Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alt Ekstremite amputasyonlarda verilen sakatlık oranları yükseltildi

Bülent ben öncelikle selamlarımı sunuyorum benim rahatsızlığım diz altı ampute dize yakın üstte kemik boyu 5 cm. Memurum ve vergi indiriminden faydalanmıyorum.
Yeni değişen oranlara göre %40 üzeri rapor almam kesinmi ? değişen oranlara göre kesin görünüyor alamazsak harekat tarzımız ne olmalı.
Bide malumunuz kanun yeni değişti oranlar falan tebliğ süresi falan var hemen başvursammı yoksa şu yeni oranlar bi hastanelere ve vergi dairelerine ulaşsın ondan sonramı başvuralım.
Açıkçası başvurmayada çekiniyoruz biraz malum burası türkiye kanunlar dört dötlük uygulanmıyo ben eminimki ilgili arkadaşların cetvelden haberi bile yok.

11.01.2011 tarihi itabari ile hastanaya bas vurdum vergi dairesi sevki le daha önceki %54 raporum %38 dusmustu diz üstü ampute yeni raporum gelince % sini paylasacagım harkese hayırlı olur inş.

Arkadaşlar bu rapor konusunda birşey anlayamadım net bir bilgiye ulaşamıyorum lütfen yardımcı olun.Ben sol diz altından ampute oldum ve rapor almak istiyorum hastane ye gidiyorum araştırıyorum % 30 veya en fazla % 35 alabilirsin diyorlar.Ben % de kaç rapor alabilirim lütfen yardımcı olun

emrah 37 dizaltı ampute olan ayaga %43 rahat şekilde alırsın bilginize

Söyledikleriniz Gerçekleri yansıtmıyrmu ?

sitenize girip haberi okuduğumda çok sevindim bu haberi babamla paylaştım babamda önce bulunduğum ildeki devlet hastanesine gitti fakat haberinizle ilgili bi gerçeklik yok ardından ankara hacettepe hastanesine gitti yine bi değişiklik yok neye dayanarak bu haberleri yapıyosunuz ?? cevap lütfen

Siz neye dayanarak bunu yazıyorsunuz biraz acıklama yaparmısnz? Hangi konuda mağdur oldunuz diz üstü ampute olupta yeni cetvele göre size hastane tekrar +%40 altındamı oran verdi sorun nedir

sitenize girip haberi okuduğumda çok sevindim bu haberi babamla paylaştım babamda önce bulunduğum ildeki devlet hastanesine gitti fakat haberinizle ilgili bi gerçeklik yok ardından ankara hacettepe hastanesine gitti yine bi değişiklik yok neye dayanarak bu haberleri yapıyosunuz ?? cevap lütfen

Not: 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Resmi Gazete Tarihi: 16.12.2010
Resmi Gazete Sayısı: 27787 mükerrer

buna dayanarak konuşuyoruz kardeşim resmi gazeteden daha sağlam dayanakmı olur :)

omer8150;
omer8150 kardeş senin alacağın yeni raporun yüzdesini senin kadar bizde sabırsızlıkla bekliyoruz alır almaz paylaşırsan seviniriz.

Bakalım korka korka gitim ama nasılsa %38 düşürdüler düzelirse iyi olacak adalet yerini bulacak inş cevap gelsin aynı gün gelen raporun yuzdesını paylasacagım

Merhaba, benimde 2000 yılında işkura kayıt olmak için almış oldugun %40 raporum var.
sonra 2001 yılında engelli kadrosundan işe girdim 2005 yılı sonunda ayrıldım 2006 marttan itibarende suanki halen calısmakta oldugum ıse basladım.
onumuzdeki hafta yeni rapor almak için müracat edeceğim.
eski raporumda hastalıgımla ilgili pek bi detay yazmıyor sadece sağ alt eksremite polio sekeli çalışma gücü kaybı oranı %40 ve sürekli diye yazıyor.benim engelim,kalçadan dize kadar kısalık ve dizden topuğa kadar kısalık toplam 9 cm.incelik mevcut.ve kas ve damar kaybıda mevcut.ayağımda içe doğru basıyor kas problemım oldugu ıcın kontrol edemıyorum. ama yınede cok uzun mesafeler olmamak kaydı ile yürüyebiliyorum. tabı elimi bacagımdan tutarak.

şimdi yeni oranlara göre benım acaba raporum %40 olarak alabilir miyim.

birde bu raporda diğer seyler için örneğin araba alımı,engelli kartı gibi seyleride yazdırabilirmiyiz?
hepsi için ayrı ayrı rapor almakmı gerekir yoksa?

teşekkür ederim müracatımdan sonra tüm gelişmeleri sizlerle paylasacağım..

Mestan resmi gazetede yayınlanmış olabilir bunu bilmiyorum ama bildiğim tek şey gittiğim hastanelerden böyle bişeyin olmadığını ve haberdar olmadıklarını söylemeleri Doğru/Yanlış burda teşekkürler

Arkadaşlar, bu başlığın ilk mesajında aktardığım oranlar o kadar net ki, alt ekstremite amputasyonları için ayrıca soru sormanıza gerek yok diye düşünüyorum. İlk mesajımda kırmızı renkle belirginleştirdiğim oranlar özür oranlarıdır.

Yokmu arkadaşlar 1.5 ay oldu yeni oranlara göre hiç rapor alan yokmu
eski raporunu güncelleyen yokmu
yoksa herkez korkuyormu denemeye.

ben de rapor alacam ama kesin bir bilgiye neden ulaşamıyorum

snipper;

31 ocakta raporumu güncelledim şişli etfal hastanesinde daha önceki oranım % 34 dü şimdiki ise % 43 oranlar açık ve net arkadaşlar Bülent Bey zaten formun başında belirtmiş

Ayrıca bu mücadelemizde yanınızda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkürler. İbrahim Esmekaya 0533 819 28 15

İbrahim bey paylaşım için çok teşekkür ederiz engelinizin ne olduğunuda belirtirseniz kıyaslama yapmak adına daha sağlıklı olacağını düşüyorum.
bu % 43 lük raporu aldığınız hastaneye vergi dairesi aracılığı ilemi gittiniz kendiniz direkmi hastaneye başvurdunuz.
vergidairesinden onaylandımı bu şekilde raporunuz.
TEŞEKKÜR EDERİZ ŞİMDİDEN.

Snipper dizaltı orta -distal amputeysenizki eski raporunu (38 ) olan bunu gösteriyo bugün heyete girdiğiniz zaman alacağınız oran %40 açık ve net dize daha yakınsa 43 olur

Kanunlarla açık ve net olan herşey malesef bizim ülkemizde uygulamaya gelince kararıyor birden
Burası türkiye herşey olur doktor ben vermedim oldu der yani haberim yok der bişiler der.

Diyemez! Cetveldeki ibare bu kadar netken kimse işgüzarlık yapamaz.

madem herşey bukadar net 2 ay geçti hala raporunu güncelleyen yada yeni rapar alan yok bari ben başvurayım hafta içide olanı biteni paylaşayım belki sonra atağa geçer millet.

31 ocakta raporunu yeniledim. Daha önceki raporum %34 sol diz altı ampütasyon şimdiki rapor oranım %43 ve raporum elimde aramak istersen 0 533 8192815
için rahat olsun doktorluk bir durum yok o da sağlık bakanlığın hastanelere göndermiş olduğu tebliğe göre oran yazıyor ne aşağı verebilir ne de yukarı ayağım diye yakın kısımdan yoksa %43 ayak kısmına yakınsa %40

diz kapağına çok yakın kemik boyu 5 cm doğru düzgün bir güdüğümüz yok protedi bile tam randımanlı kullanamıyorum.

peki vergi dairesinden onaylandımı bu %43 faydalandınmı vergi indiriminden

henüz vergi dairesinden yazım gelmedi fakat onaylanmaması için herhangi sebep yok verilen oran sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu oran mart ayı içerisinde gelir yazı ve burada paylaşırım bize verilecek olan oranlar gayet net ve açık Bülent Bey formun başında belirtmiş biran önce hastaneye müracat et ve raporunu al

11.01.2011 tarihi itabari ile hastanaya bas vurdum vergi dairesi sevki le daha önceki %54 raporum %38 dusmustu diz üstü ampute dize yakın bugun ankarayı telefon ile aradım %48 olarak onaylanmış artık raporun elime geçmesini bekliyorum

Yanlız tekrar rapor alacak arkadaşların dikatine kesinlikle heyete girince özürünüzle ilgili tahlil, rontgen test ne gerekiyorsa hastaneden isteyin yoksa ankaradan gerekli tanı konullamadı diye geri geliyor. Ben doktor rontgen istemedigi halde üstunde durup çektirdim tekrar tekrar heyetle uğraşmayın diye dip not

oranlar yükseldi dedik gittik doktora.%18 rapor verdiniz yeni oranlar gelmiş bi hesaplarmısınız dedim .tamam dedi.gayet iyi vermişiz dedi.o kadarda degişiklik yok dedi.aldım %18 raporu tıpış tıpış geldim geriye .baltazar dan anlayan 4.1 tabloya göre %40 olur diyen birini arıyorum bende iş güzarlık yapmayacak hak hukuk tanıyan birisini.

Alirıza bey siz 2008 de %55 rapor aldınız bu rapor Ankaradan %19 la dönmedimi?
Peki Ankara hangi gerekçeyle 19 la geri cevirdi ?Niye 20 değil 15 değilde 19? Cevabı çok basit baktı şemaya tabloya hasta 4.1 orta dereceye uygun dedi sepetledii ,madem öyle ise şimdi neden hastane size 4.1 orta dereceye göre puan vermiyor ,
Hadi onu geçtik 9 cm kısalık var + güç kaybı atrofi vs yazmışsınız yahu bu doktor ne vicdansızki sadece kısa bacak breysi ile sizin durumunuzu düzeltiyor,benze rahatsızlıkları olan pekçok arkadaş %40 aldı onlar nasıl aldı?
Ben şunu gördüm bunca zamandır emin olun %50 rahat alabilecek hatta lehte yorumla %60 bile alabilecek bir çok kişi bu ketum doktor muamelelerinden 3 de 1 oranında puanla dönüyor
Benim nacizane tavsiyem iyi diyalok kurabileceğiniz bir doktora muayene olun önceki raporlarınızı gösterin süreçi anlatın

16/12/2010 tarihinden sonra rapor alan diz altı amputeler

Bilindiği üzre bu tarihten sonra engelli oranları hakkındaki kanunda değişiklik oldu bu tarihten sonra rapor alan ampute hastalarının rapor alım süreçlerini olumlu olumsuz burda paylaşmalarını rapor alacak olan arkadaşlarımıza yardımcı olması açısından rica ederiz.

Raporum %43 olarak onaylandı ve mart 14 itibariylede vergi indiriminden yararlanmaya başladım

Peki ibrahim bey kardeşim paylaşımın için çok teşekkür ederim güzelbi gelişme olmuş senin içinde hayırlı olsun.
Nekadarlık bir vergi avantajın oldu bu 43 lük raporla sakıncası yoksa.

98 yılında sol ayağımı dizaltından kaybettiğimde (hemen hemen tam ora bir yerden), özür oranım %40dı....sonra unakıtan zamanında devletin vergi kaybı oluyor dediler ve raporumu %32ye çektiler. 16aralık2011'de de tekrar %40 yaptılar. 2 ay kadar önce ankara atatürk eğitim ve araştırma hastanesinden ki hakem hastanelerden bir tanesidir, %40lık bir rapor aldım.

Teşekkürler Gökhan kardeşim paylaşım için

Önümüzdeki hafta sayın dernek başkanımızla birlikte bizde başvurucağız hastaneye rapor için gelişmelerden haberdar edicem sizleri arkadaşlar

Üst Alt