Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akp engelliler politikasını begeniyor musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
daha önce aynı başlıkta konu açılmış fakat kapatılmış..nedenini gerçekten bilmek isterdim.
eğer engelli platformu burası diyorsak neden görüşlere sınırlama getirildi yoksa siyasi görüşler olduğu için mi,
korku imparatorluğu buralara kadar sıçramışmı , bu yüzden mi.

bu işde bulupta gıllısını aramak ayıptır elinizi vicdanınıza götürün bu hükümet öncesi engellerin ne hakkı vardı bir tane sayın bir arkadaş Slovenya demiş slovenyanın nüfusu Kadıköy kadar yok bir arkadaşda kim yerleştiki demiş 2012 ömss ile 13.000 engelli istihtamı sağlandı, tüm ulaşım ücretleri yok yada indirimli , emekliliğiniz erken verginiz indirimli bence gıllısını aramayın ve dua edin bu hükümet gitmesin giderse 2002 öncesi yüzü avrupaya dönük her geçen gün avrupaya baka baka ortadoğudan beter türkiye ye dönersiniz

karahanweb,

AKP tarafından engelli bireylerin toplumsal hayata katılabilmeleri için yapılan destekler genellikle “muhtaçlık yardımı” niteliğinde. Engelli bireylerin aldığı muhtaçlık aylığı ya da ağır engelliye bakan kişinin aldığı bakım aylığı, engelli bireyin ve ailesinin onurlu bir yaşam sürdürmesini sağlamaktan uzak. AKP Hükümeti, 2013’te yaptığı düzenlemelerle aile içi kişi başı gelir sınırı üzerinden yüz binlerce engelli ve ailesinin aylıklarını kesmiş ve genel sağlık sigortasından yararlanma haklarını ellerinden almıştır.
Engelli üyelerinin aylıklarının kesilmesi aile içinde büyük bir yıkıma yol açmaktadır. Lütuf gibi ve düzensiz aralıklarla yapılan yardımlar, engelli bireyi daha muhtaç ve daha bağımlı hale getirmektedir. Ailenin engelli üyelerine bakan kişilere yönelik evde bakım aylığı uygulamasında adil bir İş Yasası’na göre, 50 ve üzerinde işçinin çalıştığı yerlerde yüzde 3, kamu kurum ve kuruluşlarında yüzde 4 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu vardır. Buna rağmen Türkiye’de çalışan engelli sayısı yüz bini geçmemektedir.
AKP, engelli dostu görünerek engellilerden oy toplamak için büyük çaba harcamaktadır. Oysa AKP iktidarında engelliler, giderek artan düzeyde yardıma muhtaç bir toplum kesimi haline gelmiştir. Çünkü AKP iktidarı, engellileri herkesle eşit haklara ve olanaklara sahip, bağımsız ve onurlu yurttaşlar olarak görmemektedir. AKP iktidarı yalnızca vücut ve zihin bütünlüğü tam olan insanlara göre politika yaparak, engelli yurttaşlarımızın hayatını zorlaştıran kurumsal ayrımcılığı politikalarının merkezine yerleştirmektedir. AKP’nin bu yaklaşımı sosyal hukuk devleti anlayışı ile çelişmektedir. Çağdaş sosyal hukuk devleti anlayışı, tüm engelli yurttaşlarımızın başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, üreten ve toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarını amaçlamaktadır.
Engelli bireylerin toplumsal yaşama etkin olarak katılabilmeleri için atılması gereken adımların başında, altyapı hizmetlerinin engellilere yönelik olarak düzenlenmesi gelmektedir. 2005 yılında çıkarılan “Özürlüler Yasası”nda engellilerin, kanunda belirtilen yedi yıllık sürenin sona ereceği Temmuz 2012 itibarıyla, yaya geçitlerini rahatça kullanabileceği, tüm resmi yapılara kolaylıkla erişebileceği, yeşil alanlarda serbestçe dolaşabileceği, spor tesislerini engelsiz olarak kullanabileceği belirtilmekteydi. TBMM’de temsil edilen tüm siyasi partilerin oy birliğiyle yürürlüğe giren kanun, yedi yıl içerisinde engelsiz bir Türkiye yaratılmasını öngörüyordu. Buna rağmen, sürenin dolmasına üç gün kala, yasanın uygulanması 2015’e ve toplu taşıma araçlarının engellilere göre düzenlenmesi 2018 yılına ertelendi.
Ülkemizde engelli raporlarında yaşanan sorunlar yüzünden birçok yurttaş “engelli haklarından” faydalanamamaktadır. Engelli yurttaşlardan ihtiyaçlarına yönelik olarak ilgili kurumlara yapacakları başvurularda ayrı ayrı rapor almaları istenmektedir.
Türkiye’de engellilerin yaşadığı sorunların kaynağında altyapı yetersizliklerinden de önce, iktidar partisinin engelli bireyleri eve kapatma anlayışı yatmaktadır.
Türkiye’de, doğuştan engellilik oranı çok yüksektir. Bu nedenle doğuştan engelliliğin koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi yoluyla azaltılması büyük önem taşımaktadır. Oysa AKP’nin uyguladığı “Sağlıkta Dönüşüm Politikası”, sorunları hafifletmek yerine ağırlaştırmaktadır. Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar, tanı ve tedavi bedellerinin yüksekliği ve devlet tarafından karşılanmaması, tıbbi yetersizlikler gibi nedenler doğuştan engelli bebek sayısının yükselmesine yol açmaktadır.
Ülkemizde engelli bireylerin yüzde 44.3’ü, sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadır. Zihinsel engellilerde bu oran daha da artmaktadır. Sağlık hizmetleri açığının başlıca nedenleri arasında ulaşımda ve katkı payında yaşanan sorunlar bulunmaktadır. Engelli bireylerin kullanmak zorunda olduğu ve hayatlarını kolaylaştıran protez, ortez, işitme cihazı, tekerlekli sandalye, akülü sandalye, hasta bezi, hasta minderi, hasta karyolası gibi tıbbi malzeme ve tıbbi cihazların SGK tarafından sağlanmasında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Engelliler için gerekli fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin sayısı yetersiz.

Ugir kardeş haklısınız benim görüşüm çalışabilir engellileri topluma kazandırmak için 2022 üç aydan üç aya veripte eve kapatma al bünyene tamam yine düşük maaş ver ama insanların bir ümiti olsun yarınları olsun evlenip aileleri olsun mutlu olsunlar benim tanıdıgım bi çok engelli ark var 30 yaşını aşmışlar daha bekarlar babası veya aile fertlerinden birileri bakıyor neden evlenmiyon diye bi kaçına soruyorum 2022 dan yuvamı kurulur diyorlar haklılarda birileri milyonları götürürlen birileri işte böyle yarınlarını ümitlerini bunlara baglamışlar Yazık deyilmi bunlara zaten hayata maglüp başlıyorlar

Beğenenler gözünü kulağını tıkayarak söylenen sözleri unutarak beğensin, ben beğenmiyorum. Bizlere hakaret eden iktidar istemiyorum. Yaşam odasını maddi hesaplarla istemeyen iktidar istemiyorum.

hasan_06;

Ya gardaşım merak ettim acaba bi açıklarsan sevinirim.Begenmiyorsun tamam zaten herkes begenmek zorunda değil haliye.
Ama Yaşam Odasıyla engelliliğin arasındaki bağ nedir.?
Ayrıca diyelim ki olduda bu adamlar gitti bunlar gittiğinde yerine gelicek daha iyi bir aday var mı var?
Eğer var de ve adam gibi birini göster inan bende bundan sonra oylarımı ona vericem...:)

ferhat kurt;

Madende patlama, göçük, yangın gibi durumlarda 3 alternatif var. İnsanlar ya ölecek, ya kolunu bacağını kaybederek yada ruhsal olarak engelli kalacak yada şans eseri kurtulacak. Veya uzun süre kalması sonucunda ciğerlerini kaybedecek.
Cumhurbaşlığında İhsanoğlu var ver o zaman oyunu. Ama olmaz siz kendinizce ona da birşeyler bulursunuz.

Herkes istediği adama oy verir, buna kimsenin karışma lüksü yok, Benimde memurluk hayallerim gitti, ne yapayım öleyim mi?
İşkur'un bana verdiği iş de çalışmaktayım, aslına bakarsanızda mutluyum, benim gibi 16 engelli kardeşim çalışmakta, mesleği olan mesleği olmayan,

Hükümet'e eleştiri yapabilirsiniz, ama oy veren insanlara kimsenin hakaret etme lüksü yok, o hakaretleri misli ile iade ediyorum,

Herkesin aklı var fikri var, kime oy vermek istiyorsa versin, bizler ilk önce kime kızmamız gerektiğini bilmiyoruz,

1-engelli fedarasyon ve dernekleri
2-TBMM de bulunan engelli milletvekilleri
3-kendimize!!!!!!!!!!

hasan_06;

Gardaşım öncelikle belirtiyim benim kimseyi tuttuğum falan yok.Sonuçta Ali gider veli gelir onlar doldurur cebini sen açarsın elini.Şimdi sen İhsanoğlu'nu önerdiğine göre iyi tanıyor olmak gerekir.Bence eminim cumhurbaşkanlığı çatı adayı olmadan önce sen bile tanımıyordun adamı.İyi adam hoş adam orası beni ilgilendirmez sonuçta ben icraata bakarım.Zaten gerçekten iyi bir aday olsaydı ana muhalefet partisinde neden onun aday seçildiğine dair eleştirel görüşler ortaya çıkmazdı.
Gelgelelim asıl konuya ben sana hükümete alternatif olarak sordum siz bana cumhurbaşkanlığından söz ettiniz.Bu da sizin sırf benim hükümet yanlısı olarak gördüğün ve bu yüzden anlamadığını ortaya koyuyor.Şunuda belirtiyim kararınız doğru yada yanlışdır sizin görüşünüze son derece saygı duyuyorum.Ama size nacizade önerim madem hükümeti düşman olarak görüyorsun Fatih Sultan Mehmed'in bir sözü var
''Düşmanı tanımak tehlikeyi bertaraf etmek demektir'' sözünden yola çıkarak diğer partileride iyi tanımanız ya bu iyi yada bu kötüdür diye düşünmeyin...:)

hayır tabikide kim beğenir ya çağ dışı insanlardan uygulamalarda düzenlilik ha gülerim

kimse kimseye hakaret etmiyor lütfen konuyu saptırmayın sonra konu kapanıyor lütfen

ferhat kurt;

Sonuç olarak Erdoğanı da belediye başkanı olmadan tanımıyorduk. Kimseyi doğuştan tanımıyoruz ama zaman teknoloji zamanı araştırdığın zaman doğru kaynak edinmeyi bilirsen tanırsın. Ama ben İhsanoğlunu çatı aday olmadan öncede genel sekreterlik döneminden biliyorum. Ana muhalefet partisinde ilk olarak neden itiraz ettiler. Tanımıyorlardı ve daha çok islamcı kişiliğle öne çıkacağını düşünerek istemediler. İhsanoğlu şimdiye kadar hiç bu dini kullandığını gördün mü? Benim Cumhurbaşlığını söylememin nedeni seçimlerine 1 aydan daha az bir zaman olmasındandı. Çünkü fanatikler hem alternatif isterler alternatif olunca da beğenmezler. Senin gibi.
3 ortaklı olarak tüm baskılar içerisinde 3 sene iktidarda duran birini eleştirmek yada beğenmemek iş değil. 3 ortaklı hemde kardeş olarak şirketi 1 sene idare edemiyor insanlar.
Ben AKP yi çok iyi tanıyorum ve Ankara il başkanlığına bir süre takılıp herkesin ne peşinde olduğunu görmeme yetti.

hasan_06;

Gardaşım ne desem boş sen bir kere aklın particiliğe gidiyor ben sana faydacılıktan bahsediyorum.Neyse daha fazla konuyda uzatmıyacağım.Son olarak şunu belirtiyim.Şuan sen istediğin kadar ekmek için Ekmeleddin de sonuç değişmeyecek.Sen bu idolojide devam et daha çok mıdırdanırsın.He şunuda ayrıca söyliyim ben ekmeleddin beyi begenmiyor değilim tabiki efendi, cvsi geniş eğitimli vs. ama günümüz Türkiye'si ve geleceğin Türkiye'si için yeterli değil.Aday dediğin herkese hitap edicek sadece okuyan kesime ve elit zümreye etmeyecek.Şuna da dikkat ederseniz sevinirim ben sizi tercihiniz için eleştirmiyorum sadece bakın bunlarda bunlara dikkat edin diye öneride bulunuyorum.
Ayrıca çok merak ediyorum ülke adına bişey yapanları bu kadar eleştiriyorsunuzda bu zamana kadar siz ne yaptınız.?:)

Ferhat kardeş ülke için elbette çok şey yaptı özellikle 17 aralıkta

1 - Sabahtan bu tarafa gardaşım mardaşım diyorsun ben senin gardaşın falan değilim.
2 - Faydacılık nedir söylermisin. İktidardan senin faydan ne onu da söyle.
3 - Bu konu üzerinde ideolojik davrandığım nere var söylermisin ki söylemiş olsam gocunmam bu durumdan.
4 - Bulunduğum yere gel bak yaptığım şeylere görev aldığım görevlere bak öyle konuş ve en başta sen neler yaptın onu söyle. (Hiç bir halt yapmamış olsam bile burdaki durum ben değilim yada sen değilsin. İktidar. Sen işi basitleştirirsen bakarsın kendin daha basit çıkarsın ondan dolayı kelimelerine dikkat et.)

Ya inan şunu okuyana kadar sakin olup sukunetimi korumaya çalıştım ama sen tartışma uslubunu bile bilmiyorsun biraz daha konuşmaya devam etsen hakaret edeceksin neredeyse.Böyle olma lütfen bizim parçalanmaya değil bütün olmaya ihtiyacımız var.Zaten bu konuda büyük usta ne diyor dikkatini çekerim. ''Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olucağız''

Bu kadar kin, nefret ve öfkeli olma insanları sev biraz...:)

1 - Sabahtan bu tarafa gardaşım mardaşım diyorsun ben senin gardaşın falan değilim.
2 - Faydacılık nedir söylermisin. İktidardan senin faydan ne onu da söyle.
3 - Bu konu üzerinde ideolojik davrandığım nere var söylermisin ki söylemiş olsam gocunmam bu durumdan.
4 - Bulunduğum yere gel bak yaptığım şeylere görev aldığım görevlere bak öyle konuş ve en başta sen neler yaptın onu söyle. (Hiç bir halt yapmamış olsam bile burdaki durum ben değilim yada sen değilsin. İktidar. Sen işi basitleştirirsen bakarsın kendin daha basit çıkarsın ondan dolayı kelimelerine dikkat et.)

Hem bunu söylüyorsun hemde inceden laf atıyorsun.Buna anlam veremedim yani...:D

kadaşlar lütfen uzatmayın tartışmayın konu kapanır sonra yeniden açınca tepkiler yagıyor lütfen uzatmayın herkes düşüncelerini yassın şahsa lütfen ama kütfen laf etmeyin

İri olup diri olacaksan insanları kıracak laf kullanmayacaksın. İktidarı eleştirirken karşındakini tanımadan ki tanısan bile işi şahsileştirmeyeceksin.

insanlarda ne piskoloji kaldı ne de yaşama sevinci millet birbirini bir kaşık suda boğucak bu kadar haksızlık ve adaletsizlikten dolayı

Öle vallahi biz memurluk için ugraşıyoruz daha dün 2 bin küsür taşeron alıncak kamu hastanelerine genelge yayınlandı ülke taşeronlaşmaya gidiyor artık 4 yıllık bitirsen bile boş zaten 2015 kpss de kalkacak deniliyor hiç ümitim kalmadı açıkcası allah sonumuzu hayır etsin amin

onlarda siz uğraşın diye yapıyo zaten siz uğraşın oyalanın ki adamlar ayakkabı kutularını doldursun:) gemicikleri götürsün sonra elimize 3 kuruş bakım parası yada göstermelik sınav yapsın bizde halımıze şükür edelim:) gelen adam dahamı iyi olucak düşüncesi ile 17 aralıkta o kadar canlar gitti, soma da o kadar canlar gitti ama olsun adam sınav yapıyo, cami yapıyo, yol yapıyo,,,,, yapıyo da yapıyo

Öncelikle bir hatırlatma yapmak istiyorum, engelli memur sınavı bu hükümet zamanında başlamış bir uygulama değil Ecevit hükümeti zamanında başlamış bir uygulamadır. Avrupa Birliği mevzuatı gereği engellilere bir şeyler veriliyormuş gibi yapılıp yeni yeni yeni paketler açılıyor uygulama fıs. Her şeyden önce engellinin engelli olduğunu ispat edebilmesi başlı başına bir çile ve ızdırap. Heyetlerde çekilen çileler rapor oranlarındaki uygulamalar nesine iyi diyeceksin. Avrupa Birliği dayıyor yasayı çıkartıyorlar, yasada yeni yapılan kamu binalarının engelli ulaşımına uygun olmasını öngörüyor uygulama da nerde. AKP engelli politikaları harika diyenlere diyeceğim tek bir söz var yalaka

mejnun;

Son cümlenize katılıyorum.''AKP engelli politikaları harika diyenlere diyeceğim tek bir söz var yalaka'' harika demek ayrıca ne kadar iradesiz ve koyun olduğunuda gösterir.

Hükümet engellisinede sahip çıkamıyorsa üç aydan üç aya bişeyler verip engellileri dilenci gözünde görüyorsa ve o hükümeti destekleyen kişilerde varsa söylenecek pek bişey yok gibi bence ÜZGÜNÜM !!

Hükümetin politikası çok açık önce balı kaşık ile (çomça) demiyorum sonra parmağının ucu ile..

3 ün 1 ini alırsınız diyor açıkçası

en güzel uygulaması evde bakım ücreti, en büyük hatası 2022 maaş kriterinin daha da ağırlaştırılarak devam ettirilmesi. ne demek 30,40 yaşındaki çalışamayacak bir engellinin ,zaten emekli parasıyla geçinmekte zorlanan ebeveyne mahkum edilmesi,engellilerin birey olarak kabul edilmemesi.

ferhat kurt;

şimdi döktüreceğim ,mübarek ramazan da batacak da, batacak onca aklı evellere cinnet geçirecekler ..tövbe estağfurullah ..
diyor ki aklının yettiği kadarıyla ferhat bey !!! engelli ile yaşam odasının ne ilgisi var ..!!!! onca belgeler yayınlasak ,o kadar laf anlatsak ,o kadar yüksek lisans tezleri hazırlasak ferhatıın aklı işte ..hem de milyonlarcası

bir de Allahhhh !!! diye çile bülbülü döktüren ,dini imanı bütün kadın gibi kadın BÜLENT ERSOY varken ,evlenecek başka hatun gelmemiştir ülkeme diyebilecek yeterlilik de akıllı -millli irade- vatandaşlarımız
meali .. seçecek başka lider var mı demek ?!

akp hükümeti bir çok engelliye evde bakım adı altında bi maaş bağlamış sonrada salıvermiş ve bu maaşı alan her engelli de akp ye laf atsa da oyunu vermiş .. akpnin birakın engelliler için yaptıklarını genel olarak yaptığı her icraat göstermelik adamlar sıfr kendi işleri yürüsün diye imar yasasını 12 yılda bilmem kaç kere değiştirdiler hatırlamısınız bir bayram günü anayasa oylaması yapılmıştı ve bir çok kişi buna bende dahil oy kullanamamıştık neden cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy verme rahatlığını 0 zaman uygulamadılar .. adamlar bu ülkede istedikleri gibi at koşturuyorlar engelli memur bilmem nesi yapılılıyor sözde ilk sınavda 20.000 kusur civarında kişi alınacaktı ne oldu ? sınav öncesi milletin parasını alıp cukkayı doldurdular bu duydum ki bu sınav önceside 10 tl almışlar kişi başı maşallah cukkayı sağlam doldurmuşlar bu sefer .. bu adamlar başta olduğu sürece engelliler için hiç bişi beklemeyin ..

daha iyisi varda bizmi seçmiyoruz diyen arkadaşlar size baktıkça heryerimle gülüyorum

evlenecek kız yok diyip bülent ersoyla evlenmek gibi bişi sizin durum sanırım :p

Ötekikileştirme çabalarına bayılıyorum. insanları sınıflara ayırmaktan başka bir şey yapmayan politika düzeni.
Neyse fazla yazmıyım :)

Türkler neden sosyal demokrasiye düşman anlayamıyorum.
halbuki insan hakları,engelli hakları sosyal demokrat hükümetler tarafından önemsenir.
şimdiki başımızda olanların ilk önceliği ise maalesef rantiye.....
rantiye uğruna halkı ikiye böldüler.
inşallah 80 öncesi sağcı solcu olayları gibi olaylar çıkmaz....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt