Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anayasa mahkemesi 2022 maaşlarının SYDV'na bağlanmasını iptal etti!

zate chp de istediğine göre konuşuyor konuştuğum kişi bana şöyle bir şey dedi yönetmelik iptali için partilerin anayasa mahkemesinde mahkeme açmaya yetkileri yokmuş çokta inandırıcı gelmedi güya 119 tl sınırı için çalışma başatıcaklarmış halada başlatıcakar, demesine göre yönetmelik iptali için anayasa mahkemesine dernek ler mahkeme açabilirmiş uyduruktan teyyareler zate adam gibi bir muhalefet yok olmadığı içinde istedikleri gibi at koşturyorlar

kendileri 12 milyar aldıkları için vatandaş açlıktan ölmüş umurlarındamı

Maaşlar yıl sonuna kadar SYDV'den işlemeye devam etcekmiş

Arkadaşlar demin sosyalyardımlar sitesinde bi haber okudum sizde okusanız iyimi kötümü
2022 maaşları 9 ay daha sydv den devam edicekmiş

2022 Maaşları SYDV’de Devam Edecek

[FONT=Helvetica Neue]Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bir duyuru yayınlayarak 2022 maaşı işlemlerinin yine SYDV’ler tarafından yürütüleceğini bildirdi.

3 Nisan 2013 tarihli Anayasa Mahkemesi toplantısında 2022 maaşı ve SYDV’leri ilgilendiren kararlar alındığını 2022 Maaşları SYDV’den Alınıyor Mu? haberimizde belirtmiştik. Anayasa Mahkemesi 662 Sayılı KHK ile 2022 Sayılı Kanun’da yapılan bazı değişiklikleri anayasaya aykırı olduğu gerekçesi ile iptal etmişti. Konuyla ilgili Sosyal Yardımlar Genel Müdür Vekili M. Cengiz Yücedal imzalı bir duyuru yayınlandı.[FONT=inherit][/FONT][/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Yapılan duyuruda Anayasa Mahkemesi tarafından verilen karara atıf yapılarak kararın 9 ay sonra yürürlüğe gireceği, bu 9 aylık süre zarfında 2022 maaşlarının yine SYDV’ler tarafından bağlanacağı ve tüm işlemlerinin SYDV’lerce yerine getirileceği, iptal edilen KHK maddelerinin yetki kanununa aykırı olarak şekil yönünden iptal edildiği, 2022 maaşı işlemlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülmesinin önünde hiç bir kanunsal engel bulunmadığı, geçecek olan 9 aylık süre zarfında 2022 maaşları ile ilgili ve 2022 maaşlarının SYDV’ler tarafından yürütülmesine olanak sağlayan kanun çalışması yapılacağı bildirilmiştir.[/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Kısaca 2022 Sayılı Kanun’a göre verilen maaşlar yine SYDV’ler tarafından verilmeye devam edecek, 2022 Sayılı Kanun’da yapılan değişikliklerin şekil yönünden anayasaya aykırı olması nedeniyle 2022 maaşları için yeni bir kanun yazılarak işlemlerin esas olarak vakıflar tarafından yürütülmesine devam edilecektir. Yeni kanun çalışması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından iptal kararının yürürlüğe gireceği 9 aylık süre zarfında gerçekleştirilecektir.

2022 Maaşları SYDV’de Devam Edecek[/FONT]

arkadaşlar bu sosyal yardımlar net olayları çarptırıyor onun sitesinde yazılan açılan mahkeme 2011 yılında açılmış ve o 9 aylık sürede geçmiştir yukarıda anayasa mahkesini diye linkini verdiğime tıklarsanız mahkemenin açılış tarihini görürsünüz sadece merak ettiğim acaba mahkeme açıldığından itibaren mi verilen karar uygulanıyor yoksa karadan sonramı 9 aylık süre uygulanacak onu bilmiyorum ki birde şu var 2011 yılında bu iş sdyvelerde değildi demekki haber alınıp mahkeme açılmış ben sosyal yardımlar netin konuları çarptırdığını düşünüyorum

Hayır walera çarpıtma yok. Şu verdiğim linkte gündem konularına bak ve "3 Nisan 2013 Çarşamba günü ...Mahkeme Toplantısında Görüşülen Dosya ve Sonucu" tıkla. Tıkladığında açılan linkte ilgili bu kararı göreceksin:T.C. Anayasa Mahkemesi

Anayasa Mahkemesi bahsedilen konuyu 3 Nisan 2013'te görüşmüş ve karara bağlamıştır. Zaten kararın konumuzla alakalı kısmı bu başlığın ilk sayfasında yer alıyor. Sen de verdiğim linkten bakabilirsin.

Ben asıl SYGM'ne uyus oldum:) Duyurusunu göremedim. Lakin arkadaş saolsun o duyuruyu yayınlamış.
Tabii ki Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu süre içinde yeni bir Kanun çıkarılmasını sağlayıp bunun altından kalkar:)
Nitekim SYGM'nin duyurusu da bu yönde. Anayasa mahkemesi'nin kararı, Resmi Gazete'de yayınlanmasından dokuz ay sonra yürürlüğe girecek. O vakte kadar eksiklikleri giderici bir Kanun çıkartırlar TBMM'de:)
Daha bu karar da Resmi Gazete'de yayınlanmadı henüz. BUgün bakmadım tabiii yayınlandı mı diye...

bence bu yeni düzenlemenin yapacağı 9 ay içerisinde baskı yapıp yeni düzenlemeye bir şey ler ekletilebilinir

benim de engelli maaşım kesildi 1 ay önce ve tekrar başvuru yaptım hastahaneye sevk ettiler raporu aldık neyse ee neymiş evde sigortalı çalışan varmış sigortalı çalışanda abim evli adam sadece nufus kayıtı bizim adreste olduğundn dolyı engelli maaşı başvurumu kabul etmeyip işleme koymadılar yani allah aklıma mukayet olsun korkuyorum bir başka şekildede canımı yakarsa bu hükümet soluğu ankarada meclisin önünde alırım e tabi meclisin önündede olursam ki normal birşekilde de olacağımı sanmıyorum yeter yani artık hep bizleri birilerine bağlı ettiği yeter bizleri hor gördüğü yeter artık bizleri yok saydığı yeter artık bizleri oyuncak gibi git oraya gel buraya olmadı tekrar oraya geç dediği evde bakım maaşı verir ee neymiş e işte evde şuka kazanç varsa vermem evde sana bakan yoksa vermem ağır engellisin rapşorda ama ayakta geziyosun vermem 3 ayda bir ağzımıza çay kaşığıyla şekerden yapılma kırma bal sürer onuda miğdemize baypars yapıp organlarımızla birlikte geri alır bune ya yeter eyeter yani dincimisin cüpbellimisin neysen içinde yaşa biz engellilerin yakasından düş bizler beklerken herşey daha iği olacak önümüz açılacak derken biz engellileri resmen labirente katıp hadi çık çıkabilirsen labirentten nediyelim kurban olduğum ALLAH elbette bu butün olanları görüyo biliyo inanıyorum ki doğrudan yana adaletten yana kimsenin ahı kimsede kalmaz

sayın kalem hanım ama bu mahkeme 2011 de açılmış benim verdiğim linke siz bir bakın 2011 de açılmış 2013 te karara bağlanmış ama 2011 yılında bu işler sydv lerde değildiki buyrun burdan bakın T.C. Anayasa Mahkemesi

2011de primsiz ödemeler gen müd vardı 2011 açılan mahkeme 2013 te kararını vermiş ben bu mahkemeyi açanların birisinin yardımcısıyla görüştüm o bana dediki o mahkeme üzerine hükümet yeni düzenleme yaptı dedi bende işin aslını anlıyamadım

zate işin ilgincide şu şunu tam bilmiyorum mahkeme 2011 yılında açılıp 2013 te karar verdiyse acaba bu kararı mahkemenin açılış tarihi itibariylemi değerlendiriyorlar açılış tarihiyle değerlendirdiyse 9 aylık süre çoktan bitmiş demektir ben burasını anlıyamadım ama mahkemenin açılış tarihi 2011 bana söyleyende bu mahkemenin üzerine hükümet değişiklik yaptı dedi ben bana söylenilenleri yazıyorum

mahkeme esas sayısı 2011/142

sırf chp istediği için anayasanın kararını kaale almıyorlar.nolursa olsun engellilerin yararına bişey olsa bile artık kanunlaştırmazlar.amaçları chpye gıcıklık olsun. engelliler naparsa yapsın kendileri lüks hayat içindeyken milleti niye taksınlar dimi hala barış süreci anayasa paketi falan derken oyalıyorlar insanları.şu esnafın vatadaşın sırtından alınan vergilerle mecliste bi kuruş bile haketmeyenlere 12 bin tl maaş veriyorlarya daha ne diyim üzülüyorum vatandaşa.

bu iş artık mide bulandırmaya başladı. koca koca adamlar allah din peygamber nutukları adamlar çıkıp kamera karşılarında yhalan söylüyor . var olan bir durumu farklı şekilde gösteriyor ayıp be ayıp

bir engelliye nerdeyse 1 ailnenin bütçesi kadar maaş verdiklerini idda edenler kare arkadışımızı kaymakamlığa çağırıyor raporu süresiz olduğu halde rapor yeniliyeceksin diye rapor yeniledikten sonra senin abin ssklı çalışıyor maaş alamzsın diyorlar bari raporu bahane edip insanları oyalamayın kesecekseniz baştan kesin insanlar ümütlenmesin ama onlarda haklı direk maaşları kesilirse oylar ne olacak sesziz ve derinden götürüyorlar, oy zamanı yaklaştığı için, bizde duyduğumuz her gerçek bilgiyi paylaşıcaz susma sustukça sıra sana, sıra. bana gelecek

oy zamanı geldiği için karşıt görüşlerde çıktı piyasaya bu kurallar yeni değilki beyler ailede ssklı varsa alamazsın mahkeme iptal etmiş neyi iptal etti 2022 nin içeriğini değil sadece yerel kuruluşların karar vermesini iptal etti şu an 1 aydı sonuçlanıyo daha önce 1 yıl bekleniyodu sırasın şimdi yine 1 yıl beklenecek olay bu siyaseti bırakın artık

teyo teyo buradaki hemen hemen herkes kendi ekmeğinin peşinde ve geçim derdinde. öyle senin sandığın gibi siyaset yapılmıyor. sen bu maaşa muhtaç değilsin sanırım bu kadar rahatsın. kesilen arkadaşlar var ve bir çıkar yol arıyorlar hani nerde siyaset? boş konuşma arkadaşım ucu bir gün sanada dokunursa senide görürüz buralarda...

walera sen felaket tellalığı yapıyosun düne kadar bizleri tanıyan yoktu şimdi kaldırımlar bile bize göre yapılıyor daha önce çokmu alıyodunuzda şimdi kızıyosunuz

mert ben bu maaşa yeni başvuru yaptım bu hafta sonuçlanacak 20 günde hemde önceden 1 sene bekleyenler oluyodu mert sen daha önce çokmu alıyodunda şimdi çokunu istiyosun benim gördüğüm yanlış geliri 119 çekilmesi diğer kurallar aynı

teyo teyo samsunlarin eger islemleri 20 gunde bitiyorsa cok sanslisiniz..

türkiye geneli düzeldi yerel sosyal hizmetler devralınca hızlı yürüyor 16 gün önce başvuru yaptım bir hafta öncee eve geldiler şimdi 144 aradım dosya karar için heyette bu hafta içi sonuçlanır dediler

mert geçen sene başvuru yapmıştım 6 ay bekledim sonuçlanmadı bende duramadım işe girdim ssk lı oluncada iptal oldu şimdi işi bıraktım yeni başvurdum sonucada az kaldı söyle şimdi senmi boş konuşuyon benmi tabiki sen geçim derdi buralara yazarak karşılanmaz ya iptal gerekçesini düzeltip yeniden başvuracan yada benim gibi işe başlayacan sadece sen değilsin sancılı olan biz eşimle birlikte engelliyiz eşimin %80 raporu var benimki 52 geçim derdini senmi daha iyi bilirsin benmi bekara herşey kolay iş arayacan iş işkura kayıt yaptır haftanın her günü seçmeler oluyo isyana sinirlenmeye gerek yok arkadaşım

teyo
Bak kardeşim hepimizin aşağı yukarı durumu aynı yani Mert kardeşim iyide ne sen kötüsün nede sen iyi o kötü burada haklı olan yine hepimiz evet haklısın bu günün ortamında herşey hızlı gelişmeli fakat şeytan aytrıntıda gizlidir şu an yapılmak istenen hükümetçe diyeyim engelliye karşı heran her anlamda yanındayız görüntüsü altında sürekli bir şekilde kısıtlamaya çalışmak son noktası ise artık 2022 den yararlanmak neredeyse mümkün olamayacak halde sadece 120 tl mevzu değil bu yaşın kaç olursa olsun sen engeliysen senin birey olma şansın yok aile veya hane deki kişilere mahkumsun sen engelli isen senin yüzüne güler arkandan her türlü işi gözüne bakarak yürütürüm sen de hiç birşey yapamassın deniliyor senden ricam son yönetmeliği bir oku sonra hak ver verme onurlu bir şahsın yapacağı birşey varsa bu durumu kabul etmemektir.

mehmet kardeş okudum yeni başvuru yaptığım içinde yaşadım yönetmelikte muhtaçlık sınırı aynı ama gider gelir hesaplaması oldukça fiyasko eve gelip kontrol ediyolar buda baskı uyguluyo insanda hep ensede hissettiriyo ama iyi yönü erken sonuçlanması

teyo senin maaşın bağlanırmı bağlanmazmı belli değil hemen sevinme erken sonuçlanmasınada bakma :D 20 günde sonuçlanır demesinede bakma bu yönetmeliğe göre maaş almak zor.hükümetin yapacağı en iyi iyilik maaşları kesmemek ve eski yönetmelikle devam ettirmek.birçok kişinin tek geçim kaynağını kestiler ee çalışamıyorlarda sence bu durumda 3 aylık maaşı kesmek mantıklımı. senin maaşın bağlanırmı bilmem ama kesilenler artık güvenmiyor devlete

teyo çok güzel şeyler oluyor dimi al izle bakalım ne kadar güzel
BAKAN'IN CEVABI KANSER HASTASI GENÇ KIZI AĞLATTI - HürriyetTV

türkiye geneli düzelmiş bu gün hala piyasada kanser ilaçları yok ayrıca yeni bi uygulama daha gelmiş ilkdefa bi ilaç yazdırdıysan aynı ilaçtan diyelim 1 aylık ama kutuda 10 tane var 3 kutu alman lazım ilk aldığın için sgk 1 tane ödüyor niye 10 gün sonra git bidaha reçete yazdır diye çok güzel haraketler bunlar çok güzel şeyler oluyorya

144 'ü ara bakalım ulaşabilecekmisin sonra ulaşsan ne olacak işin içinden çıkamadıkları zaman bulunduğunuz sydv ye gidin diyorlar eskiden hiç olmazsa takip sitesi vardı oradan takip ediyorduk onuda kapattılar çok filim hareketler oldu bunlar

ben çocugum için 2013 ocak 15 te başvurdum şubat 15 kontrole geldiler. her sorgu için gitigimde yeşilkarta 45 sonra gel otomotige takmış gibi. allah sonumuzu hayreyleye

Arkadaşlar sydv yi aradım sosyal inceleme için
senede bi kere yapılcak dedi dedim biz bazen evde olmuoruz dedi bi kişi olsa bile yeter evde dedi
evde olmassak nolur dedim oda sorun deil çevre araştırması yaparlar dedi
acaba eski maaş alanlardan sosyal incelemesi yapılan arkadaşlar varmı burda

Bize geldi memur iceri girmedi. Bana bakti gitti 1 dk bile surmedi

Bende kasabını bekleyen koyun gibi bekliyorum memurları bakalım hakkımızda hayırlısı:(

bize gelirlerse yandık evde LCD var o yüzden kesin keserler diye düşünüyorum

Saglik kuruluna girmisim yüzde 71 rapor vermis ve memur( polis memuru)eve gelip kontrol edecek ben sahsen bundan daha sacmabirsey olabilecegine inanmiyorum.benim saglik kurulunda binbir zorlukla koca bir gunu gecirmemin alemi nedir???? is lafa geldimi atip tutuyorlar ama maallesef cok basit olabilecek isler icin binbir dereden su getiriyorlar..herkese Allaha rahatlik versin saygilar...

Senin maaşın kesilmedi mi destiny
annem babamın emekli maaşı var demiştinde
ondan sordum

Üst Alt