Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AnkaraKart'ın sistemde engelli ibaresi ile görünmesi sizi rahatsız ediyor mu?

ForeverCeo

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar otobüse bindiğimizde Ankarakartı sisteme okuttuğumuz zaman ekranda kocaman puntolarla görünen ENGELLİ ibaresinden hiç rahatsız olanınız yok mu? Şahsen ben rencide edici buldum, çok rahatsız oldum. Aynı durakta benden sonra binen arkadaş yazıyı görüyo senin neren engelli diye soruyo? Sanane, açıklama yapmak zorunda mıyım?

Benimle aynı fikirde olanlar varsa tavsiyem ALO 153'ü arayalım, kart okuttuğumuz ekranı daha uygun şekilde tasarlamalarını talep edelim.

İnsanlarda ne kadar lüzumsuz yaa.engelli park yerine park edene gidip sormazlar senin neren engelli diye.

ekranda "engelli" ibaresinin çıkması bence de doğru olmadı. zaten kartı verirken engelli diye kayıtlanıyor daha otobüslerde engelli diye yazmasının ne anlamı var ki. ayrıca durakta veya metro turnikelerinde bizleri kimsenin senin neren engelli neden engelli yazıyor diye sormasına hakları yok onları ilgilendirmez. bunun için bir girişim yapılabilir mi onu da bilmiyorum bu ibarenin kaldırılması için. fazla da canınızı sıkmayın kendinize iyi bakın.

Zaten engelliler için renk turuncu yanıyor, şoför illaki farkındadır bunun. Kocaman harflerle engelli yazmanın alemi ne? Mesela İstanbul'da yanlış hatırlamıyorsam ÜCRETSİZ GEÇİŞ yazıyor Ankara'da da böyle olsun. 153'ü arayalım, ne kadar fazla kişi ararsa o kadar dikkate alırlar.

ForeverCeo;

arkadaşımız çok haklı hepimiz bu ibarenin kaldırılması için 153 ü arayalım şikayet edelim arkadaşlar 1,2 kişiyle olacak bir şey değil çok kişi ararsak sonuç alırız. hem ne var ki bir tuşla ibare değişir. zor değil. yeter ki biz arayıp söyleyelim.

arkadaşlar az önce 153 ü aradım ve mağduriyetimizi bildiren şikayetimi bildirdim bana dönüş yapacaklar cevabı sizlerle paylaşacağım gelince.

İlginiz için teşekkür ederim. Bende müsait bi zamanda arayacağım

ForeverCeo;

tabiki ilgileneceğiz değerli arkadaşım bu sorun birimizin değil hepimizin sorunu. hep birlikte sorunumuzu iletirsek sonuç alırız zaten. ama bu desteği diğer arkadaşlarımdan da bekliyorum. aramaya devam edin şikayetinizi bildirin.

Bende 153 Mavi Masaya mail yoluyla şikayette bulundum gelen cevabı sizlerle paylaşırım..

göze sokarcasına kocaman harflerle yazılmış,olmadı boynumuza engellidir diye bir pankart assaydılar daha yakışık olurdu....yazık gerçekten komik haldeyiz,millet uzaya yayan gidiyorken biz halen daha neyin ispatındayız....o kadar mal mı şöför ücretsiz geçiş yazdığında bilemeyecek te yazdınız o büyüklükte o yazıyı....kendi beyin engellerini aşsalar bi bizlerde çok rahatalayacağız da kendi engellerini aşmak önemli....

istanbulda yaşamaktayım ama arayıp sorunu dile getirdim amaç fazla talep olsun herkes arasın ki talebi degerlendirsinler arkadaşlar.

Bende Mail attım büyük puntolarla sisteme yansıyan "Engelli" İbaresi sanki kasıtlı yapılmış gibi düzeltmeleri vakitlerini almaz serbest geçiş diye okusun sistem bu kadar saçma bir belediyecilik anlayışı görmedim ben.

OnurcanG;
çok çok teşekkürler arkadaşım desteğin için. ne kadar çok başvuru olursa o kadar iyi sonuç alınır.

arkadaşlar bende sabah 153'ü aradım onlara ekranda kocaman harflerle engelli yazılmamasını ve bu durumdan çok rencide olduğumuzu anlattım onlarda telefon yoluyla dilekçemi alıp konuyu başkana bildireceklerini söylediler ama sadece benim dememle olmuyor benim gibi engellilerin telefonlara sarılması lazım çünkü birlikten kuvvet doğar arkadaşlar engelliliğimize sahip çıkalım...

helal olsun arkadaşlarım 153 ü aramaya devam edelim ne kadar çok kişi ararsak o kadar çok iyi sonuç alacağız inşallah bana da 1 hafta içinde size geri dönüş yapılacak ve bilgi verilecek dediler 153 ü aradığımda yılmadan usanmadan aramaya devam edelim arkadaşlar destekleriniz için teşekkürler

ben bu ibre için izbanı aradım(kasım'da) bir sürü azar işittim. kart bedava veriyoruz daha ne istiyorsunuz diye

HOŞCAKAL;

Babasının oğlu veriyo ya bedava kartı o yüzden azarlama hakkını kendinde görüyo. Bana denk gelmiyo ya şöylesi ağzının payını vereyim oturtayım yerine. Alo 153 gayet nazik davranıyor, sağolsunlar ilgilendiklerini belli ediyorlar.

izmirde de yazıyor ama kucuk bır ekran ve genelde yatay oldugu ıcın (ozellıkle izban) ekran pek dıkkat çekici olmuyor , dırek karsıya dogru ve kocaman yazması rahatsız edici olmuş... bencede hiç yazmamalı..

Engelli birey olmak; rencide olacağımız, küçük düşeceğimiz yada utanacağımız bir durum mu?

ertanx;

tabiki de değil keşke koşullar da bu kadar rahat olsa toplumun bakışının nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz bu benim için önemli değil dersen bireysel bir duruş saygı duyulur ancak şu an ki koşullar itibariyle bundan rahatsız olacak birsürü insan var hatta kendi durumumuzu kabullenıp kabullenmeme de o kadar basit bir durum değil kendımızle cebelleşmesi ayrı durum toplumla olan durumu ayrı vs...

ertan35;

Ben şahsen bunda en ufak sıkıntı görmüyorum. Ortopedik engelliyim. Diğer arkladaşlarıma da saygı duyduğum için ilgili yere mail atacağım destek olmak için.

bu attığınız mailer sadece ankara için mi geçerli olacak

Engelli plakalarda bu sebepten kaldırılmıştı sanırım.plakada engelli işareti yada kart okuturken yazması benim içinde hiç problem değil ama biz kendimizle barışık olsakta yaşadığımız toplum engelliye nasıl davranması gerektiği ve engelliye bakış açısı noktasında çok bilinçli değil.rahatsız edici durumlar yaşanabilir.

bugün cıkarttım benim refakatciyede kaldırdılar ayrıca bu konuda bende rahatsız oldum mavi masya şikayette bulundum

Arkadaşlar bazı şeylere saplanıp kalmayalım, ekranda o ibarenin çıkıp çıkmaması çok önemli değil benim korktuğum asıl şey hatırlarsanız Aski su alımlarında engellilere %90 oranında indirim yapıyordu sonra bunu %50 oranına indirdi şimdi endişelendiğim şey bu ücretsiz faydalandığımız ulaşımla alakalı olarak belkide kartlara belli kota uygulayarak bir yıl içerisinde belli sayıda binmemiz için sınır koyabilirler şeklindede aklıma gelmiyor değil, inşallah bu kortuğum şey başımıza gelmez......

Özürlü ifadesini çook geç düzelttiler, herhalde buna da aynı dikkati gösterirler!!!

Üst Alt