Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AK Parti'nin 7 Haziran seçim beyannamesinde Engelilerle ilgili madde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

M.Zahid

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
AK Partinin seçim beyannamesi 77.Madde

77 Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımının önündeki bütün engelleri kaldırmak devletimizin sadece anayasal bir görevi değil aynı zamanda ahlaki bir sorumluluğudur.

Hı hı aynen dediğiniz gibi,12. yıldır uyguluyorsunuz ya, hepsi savsata yalan dolan,halkı kandırmaktan başka bir şey değil. Tek dertleri Başkanlık sistemi 77.milyon insanı esaret altına almak.

sağlık bakanının engelliye,'Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz, daha ne yapalım?'

demesi yukarıda bahsedilen 'ahlaki sorumluluk''a dahil mi acaba, bilelim..

engellilere 3 ayda bir verdiği 3 kuruşla sen bununla geçin üstelik evde kişi başı gelirin 255 lira yani aylık sadece kuru ekmek parasını geçerse sana kuruş maaş vermem demesi en büyük ahlaksızlıktır bence Allah o baştakileri de inşallah engelli yapar o zaman ancak anlarla engelliyi akp oy veren engelliler 3 ayda bir aldığınız 3 kuruşu gidip milyarlık sarayda doya doya harcayabilirsiniz.

Polio sekeli hastalarının emekli olamaması, %40 bile verilmemesinden tutun, evde bakım paralarına dikilen gözler, Araçlarda KDV nin kaldırılacağını beyan edip, seçimden sonra öyle bir beyanımız olmadı demelerine kadar uzanan yalanlar yelpazesinin son dilimi bu galiba :D

Akp e oy yok. verenden de şüpheciyim artık :) oyup milli ittifak a açık açık belirtmek şart oldu :)

77.maddeyı 7 hazıranda gosterelım şunlara.

12 yıl önceki engelli hakları ile şimdiki engelli haklarını bir mukayese edin. O zaman anlarsınız farkı. Nankör olmaya gerek yok. Ha yapılanlar yeterli mi? değil elbette, ama önceki yalancı iktidarlardan daha iyi oldukları kesin. 92 yıllık cumhuriyet tarihimizde engelliler için yapılan çalışmalara bakın. bir de bu iktidar döneminde yapılan çalışmalara bakın. Allah için tarafsızca değerlendirin. Saygılarımla...

Tarafsızca değerlendirdim :( gördüklerim hiiiiç hoşuma gitmedi zenginin istiktarıda beni hiç ilgilendirmiyor ben asgari ücretin istikrarına bakarım oda bayağı bi istikrarlı gitmiş 12 sene önceki simit çay hesabını yine yapıyorsun yine aynı çıkıyor yani asgari ücretli yine AÇ

yakamoz06

emekliye de asgari ücret gibi maaş verilince tekrardan çalışmak zorundayız.. son verilen asgari ücret zammından sonra akp ye oy yok...

videoyu izleyin

görmek istemeyen onu düşünmez işte kaç sene oldu halen aynı asgari ücret
halen yaptıklarına bak diyorlar
ewet 12 senede içinde yaptıkları çok fazla sey ama sırf kendilerine :)

Pardon da yapacaklar tabi ki... önce ki iktidarlar döneminde toplanan vergilerle şimdi ki toplanan vergiler aynı mı? ÖTV ne zaman girdi devreye? Balık hafızalı olmayın allah aşkına... 20 tl lik telefon görüşmen, vergilerle 80 TL oluyor, benzin keza öyle, elektrik, su ve diğerleri de aynı... bu kadar para akarken, hiç bir hizmet yapılmasa bu iktidarı kurşuna dizerler... artık hortumlama dönemi bitti, onun yerine bir taraftan icraat yapıp, o icraatların ihalelerini yakınlarına vererek köşelik oluyorlar, uyanın artık ya uyanın... Ben burda hiç bir partiyi desteklemiyorum, kimse adına yazmıyorum...

Devir artık bilişim devri, herkes herşeyden haberdar olabiliyor, en ufak yolsuzluklar ortaya çıkıyor... Bu nedenle hizmet vermek zorundalar, ama bu çalmadıkları anlamına gelmiyor... Cumhurbaşkanı saray yapacağına, emekliye ek ödenek verebilrdi..Milletvekilleri 2 yılda emekli olup, 6.000 TL emekli maaşı alacağına, o ödenekleri vatandaşa çıkarabilirlerdi. Din, Allah Kitap üzerinden kusura bkmayın ama siyaset yapıp, seçim zamanı kömür, makarna dağıtaraktan fakirleştirdikleri insanlardan oy alıyorlar...

Bu kadar vergi ödeyen bir millet yok bu dünya da inanın yok... Yaptıkları ortada deyip, 3 kuruşluk marmaray, duble yol, vs vs yalanlarına kanmayın, bunları yapmak zorundalar... Bundan önce ki iktidarları örnek gösterdikçe 1 arpa boyu yol alamaz bu ülke... Anayasa değişmeli haklısınız ama nasıl değişmeli biliyormusunuz...

İktitarda olsa, halkın ortak olarak tayin kıldığı bir komite, tüm ihaleleri, tüm süreçleri denetlemekle yükümlüdür... Buldukları yolsuzluklar neticesinde sorumlular en ağır şekilde cezalandırılacaktır, gerekirse hükümet düşürülecektir gibi, halkı, ülkenin kasasını koruma altına alacak hükümler konulmalıdır....

Kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerin daha çok koruma altına alındığı, sert ceza ve pozitif ayrımcılığın olduğu yasalar getirilmelidir... Çalışandan eşşek yüküyle vergi alınıp, bunun 2 katı iş verenden alınmamalıdır, bu yüzden işssizlik aldı başını gitti.... Büyük şirketlerden belli vergiler alınmamalı ve bu dopğultuda asgari ücret açlık sınırının üstüne çekilmelidir...

marmaray ve duble yollar karnınızı doyuruyorsa, çocuğunuza gelecek sunuyorsa ben susuyorum...

Selamlar,

Son 12 yıldır engelliler adına yapılan duzenlemeleri fark etmemek nankörlük olur ama derseniz yeterlimi tabiki değil fakat Yiğidi öldür hakkını yeme demişler atalarimiz bende bu hükümetin çıkardığı engelli emekliliği yasasindan magdurum egerki yasa hiç degismemis olsaidi bu sene emekliydim bunun yaninda 2022 masi ve evde bakim ayliklarindaki gelir kritelinin kalkmasini bende istiyorum ne yapalım şimdi mevcut hükümetin engelliler adina yaptıkları diğer çalışmaları görmeden mi gelelim bence elestirininde bir dozu olmalı nankörlük etmemek lazım saygilarimla

AK Partinin seçim beyannamesi 5.Madde

" Her türlü yolsuzlukla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Şeffaflığın yerleştirilmesi ve yolsuzlukla mücadelenin bir zihniyet ve kültürel dönüşüm gerektirdiği bilinciyle,
bireyden başlayarak tüm alanlarda daha ileri bir noktayı hedefliyoruz.

Ha ha ha hayyyyyyyyyy :p Anlayan anladı :confused:

2002 - 2015 arada 13 sene var. Elbette bu kadar süre içerisinde birşeyler yapıldı. Dünyada birçok şey değişiyor. Mesela ben 13 sene önce engelli değildim, şimdi engelliyim. Kıyaslamayı yaparken bunlar yapıldı demek olmuyor. Yapılabileceği halde yapılmayan şeylere de bakmak lazım ve eminim ki kim bu kadar uzun süre iktidarda kalsa bu yapılan şeyleri o hükümet de yapardı.
17-25 aralık tarihini, gemicikleri, türgev'i, ayetle dalga geçilmesini, milletin a..na koyacağız diyen adamı nasıl iş adamı yaptıklarını, özelleştirmeyle kimlerin nasıl zengin edildiğini, özelleşen yerlerin nasıl peşkeş çekildiğini de asla unutamayız.
Koskoca başbakan yardımcısı çıkıyor Ankarayı parsel parsel sattı diyor ve buna rağmen peşinden koşanar var. Benim oyum asla akp ye değil.

Yıl 2000 Özürlü sınavına girdim sonuç.: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 21
Yıl 2001 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 22
Yıl 2002 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 23
Yıl 2003 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 24
Yıl 2004 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 25
Yıl 2005 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 26
Yıl 2006 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 27
Yıl 2007 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 28
Yıl 2008 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 29
Yıl 2009 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 30
Yıl 2010 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 31
Yıl 2011 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 32
Yıl 2012 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 33
Yıl 2013 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 34
Yıl 2014 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 35
Yıl 2015 Özürlü sınavına girdim sonuç: " ? "...Yaş 36

Siz daha neyin tartışmasınını yaparsınız Türkiye gelişiyorsa biz engellilere mi değişiyor yapmayın Allah aşkına kimse kimseyi kandırmasın, gördüğünüz gibi sonuç ortada ben partilerin icraatlarına inanacak kadar aptal değilim...

AKP ye ne verdin ne yaptın diyen adam....

2002 den sonra çıkmış yasalar ve yönetmeliklerle elde ettiği tüm hakları geri versin. (Yok vermem diyorsa bi zahmet şerefli ve adil yorum yapsın.)

@hasan_06
Sanki veriyoduın a...

Alacaksa ben tüm hakları vermeye razıyım. Hak olarak sadece 1 kez ÖTV indiriminden faydalandım o hak da daha öncede olan birşeydi. Hemde motor sınırlaması yoktu. En başta okumasını sonra yorum yapmasını öğren insanın asabını bozma. şerefli yorum vs.şeref meselesi senin savundugun partininki gibi birsey değil. ne verdi demedim verdikleri herşey dünyada değişen şeyler.

Son düzenleme:
Bu tür maddeler matbuu şekilde tüm parti programlarında mevcuttur.

AKP 12 yılda bana göre engelliler lehine doğru dürüst hiç bir şey yapmamıştır. Sadece mevcut mevzuatı tek bir yasada aynı çatı altında birleştirmiştir ve biraz da kapsamı genişletilmiştir. Açar bakarsanız bu uygulamaların ve mevzuatın AKP'den önce başladığını görürsünüz.

Her şeyden önce AKP'nin uzun vadeli bir engelliler strateji planı yoktur. Günlük çözümlerden (engelli maaşı denilen 3 kuruş maaş gibi) ibarettir. Doğumdan ölüme kadar -yardımlar üzerine değil- normal bir vatandaş gibi yaşayabileceği temeller üzerine kurulmuş altyapı mevcut değildir.

1997'de çıkartılmış "erişilebilirlik" mevzuatı bile ertelene ertelene 2015 temmuzuna kadar süründürülmüştür. Büyük olasılıkla yeniden ertelenecektir.

Bir engelli olarak ve ülkemi sevdiğimden dolayı Akp ye oy felan yok

jandarma erol

Engellilerin haklarını vermek sosyal devletin sorumluluğudur.1986 yılından beri verilen 2022 maaşı,şimdi kesiliyor,verilen hak geri alınıyor.Buna eyvallah mı diyelim.Dün atari vardı bugün bilgisayar var,bu da mı AKP sayesinde oldu.İyi o zaman geberene kadar,ayy nankör olmayalım AKP yi başımızdan eksik etmeyelim mi diyeceğiz:))) Ağır engellilere evde bakım aylığı ödeniyor eee devlet tabiki ödeyecek.Bu zaten avrupa birliği uyum yasalarında yapılması zorunlu olan maddeydi,yani o zamanda iktidarda akp değilde başka parti olsada yapacaktı,anladın mı?

Biz siyaseti Allah için yaptık, ben fakirliği iyi bilirim, ben de fakir bir aileden geliyorum diye diye dağ gibi servet yaptı.AKP yandaşları zengin olurken olan fakir halka oluyor..Emekliye yüzde 3 zam yap,engellilerin üç kuruşluk maaşlarına göz dik ama 400 milyon dolara uçak al,oğluna gemiler al.Ak Saray'ın hamamını, metrekaresi 10 bin Euro olan altın kaplama mozaiklerle döşe.Sadece kapıları 100 milyon tl.Altın varaklı kadehlerin tanesi bin tl.Sarayın maliyeti 5 katrilyonun üzerinde .Neymiş Türkiyenin itibarı söz konusuymuş.Senin halkın kilosu 4 tl ye patates alamıyor ,sen altın kaplama klozetlerde sıçasın diye.Kaçak sarayın tam maliyeti sorulunca,sarayı yapan TOKİ nin cevabı “Açıklanırsa ülke ekonomisi zarar görür” oldu..Gerisini siz düşünün artık.Yolsuzluklara hiç değinmiyorum bile.Başka bir parti bunları yapsa şimdiye kadar on kere iktidardan düşürmüştünüz ama söz konusu allah din diyen AKP olunca çıt yok.Bizim vergilerimizle yapılan saltanatı görüp hala çok şükür halimize diyenlerin ABV.

Meclis kapanmadan önce emekli milletveillerinin maaşına zam yapıldı yani 6 bin tl değil 7 bin 500 liraya yükseltildi,aynı gün bin tlnin altında maaş alan emekliye ise 100 tl zam yapıldı.Halen milletvekili olanların aylıkları 14 bin 500 lira :)

abd den yıllardır ulkeye ucuz dolar akıyordu sadece bızemı hındıstan rusya endonezya brezılya vs..gıbı
gelışmekte olan ulkeler ucuz dolar buluyordu dıger ulkeler kendılerını buyuturken mıllı gelırı esıt dagıtırken bız betoncuları buyuttuk.

nerde sanayı teknolojı yatırımları nerde ulkeyı buyutecek iş sahası acacak fabrıkalar yok! bulamasınız sadece beton var ..bunlarla devam edesernız asg.ucretlı ış bıle buılamaycaksınız bırakın memurlugu.

akpnın yerınde başkası olsaydıda yapılan reformlarla inanın şımdıkınden daha ıyı olurdu emeklı, memur, asg.ucretlı,engellı'maaşları ama bunlar sadece kendılerını ve yalakalarını buyuttu besledı şimdı bunları kaybetmenın korkusu içlerınde .

acın bakın ekonomı kanallarını dolar kaçlıra olmuş krız gelıyor hazırlanın .krızle gelen krızle gıder ..
yazdım daha once anlayan anladı anlamayan gıtsın pembe gozluklerıyle yasamaya devam etsın hayde....

Biri ''begenmeyen haklarini iade etsin'' demis. Ozet geçeyim. 2008 oncesi sol kol ampute olarak otvsiz arac alabiliyordum. 7 yil gecti alamiyorum fakat kac yildir verdigimiz burokrotik mucadeleyle hakkimizi geri kazanmak uzreyiz. meslegimle ilgili memur atamasi olunca istedigim an basvurarak engelli kontenjanindan atanabiliyordum, simdi engelli kpss sinavina girmek zorundayim ve meslek kadromda 1 kisilik kontenjan acilmiyor (3000 imam kadrosu acilabiliyor). Normal meslektaslarimla kuraya girmek zorunda kaliyorum, 3 ün 1 i cikiyor kurada. Bunlar 12 yilda benim kaybettigim olmazsa olmaz haklarim, ulkenin kaybettiklerini yazsak sayfalar yetmez...

Arkadaşım bırakın akp nin borazanligini yapmayı 39 yaşındayım 34 yıldır uzun yürüme cihazı kullanıyorum 34 yıldır 30 yıldır tamamını ödeyen bu devlet 2010 yılından itibaren neden odemiyor bu hükümet 3500 tl olan uzun yürüme cihazına 825 tl ödüyor bir özürlü calismayan insan bu farkı nasıl ödeyecek nerde sosyal devlet belediye otobuslerine bile kısıtlama geldi kpss girmeden yandaşları üst düzey yerlerde memur oldu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bırakın bu yaltakligi

Bu hükümetin (AKP) yaptığı büyük işlemleri inkar etmeden görmek gerek:)
Dolar yılların rekorunu kırıp 2.73 tl yi aştı:) yılbaşından bu yana paramız TL % 20 ERİDİ:(
İşsizlik son 5 yılın en yükseğinde %11.3 işsizlik var tabi bu açıklanan resmi açıklamaSIdır,bide resmi olmayan açıklama vardır:)

NE ÇOK BÜYÜK İŞLEMLER YAPMIŞ DEĞİLMİ:)
BENDEN AKP YE OY YOK !!!

Bir şey Sorabilir miyim? Verdiğimiz oyları geri alabiliyor muyuz?

Tamam siz AKP ye oy vermeyin. Oyları siz vermediniz diye %10 düşer 7 Haziranda %35 oy alır.

Arkadaşlar mesela AKP meselesi falan değil Mesele sizin karakteriniz ile alakalı.

AKP hiçbir halt yapmadı ama maaşını alıyorsunuz. engelli avantajlarından yararlanıyorsunuz. Falandı filandı.
Adam ÖTV siz araç alamamış ona yanıyor.

Devlet sana ÖTV siz araç vermek zorunda mı arkadaşım?

Birinizde adilce demiyor ki devlet engellilerin gözünü boyamak için ÖTV indirimi yapıyor diye (İşinize gelmiyor)

Neyse...Ben bu siteyi önceden çözmüştüm zaten yeniden banlanmamak için şimdilik susuyorum. Banlaya banlaya sizin gibi tek tip insan stili kalmış arkadaşlar...Dünya sizin etrafınızda dönmüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt