Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AnkaraKart'ın sistemde engelli ibaresi ile görünmesi sizi rahatsız ediyor mu?

Bende de REFAKATÇİLİ SERBEST yazıyor. Engelli ibaresi kaldırılmış..

arkadaşlar birlikten kuvvet doğar diye boşuna dememişler. bana da cevap geldi yazılar değiştirildi diye. makinelerde de değiştiği görülüyor bende refakatli serbest yazıyor. hepimize hayırlı olsun.

evet tabiki her zaman birlikten kuvvet doğar sesimiz gür ve net olur inşallah her konuda böyle oluruz başta konuya farklı bakmıştım ama
yanılmışım evet

Arkadaşlar bende emaıl yoluyla dile getirmiştim bu rahatsızlığımızı bu gün kartı okuttuğumda serbest yazısı çıktı belediye bu konuyu dikkate almış sanırım

Ankara belediyesi bu meselede hızlıydı. İlgililere buradan teşekkür ederim.

ankara kartta engellı ıbaresının görunmesı benı rahatsız edıyor

Arkadaşlar ben bu işin peşini bırakmamıştım alo 153'ü aramıştım ama nedense bazı arkadaşlarımız bizi eleştirmişti çok takıntı yapıyorsunuz diye ama görüyorum ki çoğunluk neyse o olur emeği geçen herkese teşekkürler ben bu akşam bakacağım bakalım gerçekten ibare değişmiş mi diye...

Evet arkadaşlar verdiğimiz mücadele sonuç verdi, Ankarakart okuttuğumuz zaman ekranda çıkan ENGELLİ ibaresinin yerini SERBEST kelimesi aldı. Aslında çok basit bir detaymış gibi görünse de rencide edici bir sorun ortadan kalkmış oldu.

Konuyu gündeme taşıyan engelli bir arkadaşınız olarak olumlu sonuç aldığımız için çok mutlu oldum. Hassasiyet gösteren ve destek veren herkese teşekkür ederim. Birlikte hareket edersek bir çok sorunun üstesinden gelebileceğimizi göstermiş olduk.

Bu arada MAVİ MASA'ya sert bir şekilde sitem etmiştim, mahçup oldum, kusura bakmasınlar.

Hepinize engelsiz ve sorunsuz bir yaşam dilerim.

otübüs bölgelerine göre ayar yapıldıgı için zaman almıştır şu an itibariyle selbest yazısı çıkmaktadır varsada engelli yazısı onlarda zam içerisinde ayarlanacaktır

ilginç. bugün bende engelli yazıyordu bir değişiklik göremedim? acaba şikayet üzerine kişiye göre mi düzeltme yapıyorlar

evet sabah bindiğimde gördüm serbest refakatcılı yazıyordu tüm egolarda böyle görünüyor dikkatli bakın anlarsınız

Evet ekranda "Refakatçili Serbest" yazıyor. Düzeltme yapılmış. Konuyu açan arkadaşa ve sorunu çözen Mavi Masa'ya teşekkür ederiz.

arkadaşlar hiç bir bölge otübüslerinde engelli yazı yazmamaktadır benim bindigim otübüslerin hiç birin de engelli ibaresi çıkmıyor çıkanların ki zaman içerisinde düzelir panik yapmaya gerek yok bölge bakım ve ayar yapanlarda gerekli özeni göstereceklerdir sarun kalmıyacak

Arkadaşlar Serbest yazısı yazıyor dikkat edin. Teşekkürler Yetkililer....

izmitte hala engelli yazıyor hatta şöfr koltuğun ust tarafında LCD engell
ı işaretı yanıyor kaç kişi bındıgı yazıyor

arkadaşlar bu lanet makinalara kartı okuttuğumuzda sesli ikaz ta metronun diğer tarafından duyuluyo hayır yani bu cihazın ses ayarına bi zahmet el atsınlar ya bence bu soruna da çözüm bulalım mavi masayı mail yağmuruna tutalım tekrardan :)

An itibari ile bende şikayetimi dile getirdim. Lütfen duyarlı olalım 2 dk nızı alır. Bu saygısızlığın üstünü örtmeye yardımcı olun.

https://mavimasa.ankara.bel.tr/PublicIncident
153@ankara.bel.tr

Gönderdiğim Mail:

AnkaraKart Hk. Kart cihaza okutulduğu zaman büyük puntolarla ENGELLİ yazması ben ve benim gibi engellileri oldukça rahatsız etmektedir. Diğer İllerde uygulanan İstanbul Antalya gibi Kart okutulduğunda ekranda "Ücretsiz Geçiş" yazmasının daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Engelli ifadesi değiştirileli çok oldu. Şimdi serbest ibaresi görünüyor.

Arkadaşlar gelen cevap maili:

Sayın SERHAT ÇELİK ;
18.3.2014 tarih ve 469225 sayılı başvurunuz değerlendirilmiş olup, YAZI DEĞİŞTİRİLDİ UZUN ZAMANDIR SERBEST OLARAK YAZMAKTADIR. .
Bilgilerinize arz eder saygılar sunarız.

konu kapatılabilir.

Siz benim yazdıklarımı nerenizle okuyonuz arkadaş :)

sistem düzeltildi arkadaşlar.İyi oldu böyle "serbest" diye okuması ve yüksek ikaz sesini kısmaları yerinde oldu.

neren engellı dıyene acıklamak zorunda degılsınız. duymuyorsunuz vesselam. cevırın kafayı ne sıs yansın ne kebap
saman altından buzagı arayanlar kıyar paraya normal bıner ha. ekşımeye devam edılırse bunuda ellerınızden alırlar

Bugün ego otobüsüne bindim.serbest kart diye bağırdı resmen :)) sesi çok değilmi yahu.sıçramışım otobüste.kartı 2.kullanışım da daha. :)

he valla sesi çok çıkıyor bende korktum millette bakıyor .d.d

ya arkadaşlar Ankarada ulus ve kızılay metro girişlerinde ki turnikede ayrı bir yerden mi giriyoruz hatalı kart diyor diğer turnikeler.

Sistemi değiştirmişler sanırım bendede oluyor engelli geçiş bölümüneden okutup geçiş yapıyorum..

Evet maalesef Ankarada Metro Ve Ankarayda yeni düzenleme sadece Engelli kısmından giris yapılabiliyor bence yeni bir Ayrımcılık güvenlik görevlisine sordugumda onlarda burdan gecemiyorlar sizde ordan diyor

başlarım böyle politikaya ya resmen ayrımcılık bu ben boyle saçma bi düzen görmedim böyle bi belediyecilik anlayışı görmedim.Duyarlı olan herkes lütfen [FONT=Open Sans]
[/FONT]
https://mavimasa.ankara.bel.tr/PublicIncident
153@ankara.bel.tr
mail yağmuruna tutsun.Her gün farklı bir şey çıkarıyor herifler.
b
en mail attım sizlerden de bekliyorum arkadaşlar.

Kolay gelsin.

Daha öncede konuyla ilgili mail atmıştım fakat bu yeni sistemi kabul etmek mümkün değil bu ayrımcılık politikanıza son vermenizi rica ediyoruz. Ankara’da metro girişlerin de engelliler için ayrı bir turnikeden geçiş yapılmasını doğru bulmuyoruz. Konuyla ilgili ivedi olarak çözüm üretilmesini eski sistemin devam etmesini ve sesli ikazın ses şiddetinin düşürülmesini talep ediyoruz.

Başvuru Numaranız :540347

ANKARA METROSU VE ANKARAY İŞLETMELERİNE AİT İSTASYONLARDA BULUNAN TURNİKELERDEN TAM-ÖĞRENCİ-SERBEST TÜRLERDE YOLCU GEÇİŞLERİ YAPILMAKTADIR. SÖZ KONUSU YOLCU GRUPLARININ İSTATİSTİKİ VERİLERİNİN SAĞLIKLI BİÇİMDE TOPLANABİLMESİ İÇİN,ENGELLİ GEÇİŞ HAKKINA SAHİP YOLCULARIMIZA GİŞELERE VE SERBEST GEÇİŞ KAPISINA EN YAKIN VALİDATÖRLER (KART OKUYUCU) TAHSİS EDİLMİŞTİR. AYRICA İŞLETMELERİMİZDE YAPILAN KONTROLLER NETİCESİNDE USULSUZ KULLANMA TESPİT EDİLDİĞİNDEN İSTATİSTİK VERİ AKIŞI İÇİN BU UYGULAMA YAPILMAKTADIR

Sayın aysenurozden ;
14.7.2014 tarih ve 555129 sayılı başvurunuz değerlendirilmiş olup, ANKARA METROSU VE ANKARAY İŞLETMELERİNE AİT İSTASYONLARDA BULUNAN TURNİKELERDEN TAM-ÖĞRENCİ-SERBEST TÜRLERDE YOLCU GEÇİŞLERİ YAPILMAKTADIR. SÖZ KONUSU YOLCU GRUPLARININ İSTATİSTİKİ VERİLERİNİN SAĞLIKLI BİÇİMDE TOPLANABİLMESİ İÇİN,ENGELLİ GEÇİŞ HAKKINA SAHİP YOLCULARIMIZA GİŞELERE VE SERBEST GEÇİŞ KAPISINA EN YAKIN VALİDATÖRLER (KART OKUYUCU) TAHSİS EDİLMİŞTİR. AYRICA İŞLETMELERİMİZDE YAPILAN KONTROLLER NETİCESİNDE USULSUZ KULLANMA TESPİT EDİLDİĞİNDEN İSTATİSTİK VERİ AKIŞI İÇİN BU UYGULAMA YAPILMAKTADIR.
Bilgilerinize arz eder saygılar sunarız.

Üst Alt