Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'dan yeni araç aldım. Öneririm...

oneday

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Almanya'dan 1 ay önce yeni araç getirttim.Passat variant 1.6 TDİ DSG 140.000 km.Araç bana toplamda anahtar teslim hatta bakım ( yağ, filtreler, trigier seti ) dahil 40.000 TL ye maloldu.Eğer kullaniciysaniz ve ben 10 sene satmam kullanırım derseniz ( ki isterseniz 5 yılın sonunda başka bir engelliye devredebilirsiniz) kesinlikle yurt dışını tavsiye ederim.Detaylar hakkında sorusu olana yardımcı olurum.

Ortopedik engel sarti olmasa kamyonla aliriz.

çok da uygun değil o km de araçlar burda zaten o fiyata :) en azından 5 sene satamama derdi yok. ikinci el al istediğin zaman geriye sat :) 5 sene satamayacak olduğum bir araba bence sıfır olmalı :)

fatih_123;
Aynı fiyata derken ? Aldığım arabanın 2 eli 75-90 bin arası. Ben 40 'a aldım.Yalnız 3 yaşındaki Passat yerine 0 km dacia ya binmek isteyen de olabilir. Saygı duyarim.
erdalakbay
Evet kardeşim maalesef.

iyi hayırlı olsun madem :D
140.000 deki dsg şanzımanla bir iki sene sonra sanayi yollarını aşındırırsın. bildiğin tek araba yağ tenekesi dacia mı

hayalimi gerçekleştirmişsin. özel tertibatı üzerine taktırma rapor ödemeler yani kısacası tüm süreci ve ödemeleri bir rapor halinde ister özelden ister buraya yazarmısın? harika bir iş yapmışsın süpersin. lütfen tecrübeni paylaş tarih tarih gün gün.

araba da mükemmel üst sınıf ya harika bir iş başarmışsın sen yaa. tam hayalim. hadi anlat her şeyi.

Hayırlı olsun.. süreci paylaşırmısın.. bende rampalı veya liftli bir vito almayı düşünüyorum.. aracı kendi kullanamayanlar için prosüdür nedir bilgi paylaşırmısın..

Galiba 2013 veya 14 model. O araçların DSG olması biraz sakıncalı iyice gösterin ustanıza.
Hayırlı uğurlu olsun passat ayrıcalıktır

Merhabalar ,
Bu benim ikinci arabam oldu. Daha önce 97 model opel astra vardır. 2006 yılında onu da Almanya'dan getirtmiştim.9 yıl kullandıktan sonra satmak istedim ve Ankara'da yine engelli bir arkadaşıma 12000 tl ye sattım.
Daha sonra da Ankara Nakilhane ve Bedelsiz Gümrük Müdürlüğünün her ayın ilk salı günü toplanan kuruluna katıldım ve İthal izin belgesi aldım.Bu belge 6 ay geçerli. (gerekli belgeler :1)H sınıfı ehliyet 2) Nüfus Cüzdanı 3)İkametgah 4) Özel tertibatlı araç kullanır raporu aslı)
Sonraki süreç tamamen size kalmış fakat en stresli olan kısım. Ben araçların tamamını mobile.de adlı siteden baktım.Sitedeki kullanım bana daha anlaşılır geldi.Net ve Brüt fiyatlarını da verdiği için bence sizde buna bakabilirsiniz . ( diğer site :autoscout24.de )
Çıkabileceğim maksimum miktar zaten 40.000 tl civarıydı. Ben 30.000 tl kredi çektim ( 1.075x36 =38700 tl )kalan tutar da 12.000 tl eski arabamdan geldi. Toplam 42.000 tl param var . niyetim 40.000 tl lik bir araç bulup tüm masraflar dahil bana kalacak 2.000 tl ile de ufak tefek bakımlarını felan yaptırmak.
Bir kaç farklı model araç baktım .Bunlar
1)Renault megane grandtour 1.5 TDI EDC ......140.000 km .....8.000 euro
2)citroen grant picasso dizel otomatik ...........150.000 km......9.400 euro
3)peugeot 5008 dizel otomtik .....................140.000 km ......11.000 euro
4)vw touran 1.6 TDI DSG ..........................100.000 km .....10.900 euro ( taksi çıkması )
5)vw golf variant 1.6 TDI DSG ....................150.000 km ......12.000 euro
6)vw passat variant 1.6 TDI DSG comfortline ....140.000 km ....11.900 euro
elimdeki parayı göz önüne alırsak bakabileceğim araçlar bunlardı. Çünkü sadece dizel ve otomatik vites almak istiyordum. Benzinli hiçbir modele bakmadım.2013 modellere baktım. çünkü 2014 dediğimde fiyatlar birden fırlıyordu.Şu an alacak arkadaşlar 2014 e bakacaklar.Passat ın fiyatı bu şekilde değildi. 1 hafta önce 300 euro fazlaydı. birden indirime girdi.Bende heyecanlandım tabi yoksa passat aklımda yok. Alması kolay bakması zor geliyordu bana . Ya da hayal geliyordu. 97 opel kullandım ben.:p
Kardeşime danıştım. Arabayı getirecek o sonuçta.Almancası çok iyi değil.Ama iyi bilen 30 sene orda çalışmış bir arkdaşına arattı.Tüm detayları öğrendik arabayla ilgili. Hatası varsa zaten adamlar resimlerde gösteriyor. Mekanik bir arızası var mı DSG ne durumda ,motor bakımları yapıldı mı aklımıza gelen her şeyi sorduk.yaklaşık 10 tl fazladan tel faturası gelir :p (DSG konusunda korkularım olmadı değil.Çok araştırma yaptım. ama DSG çok satıyor.RenaULT' un EDC Alıyım o zaman dedim .Arkadaş Şirketin Fuluence nin EDC si arızalandı. Yetkili servis 17.000 istedi deyince boğulacaksam vw den boğuluyum dedim. 1 ay önde de kayınço trafik kazası geçirmiş bel 2 yerden kırık,ayak bileği kırık,el parmağı kırık...bende de can güvenliği DSG probleminin önüne geçti birden. Bakınız çarpışma testleri )Arkadaş 0 km si 120 bin 2. eli 80. bin olan rabayı 40 bine almışım. varsın DSG bozulsun 5 binde ona veririm .dedim içimden.arızalarında Kavrama 2 bin mekatranik 5 bin komple 17 bin fakat komple olan henüz Türkiye'de örneği yok.
Adam benden 500 euro kaparo yollarsan aracı senin için 2 hafta tutarım dedi. Bende kardeşime 2 haftaya alır mısın dedim . Ok deyince ertesi gün adamın belirttiği hesaba kaparoyu gönderdim.Alınca ilanı internetten kaldırdı.İlk uçakla kardeşim Almanya ' ya gitti.Oradaki süreci o daha iyi biliyor. Aracı inceledi.Deneme sürüşü yaptı. Belirttiklerinin dışında bir hata ile karşılaşmadık.Bizde bastık paranın kalanını aldık. Bu arada almanya da işler çok sıkı. herhangi bir yamuk yapamıyorlar yalan beyan kesinlikle yasak. adamın aklını alırlar valla. Bu nedenle kaporadan korkmayın.kesin alacaksanız tabi kapora yatırın.
Aldığınız adam la birlikte gümrük işlemlerine başlıyorsunuz . onlar Almanya çıkış evraklarını hazırlıyorlar . Ya da yol gösteriyorlar. Sonra araç engelli kişi adına satın alınıp anayurda dönüş başlıyor. Takribi 6 gün içerisinde araç Ankara da oluyor . Ben Gümrüğe saat 9 da soktum 12 de çıkardım. 3 saatte gümrük işleri halloldu. Çok iyi niyetli ve çalışkan memurlara denk geldim. Öğleden sonraya bırakmamak için ellerinden geleni yaptılar saolsunlar.( gümrüğe 85 tl verdim)
Daha sonra gümrük çıkışında özel tertibatın TSE tarafından onaylanması var .O da 15 dk sürüyor .
Sonra trafik sigortası yaptırıyorsun. Bütün evraklarınla beraber araç muayene ye gidiyorsun.1 saat te da bitiyor.(engelli araç olduğunu söyleyin öncelik var tabi )Şimdi aklınıza araç plakası yabancı nasıl muayene olacak bu araç diyenler çıkabilir. Tüvturk ' ü arıyorsunuz .Durum anlatınca onlar size geçici plaka veriyor.
Sonra tüm belgelerle emniyete gidip ruhsat ve plakayı çıkartıyorsunuz.Ben 3 aralıkta gittim .öyle denk geldi. Polis memuru da insan evladı biriydi. Allah razı olsun. işimi 2 saat içinde haletti.ve araç artık benim. aracın fotolarını kardeşim internete koydu. Kendi işi için bu linkten bakabilirsiniz. Tüm iyi niyetli mesajlarınız için sonsuz teşekkürler. Allah size daha iyi arabalar kullanmak nasip etsin.Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla .....

Sahibinden Volkswagen Passat 1.6 TDI Comfortline BMT DSG 2014 Model Mavi (metalik) Renk Ankara | Arabam.com

2013 model 5 ay

Galiba 2013 veya 14 model. O araçların DSG olması biraz sakıncalı iyice gösterin ustanıza.
Hayırlı uğurlu olsun passat ayrıcalıktır

aracı alır almaz ustasına götürdüm .PC ye soktu. en ufak bir arıza vermedi.DSG dahil.km nin fazla olmasının bazen avantajları da var . Eğer kronik bir arızası varsa bu zamana kadar çıkıyor. Adamlarda garanti devam ederken zaten arızayı gideriyorlar.Türkiye' de satılan bazı araçlar 17 binde 37 binde arıza çıkaranlar olmuş.Forumlarda inceledim.Sonra çıkmaz demiyorum.Ama sofır km araç alsan bile arıza çıkarmayacağını kim bilebilir.Aldığım araba da boya yok. değişen yok.sadece 2...3 yerde tırnak kadar darbe var .

Hocam öncelikle hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.Ben şeyi duymuştum bu engelli değilde normal olarak yurt dışından örneğin ( bulgaristan gürcistan vs. ) lüks araba alınıyor 30-40 bin liraya.Bütün her şeyi alındığı ülkeye bağlı oluyor.Vergi,vize,plaka,ruhsat,garanti,servis,fatura,sigorta,kasko da vardı sanırım vs.Yalnız sene de bir defa aldığın ülkeye girip çıkman gerekiyor diye bir şart vardı.Bu süre daha önce 6 aydı sonradan 1 seneye yükseltildi.Lakin engelli araçları için böyle bir şey olduğunu bilmiyordum.Yeni öğrendim.Ama anlamadığım şimdi bu arabanın TR gümrüğü ödeniyor mu yani TR malımı oluyor yoksa her şeyi alındığı ülkeye (Vergi,vize [ bundan söz etmişsiniz geçici plaka falan ama tam anlamadım sorayım tekrar ],kasko,sigorta,garanti,fatura,servis,ruhsat,plaka vb.) bağlı bir şekilde mi biniliyor.Birde senelik olarak alındığı ülkeye girip çıkma zorunluluğu var mı? Ve aracın devrederken hangi yollar izleniyor? Yani başka bir engelliye satınca olan işlemler nelerdir.Onları anlamadım yani biraz aydınlatırsanız sevinirim. :)

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Araç çok güzel beğendim .herşey çok güzel ama 10 yıl olması çok zaman.ben 2006 da getirmistim çok sıkıldım araçtan mahkemeye verdim gümrüğü geçen yıl sattim.

MeçhulAdam
Abi, bu dediklerin tamamen farklı bir konu. Araç senin oluyor.tr plaka takiyorsun Geçici plaka denen olay Almanya'dan geldiği için öyle..Bir daha da ülkeden çıkmaya gerek yok.Başka engelliye 5 yıldan sonra satabilirsiniz.1 gün içinde bitiyor işlemler .Engelli harici araç getirip binmek mantıklı değil.toplamaya başlamışlar zaten duyduğum kadarıyla.

ergincengiz
Teşekkürler. Araç 2 yasında sayılır. 10 sene sonra 12... Ben incekini 19 yasında satmistim..Kaza bela olmazsa kullanırım gibi geliyor abi.olmazsa5 sene sonra engelliden engelliye satar yenisini alırım.Daha iyisi sizlerin olsun inş

Peki almanyadan vergisini geri aldınmı task free diye bi olay var almanya hükümetine göre aracı vatandaşı olmayan biri aldığında araç alınırken kesilmiş olan vergisi geri alınıyor.

aracın faturası varsa buradaki almanya konsolosluğuna götür onuda geri alabilirsin.

oneday o yüzden sordum ya zaten. :) Öyle ise çok iyi o zaman.Burada reno alacağına yurt dışından lüks segment ikinci el bir araç almak daha mantıklı olacaktır.Bilgi için teşekkürler.

Yurtdışından getirilen araçların satış süresi (Engelliden engelliye) 5 yıldan aşağı düştü diye hatırlıyorum. Yasa yine mi değişti acaba bilgisi olan varmı ?

Jungle
Vergisini geri aldım.Daha doğrusu ben eksik verdim.Kardeşim tamamladı.1 aya kadar onun hesabına iade edecekler. Mobile.de de zaten brüt ve net fiyatları var.ona göre bakıyorum arabalara. Vergi iadesi olmayanlar avantajlı değil. Masrafları vergi ifadesinden karsiliyorsun zaten neredeyse.

reis
Vergisiz satış için minimum 5 yıl beklemek gerek abi.

MeçhulAdam
Hele bir de 3 yıl şartı olmasa yurt içinden kimse araç almaz valla.Yinede çok avantajlı kullaniciysaniz.

ben 1 sene sonra getiticem ustat herşeyi çözdüm ama vergi iadesini nasıl yapıcaz onu çözemedim senden destek alırım yardımcı olursan ben mercedes C serisi düşünüyorum.

Jungle

Mercedes C müthiş bir araç. İnş alırsınız. 1 sene içinde ölmez sağ kalırsam eğer tabi ki yardımcı olurum.Kardesimin orda anlaştığı bir kişi var. Almanya'da ikamet ediyor. Bu iadeleri onun hesabına gönderiyordu. Yoksa Turkiyedeki hedaba gondermek istesen 200 euro masrafı var.AlmanyYa gittiğinde de elden alıyor. Kolay iş değil tabi.Sen ben yapamayız.1 ayın üzerinde sürüyor teslim almak.Ruhsatını istiyorlar. Gerçekten yurt dışına çıktı mı diye.

Maalesef 2014 bakmaniz lazım gün, ay değil yıl hesabına bakılıyor. 2016,2015,2014 yılları.

Benim merak ettiğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. İthal araç izin belgesini aldıktan sonra yurt dışından aldığınız aracı ülkeye sokarken araçta özel tertibat bulunması zorunlu mu ? Özel tertibatsız normal aracı dışardan ithal edebiliyormuyuz ? Yani ithal araç izin belgesini sadece özel tertibatlı araçlar için mi veriyorlar.

Engelsizbiz

Merhabalar, yurt dışından gelen araç yurda girdiğinde tertibatlı olarak girmek zorunda.Yani bu aracın engelli kişi adına getirildiğinin sınır kapısında teyit edilmesi şart.

yurt dışından araç alırken bu aracı bir engelliye alıyorum diyerek gümrük işlemi yapılıyor doğrumu anladım. araç orada sizin buradan aldığınız gümrüksüz araç getirme hakkı kağıdı ile satın alınıyor. tertibatı orada mı takılıyor? peki ben trabzondayım bu işi komşu gürcistandan da bu şekilde çözebilir miyim? acaba orada şartlar nasıl. tabi araç yine ankaraya gümrüğe gidecektir.

yeni ehiliyet değişiklikleri bu işi etkiler mi acaba. mesela bugün ankara gümrükten o evrakı almaya gitsek araç getirme evrakını bize verirler mi? sonuçta ehliyetlerin değişmesi söz konusuya?

140 bin yapmış bee 2 yaşında araç acaba motor ne durumda ve nasıl binildi
Bakamıyosunda x aracı al gel acaba pert çıkmasımı hep bunlar dúşündúrücü 10 sene satamıycan akıl karımı yazık 100 bin lik aracı zaten 65 bin tl ye alıyosun ne diye gümrük kıl tüy uğraşıyosun sıfır al aracı sıfır kokusunu çek burnuna keyfine bak passata binmem fuleransa insigniya corolla cliosport fulune vs

tsrahman

Gürcistandan beraber aalalım sene sonra bende alıcam yurt içinden aldığım aracın süresi dolacak sene sonra

binek araçlarda 1600cc sınırı, 10 satamama ve 3 yaş sınırı getirilmesi yurt dışından araç getirilmesinin cazibesini aldı götürdü ve hiç bir anlamı manası kalmadı.

Gümrük müdürlüğünde yapılan düzenlemenin amacıda buydu zaten. yurt dışına para çıkışını engellemek.

Acizane mercedes hastası olarak C kasa mercedes yerine E kasayı tercih etmelisiniz, C kasa mercedes diğer birçok markadan çok daha üstün bir araç olsada tam bir mercedes tadı vermez....

Yurt dışında sıfır olarak alınan araçların ilk 3 sene içerisinde (sıfır fiyatına göre) değer kayıpları çok fazla olmuyor. Devlet bunu tespit ederek 3 yıl sınırlaması getirdi. İlk 3 sene içerisinde aşağı yukarı bir aracın 2. el değeri türkiyedeki değerine yakın fiyatlarda seyrediyor.

Dolayısıyla 10 yıl satamama gibi bir yükümlülüğün altına girmenin bir manası yok.. Bu konuyu açan arkadaş neyi neden öneriyor? anlamadım..

s.a oncelıkle ınceledım arkadas kardesının de sayesınde guzel bısey yapmıs nekadar da olsa buradan sıfır alıp oaradan ıkıncı el alması bızım buranın sıfırı ıle es deger bence cunku burda ful dıye gıydırıyorlar bızlere oranın neredeyse boşu yok hep ful koltuk ısıtması bıle bızım buradaki gibi ekstra degıl normal sıradan ıcınde olarak gelıyor en basıtı bu sadece ornek verecek olursak. herneyse sevgili oneday yurtdısından arac almak ıstedıgımızde de yıne motorlar aynı mı? mesela meraktan mercedes e-180 baktım o model yok 2000 modelı de bnıze uymuyor sanırım ordakı sartlar TR ye gırdıgınde TR sartları ıle aynı mı olmalı motor 1.600 gıbı?

sımdıden tesekkurler

Arkadaşlara oneriyorum çünkü yurt içinden aynı fiyatlara alacakları aracı yurt dışından 20 - 30 bin hatta daha fazla fark ile alabiliyorlar.Yalnız bunun için lüks araç seçmeleri gerek.Araç fiyatı ne kadar artarsa aradaki fark o kadar açılıyor. Opel corsa,huyundai İ 30,gibi tercihlerde kazançları daha az, mercedes,BMW yada Passat,golf gibi tercihlerde de fiyat farkı baya artıyor.Birde araç fiyatları şu an biraz yüksek. 6 ayın sonunda Almanya'da da fiyatlar düşüyor 2014 modeller icin.
10 yıl olayını ben takmiyorum.ben kullanıcıyım.Al SAT ci değil.Allah kaza bela vermezse kullanırız artık.Bundan önceki 97 Opel astra yı 9 sene kullandım 18 yasında sattim.
Saygılarımla...

@xman5734

Evet 1600 cc zorunlu Üstünde araç getirilemez.C 180 ya da e 200 'unda var sanırım 1.6 sı. Fiyatlarda muazzam fark ediyor.
Dediğiniz gibi donanım çok farklı.Turkiyede comfortline araçlarda katlanır yan ayna ,navigasyon yok.Benim araçta comfortline fakat bende bunlar var.
Kayseride tanıdığım engelli bir arkadaş sırf bu yüzden aracını yurt dışından 0 km alıyor.Donanım ve işçilik farkları yüzünden.Emin olun adamlar Türkiye'ye farklı kendilerine farklı üretim yapıyorlar.
Saygılarımla...

Üst Alt