Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Maliye üç defadır rapor oranımı düşürüyor. Ne yapabilirim?

tebrik ederim insallah paylasirsiniz cunku bizde boyle haberleri bekliyoruz mahkeme surecini ve zamani ne kadar surdu hangi mahkeme muracat ettiniz detayli yazarsaniz cok seviniriz simdiden tessekurler avukat tuttunuzmu yazdiginiz dilekcenin ornegi varmi avukat tuttuysaniz iletisim numaralarini verirmisiniz BASARILARINIZDAN DOLAYI TEBRIK EDERIM

mahkeme sureci 4 ay gibi kısa surdu hayır av tutmadım yakında mahkeme kararını paylaşaçağım

hayrlı olsun yomaz
süper bi mücadele demekki pes etmemek gerekiyor, ne güzel bir sonuca ulaştınız :)

aslında bu durumda olan çok kişi var.. demekki mahkeye taşındığında hak kazanılabiliyor :)
bnm de raporumu ankara sağlık kurulu %63 ten %40 a düşürdü mahkemelik bir olay aslında. ama uğraşmaya mecalim olmadığından razıyım orana. geçmiş olsun :)

hayırlı olsun sevginur ben çok uğraştım ve sonunda kazandım

Mahkeme detaylarını merakla bekliyoruz Ömer...

evet bekliyoruz bende dün vergi indirimi için başvurdum yüzde 43 raporumla bakalım ne olacak hayırlısıyla ve neye göre düşürüyorlar onuda bilen varsa söyleyebilirmi.

ya arkadaşlar maliyenin oranı düşürmesi sağlık raporu oranının düşmesine mi neden oluyor? .hastanaden aldığım rapor geçersizmi oluyo yani maliye oranı düşürürse ?

abi taracı bulamadım yakında paylaşacağım eğer karşı taraf bir ay içinde temiz etmez se karar kesinleşecek miş

abi mahkemeye kararını burda nasıl paylaşaçağım onu bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim

arkadaşım ali tezele vercek paran varsa ver ama ben verdim av bile tutmadım ama yinede kazandım

o zaman konuyu mahkemeye taşı kazanırsın kardeş ben verdim kazandım

Hayırlı ığurlu olsun senin adına abiside ben şu özürlü raprları cetvelini inceledim balhazart denen formule göre sağlam çıkyorm herhlde anladğım kadaryla L2, L3 ve L4 ler yüzde 25 yüzde 30 larda kalıyo ama devlet hastaneleri 45 43 veriyo sonra biz onu gönderiyruz sağlık kuruluna orası indiriyor mahkemede artık kimi tutarsa bi standartı yok bozuk düzen..... örneği koplayıp yapıştryrm benm durumummdakikere benzerr durumlar sizler ne yaptınız ...Hasta: 54 Y, K
Anamnez: Merdivenden düşme sonrası L2’de %55’lik yükseklik kaybı, L3’de %20’lik yükseklik kaybı ile birlikte giden burst fraktür. Brace ile tedavi edilerek kırık iyileştirilmiş. Yaralanma sonrası 6. ayda işe dönmüş.
Şikayeti: Nörolojik şikayeti yok ancak ağır aktiviteler sonrasında bel ağrısı yaşıyor.
Fizik muayene: Kırık bölgesinde palpasyonla hafif hassasiyet, nörolojik muayene negatif. Düz bacak kaldırma negatif. Lomber ekstensiyon 10 derece, fleksiyon 30 derece ve sol-sağ lateral fleksiyonlar 10’ar derece. Normal kalça hareketleri var.
Radyoloji: Röntgende %50’den fazla L2 de, %20’den fazla L3 te yükseklik kaybı ile iyileşmiş fraktür görünümü
Tanı: L2 ve L3’te kompresyon fraktürü
Özürlülük oranı: %30
Yorum: Aynı bölgedeki iki vertebrada yaralanma için, L2 de %55’lik kompresyon % 12’lik bir özüre, L3’teki %20’lik kompresyon %5’lik bir özüre neden olur. %12 ile %5 Balthazard yöntemiyle hesaplanır. Sonuç %16’dır.
10 derecelik lomber ekstensiyon %7’lik özüre, 30 derecelik lomber fleksiyon %4’lük özüre, 10 derecelik sol ve sağ lateral fleksiyon %3 ve %3’lük özüre sebep olur. Bu değerler toplanır ve toplam %17’lik özür oranı bulunur.
Spesifik tanıdan gelen özür oranı ile hareket açıklığından gelen özür oranı kombine edilir. (%17 ile %16) Balthazard yöntemiyle hesaplandığında sonuç % 30’dur.

mahkeme kararı:

Maliye_rapor_dava_1.png

Maliye_rapor_dava_2.png

Maliye_rapor_dava_3.png

Mahkeme kararları için teşekkürler Ömer.

Burada mahkeme diyor ki, sen vatandaşın raporunu hiç bir şeye dayandırmaksızın kağıt üzerinde düşüremezsin. Eğer rapora dair tereddütün varsa, bunları açık olarak belirterek yeni tetkik isteyebilir veya hakem hastanesine sevk edebilirsin. Ama bunları yapmadan dayanaksız olarak "oranı düşürdüm" dersen, bu yasalara aykırıdır.

İyi demiş...

Şimdi 30 gün içinde maliye karara itiraz eder ve Danıştay'a gider. Bakalım oradan nasıl bir yanıt gelecek ve bakalım süreç ne kadar sürecek.

Evet, çok doğru. Burada da "Adı geçen Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren alınacak olan sağlık kurulu raporlarında, bu Yönetmelik hükümlerinin esas alınacağı açıktır. Anılan Yönetmelik ise özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisini Ek listede yer alan hastane sağlık kurullarına tanımış olup, sağlık kurulu raporlarında belirtilen teşhise göre özür oranının yüzde olarak belirleme konusunda Merkez Sağlık Kuruluna bir yetki vermemiştir." diyen Danıştay kararına atıf yapılmalı ve Danıştay'dan önceki kararına uygun bir karar vermesi istenmeli (Bu karara ulaşamadım internette):

Mevzuat No: E. 2000/3457
Tip: Danıştay Kararı
Konu: SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANAN YÜKÜMLÜ (Sakatlık Oranının Tesbitinde Uygulanacak Usul)
http://www.engelliler.biz/forum/huk...k-usul-hakkinda-yasal-duzenlemeler-hukuk.html

Ayrıca SAKATLIK İNDİRİMİN TESPİTİNDE YÖNETMELİKTE BELİRLENEN USULLERE UYGUN OLARAK VERİLEN ADLİ TIP KURUMU RAPORUNUN ESAS ALINABİLECEĞİ HK bir karar da var:

Dairesi: DÖRDÜNCÜ DAİRE
Karar Yılı : 1999
Karar No : 1264
Esas Yılı : 1998
Esas No : 3740
Karar Tarihi 25/03/1999​

danıştay ne gelecek bilmiyorum sizce nasıl bir karar çıkar bülent bey

bülent bey sizce nasıl bir gelişme iyi mi kötümü
bu karardan sonra teklar bana maliyeden hastane sevk edilmem istenmiş bende teklar heyete sağlık kuruluna girdim dün bu sefer de hastane bana yüzde altmış rapor verdi ne olaçak mahkeme sonuçunumu geçerli olur yoksa yeni giden raporum mu geçerli olur

helal olsun valla kardeş benimde raporlarımı çok düşürdüler o zaman burayıda mahkeme olaylarınıda bilmiyordum senin bu davan örnek olur bizim gibi mağdurlara bu arada hayırlı olsun

abi danıştay dan nasıl bir sonuç çıkar

Lehinde bir sonuç çıkar diye umalım...

abi büğün maliye ile görüştüm temize gitmeyeceklermiş

İnşallah öyle olur da bir an önce emekli olursun

bülent bey ne zaman emekli olurum doğum tarihi 20.01.1980
ssk başlanğıç 11.02.1999
yatan pirim 2832
vergi indirimi 3 derece
ne zaman emekli olurum emekli olsam ne kadar maaş alırım belediyede özürlü kadrosunda çalışıyorum

http://javascript<strong></strong>:window.print()
Ad: ÖMER
Soyad: ATİK
İlk Soyadı Doğum Tarihi 20.01.1980
TC Kimlik No: ***
SSK Sicil No:****
Tahsis No: ****
Toplam Gün Sayısı: 2.835

abi ssk başlangıç 1993 ama abi 1999 yatmaya başladı hangisi geçerli 1993 tarih mi yoksa 1999 tarihim 1999 itibaren yatmaya başladı
1993 de okuldan var ssk

3. dereceden vergi indirimi hakki elde edecegini dusunursek..

18 yil 4080 gune tabisin.

Sigorta acilis tarihin Staj-Ogrenci-cirak vb. acilistan sayilmaz. Gelire esas kazanc (bordro) gosterilen tarih olan 1999 yili esas alinacaktir.

Bu durumda ; 6 yil daha sigorta suren ve 1250 gun prime ihtiyacin var. 6 yil daha calisacagina gore primlerini kolaylikla odeyeceksindir.

Omer bey internet ortamina son derece tehlikeli sekilde kimlik bilgilerinizi yazmissiniz.birbankaci olarak bu bilgileri silmenizi oneririm.

çok haklısın sağol kardeş

askerliği yatırsam faydası olurmu yani borçlansam

bende aynı dertteyim arkadaşım bende devlet hastanesinden daha önce %55 rapor aldım ikinci raporumu%32 ye düşürdüler bende itiraz edince hakem hsatane olarak ankarada bir hastaneye yönlendirdiler oranın verdiği raporsa tam bir gülünç kardeşim %20 hak ve hukukla ugraşsan en fazla onlarda %10 artırır ve raporum%30 olur gene işin hallolmaz anlayacagınız kadeşim engelli hakkı denen bir şey kalmamış

yomaz;

Su asamada Askerlik borclanman dogru olmaz. Cunki 6 yil hizmet suren var. 6 sene daha calisacagini varsayarsak zati gerekli olan primleri fazlasi ile dolduracaksin.

işgöalığıremezlik meslek hast

1
19.10.2011
KAYSERİ SGİM MELİKGAZİ SGM KISA VADELİ SİGORTA KOLLARI SERVİSİ
ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2
19.10.2011
KAYSERİ SGİM MELİKGAZİ SGM KISA VADELİ SİGORTA KOLLARI SERVİSİ
ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3
19.10.2011
KAYSERİ SGİM MELİKGAZİ SGM DESTEK HİZMETLERİ (GENEL EVRAK) SERVİSİ
ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4
19.10.2011
KAYSERİ SGİM MELİKGAZİ SGM DESTEK HİZMETLERİ (GENEL EVRAK) SERVİSİ
ZİMMETTEN ÇIKARILDI
5
19.10.2011
ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ
TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
6
19.10.2011
ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ
ZİMMETTEN ÇIKARILDI

abi işgöremezlik için muracat ettim ne durumda

Bugünlerde posta ile sana evrak gelir diye düşünüyorum. Ayrıca şuradan da bilgi edinmeye çalışabilirsin:

Ankara kocatepe sağlık kurulu 0312 415 0100 dan 349

Ömer, mahkemeye verdiğiniz dilekçeyi örnek olması açısından burada paylaşabilirseniz çok yararlı olur...

Üst Alt