Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alkolik olan kim var?

Değerli SENCERAKİS ; Sosyal içicilikle alkolizmin farklı olduğunu kabul ediyorum ama ben yeri geldi günde bir kasa bira içtim ,yeri geldi aylarca sabahlara kadar içtim ,insan ara vermeyi bilmeli ,ben alkoliğim içmeden duramıyorum gibi bahanelerin arkasına sığınmamalı ,mesela alkol kullanıyorsan sporda yapacaksın en azından bol bol yürüyeceksin ,ben devamlı spor yaptığım için vücutta biriken zehiri ter yoluyla atma şansım oldu .her alkol krizi geldiğinde bol bol su içerseniz çok faydasını görürsünüz,benimde kendisine alkoliğim asosyalim diyen bir arkadaşım var,2,5 senedir çalışmıyor,içmeden duramıyorum diyor ama onu 20 yıldır tanıyorum ,tembelliğinden dolayı kendisine alkolik süsü veriyor:rolleyes:

Değerli öğüt ve önerileriniz,düşünceleriniz için size teşekkür ederim.
53 yaşındayım ve 2006 yılından beri ayık bir Alkolik olarak sadece yaşadıklarımı paylaşmak istemiştim bu forumda...
Amacım hiç kimseye bilgelik taslamak ve tartışmak asla değildir. Çünkü bu konuyu tartışmak benim için tehlikeli ve zararlıdır.
Ayrıca konuyu ; 01.06.2007 yılı, saat : 22:46 da yeterki isimli bir üye açmış, ben değil..!
yeterki adlı üyenin mesajından çok etkilenip üzülerek hem bu web sayfasına hemde buraya üye olmuştum.
Size Bodrum'dan sevgi ve saygılarımı yolluyorum.

Merhabalar, benim babamın çok ciddi alkol sorunu var 25 senedir aralıksız içiyor. Günde 1 şişe viski bitiriyor ve üzerine bira içiyor. Babam 60 yaşında sağlıkla alakalı hiç birşey yapmıyor yemek bile yemiyor sadece içki ve 3 paket sigara. Öğlen 1 de başlıyor akşam 7 de sızmış oluyor. Ne yaptıysak vazgeçiremedik zaten ne söylesek hemen aşırı tepkiler veriyor. Artık yaşıda genç değil ve ben çok endişeleniyorum. Bugün farkettim ki 2. Kadeh viskiyi içtiğinde ciddi sarhoş oldu yani artık bünyeside dayanmıyor. Eskiden hemen sarhoş olmazdı bu beni iyice endişelendirmeye başladı acaba vücudu artık dayanamaz hale mi geldi? Bana bu konuyla alakalı yardımcı olabilecek ne yapmamız gerektiğini söyleyecek biri var mı? Şimdi 2. Kadehde sarhoş oluyor bundan sonraki evre nedir? Cevaplarınızı bekliyorum...

vücut alkole doyum gösteriyor, bir müddet sonra viski ağır gelir. muhtemelen sonrasındada bırakır. kendi haline bırakın babanızı.

Bizde öyle yaptık kendi haline bıraktık zaten başka türlüsüne de müsade etmiyor ve çok agresifleşiyor. Benim tek endişem o kadar inatla içiyor ki kendine verdiği zararın farkında değil. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

İşte senelerdir annemle yaşadığımız durumda bu artık nerde nasıl davranır endişesiyle sokağa bile çıkamaz olduk zaten o da içki içemiyeceği yerlere asla gitmeyi tercih etmiyor. Gerçekten çok zor bir durum. Allah bırakmak isteyip çaba gösterenlere yardımcı olsun. Ama benim babam gibi bırakmayı hiç düşünmeyip ölümüne içenlerinde ailelerine yardımcı olsun.

babanın şimdi kendi vucuduyla savaşıyor. vücut içme diyor ama o kendisine yakıştıramıyor. yakında bol buz ile içmeye başlayacaktır. daha sonrada muhtemelen bira içmeye başlayacaktır. biradanda keyf alamadığı için bırakacaktır. asla ve asla içme diye israr etmeyin. bu doping etkisi yapar

Umarım dediğiniz gibi olur ve bırakır. Çok teşekkür ederim size...

ayıptır söylemesi, bende öyle oldu :) hiçbir zaman bırakmayı düşünmemiştim. seviyordum içmeyi.
şu an aklıma bile gelmiyor içmek :)

Benim babam da alkolikti. İşyeri evin yanındaydı. İkide bir eve gelirdi, rakısını içerdi. Akşam da içerdi. Hep içerdi. Astığı astıktı, her akşam kafaya birşeyleri takardı, evde huzursuzluk çıkarır annemi döverdi. Etrafta esip gürlerdi. Herkes karışmak istemezdi. Ailemizi mahvetti. Dağıldık. Annemi kovdu. Biz de ondan kaçtık. İçki içince sızıp da kalmaz, şeytan gibi dikilirdi sabaha kadar. Ama sonunda yalnız kaldı. Aklını da iyice yitirdi. Karaciğerleri iflas etti. Ve vefat etti.
Alkolden de içenden de nefret ediyorum aslında ama en azından içip de kimseye zarar vermeyenlere birşey diyemem. Sonuçta kendi canı. Kötü bir hastalık gibi birşey. Allah kurtarsın ne diyeyim...

Bende artık içki kokusuna tahammül bile edemiyorum. Bide babamın zorlaya zorlaya içki içmesini görünce iyice tiksiniyorum. Artık içkili olmadığı zamanlarda bile mesela sabah uyandığında bakışları konuşması ellerinin kollarının hareketleri değişti. Sanki sürekli sarhoş gibi dolaşıyor.

14 yasinda icki sigaraya basladim hep mutluluga ictim askerden sonra bir ameliyat gecirdim ve sonrasinda hic mutlu gunum olmadi 22 yasinda biraktim 18. Sene olmus birakali, mutlu olmak istemiyorum artik..

Sevgili Cdmalp.,

Mesajınızı ve yazılan cevapları ancak görebildim.
Üzülmemek elde değil.
O kadar yazdım.
Bazı değerli arkadaşlar güzel cevap yazmışlar.
Hatta bu konuyla ilgili bilgisi olmayan, alkolizmin ne kadar ölümcül olduğuna dairde anlatımlarda bulunmaya, anlatmaya çalıştım, çoğu kez yanlış anlaşıldım.
Bunun ne kadar ciddi bir hastalık olduğuna veya olmadığına dair yardımcı olmak için akıl fikir vermeye çalıştılar.
Yaşamadıklarından veya yaşadığını sandıklarından dolayı; hepsine saygıyla teşekkür ederim.
Hep yazdım..!
Sosyal içicilik ayrıdır , Alkolizm farklıdır ve sadece durdurulabilen ölümcül bir hastalıktır..!
Babanız istemediği sürece hiç bir şey yapamazsınız.
Ne yapar eder gene içecektir.
Dibi bulması lazım.
Acınızı çok iyi anlıyorum.
Özel hayatınıza girmek istemem ama ; Sanıyorum üstüne düşmeyin.
Ne kadar yasaklarsanız o kadar çok içeceğinden eminim.
Son sıralarda artık dibe vuracaktır.
Üstüne varmayın ve düşmeyin, içme demeyin.
Bunun bir aile hastalığı olduğunu unutmayın..!
Mümkün olduğunca sizin mesajlarınızı takip etmeye çalışacağım.
Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
Yalnız;
Alkolizmi bimeyen dostlar ; Ltf. yorumlarda bulunmayın. ZARAR VERİRSİNİZ..! Sizler sosyal içici olabilirsiniz ama gerçekten ALKOLİZM ÖLÜMCÜL BİR HASTALIKTIR EN AZINDAN BUNU KABUL ETMEYE ÇALIŞSANIZ NE OLUR.!?
Bana kızanlar olabilir...Eleştirenler olabilir ama sizlerden ricam bu kadar ciddi bir hastalığı bilmeyenler tavsiyelerde bulunmayın ne olur .
Sevgili Cdmalp;
eSKİ YAZILARIMI OKURSAN SEVİNİRİM.
An ile kalasın.

Sevgili melek_6 .,
Yazdıklarınıza ; Cevap veya yorum yapmak haddime değildir.

Ben bir alkoliğim.2009 senesinde ve ardından 2012 ve 2014 de hastane tedavisi gördüm.En uzun ayıklığım 2,5 seneydi ve o döneme dönebilmek için tüm servetimi vermeye razı olurdum.Alkolizm,tıbbi bir hastalık ve kimi arkadaşların belirttiği gibi kesin bir tedavisi yok.Madde ile yapılan kıyaslamalar için şunu rahatlıkla söyleyebilirim:Alkol,çoğu maddeye göre kurtulması daha zor,daha öldürücü ve insanın kendisine ve çevresine verdiği zararlar açısından çok daha vahim.Üstelik yasal satışı bu tehlikeleri üst boyuta çıkarıyor.Dilerim bu kez başarırım zira maddi-manevi kaybedecek fazla bir şeyim kalmadı.
Eklemek istediğim son nokta şu:Alkolizmin irade ile,dini inanç sistemiyle veya inatla yenilecek bir yanı yok.Sonuçta diabet,kanser vb. gibi ilerleyici bir hastalık.Herşeyden önce sabretmek ve yeni güne başlanan her gün hayata sıfırdan ve umutla başlamak başarının temeli diye düşünüyorum.Arkadaş çevresini,gerekirse mesleği ve hatta yaşanan muhiti değiştirmek,alkol alınan-satılan yerlerden uzak durmak da çok önemli.
Sevgi ve saygılarımla...

[FONT=Simplified Arabic]
يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِمَا إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَإِثْمُهُمَآ أَكْبَرُ مِن نَّفْعِهِمَا وَيَسْأَلُونَكَ مَاذَا يُنفِقُونَ قُلِ الْعَفْوَ كَذَلِكَ يُبيِّنُ اللّهُ لَكُمُ الآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ​
[/FONT]
[FONT=Tahoma]
Yes’elûneke anil hamri vel meysir(meysiri), kul fîhimâ ismun kebîrun ve menâfiu lin nâsi, ve ismuhumâ ekberu min nef’ihimâ ve yes’elûneke mâzâ yunfikûn(yunfikûne) kulil afve, kezâlike yubeyyinullâhu lekumul âyâti leallekum tetefekkerûn(tetefekkerûne).

[/FONT]

[FONT=arial black][SIZE=2]Sana içki ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki; Onların ikisinde de büyük günah vardır. İnsanlara bazı yararları varsa da günahları yararlarından büyüktür. Sana Allah yolunda ne vereceklerini sorarlar. De ki; «ihtiyaçlarınızdan artakalanını verin!» Allah size ayetlerini bu şekilde açıklıyor ki düşünesiniz.[/SIZE][/FONT]

bakara süresi 219 . ayet

Allah hepinize şifa versin arkadaşlarım. Ben alkolik değilim ama çözüm olarak aklıma ilk şu geldi. Sizin yerinizde olsam alırım ailemi çocuklarımı vs. giderim bir ormana bir ay kamp yaparım. Konservemi yiyeceğimi içeceğimi alırım. Orda isteseniz de alkol bulamazsınız. Hem aileyle çok güzel olur ama karavan gibi bişey lazım. Kafanız müthiş rahatlar.

Bir alkoliğe ulaşması dileğimle...

Değerli Arkadaşlar..,

Alkolizm konusunda elimden geleni yazdığım halde bazı arkadaşlar bunun ne kadar ölümcül bir hastalık olduğunun hala farkında değiller.
Aynı şeyleri tekrar kopyala yapıştır yapmak, yazmak istemiyorum.
Bir yorum veya bir öneri direkt yazılmadan önce daha önceki yazılar veya fikirler iyice araştılmalı ve anlaşılmalıdır.
Ama görüyorum ki Alkolizm bu toplumda hala daha bir hastalık olarak görülmüyor..!
Alkolik olmayan diğer engelli kıymetli, saygıdeğer arkadaşlarım..,
Burada benim, bizim hastalığımız sizinkinden daha kötü yarışmasında değiliz.
Geyik yapılan bir forum sitesinde de değiliz.
Ölümcül bir hastalık olan Alkolizm den bahsediyoruz.
Fikir veya yorumlarınız yazmadan önce sizi bir kez daha yazılanları okumaya ve idrak etmeye davet ediyorum.
En azından Alkolizm hakkında ki yazılanları vakit ayırıp okuyabilirsiniz.
Ne kocakarı ilaçları, ne dualar, ne alkolü bırakmak, bıraktırmak için kullanılan cahilane ortaçağ yöntemleri fayda etmiyor...
Kişi son evre kanserse, kulaktan dolma tüm yöntemleri iyileşmek için deniyorsa inanın bir alkolik tüm yöntemleri zaten denemiştir.
Öleceğini bile bile kendini yok etmenin ÇARESİZLİĞİ içindedir.

Ltf..!
Yapacağınız yorumlar yıkıcı değil , yapıcı olsun benim değerli engelli arkadaşlarım.
En azından alkolizm hakkında yazmış olduklarımı bir okuyun sonra yazın.
Şüphesiz bu yazılanların bir gün ; Alkolizmin ölümcül bir hastalık olduğunu ve sadece durdurulabildiğini şu an ızdırap çeken ve alkolizmin ne olduğunu bilmeyen bir alkoliğe ulaşabileceğini ve yardımı olabileceğini unutmayın ne olur...

Saygılarımla

Adam dertleşmeye gelmiş biri "acizlik" demiş diğeri ayet copy/ paste yapmış maşallah ya : )

Hayatımda alkol almadım Allah (c.c.) hamd olsun.
Bir sorum olacak alkol senin derdine çare oluyor mu?

aferits;

45 yıl çok uzun bir süre ne güzel ki bunu başara bilmişsiniz bende deniyorum ama en ufak canımı sıkan bir şey olduğunda elime alıyorum bir tane sigara evdekiler tabiki bu konudan mutsuz ama başaramıyorum, belkide gerçekten bırakmak istemiyorum....

Arkadaşlar merhaba, herkese acil şifalar diliyorum..
Benim alkolle alakalı sorum olucak, son 1 senedir çalıştığım iş yorucu olduğu için eve geldiğimde 2 tane ekstra içiyorum hem uyumama yardımcı oluyor hemde rahatlamak amaçlı. ancak bu sürekli oluyor son 12 ayın en az 10 ayı içmişimdir. Hafta içinde kan testi yaptırdığımda karaciğerde yağlanma olduğu ortaya çıktı ve hoca çok önemli gözkmediğini söyledi ama yinede iç hastalıklardan randevu almamı söyledi ve haftaya randevu aldım. Ancak aklımda soru işaretleri kaldı acaba siroz olabilirmi gibi. Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum..

Sayın sencerakis Bey Abi sayfaya yazdıklarını ilk satırından son satırına kadar okudum yemin ederimki elimde olsa Alkolizm konusunda dünyanın nekadar ödülü varsa size verirdim. konu hakkında yazmış olduklarına ''noktasından virgülüne kadar'' katılıyorum.
Yapılan diğerler yorumlara kızarak sakın şefkin kırılmasın, yazmış olduklarınızla 1 kişiyi dahi hayata bağlayabilirseniz bunun mutluluğu ve keyfine doyum olmayacaktır siz bunu herkesten iyi biliyorsunuz. ayda yılda düğünde bayramda alkol alanların ''olayı abartıyorsunuz bende içiyorum ama istediğim zaman bırakabiliyorum'' gibi söylemleri, bekara karı boşamak kadar işin kolayına kaçıyorlar.
şişenin dışında dolanlar ve şişenin içersine olanları ne kadar anlayabilirki ? Derdi yüreğinde olanları başkası bilemez misali sevgi ve saygılarımla:)

Yirmi yaşına kadar her boxu içtim.Sonrasında üşütmeye bağlı antibiyotik tedavisi görürken bu kötü alışkanlıklara nefret geldi, sigara ,içki nin tadı zıkkımın kökü gibiydi, 20 sene dir içmiyorum bundan sonrası ne olur bilemem şu an yine antibiyotik alıyorum ters tepmez inş.

Tiryakilik dediğimiz bir şey var.ben her hafta cuma-cumartesi alkol alıyorum.İçmediğim hafta yok denecek kadar nadirdir.2 tane bira falanda değil oturduğum zaman ya 50 lik vodka yada 70 lik vodka bitiyor.Şu haftalar azaltmayı deniyorum ama zor.Ta ki bir tek alkol olsa yine iyi duman var çekiç var bilmem ne var.Herşeyi denedim sadece alkolde kendimi buldum diyebilirim.Yani diyeceğim içebiliyorsan içersin içince de dağıtıyorsan dışarda kalabalıkda içmezsin.Alkolik olduğumu düşünüyorum.Bu yazarken bile alkol alıyorum siz düşünün :)

Sevgili taarus.., Kimse kimseye '' Sen Alkoliksin '' diyemez...
Alkol ile bir problemin olup olmadığına ancak sen karar verebilirsin..!
Ayrıca Alkolizm ayıp bir şey değildir.
Alkolik olduğunu kabul edenler aslında çok hassas kişilerdir.
En büyük ortak özellikler aşırı hassasiyet, duygusallık, birilerine zarar verme korkusudur.
Alkoliğin içmek için bahanesi çoktur.
İçebilmek için akla hayale gelmeyecek yalanlar üreterek kendini kandırır ve kendine zarar verir.
Karaciğer yağlanmasına gelince..,
Siroz birdenbire ortaya çıkmaz.
Önce Nekrotizan, Fibrozan ve üçüncü en son aşama Sirozdur.
Karaciğer yağlanması sadece sende değil her 10 kişiden birinde bulunur.
Ben hastahanede yatarken,
Namazında niyazında olan bir çok Siroz hastası gördüm.
Hattta küçücük çocuklar bile gördüm.
O sebepten Siroz için yazacaklarım bunlar.
Bir alkoliğe ; birisi : İÇME derse , alkolik daha çok sebep bularak gene daha fazla içecektir.
Sevgiyle kal..,

Teşekkür ederim algaNihat..,
Bir deniz yıldızını daha bilinçlendirebilir ve Alkolizmin bir hastalık olduğuna dair ikna edebilirsem ne mutlu bana.
Sevgiyle kal.

Teşekkür ederim Sevgili algaNihat..,

sevgili sencerakis.
)
yazdığınız yorumlar için önünüzde saygıyla eğiliyorum.

2013 yılında artık vücut doydu, içemiyorum diye yazmışım.
gerçektende içemiyordum.
ama gidip 1 koli rakı almıştım, istediğim zaman ona ulaşabilecektim,
en büyük tehlike evde rakı olmadığı zamanlardı, ona ulaşamamaktı.

şimdilerde tekrar içmeye başladım.

akşamcı denilen tabir nedir ?
iş yerimde müşterilere sarhoş görülmemek içinmidir bilmiyorum ama
yaklaşık 30 yıldan beri hemen her gece karanlıkta (gece) içtim.

asla güneş batmadan içemiyorum.
bazen sabaha kadar bulur.
zaten bizim kasabada gündüz içilemez gibi bir durumda var. :)

alkol aldım sallanıyorum ...kim ne derse desin bu hayytan anlamıyorum

Ağbim 6. kez amatemde yattı, her yatışı 2-3 ay kaldı. 16.yaşından 56 yaşına kadar içti tam bir alkolikti. 4.yıldır içmiyor, ne tedavi gördü nede ilaç kullandı.Şimdi düşünüyorum bütün aile eş dost seferber olduk zamanında o kadar mücadele verdik oda çabaladı ama başaramamıştı,şu son 4. yıldır birden içki ve sigarayı bıraktı yüzündeki renk bile değişti.
Bense onca yıl alkol almış bir insanın o kadar mücadeleye rağmen bırakamayıp,aniden karar vererek hiç bir destek almadan birden bırakmasını şaşkınlığı içindeyim. Sadece bir tek şeyi söylüyor Hayatımı boşa harcamışım.

Sevgili yelpaze..,
Seni o kadar derin ve içten anlıyorum ki buna kelimeler kifayetsiz kalır...
Evet..!
En büyük kriz anı ve tehlike uyandıktan sonra şişeyi bulamamak ve evde alkol yoksa onun paniği.
Hep gizli ve tek başıma içerdim.
Kadehim hep aynı noktada dururdu.
Yasaklar ve insanların ayıp diye nitelendirkleri hastalığımız maalesef bir hastalık olarak kabul görmedi ve görmeyecekte. :(
İşin kötüsü sarhoşta olamıyordum.
Belirli bir dozajım vardı o dozajı korumak için saat, gece, gündüz , sabah aynı alkol seviyesinde tutmak zorunda kalıyordum.
Bu tıpkı bir arabanın benzin deposunu her daim full tutmak gibiydi.
Ama şamandıranın bozuk olduğunu sonradan anlayacaktım.
Uyku.., ya geçmeden kalkınca alkol, içkim var mı, olmalı mutlaka deyip, şişeyi garantiye aldıktan sonra ancak sızabilirdim.
arkadaşlar arasında içerken daha önceden içtiğim için onların yanında az içtiğimi ispat etmeye çalışırdım.
Oysa daha evvelden dopingli giderdim.
Evde içki masasında arkadaşlarla içerken mutlaka mutfakta bir yerde gizli bir kadehim olurdu.
Sırf beni çok içiyor diye kınamasınlar isterdim.
Hiç bir saman ne parkta , ne bir sokakta içki şişesiyle dolaşamadım.
Utandım.
İnan bunları yazarken ağlıyorum..............
Neden diğer insanlar gibi değildim ?!
Farklımıydım ?
Evet .!
Farklıydım.
Çünkü hastaymışım.
Alkole karşı allerjim varmış , ben bilmiyormuşum.
Bazı insanların çileğe, arı sokmasına vs allerjisi olduğu gibi benim de alkole karşı allerjim varmış.
Kimse beni anlamıyordu.
Sonraları öğrendim ki :
Ben onları anlamaya çalışmıyormuşum.
Onları anlayabilmek için içiyordum.
Oysa kendimi içiyormuşum.
ve,
Hastalığımı bilmiyormuşum.
Sevgiyle kal segili yelpaze...
Yalnız değilsin.
Bizim gibi milyonlarca bu hastalığa sahip
Cins, tür, din,meslek ayırımı gözetmeyen aynı bizim gibi kişiler var.

Sevgili novadan..,
İnan çok sevindim.
Ayık yaşam harika bir şey.
Ama şunu unutmamak gerek.
Alkolizm denen hastalık iyileşmez.
Sadece durdurulabilir.
Umarım bu duraklama dönemi bir ömür boyu sürer.
Sevgiyle kal.

Yalnız değilsin sevgili hacı42.
İnan yalnız değilsin.
Sevgiyle kal.

Üst Alt