper bir ailemiz var

ailemle ve çevremle aram çok iyi hiç bir zaman engelimle dışlanmadım sorun yaşamadım.Çok mutluyum ailemin ve çevremin yanımda olmasından ve beni engelimden dolayı dışlamamalarından ve acıma duygularıyla bakmamalarından hep kendileri gibi gördüler.o nedenle ayaklarımın üstüne sağlam basarım bunu öğrettiler.çok mutlu ve huzurluyum

benim çocuk felci geçirmemin sebebi annem ve babam. nedeniz bakımsızlık başka hiç bir şey değil. bu durum da da kendileri çok ama çok seviyorum. sevmezsen elime ne geçicek. yeri zamanı gelince bu engelli oluşumun sebebi kendileri olduğu için kavga da ediyoruz, tartışıyoruz da ama yine de seviyorum...

teşekkürler..

zamana mekana göre değişiyor hehe süper olduğu zamanı var kavga ettiğimiz zamanda var

Allaha çok şükür benim bir sıkıntım yok
ama bazen gereğinden fazla ilgi gösteriyor buda beni biraz çok sıkıyor

Üst Alt