Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AnkaraKart'ın sistemde engelli ibaresi ile görünmesi sizi rahatsız ediyor mu?

adanada da durum farklı değil esasında belediyeye ait otobüslerde kartı okuttuğumuz zaman hiçbir değişik ses çıkmamakta aynen normal yolcu gibi kartı okuyup bip bip diye çalmakta fakat özel halk otobüslerinde biiiiiiippp diye uzun çalmaktadır yani belediyenin kendi araçlarında problem yok ayrım yok ama özel halk otobüslerinde insan tedirgin olmaktadır

özel halk otobüslerini nasıl hallediyorsunuz arkadaşlar çok merak ediyorum normal bi şoför veya muavin ile pek karşılaşmadımda şu ana kadar onlarda hesap soruyor uğraşmamak için parasını verip geçiyorum :/

Antalya'da halk kart uygulamasını düzelttiler arkadaslar, ilk tasarlandığında engelli diye ötüyordu şimdi ücretsiz biniş diyor.

Arkadaşlar otobüse bindiğimizde Ankarakartı sisteme okuttuğumuz zaman ekranda kocaman puntolarla görünen ENGELLİ ibaresinden hiç rahatsız olanınız yok mu? Şahsen ben rencide edici buldum, çok rahatsız oldum. Aynı durakta benden sonra binen arkadaş yazıyı görüyo senin neren engelli diye soruyo? Sanane, açıklama yapmak zorunda mıyım?

Benimle aynı fikirde olanlar varsa tavsiyem ALO 153'ü arayalım, kart okuttuğumuz ekranı daha uygun şekilde tasarlamalarını talep edelim.

İstanbulda ücretsiz geçiş yazıyor sadece. Aslında böyle şeyleri takmamak lazım kafana, sonuçta engellisin değişen birşey olmaz. İnsanların senin engelli olup olmadığını bilmeleri dünyanın sonu değil bence.
Uygulamada yanlış, ücretsiz geçiş yazsa daha iyi olurdu. insanlar arasında ayrımcılık yapılmaması lazım..

Valla Ben Bir Haftadır Ankara Metrosunda Engelli geçiş turnikesini kullanıyorum..İlk önce utana sıkıla geçiyordum çünkü Güvenlikler uzaktan dikkatlice inceliyorllar bu bana sanki usulsüz kullanıyormuşum hissi veriyordu ama artık takmıyorum gözlerinin içine baka baka geçiyorum Hatta dün kartı okuttum serbest1 diye ses geldi güvenlik kapıyı iteklememe yardım bile etti. Dediğim gibi Takmıyorum çünkü Bu deletin bana verdiği bir hak..İsterlerse engelli kartımı gösterebilirim..

muammerhalil;

sizin kartlarda resim yokmu en fazla bakabilirmiyim der bizim kentkartlarda resim var okutunca değişik çalıyor muavinde en fazla bi bakabilirmiyim diyor resime bakıyor tamam çünkü usulsüzlük yapanlar var birinin engelli kartını alıp kullananlarda var maalesef zaten bu yüzden kontrol amaçlı değişik ötüyor cihaz

ankara da artık REFAKATÇİ diye
ses çıkıyor..neden acaba....

şerefsizler değiştirmişler yine "Engelli" diye okuyo kartı ankara ulus metrosun da şimdide.

twilight;

Bu sabah kullandım (otobüs) serbest geçiş 1 diye okudu... :rolleyes:

otobusler de sıkıntı yok metroyu kastetmiştim ben.

Metroyu ben Hergün kullanıyorum Bende Serbest bir Diye Ses geliyor..Normal Turnikelerde Geçişe izin vermiyor Ben Engelli Geçiş Kısmı var ordan geçiyorum..

İzmirde Başbakanlık kartını otobüs şoförüne göstermen yeterli. Eskiden kentkartlar vardı ses diğer yolcularla aynıydı fakat ''engelli ibaresi'' çıkıyordu. Şimdi yasa gereği heryerde ulaşım ücretsiz olunca otobüs şöforune kartı göstermen yeterli diye biliyorum arkadaşlar ..

twilight;

Bu gün hem ulustan hemde kızılaydan metroya bindim serbest1 diye uyarı verdi

Ne utanıp sıkılıyosunuz arkadaş gögsünüzü gere gere geçeceksiniz turnikeden gerek güvenlik gerek muavin bir şey söylerse basın fırçayı bide şikayet edin peşini bırakmayın her önüne çıkana açıklamamı yapacak vatandaş tabi bunlardan önce bakanlık engelli kartınızı göstermeniz gerekiyor. Herkes işine bakacak öyle yok

kimsenin bir şey söylediği yok kimseden utandığımızda yok adem kardeş bana oyle laf soyleyecek adamın alnını karışlarım.Adam gibi işini yapacak herkes.Her gün yeni bir icat çıkartıyolar ona kızıyorum.

Laf söyleyecek bir sürü davar var da ben genel serzeniş için yazdım. Hakkını arayan insanları çok seviyorum. Seni kastetmedim. Üzerine alma.

artık ankarada anakartda refakatli kartlarda refekatli diye söylüyor otobüş olsun metro olsun fartketmiyor

İstanbulda ücretsiz yazıyor.

Evet var fakat özel otobüslerde yaşadığım yerrdekiler için söylüyorum en azından biz tanımıyoruz diyorlar öyle bir kanunu yok senin neren engelli benden daha sağlıklısın gibi şeyler söylüyorlar can sıkıyor bu durumda ücreti veriyorum malesef bi kere şikayet etmiştim fakat incelemeye alınack vs. dediler aslı astarı yok malesef ...

İzmirde başbakanlık kartını gösterip geçiyorsun.

arkadaşlar izmirdede aynı engelli kartı yazıyordu arkadan gelen bakıp görüyordu ben dilekçe yazdım. şu kanunun bilmem ne maddesine göre şöforlerimiz görmesi lazım gibi bir yazı
geldi. sonra engelli ve yaşlı kişilere ücretsiz ulaşım hakkı yasalaşınca bende aradım tekrar başbakanlık kartı yetiyor dediler şuan başbakanlık kartını gösterip geçiyorum.

Küçük problemleri kendinizde kocaman bir problem haline getirmeyin..
Yazsın yani ne olacak ki? Orada yazmasa engelimiz olmamış mı olacak?
İnsanlar ne düşünürse düşünsün kimin umrunda?

Plumeria;

Evet o kısımda engelli yazıyor olması kimse için sorun olmamalı ama şöyle bir durum var insanlar sadece düşünmüyorlar kimseyi ilgilendirmemesine rağmen bu durum ' Ya senin neren engelli benden sağlamsın' gibi sözler söylüyorlar ve bunları sürekli duyup cevap vermeye çalışmak sıkıyor.

Gerçekkten gereksiz bir uygulama, maalesef gereksiz insanlarımız da var "neren engelli" diye soran..

Evet bana da soruyorlar ben de engelli kimliğimi şoförün gözüne sokuyorum..
Yolcular da hayat hikayemi dinlemek isterse buyursun :eek:
Kafama takacak o kadar şey varken bunu takamam.
Bakmıyorum bile

mesele zaten sadece otobüs şoförleri ve muavinler değil ki onlara aynen sizin yaptığınız gibi yapıyorum ama herkese rahatsızlığım hakkında izahat vermek istemiyorum 1-2 kişi değil sürekli sorulunca benim canım sıkılıyor en azından bu duruma siz böyle düşünmüyorsanız sabrınızdan ötürü tebrik etmek lazım :)

Kartın üstünde de Engelli yazmasa iyi olur hani... Sadece Ankara değil, tüm illerimizde....Zaten kartı alırken rapor götürdük verdik ilgili yer biliyor veriyor ücretsiz kart. Bunun dışında bizi niye reklam ediyorlar kartımızda niye Engelli yazıyor...??!

ben vanda kalıyom bende kendıme ankara kart cıkarabılırmıyım ucretsız

Evet çıkarabilirsiniz ama tabi sadece Ankara'da kullanabilirsiniz. Mesela ben Ankara'da yaşıyorum ama İstanbul'da ücretsiz kart çıkarttım, gittiğimde kullanıyorum.

teknoloji aldı başını gitti. Ülke olarak tek kart al her yerde kullan yapamadık. Tek kart olur. Ankarada 2.25 TL düşer ama Van da 0.90 TL düşer. Yapamıyorsanız bana müracat edin. :D

Üst Alt