Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'dan yeni araç aldım. Öneririm...

iyi günler aradan zaman geçmiş ama bende bir ekleme yapayım daha bugün baktım ankarada bir firma satıyor 15000 km 2014 mercedes c200d ekslosuve 7 triptonik 82000tl burada bu araba 180000tl yani mercedesde çok avantajlı ama volkswagende fazla bir cazibesi yok çünkü buradan sıfır dizeller varken 1,6 jetta highline 79000tl idi hadi şimdi full donanım 90000 olsun oda 62000tl yapar arada 20000 tl var fakat 0 ve en üst versiyon dsg şanzıman almak tabi daha iyi olur bu sene tamamen passata benzeyecekmiş zaten nette fotoları da var bmw audi volvo ve mercedes getirmek kazandırıyor ama volkswagende fazla karı yok

oneday

hayırlı olsun.acaba sorularımı bilginiz dahilinde cevaplayabilirmisiniz?
1.yaş sınırı 3 yıl deniyor 3 yaşın üstündede getirtebilirmiyiz?
2.tertibatlı olması şartı var.oradan tertibatsız getirip burada takabilirmiyiz?ikinci el tertibatlı bulmak zor değilmi?
3.yurt içinde yabancı plakalı alabilirmiyiz? sonuçta aynı ha burdan aldın ha ordan yine yabancı
4.raporun aslını trafike verdim.şimdi aslına nasıl ulaşabilirim?yeniden heyetemi girmem gerekiyor?
teşekkürler

iyi günler öncelikle çok araştırdım 1 3 yaş altı getiremiyorsunuz 2 tertibat olmadan ital edemiyorsunuz zaten ital sebebi tertibatlı olması 3 yurt içindede satan var hatta a g engelli araba yazın arabam ve araba sitelerinde mevcut hemde gayet iyi arabalar 4 zaten yeni araç itali ile ilgili rapor isteyecekler yine alacaksınız şimdiden kolay gelsin ben mesela teferruata baktım ankara gümrük falan aralıkta inşallah nissan qashqai preminium platinium pack serisinden 2016 bir araba alacağım triptonik dizel neden aralık derseniz aralığa kadar ehliyet falan anca alınır birde aralıkta kdvnin yarısı bizden kampanyası yapıyorlar şu anda 78500 anahtar teslimi inşallah o dönem 2017 ler çıkınca 16 biraz düşer ve kdvyide azaltırlarsa belki 4x4 bile olabilir...
yurt dışından gümrüksüz getirilen araçlar malesef 10 sene başkasına satılamıyor satılsa bile onunda engelli olma şartı var. O yüzden Türkiyeden almak daha mantıklı yani şu anda 60000 seviyesine skoda süperb alabiliyorsunuz jetta 65000e passat alabiliyorsunuz yani sıfır ve 5 sene değiştirmek daha avantajlı. 10 sene o arabayı sürmek gerçekten çok sıkıcı mesela bende fabia var 2011de babam vefat edince abim onun arabasını aldı bende abimin arabasını aldım 5 sene oldu gerçekten sıkıldım yani.

mb21

Merhabalar , @BLACKSAGAT arkadaşım gerekli bilgileri paylaşmış.Altına imzamı atarım.
Yurt içimı yoksa yurt dışımı olayı biraz duygusal yani parasal bir durum.
İstediğim özellikler yani benim olmazsa olmazım dizel ve otomatik olmasıydı.
Yurt içinden de bir çok araştırma yaptım. Bir çok araç baktım.Hatta pazarlık yaptım.
Ama istedikleri fiyatlar ÖTV indirimli bile olsa benim ödeyebileceğimiz üzerinde idi. Şöyle bir durum var zaten. Eğer birikmiş bir paranız yoksa ve araba almayı planlıyorsanız Devletin sizden almadığı ÖTV' yi siz kredi çekerek bankalara ödüyor ve bu avantajdan tam olarak faydalanamamış oluyorsunuz . Bende bu nedenle düşük bir kredi çekerek ve eski arabamı da satrıp üzerine koyarak km yaşına göre yük sek ama temiz bir araç arayışına girdim.Ve kısmet 2013 Passat Variant 1,6 TDI DSG Comft.araç buldum. 6 aydır kullanıyorum. Şimdilik nazar değmesin bir sıkıntısı yok.
Demem o ki aracın 0 km si şu an 127.600 TL bize geliri 88,000 olur.Kasko trafik derken düz 90,000 TL.
KM takıntısı olmayan ben ise aracımı kasko+trafik+ilk bakım (trigier,yağ,filtreler vb) 38.000 TL ye mal etmiş oldum.
Benim mantığıma göre iyi yaptım. Ama farklı da düşünülebilir.
Sonuçta 10 yıl kullanma zorunluluğu var. Risk de yok değil.
Sağlıcakla kalın. Hayatta vermiş olduğunuz kararlardan hiç pişmanlık duymamanız dileğiyle ....

Merhabalar ben sağ kol amputeyım.yurt dışından araba getırmek istıyorum.kendim gidip alsam mı avantajlı yoksa hibe yoluyla mı avantajlı.prosödürleri farklı mı çok uğraştırır mı .türkiyede sıfır almak mı yoksa Almanya'dan getirmek mi daha ekonomik cevaplar için şimdiden Tşk

Hayirli olsun kardes ben de passt variant kullnadim 2011 model motor 2 disesl cook memundum. ben 7000 eoruroya aldim aldigimda 2,5 yasindaydi talihsiz bir kaza gecirdik arabamiz ciddi zarar grdü ona ragmen satildi. VW Sharan aldik kaliteden vazgecmemek gerek hayirli olsun tekrar.

oncelikle aracınız hayırlı olsun gule gule kullanmanız dılegım ıle ama bı sorum olucak alıgınız arac 6 ileri mi 7 ilerimi ?

Hayirli olsun kardes ben de passt variant kullnadim 2011 model motor 2 disesl cook memundum. ben 7000 eoruroya aldim aldigimda 2,5 yasindaydi talihsiz bir kaza gecirdik arabamiz ciddi zarar grdü ona ragmen satildi. VW Sharan aldik kaliteden vazgecmemek gerek hayirli olsun tekrar.

Teşekkür ederim. Geçirdiğiniz kaza için geçmiş olsun. Size bir şey olmasında mal nasıl olsa bir şekilde yerine konur.
Sharan da benim çok beğendiğim bir araç. Touran da . Kısmet Passat oldu.
Saygılarımla.

oncelikle aracınız hayırlı olsun gule gule kullanmanız dılegım ıle ama bı sorum olucak alıgınız arac 6 ileri mi 7 ilerimi ?

7 ileri. Kuru DSG diyorlar sanırım.

7 ileri benim bildiğim islak kavrama .. uzun omurlu olan dsg .. dogru secim yapmıssınız ..

merhaba benim bildiğim kadarıyla 5 yıl içinde başka bir engelliye satabiliyorsun 5 yıl sonunda normal kişilere satabilirsin...
amaç aracın 5 yıl engelli bir bireyin kullanması..

işitme engellilere hala indirimli araç yok yazık valla...

randy

Merhaba ,
Sadece yurt içi alımlarda 5 yıl sonunda istediğin kişiye satma hakkı var .(diye biliyorum )
Yurt dışı alımlarda ise ilk 5 yıl sonunda sadece engelli şahıslara 10 yılın sonunda ise istediğin kişiye satış yapılabilir diye biliyorum.
Bundan önce kullandığım aracı da Almanya'dan getirdim. 9.yılda engelli bir arkadaşa satış yaptım.(Ankara Nakilhane kanalıyla.Sonra da Noterle ). Bu sayede yeni araç alma hakkım doğdu.
Saygılarımla.

tosunümit
Teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi olur da uzun yıllar kullanırım.

Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Benim aracım 2013 Renault Latitude, dizel otomatik. Aracımdan memnunum herhangi bir sıkıntım yok, fakat tek sıkıntım satarken marka değerinden dolayı zarar edeceğim korkusu. Aracı değiştirmeme daha 2.5 yıl var. Şimdiden bakmaya başladım.

Yutdışı olayında kafama takılan tek konu kime getirteceğim ve güven konusu. Bu işi yapan deişi firmalar var fakat güveniir mi bilemiyorum. Mercedes C200 düşünüyorum.

Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Benim aracım 2013 Renault Latitude, dizel otomatik. Aracımdan memnunum herhangi bir sıkıntım yok, fakat tek sıkıntım satarken marka değerinden dolayı zarar edeceğim korkusu. Aracı değiştirmeme daha 2.5 yıl var. Şimdiden bakmaya başladım.

Yutdışı olayında kafama takılan tek konu kime getirteceğim ve güven konusu. Bu işi yapan deişi firmalar var fakat güveniir mi bilemiyorum. Mercedes C200 düşünüyorum.

Arkadaşım hayırlı olsun ben bir kaç soru sormak istiyorum size
1. sizin suan engeliniz ne ?
2. ben seneler önce bu iş için uğraştım konuya az cok hakim birisiyim suan 3 yaş altı araç getiremiyoruz siz aracı aldığınızda aracı getiren kişiye vekalet verdinizmi ? siz araç gelişinde gümrükte bulundunuzmu ? eski aldığınız arabadaki raporumu kulandınız yoksa yeni rapormu aldınız ?
ben sol bacak polio sekeli %43 raporluyum bana sol bacak olduğu için numune hastanesi vermedi bir kac kere uğraştım yanlız yasada şunu demiyor sol kol ve bacak alamaz demiyor ama hastane kendi prosüdürünü uyguluyor malesef ben sağlık müd başvurdum oda 2 ci hakem hastane sevk eti beni ordan istediğim raporu aldım ama gene numune hastanesine sevki diye yoladı gümrük heyeti gene olmadı otomatik fites kulanır raporu veriyorlar bana.
3. raporda özel tertibatlımı yazacak yoksa özel donanımlımı sizin raporda ne yazıyor ?
4. siz hangi hastaneden aldınız raporu ?
5. sol kolu ve bacağı engeli olan bana ve diyer arkadaşlara ne önere bilirsiniz bu mağduriyeti aşmak için ?
6. bende 2006 2007 ankara hastanesi raporum var tertibat raporu onla ben ötv den burdan sıfır araba aldım tertibatlı araba süresi doldu yurt dışından almak istiyorum bu eski rapor ile başvura bilirmiyim rapor senesi süresi önemlimi ? denemelimiyim sizce ?

cevap lar için herkeze cok teşekkürler.

Hayirli olsun

Son düzenleme:
fatih01
Çok teşekkür ederim. Sizinde aracınız hayırlı olsun.Kesin emin olduğunuz kişiler ile bu işe girişmeniz çok önemli. Çok önemli bir miktar veriyorsunuz arabanın getirilmesi için ve araba Almanya'dan geliyor . 3000 KM den fazla yol yapıyor. Kaza bela riski var .
İyi araştırmak lazım.

rugu
Teşekkür ederim. Daha iyisi sizin olur inş.

[FONT=sans-serif]Selam Arkadaşlar[/FONT]

[FONT=sans-serif]2011 de aldığım citröen c3 pikaso arabamı beş yılı doldurdum satıyorum ötv ödemden engelli olmayan birine satabilirmiyim? Bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler[/FONT]

Hayırlı olsun ustam. Ama benim bildiğim her engel yurt dışından getirmek için işe yaramıyor değil mi?

Teşekkür ederim.
Ortopedik engel şartı var .(Bizzat kullanacaklar için )
%90 ve üzeri engelliler ise kendi kullanamaz .3.dereceye kadar kan bağı olanlar kullanabilir.(Bunlarda ortopedik engel şartı yok)

oneday

Almanya daki işlem detaylarını yazsanız ne güzel olurdu.
Kimse yok göstermiyor. Aracılar çok para istiyor.

Üst Alt