Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akp engelliler politikasını begeniyor musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlar bu konuyu daha önce acmıştım fakat konu farklı yerlere gittigi için konu kapatıldı.AKP nin engelli politikasını begeniyormusunuz?lütfen konuyo başka yerlere taşımayalım!!

Dünyada ilk ve tek özürlü memur seçme sinavi uygulayan tek hükümet

DİĞER ÜLKELERDE SINAV UYGULAMADAN ENGELLİLERE GÖREV VERİLİYOR.....Bizimkilerin ise VERDİKLERİ DEĞERDE ORTAYA ÇIKIYOR...MİSAL GEÇEN GÜNLERDE..Gazeteci çoşkun aralın bir belgeseli vardı..engelleri aşan ülke slovenyaydı adı..Engellilere verdikleri haklar verdikleri hizmetler harikaydı..Sadece engellilerin çalıştığı bir restaurant bile yapmışlar..

Ne engelli sınavı kardeşim o da göstermelik hani kaç kişi yerleşti. Diğer ülkelerdekinin on da birini yapmıyolar.1.500 tl lik tekerlekli sandalyenin 300 tl sini ödeyen bu insafsızlara mı beğeneceğiz.hadi ordan arkadaşım.kimse salak değil.

''Bülent381 ''
Gardaşım canın sıkılıyor heralde yada eğlence arıyorsun.Geçen seferde aynı şeyi yaptın milletini birbirine düşürüyorsun.Ondan sonra son sözü sen söyleyip konuyu kapatıyorsun.Böyle olmaz.Zaten kritik dönemlerdeyiz.Mmillet bir din , birde politikada ne kadar hassas olduğunu bile bile insanları birbirine düşürmek na hoş bir durum.Burası birbirimizde didiştiğimiz değil birbirimize destek olup birlik beraberliğimizi pekiştirmemiz gereken yerdir.Birbirimizi kırdığımız değil.Bu hususa dikkat edip konuyu kapatmanı rica ediyorum...

Hepsi hikaye basit bir düzmece ne engellisi yaa

Kesinlikle bir hikaye var ya.
''Hoca evinin çatısını aktarırken dengesini kaybedip yere düşmüş. Tüm ahali etrafına yığılıp ne yapabileceklerini tartışırken, Hoca:
“Bana damdan düşen birini getirin.” demiş.'' bu hikaye misali seni ancak engeli yaşayan biri anlar.:)

Ferhat kurt gardaşım gecen konuyu açtım ama konu farklı yere gidince bendeyil admin kapandı ha rahatsıs oluyorsan hiç bu konuyla muhattap olma yorum yazma okuma vs görmezlikten gel

Biz beğensek yada beğenmesek ne yazarki,balık baştan kokmuş bi kere ne yazıkki...

Slm. Bazı engelliler kıymet bilmiyorlar. Akp gelmeden önce ben iş bulma hayali dahi kuramıyordum. şimdi 2 senede bir engelli memur sınavı yapılıyor ve sorular çok kolay. En azından iş hayali kuruyoruz. Engelli maaşlarında %600 oranında artış yapıldı. Evde bakım aylığını akp çıkardı. Siz bilirsiniz yinede. Yiğidi öldürün ama bari ahakkını yemeyin.

yaa arkadaşlar tamam hükümet güzel şeylerde yaptı ama ben 14 senedir sınav kapılarında ter döktüm ve döküyorumda 78 puan, 80-86 puanlarda aldım madem hükümet güzel işler yaptıda ben başka ülkenin vatandaşımıyımda 14 yıldır kamuya giremiyorum, bırakın Allah aşkına şu palavraları devlet nerde gençlik kolları üyeleri varsa, nerde şakşaksılık yapanlar varsa, nerde eş dost akraba varsa onları torpille işe alıyor sizde sınavla alındı zannediyorsunuz. Arkadaşlar kimse gerizekalı değil doğruyu yanlıştan ayıracak aklımız var Allaha şükür, bana kimse devletin adaletinden, sosyalliğinden bahsetmesin benim bunlara karnım tok...

Hayır beğenmiyorum hep göz boyama 3000- 3500 tl lik uzun yürüme cihazına 825 tl ödüyor ben 35 senedir kullanıyorum 2010 kadar hepsini devlet ödüyor du şimdi ne değişti 825 tl ödüyor, En düşük memur maaşı 1750 tl çıkarlar 2100 tl derler bu millet te inanır eş ve 3 çocok dahil 1, Hastane muayene katkı payı yaptıkları 2. aile doktoru 5 tl 3 ilaç tane başı 1 tl hiç bir şeye inanmıyorum memleket inşaat ihale memleketine döndü biz karnımızı doyurduk bir de suriye liler çıktı

__engellinin aldığı 3 aylık maaşına göz diken
__418 tl den başlayan malülen emekli maaşı sistemi
__türkiyenin her bi avuç toprağını (kurumları) özelleştirme adı altında SATAN bi hükümetten

MEMNUN DEĞİLİM ALLAH'A HAVALE EDİYORUM ONLARI

Beğenmiyorum ve kıyaslama yaptığınız zaman da lütfen 3 sene ile 12 sene iktidarları olanları aynı kefeye koymayın. Gelişmiş ülkeler kansere direk çözüm buluyor biz ne yapıyoruz. Kıyas yapacaksan Dünya çapına göre kıyaslama yapın. AKP'den önce de ÖTV'de motor hacmi sınırlaması yoktu.
Benim en başta beğenmediğim konu: Malulen emekli oldum bana ödediği para 780,00 TL. Periton diyalizi yapıyorum Her gün en az 1 mini kapak, 1 adet spanç bantıyla, dezenfektanıydı, batikonuydu kullandığım şeyleri mecburen para ile almak zorundayım ve aylık sadece bunlara 100-150 TL arasında ücret ödüyorum. Bunu mu beğeneceğim. Makinam elektrikle çalışıyor ve aylık kullandığım elektriğin %15'ini tedavi için harcıyorum. Elektrik indirimi yok bunu mu beğeneceğim. Gözlerin görmediği halde iş vermişiz daha ne istiyorsun diyen eski ş... sağlık bakanını gibi olanları mı beğeneceğiz. Bakara makara diyeni mi yoksa peygamberde kibirlendi biz onun yaptığı hataya düşmeyeceğiz diyen bakanı mı neyi hangi politikasını beğeneceğiz. Tamam birşeyler yapılıyor elbet ama bunları kendi paralarıyla mı yapıyorlar. İnsanların cebinden çıkan vergiler arttı haberimiz yok. Özelleştirme desen satacak birşey kalmadığından idareyi kapatacaklarını söylediler. Milli emlağın taşınmaz satışlarına bakın ne kadar yer satılıp ne paralar elde edilmiş.

Dün milli piyangoda satıldı 10 yıllıgına 2 nokta kaç milyar dolara ne olucak o para fakiremi dagıtacaklar acaba

iyi de türkiyeyi diğer ülkelerle kıyaslamak onların gelir ekonomik durumlarına göre geçmişsiz gibi kıyaslamak eşit şartlar sağlanmadan engelliyle sağlamın dövüşmesini sağlamak gibi değil m bir çoğunuz yararlanmıyor heralde Ak partinin getirdiği hizmetlerden ama ben yararlanıyorum yararlanmak da istiyorum iş imkanı vs gibi ve evet cumhuriyet tarihi boyunca engellilerle en fazla ilgilenen hükumet bu ideolojik olarak beğenmiyorsanız bişey diyemem ama sezarın hakkı da sezara şimdi bunları dedim diye baya bir sıkıntılı cümle ve uzun uzun paragraf betimlemeleri yazılacak ki bu şahsi görüşüm beğenmiyorsanız da bana hakaret etmeye hakkınız olmadığını ve ettiğiniz hakaretleri bizzat geri iade ettiğimi belirtirim :D

Sağlık gideri cok hastanelerde ,bugun hastanedeydım dikkat ettimde obez insan cok hep kalpte arızaları.Ben baya göstermelik olsada çalışma var, uygulamada aksaklık var.Avrupa birliği kiriterlerine göre yol alınıyor zamanla oturacaktır.Arkadaşın dediği gibi günlük pansuman yapan birinin masrafı aylık 150-200 tl. devlet karşılamıyor.İlaçtan 1 lira beşlira alması bunun yanında sorun değil.Kıyaslama yaparken eskiyle değil ileriye göre yapmak lazım ,şimdi bu varsa ileride bu olacak.Cebinde 2000 tl. lik telefon varsa 10-20 liradan şikayet etmeyeceksin..İnş sistem oturur.

yarım yamalak bişeler yapmaya çalışıyorlar buda hizmet için değil mecburiyetten Avrupa meselesi varya bizim meşhur işte ondan ama onuda beceremiyorlar imkanlar bu kadar diyip geçiştiriyorlar ama emin olun istenilse engelli vatandaşlar için çok daha güzel şeyler yapılabilir eğer bu devlet hak etmeyen kişilere bile senede milyonlarca lira yardım yapıyorsa neden engellilere üç kuruş vermek için didik didik araştırma yapıyor gelirine bakıyor olmadı giderini dahil ediyor bir sürü ıvır zıvır yapıyor sonra hakkedemedin diyor engellinin yardım alabilmesi için illaki dilenci pozisyonundamı olması gerekiyor bence engelli olan her vatandaş devletten yardım almalıdır hiçbir araştırmaya dahil edilmemelidir geliri gideri araştırılmamalıdır bu kadar basit hak etmeyen o kadar çok insan devletten para ve diğer yardımları alıyor bunu hepimiz biliyoruz ama mevzu engelli vatandaş oldumu kırk dereden su getiriyorlar ..............

bakınız geçen gün meclisten neler geçti neler yasalaştı olmiyacak yasalar bile olduruldu bu somadaki maden ocağında şehit olan vatandaşlarımız için mümkünatı olmayan yasalar çıkarıldı demekki istenince yapılabilir engelliler içinde gayet güzel şeyler yapılabilir emin olun bir günlük işi var isteseler anında yapılır çünkü örneğini açıkça görüyoruz ....

Napmış bu hükümet? 3600 gün ve 15 yıl olan emeklilik şartlarını ağırlaştırmış. Hem gün heme sene şartı getirmiş.
Her engelli sanki kurumsal firmalara girip 20 yılda 5000 günü tamlıyormuş gibi. Normal çalışan büyük bir firmada çalışmıyorsa bu şartları zor yerine getire bilirken bunu engellilerden taleb ediyor.

Meslek liselerinde öğrencilerin staj zamanındaki sigortalarını hiç etmiş.

Aylık bağlama oranlarını yarı yarıyadan fazla düşürmüş. 2000 öncesi %60 2000-2008/8 %40 2008/8 sonrası %30 düşürmüş.

Bir çok engelli vatandaşımızın günleri 2000 ve sonrası bakın emekli maaşı hesaplamalarına insanlar 650-700 TL maaş bağlanıyor. 20 yıl çalışmış 6000 pirim yatırmış maaşı 700 TL. Eski sistemde 1400 TL

Baltazar saçmalığını saymıyorum bile. Yazsak daha neler neler var.

Takım tutar gibi siyasi parti tutulmaz varsa yanlışı söylenir. Dünya yanlışı varken doğru yapılıyor demek hoş değil.

yarım yamalak bişeler yapmaya çalışıyorlar buda hizmet için değil mecburiyetten Avrupa meselesi varya bizim meşhur işte ondan ama onuda beceremiyorlar imkanlar bu kadar diyip geçiştiriyorlar ama emin olun istenilse engelli vatandaşlar için çok daha güzel şeyler yapılabilir eğer bu devlet hak etmeyen kişilere bile senede milyonlarca lira yardım yapıyorsa neden engellilere üç kuruş vermek için didik didik araştırma yapıyor gelirine bakıyor olmadı giderini dahil ediyor bir sürü ıvır zıvır yapıyor sonra hakkedemedin diyor engellinin yardım alabilmesi için illaki dilenci pozisyonundamı olması gerekiyor bence engelli olan her vatandaş devletten yardım almalıdır hiçbir araştırmaya dahil edilmemelidir geliri gideri araştırılmamalıdır bu kadar basit hak etmeyen o kadar çok insan devletten para ve diğer yardımları alıyor bunu hepimiz biliyoruz ama mevzu engelli vatandaş oldumu kırk dereden su getiriyorlar ..............

bakınız geçen gün meclisten neler geçti neler yasalaştı olmiyacak yasalar bile olduruldu bu somadaki maden ocağında şehit olan vatandaşlarımız için mümkünatı olmayan yasalar çıkarıldı demekki istenince yapılabilir engelliler içinde gayet güzel şeyler yapılabilir emin olun bir günlük işi var isteseler anında yapılır çünkü örneğini açıkça görüyoruz ....

pardon ama somada ölenler için ne çıkmış???Dur ben söyleyim halen ocaklarda devam eden işçiler için yaşam odaları önerisi yine reddedildi!!

Napmış bu hükümet? 3600 gün ve 15 yıl olan emeklilik şartlarını ağırlaştırmış. Hem gün heme sene şartı getirmiş.
Her engelli sanki kurumsal firmalara girip 20 yılda 5000 günü tamlıyormuş gibi. Normal çalışan büyük bir firmada çalışmıyorsa bu şartları zor yerine getire bilirken bunu engellilerden taleb ediyor.

Meslek liselerinde öğrencilerin staj zamanındaki sigortalarını hiç etmiş.

Aylık bağlama oranlarını yarı yarıyadan fazla düşürmüş. 2000 öncesi ` 2000-2008/8 %40 2008/8 sonrası 0 düşürmüş.

Bir çok engelli vatandaşımızın günleri 2000 ve sonrası bakın emekli maaşı hesaplamalarına insanlar 650-700 TL maaş bağlanıyor. 20 yıl çalışmış 6000 pirim yatırmış maaşı 700 TL. Eski sistemde 1400 TL

Baltazar saçmalığını saymıyorum bile. Yazsak daha neler neler var.

Takım tutar gibi siyasi parti tutulmaz varsa yanlışı söylenir. Dünya yanlışı varken doğru yapılıyor demek hoş değil.

Aynen öyle...

Az önce memurlar nette okudum devlet 2 bin küsür taşeron işci alacak kamu hastanelerine buda demektirki memurluk artık rüya taşeronlaşmaya gidiyor artık hükümet malasef

yok be kardeşim biz engellilerin aldığı 3 aylık maaşlarını elimizde almasınlar da milyarlar Onun olsun

merak etmeyin o milyarcıklarla yeni gemicikler,villalar alır:)

artık ogretmen gıbı zorunlu kadrolar dışında pek memur alınmaz full taseron devletı oulyor.

1memur eşittir 3 taşeron e zaten 2015 te KPSS de kalkıyor alım yok çünkü gerekte yok KPSS ye artık ful taşeron

murat6677;

Vallaha arkadaşım yemin ederim AKP ile hiçbir alakam yok zaten particiliğide politikacılarıda sevmem hepsi masum insan kanıyla beslenir. Şunu söyleyebilirim net bir şekilde ben hiçbir torpilim olmadan çalıştım kazandım MEB' e engelli memur olarak atandım çalışanın kazanıp kendi ekmeğini kazanma hakkı doğdu bu hükümet zamanında gerisini bilmem.

Bence peşini bırakma kazanacağından şüphen yokmuş gibi düşün.

Sadece çok ama çok zor ama imkansız değil !

must35
artık ogretmen gıbı zorunlu kadrolar dışında pek memur alınmaz full taseron devletı oulyor.
demişssin ama hemşirelerin bile taşörenliliğini çıkartmaya çalışıyorlar öğretmenliğinde çıkartırlar vatan elden gidiyor bunu bile bile haen indiremiyoruz

Engelsizbiz;

çalışanın hakını kim veriyormuş,bu hükümet mi yani AKP? pehh
ben daha hiç denk gelmedim hakkı olan birinin hakını tam aldığını
AKP 2013 de yasa çıkardı, malülen emekli olana 971 tl maaş diye hani nerde o yasa
şimdi malulen emekli olan kişilerin 500-600 tl maaş aldığını görüyoruz
peki evli olan kişinin bide kiracı olduğunu düşünün nasıl geçinecek bu maaşla?
ee hani nerde HAK,ADALET,DOĞRULUK?

enes75;

yıllardır malülen emekliyim . organ nakli oldum .iyi olduğumu düşündüm .çalışmam için malüliyeti kaldırtayım dedim .baktım çalışırsam işçi olarak 300 tl daha az alacağımı öğrendim .yeniden malül emekli olmaya çalışsam ,alacağım maaşın şu an aldığımın yarısı olduğunu öğrenince şok .oldum .. malüliyete devam ..
eskiden kamu işletmeleri ,engellileri işe aldığı zaman inan ki;çok iyi para verilirdi .şimdi ise taşöronlar sayesinde 4/1 e düşmüş yani dört de bir alabiliyorsun ..
ne olmuş ,sağlık hizmeti geliştirilmiş ama sanırım iyi niyetle mi ,yoksa ,oy alabilme algısıyla mı daha iyi hizmet verilmeye başlayınca plansız programsız girişimlerle sağlık sistemi de iflasın eşiğinde ..
zaten dış borç ,ödenemez seviyelere çıkmış .yani cumhuriyet yaşından bu bu iktidara kadar zamandaki borç 3-4 kat artmış ,olumlu gelişmesi olsaydı hepimiz birer isviçre hayatı yaşıyor olacaktık sözde millli hasıla ile .
ama halen ,ramazan ayındaki israfları soğudu diye çöpe atılan pideleri çöpten toplayan vatandaşlarımız ve aralarında hiçbir şeyin farkında olmayan ''milli iradeler ''imizin varlığı geleceğin pekde iç açıcı olmadığını gösteriyor .
Bu arada engellileri iş kur ya da işverenlere havale etmeden doğrudan istihdam edilmesi sosyal acılar ve yaralar açmadan çözüme kavuşturulması dileğimdir

Hele bi şu suriyeliler TC vatandaşı olsun millet asgari ücretede iş bulamıycak emin olun buna kaldıki memurluk!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt