Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alt Ekstremite amputasyonlarda verilen sakatlık oranları yükseltildi

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,326
Ben de amputasyonlara dair bir artış gördüm.

Bundan önceki oranlar:
- Hemipelvektomi: %50
- Kalça dezartikulasyonu: %40
- Diz üstü
Proksimal [Üste/Kalçaya yakın]: %40
Orta ve distal [Alta/Dize yakın]: %38
-Diz dezartikülasyonu: %36
Yeni Oranlar: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ari-hakkinda-yonetmelik-16-aralik-2010-a.html
-Hemipelvektomi: %65
-Kalça dezartikulasyonu: %50 (100)
-Diz üstü
Proksimal [Üste/Kalçaya yakın]: %50 (100)
Orta ve distal [Alta/Dize yakın]: %48 (95)
-Diz dezartikülasyonu: %45 (90)
-Diz altı
Proksimal [Üste/Dize yakın]: %43 (85)
Orta ve distal [Alta/Ayağa yakın]: %40 (80)
-Syme (ayak): %38 (75)
-Chopart (orta ayak): %31 (62) [100]
-Transmetatarsal: %25 (50) [71]
-Birinci metatarsal: %10 (20) [28]
-Diğer metatarsallar: %3 (5) [7]
-Metatarsofalangiyal (MTF) eklemden itibaren tüm parmaklar: %11 (22) [31]
-MTF eklemden başparmak : %6 (12) [17]
-İnterfalangial eklemden başparmak: %3 (5) [7]
-MTF eklemden diğer küçük parmaklar: %1 (2) [3]

adminim müjdeli haberin için çok teşekkürler .benim diz kapağından itibaren yok, yüzde kaç oldu acaba ,birde kalçadan diz kapağına kadar platin var .taplodan birşey anlamadım

Vallaha seçim geliyor ne kadar şikayetiniz varsa yazın bimere özürlüler idaresi başkanlığına paso yazın ne istiyosanız yazın hemen halledilir:)))

Ne alaka daha önce bacağı olmayan %40 alıyordu :confused: 2007 de bacağı olmayan %35 herne ise :confused: 2010 %40 :confused:
Bir açıklama yapılması icap etmezmi ? Özür dilemek lazım !!!

sevgili oturan boğa

sevgili oturan boğa daha önce %40 raprum maliyeden %36 diye döndü ikikere. sağ bacak 4 cm kısa sağ kalça ciddi ankiloz protez olacağım., sol kalça total kalça porıtezi. yeni değişiklik ile %40 oluyormu anlayamadım. siz bir bakabilirmisiniz. bir de önceeki raporumu ekleyerek maliye merkez sağlık kuruluna dilekçe ile onaylanması için göndeersem olurmu ki. selam ve saygılar.

Önceki rapora göre diz altından ampude olanlar %38 alıyordu ve bu kanayan bir yaraydı neyseki yeni uygulamada bu arkadaşlarımızın maduriyeti giderilmiş oldu.Seçimle alakası yok bu işin refarandumda özürlüler için birşeyler yapılacağını biliyordum :)

faruk34;

Meydan boş nasılsa ... Bişey yapıldımı:confused::confused: Rakipte yok nasılsa ! doğru seçim için hediyeye gerek yok !
Ne yapıldı mesela ? 2000 de işe giren daha geç emekli oluyor ! 2010 da işe giren daha erken :confused:
Bu işin bir standartı olmalı ! Her gelen kafasına göre bir şey yaparsa vay halimize :confused:
Mantıklı bir açıklamasını yap bakalım.. Madem hükümet avukatısın ?

bende tablodan birsey anlamadım benim sorunum diz altı ampute dize yakın bir yerden hastane gecen hafta %34 verdi nbu oran işime yarayacak mı ? acıl cevap verirmisiniz

%34 işinize yaramıyacak fakat tekrar heyete girip yeni oranlarla %40 ın üzerinde rapor alabilirsiniz

çok güzel bir haber ,bana da dizaltı %34 vermişlerdi...

Bülent bey öncelikle size çok teşekkür ederim bu paylaşım için çok önemli ve çok ciddi bir gelişme bizler adına özellikle diz altı amputasyonlular için

sayın hocam ben gaziyim benim gibi bir çok arkadaşım var sizde bilirsiniz mayına basma sonucu bacağımı kaybettim engelliyim ama şimdiye kadar kanunen engelli sayılamıyordum eski raparum % 35 ti
vergi indirimindende faydalanamıyordum engelli kimliğide alamıyordum
Şimdi bu yönetmeliğe göre 40 ın üzerinde bir rapor alabilirmiyim acaba sağ diz altı amputasyonu dize yakın 4 cm kemik boyu.

Arkadaşlar diz altı amputasyonlarda ayak bileğine yakın olanlara kadar olan kişiler ve daha yukarısından ampute olanlar %40 ve üzeri alabiliyor artık
Tabi 2006 dan günümüze olan hak kayıplarını kim telafi edecek meçhul ve neden 4 yılda çözülmedide ne hikmetse seçime sayılı aylar kala çözüldü mesele?

peki hastaneler artık yüzde 40 verebilecekler orası tamam ama vergi daireleri aldığımız rapar oranlarını azaltıyor şimdide azaltacaktır kesinlikle adamlar zaten yüzde 45 lik raporu bile 40 ın altına çekiyor biz 40 alsak bile hiç şansımız yok .

Arkadaşlar eski raporu %40 ın altında olupta bu yeni oranlara göre yeniden %40 ın üzerinde bir rapor alan arkadaşlar olursa paylaşırlarsa seviniriz.

Snipper
Senin şuan alacağın oran %48 önceki tabloya göre zaten %40 alamıyodun Ankaradan o yüzden düşüp geliyodu raporun bence enkısa zamanda tekrar rapor almak için muracaat et %40 ın üzerinde alıp Ankaradan onaylanması kesin rahat ol arkadaşım

benim %34 rapor oranını biri aracılıgı ile sorusturup öğrendim heyete girei 1 hafta anca olmustu. bir sonra kı heyete ne zaman gerebilirim. vergi indiriminden yararlamak istiyorm

Söylediğini yapacağım mestan ama tabi hemen değil bu değişiklikten önce hastanelerin bi haberdar olması gerek bi onlara üst yazıyla gönderilsin tebliğ edilsin hesap tabloları güncellensin hemen yarın gidersek alamayız.
Dimi:)

mestan azından bal damlıyo kardeşim sağol peki şimdi ben direk hastaneden raporu alıp vergi dairesinemi başvurayım yoksa vergi dairesine gidip onların gönderdiği hastaneyemi gideyim gerçi onlarda eve en yakın hastaneye sevketmek zorundalarda benim gideceğim yerde orası zaten olurda farklı biyere gönderirlerise.
bİDE BİRAZ BEKLESEK İYİ OLUR ÇABUK DAVRANMAYALIM BENCE ÇOĞU HASTANENİN HENÜZ HABERİ BİLE OLMAMIŞTIN BU YÖNETMELİKTEN

Bal damlama olayı değil arkadaşım:) Yeni tablo öyle diyor
Senin geçmişteki problemin tabloya önceki puanlamaya gire zaten oranının %40 ın altında olması burdaki sorunlarda şurdan kaynaklanıyordu hastane teşhisi ve buna verdiği oranı acık net yazmak zorunda ,bu duruma göre eski yönetmeliğe göre %40 olmuyodu özür oranın fakat hastane verdiği zamanda Ankara hoop dur bakim orda diyodu bu teşhise bu oran olmaaz
Ama şimdi oranlamalar değişti diz altı amputasyonların coğu 40 ve üzeri alabilecek seninki dize yakınsa sanırım alacağın oran 48 :)
Ayağa yakınsa %40 durumunu buna göre değerlendir
Hastaneye vergi dairesinin sevkiyle git bence

yanı daha önceki raporunun üzerine bi yüzde 10 kadar ekle benim yorumum iyileştirildiğine göre yükselecektir bende yüzde 35 lerdeydim kırkın üzerine çıkmış yokmu başka diz altı ampute olup cetveli inceleyen arkadaş yorumlarını dinleyelim.

Arkadaşlar
2008 yılında vergi indirimi için aldığım rapor oranı %40 verdiler. Ben iş kazası sonucu sağ diz üstü amptasyon yapıdı ve sağ kolum ile elimin eklem ucunda kırılma ve ayrıca sağ kolumda darbeye dayalı sinirlerde zedelenme meydana gelmişti.
Bu %40 oran verildiğinde ortapedi doktoru aslında %39 yapıyordu %1 de biz verdik deyip çok büyük iş yapmış gibi anlatıyordu.
Tabi biz engellileri sadece engelliler haftası ve gününde hatırlayanlardan böyle bir cevap almak şaşırtmadı beni.

Neyse yeni yönetmeliğe göre bu oran sadece diz üstü ampüteye %50 veriliyor ve oran değiştiği için yeniden V.Dairesine başvurup rapor mu almamız gerekiyor?

Bilgisi olan arkadaşların cevaplamasını rica ediyorum lütfen...

tablo 3.4 e göre değerlendirme zorunluluğu getiryor.E protez kullanan biri olarak diz üstü protezin hangi oranı aldıın anlayamıyorum.tablo 3.4 bağlıyıcı mıdır?

Bende bir göz gezdirdim ampute haricinde pek bir değişiklik göremedim oranlarda sanırım utandılar düşünsenize bir çok arkadaşımızın ayakları elleri yok protezli yüzde 34 yüzde 38 civarı rapor veriliyor ve sakat statüsüne giremiyorlar aleni komik olan bizim tarafımızdanda üzücü olan bir durumdu haklarını elde edecek arkadaşlarımızın gözüaydın umarım artık bundan sonrası içinde iyice gözden geçirilip tam anlamıyla bütün engeli olan kardeşlerim içinde eksik kalan kısımlar tamamlanır....

benim sağ ayak diz altı dize yakın ampute sol ayak da ise 4-5 santim kısalma daha önce %51 aldığım rapor ankara vegi dairesi başkanlığın da %37 olarak düşürüldü şimdi alacağım oran ne olur bana yardımcı olurmusunuz

Cetvele göre Ampute için enaz%43 alısınız ve onaylanır
Eski raporunun düşük dönmesinin sebebi eskiden diz altı proxsimal ampute oranı cetvele göre %34 dü
şimdiki oranlarda ise%43

Diz altı ampute olanlar şu an yüzde kaç rapor alabiliyor ??? anlamadım

yüzde 40 aşağıda bileğe yakın yüzde 43 te dize yakın yanı 40 üzeri alırsın

daha bugün raporum adlitıptan %69 olarka açıklanmış sevinelimmi ağlıyalımmı bilemiyorum ama bu raporla ne hak varsa benim üzerimde ev araba elektirik faturas vb.... bircok hepsini kullanıcam bu kadar insanın haklarını gasp edenlere nispet benim gibi olanlarında bole haklardan faydalanması için elimden geleni yapıcam.
Sizde bildiklerinizi paylaşın..
Teşekkürler

Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşamasın !

Arkadaşlar, önce özürlülere emeklilik de kademe getirdiler 20 yıla kadar çıkardılar... ardından çoğu engelli arkdaşımızın raporları iptal ettiler.. yetmedi özürlü hesaplama oranlarını aşağı çektiler.. her geçen gün haklarımız gasp ediliyor birsürü engelli arakadaşımız mağdur oluyor. bugun bir sitede bir özürlün feryadını okudum bir bacağı diz kapağından aşağı yok.. %63 raporu varken yeniden rapor istenmiş %27 vermişler ankara %19 indirmiş bu ne vicdansızlık... hiçbir kurum dernek hakkımızı aramıyor... bununla ilgili birşeyler yapmalıyız toplu hareket edersek sesimizi duyururuz...

bize dokunmayan yılan bin yıl yaşamasın...

İrfan özalp;

Yazdıklarını iyi okurmusun 2008 den sonra işe giren 2000 den sonra girenden önce emekli oluyor. Yani yanlış bilgi veriyorsun.!
Diz kapağından aşşağısına eskiden de %63 rapor alamazdın buda yanlış bilgi.! En kötü amputasyonun tek uzuv kayıp oranı %60 dır.!
Böyle yazarsanız demekki hükümet çakma engellileri ayıkladı diye düşünmeye başlıyacam...
Demekki kamuda bir sürü haksız engelli statüsünde çalışan var.!
Bunun için engel derecesi yüksek bütün arkadaşlar dilekçe yazsın o zaman mevcut hükümete.. Her engelliyi tekrardan rapor almaya yollasınlar.
Öyle ya burası türkiye paranızla prof. diploması bile alabilirsiniz.!
Evet hükümet iyi bir incelesin özellikle kamu kurumlarında ki siyasi torpilli çakma engellisini...:mad:

Üst Alt