Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Maliye üç defadır rapor oranımı düşürüyor. Ne yapabilirim?

Karar ne çıkmış okudum hepsini ama tam anlayamadım..:confused:

Dava kaç yıl sürüyor bende aynı problem var itiraz ettim yeniden hastaneye sevk ettiler şimdi yeni rapor çıkartıyorum eğer oda düşürülürse mahkemeye vereceğim bana yardımcı olurmusunuz

benim mahkeme 4 ya gibi kısa bir zaman da bitti ve karar verdi

bu mahkeme kararı sonucunda şu anda vergi indirimi alıyormusunuz??

sakatlık oranınının düşürülme sebebi ile maliye bakanlığına açılacak dava için örnek dava dilekçeyi nasıl yazmamız gerekiyor ?. örnek dava dilekçesi konusunda yardımcı olacak var mı?

Arkadaşlar, örnek dava dilekçesi elinde olan varsa, paylaşabilir mi?

1/ maliyenin veya ankara sağlık kuruluna dava açma süresi 30 gündür ( hafta sonları gün olarak sayılmaktadır )

2/ maliye veya ankara sağlık kurulu rapor oranınızı düşürdüğünde direk bulunduğunuz ilin bölge idare mahkemesine dava açabilisiniz il sağlık kuruluna gitmenize yada sizi sevk ettikleri hastaneye gitme zorunluluğu yok !

3/ 2012 yılından itibaren dava açan bir engellinin tespit içinde olsa dahi adli tıpa sevk edilmeyecek ve oradan rapor istenmecektir ( mahkeme adli tıpa yollamıyor kendi belirlediği hastaneye gönderiyor )

4/ daha önceden hakem hastanenin verdiği raporlar nihai karar olmaktan cıkarılmıstır. Ankara bu raporlarıda bozmaktadır artık bu hakem hastanelerinin verdiği raporlar kesindir diyemiyoruz .

5/ dava edeceğiniz kurum ankara maliyedir , sağlık kurulu değil...

6 / yargıtayın emsal kararlarını yerel mahkeme tanımamaktadır buda bilinsin . çetin bir dava süreci gerekiyor kimse ne yargıtaya nede danıştaya güvenmesin emsal olarak almıyorlar. Onun için sağlam bir avukat bulun (yargıya başvuracaklar için )

7 / vergi mahkemesi hastaneye üst yazıyla yolluyor sizi . üst yazıda diyorki kişinin özür durumunu ( durum derece bildirimi ) tarafımıza 30 gün içinde değerlendirip gönderin diyor, sizi özel heyet karşılıyor ayrı yerde muayne ediliyorsunuz tek tek inceliyorlar eksik fazla ne varsa yazıp yolluyorlar çıkan sonuca görede hakim kararı veriyor. Kararı veren maliyenin kendi hakimleri olduğu için ve kendi kurumu sizi hastaneye sevk ettiği için raporunuzu direk kabul ediyorlar oynama bile yapamıyorlar. Itirazda edemiyorlar bilginize

not: 20 gün içerisinde sonuçları belgeleri takip sürecini buradan paylaşıcam abiler ,,, bunlar benim 6 ay içerisinde yaptıklarım, yukarıdaki yapılan işlemler avukatım tarafından yapılmakta dava devam ediyor 20 gün içinde sonuçalıcaz insaallah gelişmeleri paylaşacağım saygılar...

peki mahkeme kararını uyguladımı vergi dairesi, vergi indirimi aldınmı, yoksa temyizemi gitti dosya.

yok temize gitmedi mahkeme kararını uyguladı

yıl değil benim 4 ay kısa bir dönemde bitti

ömer bey, bana hakem hastanesi % 40 vermişti,anklara rapordaki açıklamayı az bulmuş,tabloya göre yazın demiş.aynı hakem hastanesi bana bu sefer % 36 verdim..ne yapacam.şimdi.acil bilgi bekliyorum.ankaradan gelecek sonucumu bekim.veya başka bir şeymi yapim.

sonucu bekle derim eğer size sonuç olumsuz gelirse 30 gün içinde dava açın derim

nasıl bir yol izliyeceğim..davayı nasıl açacağım.elimde tüm raporlar var.

Vergi indirimi iptal olurmu

arkadaşlar ben 2011 yılında mahkeme kararı ile vergi indirimi aldım şu anda vergi indiriminden faydalanmaktayım 2011 yılından belli hastaneye gitmiyorum yani tam 2 yıldır hastaneye gitmiyorum ilaç yazdırmıyorum yarın emekli olurken bir problem çıkarmı gitmesem olurmu bu konuda tercübeli arkadaşlar cevap bekliyorum

Ömer, vergi indirim hakkın süreli değilse, "şu tarihte kontrol muayenesi olacak" gibi bir bildirim/şerh yok ise, hastaneye gitmekle sakatlık indiriminini ya da emekliliğin hiç bir ilgisi kurulmaz. Merak etme

öle dengesiz bir düzenleme yapıldıki işin içinden çıkmak mümkün değil.walla arkadaşım aynı sorunu bende yaşadım 2000 yılında hasbel kader şişli etfal hastanesinden bir rapor almışım özürlü olarak işi girmek için ama 2006 yılnda sonra gelir idaresine başvuru yaptım vergi indirimi için ama benden yeni bir rapaor almamı istediler ebnde yeni bir rapor almak için tekrar hastaneye başvuru yaptım yapmasına ama birde ne gördüm bana % 12 üzerine bir rapor verilemeiyeceğini söylediler hatta imkansız söylediler neymiş 2006 dan sonra yeni bir düzenleme olmuş özürlü raporlarında yani mağdur olan ben oldum yine hem sakatım ayağım sakat hemde özürlü statüsünde olmıyormuşum hiç bişe anlamdım bu düzenlmeden böyle sacma sapan bir düzenlema acaba Dünyanın neresinde var ALLAH aşkına örnek gören varsa göndersin....

yani hem sakatsın hemnde vergi indiriminden faydalanamıyorsun :( yafff bunun bana erekn emekli olmak için bir faydası olaçaktı bu vergi indirmi için ama artık istemiyorum böyle rezil bir emeklilk hakkımı helel etmiyorum bu düzenlmeyi yapanlara hakkını yiyenlere beni mağdur edenlere inşaALLAH bu yazdıkalrımı bir yetkli etkili bir arkadaşımız okuyordurda akşam eve gittiğinde yastığa başını koyduğunda iyi uyuyordur inşaALLAH :( inan böyle rezil bir düzenleme olmamalıydı yada bunun bir caresini bir düzenlemesini yapsınlar benim gibi binlerce mağdur olan özürlü birey arkadaşlar var okadar mağdur olan vargi rezil bir yeni düzenleme olmuş.eğer bu yazdıklarıma istinaden aksini düşünen varsa hemen benimle irtibata girsin tabi yetkili ve etkli bir arkadaşımız.....

30 Mart 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete
Sayı : 28603
YÖNETMELİK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:
ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK
SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK te Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.
ibaresi bulunmaktadır. Bu madde Merkez Sağlık Kurulunu ortadan kaldırılmışmı oluyor. Yani hastaneden alınan rapor vergi indirimine müstehak olmaya yeterlimidir. Bu gün İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı engelliler birimini aradım ama oradaki memur yönetmeliğin dediğim şekilde yorumlanmadığını ve üst birimlerden herhangi bir yazının gelmediğini söyledi. Bilgisi olan varmıdır. Selamlar

vergi indirim

Maliye_rapor_dava_1.png

yane tekrar hakem hastaneden rapor aldınız ve mahkemeyi kazandınızmı yoksa direkt uygulama iptalmı oldu ..tşk ederim

Ben vergi indirimi için müracaat ettim beni mal müdürlüğü Sivas numune hastanesine sevk etti burda yüzde 42 oran aldım sürekli olarak sonra Ankara benim oranımı %28 düşürdü bende il saglık merkezine itiraz ettim orasıda beni başka bir hastaneye sevk etti

ordada ikl oranla aynı olmadıgı için üçüncü bir hastaneye hakem hastanesine sevk etti ordanda %42 sürekli raporumu aldım mal müdürlüğü ankaraya gönderdi ve ordanda benim oranım tekrar %28 düşürüldü şimdi ne yapmam gerekiyor

Maliyenin düşürme yetkisi yok ama anlaşılan hala düşürmeye devam ediyorlar. Bununla ilgili mahkeme kararı olduğunu biliyorum bulmak lazım.. Yok yani hakem kararını da kabul etmemeleri saçmalıktan başka bir şey değildir.. O zaman bizleri neden hastaneye sevk ediyorlar anlamış değilim! Nasıl bir yol izleyeceğinizi forumdaki editör arkadaşlar size yol gösterecektir.

siz üstünüze düşen işleri yapmışsınız. son çare mahkeme yolu. mahkemeye gidin kazanırsınız. böyle davaları kazanan arkadaşlar var. emsal kararlar var. siteden araştırın.

bu ankara da şaka gibi bi kurum lanet olsun bu sisteme yw sırf eziyet olsun diye engeliye elinden geleni yapiyorlar. rapor isterler verirsin tekrar rapor ben aldigim raporu gönderdim ayni raporu tekrar aldim yine ayni şey yine gimderdiler anasını satayim kabul etmeyeceksin madem ne diye hastaneye zit pit sevk ediyorlar

Üst Alt