Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almanya'dan yeni araç aldım. Öneririm...

güle güle kullan kardeşim . bende ilerde yurt dışından almayı düşünüyorum..

Peki almanyadaki 2 el araclara nerden bakabiliriz barmi oyle bir site sahibinde com gibi

oneday ya bu işi yapiyosun piyasada müşteri arıyorsun yada dolandırıcısın gibi geldi

@leomemo
Allah razı olsun kardeş. Daha iyilerini kullanman dileğiyle.

@kunta
Klavye kahramanı değilim.Seninle tartisacak kadar da sana benzememeye özen gösteren kendi çapında engelli arkadaşlarıma bilgi aktarımında bulunan, yıkıcı değil yapıcı olan,yüz yüze gelsek iki kelime edemesede klavye de aslan kesilen insanları kaale almayan bir insanım.Ama dolandırıcı lafını yüz yüze gelirsek sana yedirebilecek kadar da özgüven sahibiyim.Seni şikayet etmiyorsam bu karsımda şikayet edecek bir adam bulamadığımdandır.
Ayrıca yurt dışından sen de araç getirmişsin ve bunu ayrıntılı olarak b forumda paylaşmışsın saolasında sen dolandırıcı değilsen ben niye olayım ki.

@akın16
Kardeş, mobile.de ya da autoscout24 de sitelerinden bakabilirsiniz.

Arkadaşlar kunta kinte arkadaşımızın açmış olduğu konu aşağıda olup, saolsun detaylı bilgilendirmelerinen dolayı sizin adınıza teşekkür ederim. @kunta kardeş Ayrıca merak etme size rakip olmayı düşünmüyorum. Malum devlet memuruyum.Başka işte çalışamam.;)
http://www.engelliler.biz/forum/oze...-getirmek-icin-izlenecek-kronolojik-sira.html

arabayı almanyadan alsam ve yurt dışından işlemleri yaptıktan sonra kendimiz binip gelmemizde bir engel var mı ?
ankara gümrüğünden çıkına trafik işlemleri ve muaeneyi bulunduğumuz ilde yapsak olurmu .

efendı35000 liraya sıfır toyota aldımm daciaymıi enın ıkınci eli o fiyata cok pahalıı

anlaşıldı sen reklamcısınnn senın dedğin fiyatlra sıfır toyata veriyorlarrrrrr

arac bide 140 bn kmde araba bitmiş

oneday;

2014 yılından sonra değiştimi bilmiyorum ama daha önce forumda konuşuldu. Yurtdışından getirilen araç başka bir engelliye hemen bile satılabilir ama yeni bir araç daha getirmesi için 3 yıl beklemesi lazım.

Bir de getirilen aracın ay ve yıl meselesi kafama takıldı şöyle ki; Aralık 2012 yılında getirdiğim 2010 model aracın (kendim getirdim aracı yok) gümrük işlerini yaparken, başka bir arkadaş 2009 Aralık model aracın işlemlerini yaptığını görünce şaşırdım ve sorduğumda, biraz sıkıntılı ama aydan kurtardı demişti.

Hasılı kelam memleketimizde kanunlar biraz karışık iyi araştırmak lazım.

aslan_55
Sayın "balgam" kardeşim.Araban hayırlı uğurlu olsun.Güzel günlerde kullan.herkese kendi arabası güzel sonuçta. 140 bindeki ve pasata bitmiş diyerekte araba konusunda bir üstad olduğunu da öğrenmiş olduk.Bu arada bir engelli yakinim 2015 Toyota corolla ile benim aracı kafa kafaya takas yapalım diye pesimden kosuyo Reklamı bilmem ama profil foton tam çakma Aydemir Akbaş, yanlış anlama değerli bir sanatçımızdır. Sevdiğimden söyledim

reis
Satış sureleri konusunda tam kesin konuşmak istemiyorum abi hakkı olabilirsiniz .Benim araç 2013 un 5 ayı.Kasım sonu gumrukteydim. Banada son onda getirmişsin dediler.Yoksa 2016 nin 5 ayına kadar da yolu olması lazim.
Saygılarımla...

sol tşkler krdeşşşş
toyota güzel araba cok memnunun tevsiye edrımmm

Dostum aracın hayırlı olsun..hazır Almanya'dan gelmiş araç keske bagajına 2-3 tanede yedek DSG şanzıman koydursaydın..arkadaşımda 2015 1.6 TDİ dsg comfortline var 30.000 km de havlu attı şanzıman..senin aracın garantisi bitmiş,forumları incelersen maliyetleri görürsün...Sorunsuz araç istiyorsan Japondan şaşmıyacaksın...

yasar2456

Merhabalar, Aracı kendiniz almanız ve getirmeniz de herhangi bir engel yok.Pasaportu nuz varsa,vize de alabilecekseniz ve az çok da almancaniz varsa tabiki getirebilirsiniz. Fakat Almanyadaki prosedür tam olarak nasıl onu bilmiyorum. Türkiye'ye geldikten sonra herhangi bir evrak eksikliği ya da yanlışlığı çok baş ağrıtabilir.Yoksa bende kendim getirmeyi çok isterdim.
Gümrük ten sonra diğer trafik işlemlerini ve muayenesi ni kendi şehrinizde yapabilirsiniz.
Saygılar

Soner Üzmez

Dostum iyi dileklerin için teşekkür ederim. Öyle bir şansım olsa mutlaka 1 turbo,4 enjektör, 2 de DSG getirirdim. Fakat ülke girişinde sorun çıkıyor. Almıyor lar.4 tane kışlık lastiği bile almadılar. Gümrükte kaldı. Eskiden lastiğe bir şey demiyorlardı
Aracin 140 bin oluşu bir nevi avantaj bence. DSG genellikle ilk 50 binde cortlatacağı varsa cortluyo. Öyle olmuşsa bile adam zaten garantisi varken değiştirmiştir.Almanlar araçlarına gerçekten çok temiz bakıyorlar. Bu araca 140 bin demek gerçekten imkânsız. Geldikten sonra PC ye takıldı. Herhangi bir arıza vermedi ....tabi şimdilik. Çıkarsa bahtımıza artık.DSG arızaları 3 çeşit.
Kavrama 2 bin
Mekatronik 5 bin
Komple 17 bin (Allah korusun)
Ama arıza çıkarsa da ben bu aracı 40 bine aldım.5- 10 binde üstüne versem yine de çok avantajlıyım..
Tüm otomatik vitesli araçlar bir risktir. Arkadaşımın arabası Renault fuluance EDC şanzıman arıza verdi. 17 bin tl dediler.
Kısmet bundan sonra ömrüm yeterse birde japon arabasına bineriz inş.

oneday sol el veya sol koldan engelli olanlar için otomatik vitesli araçlar artık özel tertibatlı araç sayılıyor biliyorsun. ancak yurtdışından otomatik vitesli bir araç getirmek istediğimde otomatik vites aracı özel tertibatlı araç saymıyor ankara gar gümrük md. eğer saymış olsalar bende sıfır vw tiguan almayı düşünüyorum. bu konu hakkında net bir bilgin var mı?

oneday
hayırlı olsun . arkadaşım zevkler tartışılmaz bu sebeple neden yurt dışından aldın diye bir soru sormam . zevkler tartışılmaz ama gerçekler ise değişmez bu bağlamda mevcut kanunlar ışığında yurt dşından üstelik yüksek km de araç getirmek kesinlikle yurt içinden alınan 0 km araçla mukayese edilmez . yurt içinden alınan 0 km araç 2 veya 3 gömlek üstün gelir . unutmadan bizim yurt içinde aldığımız araçların % 80 de yurt dışından geliyor . benim ilk aracım ford du ve ben aracı yurt içinden aldım ama araba köln şehrinde bantdan çıkarken şasi numarası ile amcamınoglu benden önce gördü.

sana ve senin sayende diğer arkadaşlara tavsiyem ise illa yurt dışı araç istiyorsanız : tanıdıgınız araç alsın size göndersin 2 yıl yurt içinde binin 2 yıl dolmadan geri gönderin başkası gelsin . ( kanun değişti bir araştırın bakalım hangisi daha avantajlı )

tekrar hayırlı olsun

Yurt dışı tanıdığın aracı alıp gönderirse ve sen o araçla eger polise çevirmede yakalanırsan ve yanında arac sahibi yoksa ve arac yurt dışı aracı ise polis aracı bağlar diye biliyorum yani yurt dışında yaşayan ve geldiginde izinde giris çıkış yapmadan kalma süresi 2 yıla cikti diye biliyorum ?

tanerbudak
Kardeş, benimle beraber gümrük teki kurula sol elinden rahatsız olan bir arkadaş da girmişti Ona olumlu rapor vermediler. Bende şaşırdım. Sonuçta kanun çıktı alabilir diye. Sanırım sol el yurt içinden alabilir sadece. Ama eminde değilim. Deneme kte fayda var aslında . hiç olmazsa doktora sorulur neden olmaz diye.

DADAŞ06
Abi iyi dileklerin için teşekkür ederim. Dünyanın en güzel aracı senin olan araçtır. Bende aldım kullanacam kısmetse. 2 yıl olayını yanlış bilmiyorsam @yasar2456 rumuzlu arkadaşın dediği gibi sanırım. Yurt içi araç ile yurt dışı araç lar arasında donanımda çok fark var. Adamların comfortline modeli bizim HIGH line modeline denk geliyor. Arada da ciddi fiyat farkları oluyor bu donanımların
Saglicakla kal.

yasar2456
Yaşar bey bende öyle biliyorum. Hatta gümrükteki çalışanlara sorduğumda biz bu işin içindeyiz. Getirsek biz getiririz dediler Gürcistan olayında da herkesin elinde patlayacak arabalar dediler. Hatta toplanmaya başlamış bile.

arkadaşlar, deyim itibari ile yanlış anlamayın lütfen '' hırsıza yol göstermek '' gibi olmasın diye ince ayrıntıları yazmadım . öncelikle araba başkasının adına gelmeyecek sizin adınıza gelecek ve motor sınırlaması yok . dolayısıyla polisin el koyma gibi bir insiyatifide olamaz .

Dadas arabanın senin adına olması için Gürcistan ta oluyor yani bütün işlemler senin adına fakat Almanya nasıl olacak senin adına bir anlat da bizde bilelim Almanya için soruyorum ben sadece eğer Almanya oluyorsa senin dediğine göre ?

ergincengiz

Arkkadaş,bende 2007 yılında Voswagen sharan getirdim.Araç çok güzel ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor.Ama araç 2002 model.14000 Euroya almıştım.Aracın değeri düşüp gidiyor.Siz Nası sattınız?Dava açmayınca satışında engel mi çıkardılar?Mahkeme süresi ne kadar sürüyor?Zaten 2017 yılının haziran ayında 10 olacak.Dava açmaya değer mi?Bana bilgi verirseniz çok sevinirim.

Dava suresi 7 ay falan sürüyor kazanıyorsunuz 2009 ekim ayından önce alanlar dava açıp kazanıyor. Ben size mahkeme dilekçesini yollarim en fazla 150 TL mahkeme açma masrafiniz olur onu da mahkeme bittikten sonra alabiliyorsunuz.

DADAŞ06 cihan abi, abi nerelerdesin ya.Özel mesaj atıyorum alıcının kutu dolu olduğu için mesajınızı alamaz diye uyarı veriyor. iyimisin abi uzun zamandır göremedim ben seni forumda, yoksa ben mi denk gelmedim yazdıklarına.

kutuyu temizledim . bayadır işler çok yogun bu sebeple site ile ilgilenemedim

arkadaşım size araştırmanızı öneriyorum . araştırırken kanunlardaki sınırlamaları görünce hemen pes etmeyin . sınırlamaları nasıl aşabilirim diye tekrar araştrın böyle devam edince almanyadan yada fransadan araba almanın ve yasal olarak türkiyede 2 yıl binebilmenin mümkün oldugunu göreceksiniz .

saygılar

ergincengiz

Sayın ergincengiz sanırım siz idare mahkemesine işlemin iptali yönünde dava açtınız.2577 sayılı İYUK ya göre dava sürecini kısaltmak mümkündür.YD talepli açılmış olsa ilk bir ay içersinde mahkeme yürütmenin durdurulması talebini öncelikle görüşerek karara bağlayacaktır.Evet biz aslında hata yaptık.Ben İdare hukukunda yüksek lisans yaptım.27.80-tl başvuru,27.80-tl karar ve posta gideri olarak 150 tl yeterlidir.YD talebinde ise yine 27.80-tl yatırılması gerekir.Ben takip edip de dava açmayı düşünemedim.Şu anda 4 davam var idare mahkemesinde.
Sanırım bu konuda danıştayın iptal kararı var.Peki neden bu iptal kararına gümrük bakanlığı uymuyor.Ben bunu anlamış değilim.Bir başka sorun da bir kişi dava açınca verilen iptal kararı neden diğer mağdur kişileri kapsamıyor.
Sizden ricam kararı bana bir gönderin.ben yd talepli dava açım.sanırım 1-2 ay gibi sürede karara bağlanır.Saygılarla

Arkadaşlar bende 1 ay önce yurt dışından c 180 aldım 20 bin km de firma olarakta https://www.araba.com/ilanliste/1458713-engelli-ozurlu-araclari-kurt-auto-berlin kurtautoberlin mustafa ve ercan beyden aldım ALLAH razı olsun söylediklerinin üzerinde donanımda araç geldi bencede km resi 150 bini geçen avrupa araçtan uzak durun şanzıman açısından bende 94 model 22 yaşında idi oda almanyadan ithal yeni sattım sattığımdaki kmsi 190 bindi hesabını siz yapın isteyene aracımı ve ithal evraklarımı realde gösterbilirim ALLAH herşeyin hayırlısını nasip etsin.Yani şöyle söyliyim okadar km yapmış araçtansa yurt dışında hafif hasarlı 2 parça 3parça boyalı araçlarda aşağı yukarı kmre yapmış araçlar kadar ucuz oluyor onları almak daha mantıklı.

Anladığıma ve araştırdığına gore verdigi fiyatlar ve söyledikleri fiyattan 2 bin ile 5 Euro para kazanıyorlar bu aracı firmalar .

evet bu firmaların aracı getirirken harcadığı para en az 1300 euro ee bu adamlarda para kazanmasınmı tertibat masrafı 1000 tl 600 euro yol gideri yakıt vs 2500 normal yol masrafı ama şu yukarda yazan kardeşlere önerimi yazayım öle 40 bine yurt dışından araca yönelmeyin bence yurt içinden sıfır alın en azından aracın markası olmasada ilk sahibi olacaksınız bakımlarını zamanında yaparsanız tamirlik iş çıkarmaz ama yurt dışından alacağınız 150 bin km lik araç bela olur başınıza kii ben yurt dışından alan ve almalarını öneren biri olarak o paraya yurt dışından olmaz yurt dışı oldumu mercedes bmw audi olmalı diyenlerdenim diğerleri zarardır saygılar... kazançları en fazla 1000 1200 eurodur. bi uçak bileti bile 300 euro olmuş.

Dadaş arkadaşın söylemek istediği sanırım şu:
Yurt dışından alınmış bir aracın Türkiye'de bulunma hakkı önceden 6 ay idi, yenilerde ise bu süre 2 yıla çıkarıldı.
Özellikle çifte vatandaşların sıklıkla başvurdukları bir yöntem, engelle alakalı değil.

hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inş. çok ıyı yapmışsın almanyada gercekten ucuz kalıte araclar bulunuyor!!!hatda daha bi sürü ıyı yönleri var!

Üst Alt