Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AK Parti'nin 7 Haziran seçim beyannamesinde Engelilerle ilgili madde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dostum ne diyorsun sen ya bugün fox tv izledinmi bakan faruk çelik asgari ücret sorusuna cevap veremedi ben küçüktüm yok zeytini 3 defa ıssırın yok ekmek değil pasta yiyin biz yakındır o zamanlara döneceğiz ötv diye ağlayan kimse gitsin başka yere o da bir sorun ama insanlar aç! ekpss diye bir sınav çıkarmışlar yok daha önce böyle bir sınav yoktu lafına çok gülüyorum sanki bu sınavdan önce hiç engelli memur yoktu her kurum kendi sınavını yapıp engelli memurunu almıyordu hani biz bilmiyoruz ya sonuçta engelliyiz neyse şimdi yapıyorlarda ne oluyor engelli adama pis işler layık görülüyor haa kimse yanlış anlamasın işi küçümsediğimden değil sağlıklı bir birey olsam 24 saatin 20 saatini o işleri yapmaktan zevk alırdım ama bizler engelliyiz arkadaşlar bize devletin kendinden iyi bakması lazım ama yok biz hala asgari ücretler günde bir simit bir çay yiyen biri geçinir derdine düşelim yarın birgün yarım simitin kalorsi yeterli derlerse hiç şaşırmam ahanda yazıyorum buraya

Yıl 2000 Özürlü sınavına girdim sonuç.: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 21
Yıl 2001 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 22
Yıl 2002 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 23
Yıl 2003 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 24
Yıl 2004 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 25
Yıl 2005 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 26
Yıl 2006 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 27
Yıl 2007 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 28
Yıl 2008 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 29
Yıl 2009 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 30
Yıl 2010 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 31
Yıl 2011 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 32
Yıl 2012 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 33
Yıl 2013 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 34
Yıl 2014 Özürlü sınavına girdim sonuç: "HERHANGİ BİR KADROYA ATANAMADINIZ"...Yaş 35
Yıl 2015 Özürlü sınavına girdim sonuç: " ? "...Yaş 36

Siz daha neyin tartışmasınını yaparsınız Türkiye gelişiyorsa biz engellilere mi değişiyor yapmayın Allah aşkına kimse kimseyi kandırmasın, gördüğünüz gibi sonuç ortada ben partilerin icraatlarına inanacak kadar aptal değilim...

Yukardaki tablonun hükümetle değil senin zihni yetersizliğinle alakası olmasın?
Ben ilk sınavda atandım.
üstelik yukarda belirttiğin yılların hepsinde engelli memur alımı için sınav yapıldığını da senden öğreniyoruz :)

AK Parti hükümetinden önce engelli vatandaşlar adeta yok mesabesindeydiler. Şimdi ise devlet dairelerinde kendi mesleklerini bile icra edebiliyorlar.
ve gün geçtikçe daha da iyiye gideceği muhakkak. Ama müzmin muhalifliği kendisi için hayat tarzı edinen kişilerin bunu görmemesi elbette normal.
hadi diyelim ki hükümet gitti. Peki engellilere MHP, CHP, HDP mi hak verecek? Eminim ki yeniden çatışma dönemi başlayacak ve binlerce yeni engelli olacak. Bir kısım artıkçılar da sanki devlete farzmış gibi kınadıkları indirimlerden ve muafiyetlerden olacaklar

yazılanların tamamı okudum,eleştiren arkadaşlar gayet güzel eleştirmişler,yalnız unuttugunuz birşeyler var,akp denen parti bu iktirada havadan gelmedi,milletin,çogunlugun oylarıyla geldi,ve her dönemde oylarını artırdı,yine son cumhurbaşkanlıgı seçimlerinde yüzde 50 gibi bir çogunlukla akp lideri cumhurbaşkanı oldu bu hükümetin yarattıgı o kadar sorun varki,hangisini yazsam bilemiyorum,bütün komşu ülkelerle kanlı bıçaklı olduk,binlerce suruyeliyi ülkemize aldık,yandaş mutaitlere yüzlerce ihaleler verildi,cemaatlare istedikleri herşeyi verdiler,milyon dolarlar ayakkabı kutularında transfer edilmeye başlandı,olur olmaz vakıflar kuruldu,saraylar yapıldı,peki hiç düşünmüyormusunuz böyle bir parti nasıl tüm seçimleri kazanıyor? ben söyleyeyim size. bu millet kendisini atatürkün partisi ilan eden partiye,kendisini millyetci tanımlayan partiye,yada kendisini kürt halkına özgürlük geteirecegim idaası olan partiye güvenmiyor,geriye ne yazıkki bu akp kalıyor,bu millet bir dakika aydınlık diye mum yakanları gördü,tencere tava çalanları gördü,gezi parkı eylemleriyle,sırf bu hükümet gitsin diye,bu ülkenin sokaklarını talan edeni,bayragını yakanları gördü, sonuç itibarıyla akpden bende menmun degilim ama mulafet partilerinden menmun degilim,o zaman ben kime oy verecegim söylermiisniz?bu durumda iktidarda chpde olsa degişen bişey olmayacak,bunların yolsuzlugu oldugu kadar chpninde olacaktır, bu kısır döngü böyle sürüp gidecektir,çünkü bizim toplumumuzun zihniyetinde bal tutan parmagını yalıyor,bu zihniyet degişmedigi sürece ben ülkemin aydınlık günler görecegine inanmıyorum,saygılarımla...

@KaraDayı57 sen burda sanırım trollük yapmaya gelmişsin. Söylenen ve kendinin de söylediği şeyleri bir başka sefere tersten okuyorsun. Ben hak olarak ÖTV den 1 kez yararlandım, o da zaten daha önceden motor sınırlaması olmadan oluyordu diyorum, sen şimdi yararlanamamış diyorsun. Öncelik adam olmayı öğren, sonra okumayı sonra yazarsın.
Çıkıyor şerefli yorum, karekteriniz, adilce vs. belli bunlar sende olmadığı için başkalarına laf atmaya kalkıyorsun ve daha önceden banlandığını söylüyorsun. Sen bu şekilde konuşmaya devam edersen birgün hayattan bamlarlar haberin olsun.
Burada elbette tartışma olacak, farklı görüşler olacak ama seninki gibi değil. Burda kimse tek tip (senin değiminle stil) değil, daha önceki tartışmaları açıp okursun.

birbirimizi yemeye hiç gerek yok bu hükümetin yaptığı çok şey var ancak yapmadığı da çok şey var. Bugün en büyük sıkıntımız güvenerek gönül rahatlığıyla oy verebileceğimiz bir büyüğümüzün olmamasıdır. Kime oy versek içimizde bir şüphe,bir kuşku,bir tedirginlik. O yüzden kimse kimseyi boşu boşuna kırmasın,üzmesin hatta germesin. Herkes özgürce sağda solda reklam yapmadan oyunu kullansın sonuçlara bakalım ondan sonra kim başta ise o baştakine taleplerimizi ısrarla iletelim. Seçimler ülkemiz adına hayırlı olur inşallah.

Bu ülkede bu adamlar hala iktidarda ise ve oylar gökten zembille inmediğine göre memleketteki insan kalitesi maalesef bu.. Malzeme bu.
Bu malzemeden çıkan hükümet de bu kadar olur..

berfin : pardon ya her dk zam yapıldığı için kendimi güncellemekte güçlük çekiyorum :D

Yaşınız kaç acaba 12 yıl öncekileri biliyorsunuz jandarma

Pejmurde

Kusura bakmada seninle zeka testine yarışa girmeye hazırım eğer sen beni gerizekalı diye tanıtırsan o lafı sana iade ediyorum...

Senin bildiğin devletin engelli memur alımı 2010 yılında başladı ama önceki yıllarda kamu kuruluşları kendi sınavlarını kendileri yaptılar. Örnek verecek olursam. Ankara Üniversitesi, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, daha aklıma gelmeyen kurumlarda var, ve o sınavlardan 88, 85, 80, 75 ve en son geçen yıl EKPSS'den 78,370 puan aldım yani ortaöğretim dalında 50.000 kişi arasından 44.000 kişiyi geçerek 6.000 kişi arasına girmişim buna rağmen sen benim zihnimnden şüphe ediyorsan seninle uzman rehber eşliğinde zeka testine tutulmaya hazırım, ama senin aklının ermediği birşey vardır o da siyasettir, maalesef meclis koridorlarında, bakanlıklarda, milletvekillerin ellerinde ve tüm danışmanların ellerinde torpil listelerinin hazır olduğunu ve o listedekilerin DPB ve ÖSYM merkezlerinde nasıl ayarlandığını milletin nasıl kandırıldığını, ne dolapların döndüğünü malesef senin aklın ermez ama ben diyorum ki Allahın adaleti öyle bir tecelli edecek ki neye uğradıklarını şaşıracaklar, düşmez kalkmaz bir ALLAH'tır...

Karadayı sen akp sayesinde hangi işe girdin ve şuan çalışıyorsun çok merak ettim

KaraDayı57

Arkadaşım, trollük yapcaksan da adam gibi yap, taktir edelim. 2002 den sonra kazandığınız hakları iade edin demişsin. bende demişim ÖTV hakkımı kaybettim neyi iade edeyim. Şimdide diyorsun ki, devlet sana ötvsiz araç vermek zorunda mı? ZORUNDA arkadaşım. sağ kola veriyorsa "eskiden olduğu gibi" sol kola da vermek zorunda. Dersen ki ÖTV toptan kaldırılsın, normal vatandaşa haksızlık oluyor, o ayrı. Bencede susman isabet olur, çünkü konuştukların incir çekirdeğini bile doldurmuyor.

Aile bakanlığına otizm eylem planını vereli en az 3 yıl oldu hala tık yok. Hayatı boyunca %50 ile engelli olanlar bunlar sayesinde artık %20-30. Engellilerin 3-5 kuruş haklarına bile göz diktiler. Allah aşkına si söyleyin türgeve verilen paralar kredi yurtlara verilemezmiydi. Onların yaptırdığı yurtlar kredi yurtlara yapılamazmıydı. Adama demezlermi devletin her imkanını kullanacaksın ama paraları vermeye gelince devletin kurumu kredi yurtlar yerine türgeve vereceksin. Peki türbanlı olmayan kızlar insan değil mi ? Onlarında okurken barınmaya korunmaya ihtiyaçları yok mu ?

Buradaki tartışmanın amaci bence haddini aştı kendini bilmez bir kaç kişinin benim ak partiye oy vermem sebebiyle kalitemi ölcmesi en büyük kalitesizliktir siz ve sizin gibiler oldukça ak parti daha çok iktidar olur ne olur kendinize bir çeki düzen verin milleti asalamayi küçük görmeyi bırakın emin olun siz böyle yaptıkça (milleti küçük görüp asaladikca) akp nin oylari düşmez aksine yukselir buraya bu son mesajim saygilarimla

jandarma erol

Senin ya karnin tok yada memursun burdaki engelliler ne görmüşki nankör olmuş asıl nankör sizlersiniz burdaki kardesleriniz hakkini ararken yoksunuz devletin avukatligina gelince hemen şıp diye ağzınız açılır

[FONT=Calibri][SIZE=3]Seçimler gelince hatırlanır oluyor her şey. Ayna yansıtıyor gibi iş yürütmeye çalışılıyor oltanın ucuna ufak ufak yem atarak işi yürüteceklerini sanıyorlar. Yemezler 10 yıllık memurluk sözü verilse de yine düşündürür. Ben sadece kendi menfaatimi karşılanmasını beklemiyorum ülkem adına da neler olacak bakarım bu da mümkün olmayan çıkmaz bir noktaya götürüyor bundan dolayı. Sonuçta biz bu gemideyiz.[/SIZE][/FONT]

Buradaki tartışmanın amaci bence haddini aştı kendini bilmez bir kaç kişinin benim ak partiye oy vermem sebebiyle kalitemi ölcmesi en büyük kalitesizliktir siz ve sizin gibiler oldukça ak parti daha çok iktidar olur ne olur kendinize bir çeki düzen verin milleti asalamayi küçük görmeyi bırakın emin olun siz böyle yaptıkça (milleti küçük görüp asaladikca) akp nin oylari düşmez aksine yukselir buraya bu son mesajim saygilarimla

Sevgili kardeşim Milleti Aşağılamak mı hemen dönelim bu konuya umarım zahmet edip okursun;

Aşağılamak:

1. İşssizlik tavan yapmışken, millet 3 kuruşluk asgari ücretle yaşamaya mahkum edilmişken, Sultanımız Atatürk orman çifliğine Saray inşa ederken milleti aşağılamadı. O yetmemiş gibi birde hamam yaptırıp, mozaiklerine m2 başına 3.000 € ödenek çıkarırken de milleti aşağılamadı.
  2. Kendisine sosyal medya'da hırsız diyen çocuğu aynı dk hapishaneye tıkamakta zorlanmayan dini bütün iktidarımız, SOMA'da 301 madenci katledildiğinde, madenin sahibini içeriye tıkayıp en ağır cezayı verememezken milleti aşağılamadı. O maden sahibi milletle dalga geçerken, en büyük mağdur benim diyerek milleti aşağılamadı.
  3. Benzinden, cep telefonundan, suda, elektrikten dünyalar kadar vergiler alınıp, bu kadar paranın aktığı devlet kasası halen işssizlik fonundan geçinirken milleti aşağılamadı.
  4. Şehidime kelle diyen, terorist başına sayın derken milleti aşağılamadı.
  5. Terör örgütü ile pazarlık yapıp, ülkenin doğusunu onlara teslim ederken milleti aşağılamadı.
  6. Ulu önder Atatürk'e ayyaş derken milleti aşağılamadı.
  7. Yaptığı size göre hizmet olan (Duble yollar, marmaray, metro vb) tüm ihaleleri yakınlarına verirken milleti aşağılamadı.
  8. herşeye yüzde %10-15 arası zam yapılırken emekliye, işçiye %3 yapılırken milleti aşağılamadı.
  9. Sözüm ona 3 yıl içinde avrupa birliğine giriyoruz deyip, 15 yıl sonunda süreç artık bitmişken milleti aşağılamadı.
  10. komşularla 0 sorun deyipte, tüm komşularımla ilişkilerimizi bitirirken milleti aşağılamadı.
  11. Ülkeyi ABD'nin ortadoğu maşası haline getirirken milleti aşağılamadı.
  12. Sırf kendi egoları yüzünden suriyelileri ülkeye doldurup, IŞID'in katlettiği türkmenlere sınırları kapatırken milleti aşağılamadı.
  13. Suriyelilere hastanelerden 0 ücretle tedavi, iş kurma yardımı, vs vs haklar tanıyıp, yılların esnafını vergiler yüzünden batırırken milleti aşağılamadı.
  14. Demokrasi adı altında, tüm medyayı esareti altına alıp, istediği haberin yayınlanıp istediğinin yayınlamamasını yaparak faşizan bir tutum sergileyerekten milleti aşağılamadı.
  15. Youtube, twitter, facebook gibi sosyal medyaya bile el atıp, ifade özgürlüğüne kelepçe takarken milleti aşağılamadı.
  16. İktidara gelmeden önce ben bu yola tek servetim olan alyans yüzüğünü gösterip, 15 yıl içinde dünyanın en zengin ülke başkanı olduğunda, gemisine gemicik derken bile milleti aşağılamadı.
  17. Yoksullaştırdığı halka seçim zamanı, makarna, kömür dağıtarak oy alırken, SOMA'da (buna bizzat şahidim) yerel seçimlerde bize oy vermezseniz davanızı zaman aşımına sürükleriz diye milleti tehdit ederken, sözüm ona dini bütün bu arkadaşlar, Milletin ölüsünü bile tehdit ederken Milleti aşağılamadı.
  18. Herşeye burnunu sokarken, maden ocaklarına yaşam odaları yaptırma zorunluluğunu güdemeyen bu süper güç milleti aşağılamadı.
  19. Deprem için geçici olarak toplanan şimdi ki adı ÖTV olan bir çok ülkenin hazinesini 2 ye katlayan bu kadar para ne oldu diye sorulduğunda duble yol yaptık derken milleti aşağılamadı.
  20. tüpraş, telekom gibi şuan ki değeri rakamlarla telafuz edilemeyen kurumlar araplara satılırken milleti aşağılamadı.
  21. yazacağım daha da işim gücüm var..... bu kadar yeterlidir...
  22. SİZ EKMEĞİNİZİ MARMARAYA, DUBLE YOLLARA BANDIRARAK KARNINIZI DOYURMAYA ve UYUMAYA DEVAM EDİN....

Bu gibi cümleleri her parti kuruyor chp mhp hdp hepsi ve diğerleri.
Engelliler için sadece bu madde yazılmışsa bugün neysek yarında o olacağız demektir.

toprak1453

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 sayılı kanun ile kabul edilmiştir. Avrupa Birliği'nde bu verginin uygulanmasındaki amaç, gelir elde etmekten ziyade sosyal fayda sağlamaktır. Bu nedende ÖTV, lüks (mücevher, kürk vb.), sağlığa zararlı (alkol, sigara vb.), çevreye zararlı (benzin vb.) mallara uygulanır. Ancak Türkiye'de tıraş köpüğü gibi temel tüketim mallarından da alınmaktadır.

Yani ÖTV lüks diye tabir edilen alımlara uygulanan bir vergidir. Fakat ülkemizde her alıma (Gıda ve Hizmet hariç) uygulanıyor... :)

ibrahim kardesim konuyu çok guzel özetlemiş zaten ülkede engelli kalmadı bunlar bir günde engelleri yarıya indirdi baltazarla avrupa dan almışlar bu formülü avrupada bir engelli tekerlekli sandeyesiyle ülkeyi dolanıyor burda kapının önüne gidemiyor hep kandırmaca sonra 12 yıldır ne yyapıldı

nankörsünüz nankör!!!!

Ben 2002 yılından beri Ak Parti'ye oy verdim. Yine de vereceğim ancak şu nankör kelimesini bırakın isterseniz. Şuan yapılan ama yeterli olmayan gelişmeleri bir önceki hükümetler dönemini misal göstererek güzel göstermeye çalışmak makul ve mantıklı bir davranış değildir. Atalarımız; " Kötü misal emsal olmaz." demişlerdir. Bu ülkede sadece arabalara binerken bile engelli kimlik kartını gösteriyor diye nefretle bakan, kızan, azarlayan, aşağılayan bir gözle bakan insan yığınları ve görevliler var. Adam engelli ama kanunun vermiş olduğu haklardan çalıştığı kurumlarda faydalanmak isteyen insanlara karşı hala mobbing uygulananlar var. Adam engelli ama kanunen hakkı olduğu halde hala tayini yapılmayan, tayin istediği için çalıştığı yerde kötü gözle bakılan mağdur insanlar var. Şuan engellilikten kaynaklı verilen hakların, hak değil lüks bir lütuf olarak görenler var. Bunların hepsi şuan oluyor. Bu ülkede engelliler hala diğerleri gibi 1.sınıf vatandaş olamamışlardır. Sen lafa bakma. Siyaset laf cambazlığı işidir. Siyaset 90'lık kadını sana 18lik çıtır olarak gösteren bir sanat dalıdır. Engellilerin alması gereken bir hak varsa ve bunu karşılamak ahlaki bir görevse seçimi beklemeye gerek yok. Hemen şimdi yapılsın bütün bunlar. Hizmetleri yok mu peki? Allah (cc) hepsinden razı olsun. Bu ülkeye yaptıkları hizmetleri inkar edersem Allah (cc) beni yalancı ve nankör kafir olarak öldürür. Hizmetlerini övelim, söyleyelim ama noksanlıkları da söyleyelim, dile getirelim, eleştirelim. Öyle nankörsünüz nankör demekle Hakk'ın hakikatini perdeleyemezsiniz.

Gerçekleri görüp dile getirip nankör olmayı, partizan olup onca haksızlık karşısında boyun eğmeye tercih ederim!!!

@GoXEl
senin yaptığın partizanlık değil dimi göksel pardon goxeı

@toprak1453
noksanlıkları tabii ki söyleyeceğiz ama senin dediğinin tersine yapılan iyilikleri görmezden gelip hayasızca hakaret edenler var ben buna kızıyorum o yüzden nankörler diye sitem ediyorum. yahu 12 senede hiç mi iyi bişey yapmadı bu parti?

pardon, daha iyi yönetecek alternatifi var mı?

türk milleti bu lafı dedikce kaybeder denedikmi daha iyisini denemedin nerden biliyorsun bunan daha iyisi gelmiceni
türk milleti koyun olduktan sonra semer vuran çok olur hakkını yesinler sende öyle ağzını aç bak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt