Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'nın suyu çok pis!?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
epeydir musluktan akan su o kadar pisime gidiyorki, elimi bile yikamak istemiyorum. hele dis fircalamak kabus gibi. careyi bardaga damacana suyu doldurup onunla fircaliyosun.
bu ankara suyu hakkinda biginiz varmi, sagliga zararli olursa diye hep damacana suyuyla yemek cay yapiyoruz. kimbilir kizilirmaga asit doktu galiba paraleller.

Ramzan ayından beri kızılıtrmak suyu veriliyor sisteme...sessizce ...millet hastaneler de kıvranıyor..su satıcıları para yı götürüyor..olan her türlü vatandaşa oluyor..

Ankara'da aklı olan musluğuna bir ters ozmoz su arıtma cihazı taktırıp öyle kullanır. Ankara'nın suyu yeni pislenmedi... yıllardır pis. Üstelik sadece Türkiye'nin değil, DÜNYANIN en pahalı sularından biri. Çünkü Melik başgan, pırıp pırıl Gerede suyu yerine Kızılırmaktan pompayla su getirip hem mütahitlere hem de elektrik idaresine para kazandırmayı tercih etti.

Ben Angaralılara müstehaktır diyorum. Herkes hak ettiği şekilde yönetilir. Melik başganın en fazla oyu aldığı Sincan'da dün insanlar neredeyse yağmur suyuyla boğuluyorlardı, caddelerde yüzerek kurtuldular. Yakında hava durumunda Ankara'da dalga şiddetini de verecekler.

Dünyada bu kadar başarısızlığın bu kadar takdir gördüğü başka bir kent daha yoktur herhalde.

ankaranın suyunu 32 yıldır içiyorum. çok temiz ve lezzetli. arkadaşlar lütfen siyaseti her konuya bulaştırmayalım. ankarayı ankara yapan melih başkandır. evet sincanda sel oldu ama; doğal afete istediğin kadar engellemeye çalış yine engelleyemezsin. adı üstünde sel aldını götürür. kızılırmak suyunu en son 2007 de verdiler lakin birdahada verilmedi. şuan çamlıdere ve kurt boğazı barajının suyu veriliyor. bilginize.

İstanbul da aynı durumda..ve ishal salgını çok yaygınlaşıyor..Yaklaşık 2 aydır yemek ve çay için bile damacana su almaya başladık.

Merhaba arkadaşlar,

Yiyenim hemşire ve dün gelen bir bilgiye göre Ankara musluk sularına kanal suyu karışıyormuş ; ve de nerden karıştığı hala bulunamamış.
Hastaneler bu sebepten dolayı gelen vakalar çokmuş. Tavsiyem musluk suyunu içmeyin. Biliginize...

Sukufe konuyu ak partiy ne zaman bagliycaksin hazirlik yapacagimda ondan sordum

ben paralel yapidan supheleniyorum, melih babayi bile suclamiyorumki:pakp yi suclayim:(
dusmanimin dusmani dostumdur diyecek halim yokki pis suyla banyo yapip hart hart kasinirken:)

MeTePe ters ozmoz nasi biseyki. cok pahalimi. ben bunu bilmiyorumda, SWShi tech ceramic cartridge diye bi su aritma seyiymis:p aldik 35 lira diye. ee buna usta sagirsan tak diye o da para dedim. he bismillah diye aletleri alip giristim. hic olmazsa meyve sebze yikarken temizce olsun diye. bizim ustalikta bi seye yaramadi:confused: acikcasi. 35 liraya bu kadar pis su adam olmaz dedim vazgectim.
sen bu ters ozmozu hele tarif ette bide parasini usta parasi gerekmi sevabina yaziver.malum kulak duymuyo. ustalarin yaptiginida ben kolay begenmiyorum, kac para ciksada guzelce ogrenip mekik basganina dua edeyim:p

imkanınız varsa karadenize yerleşin ne su derdi ne trafik derdi bide yaylalarına çıktınmı ömrüne ömür katılıyor

Ankaranın suyu bildim bileli çok temiz ve lezzetliydi.biz hiç damacana bilmedik.2007de kızılırmağa bağlandı. Ozaman damacana aldık.o da çok sürmedi.su problemi düzeldi.nezaman il il gezdim.ozaman gördüm birçok ilin suyu çok kireçli ve hazır su alıyor ozaman ankaramın suyunun kıymetini anladım.ama son birkaç aydır ankaranın suyu kesinlikle değişti.su kokuyor ve tadı kötü.ishal salgını başladı heryerde.meğer kızılırmağa bağlanmış.mansur yavaşın beypazarında bile damacana su içiyoruz.beypazarının suyu aşırı kireçli.mansur yavaş evleri restore edeceğine beypazarının su problemini çözseydi.melih başkanada hayran değilim ama şunu iyi biliyorumki al birini vur ötekine

gecenin 1 birinde tvde ankaranın suyu salgın vs konuşuluyordu. konuklardan biri dedi ki "ankaraya sakarya'nın suyu veriliyor ve ben Türkiye'de sakarya'nın aşırı kirli suyunu aratacak bir sistem olmadığını biliyorum" benim semtimde genelde musluktan akan su açıksarı sidik renginde. musluk suyunun çayını dahi içemiyorum, tadı, kokusu miydemizi bulandırıyor, hastalık da cabası: bu mu gökçekin başarısı, engelli halimizle hazır su almaktan taşımaktan helak oluyoruz...

Ankaranin suyu lezzetli yazmislar ya :)))) kanalizaYon suyu karismis o suyden sarimsi akiyo. Ya kor olmak lazim yada tat alma duygusu yok sanirim. Dogruyu bile yooooo olurmu oyle setbdoyonuz ya.b

Ankaranin suyu lezzetli yazmislar ya :)))) kanalizaYon suyu karismis o suyden sarimsi akiyo. Ya kor olmak lazim yada tat alma duygusu yok sanirim. Dogruyu bile yooooo olurmu oyle sey diyonuz ya.allah.dan korkun ya

Lezzetli he :))) aslinda bizim millete hersey mustaak. Ya bide dogruya dogru eyriye eyri diyin yaaa.. adam bok karistirsa yine lezzetlu doyonuz ya.bunun siyasetle ilgisi yok. Gorusun ne olursa olsun ama durust ol her zaman.

kardeşim ben içiyorum damacanada kullanmıyorum. ısrarla diyorum su temiz ve lezzetli. senin damak tadın değişikse ben napayım. kızılırmaktan su verildi ozaman bizde içmedik. şimdi içiyoruz. gidin izmirin ve eskişehirin suyunu için; bakalım ankaranın lezzetini alabilecekmisin. mon kafalar. işi siyasete dökmeyin izmir eshişehir cehapenin biz bişimi dedik. eskişehirde herkes damacana içiyor. porsuk çayınının suyuveriliyor onu neden eleştirmiyorsunuz. her işi siyasete vurmayın.

kaynak beni şaşırtmadı. çevre mühendisleri odası. muhalefetin en başta geleni. ankaranın her yaptığı projeyi mahkemeye verip yürtmeyi durdurma kararı aldıran kimler bilmeyenler bilsin. odalar. her işte dava ediyorlar:

dur calık kardes bıraz sabır konu sılınmesın. ben doktor beyden ters ozmozu ogrenıcem. sagırım zıra. yazdıgını bı okuyum. duymadan anlamak zor baska turlusu.

hangi il olursa olsun sular arıtma tesislerinden çıkınca içilecek haldedir lakin gelene kadar suya bişeyler oluyor o nedenle bir kentin tüm mahallelerinde aynı kalitede su olmaz tabi suyun kirlenmesinde kim suçlu derseniz kesinlikle belediye vatandaşın boru hattı döşeyecek hali yok sel baskınlarını doğal afet diye kimse savunmasın türkiyede muson yağmuru yağmıyor eskiden kayseridede çok sel olurmuş belediye dağ eteklerinden şehrin çıkışına kadar boru hattı döşedi ne kadar yağmur yağarsa yağsın şehir etkilenmiyor koskoca ülkenin başkenti bunu önleyemiyorsa belediyenin ayıbıdır

Hangi şekle layıksa millet

O şekil idare edilir elbet

Rahmani değilse eğer bir devlet

O zman kuzgunu leşe kondurur...

Bu arada Kızılırmak suyunda binbir çeşit witamin ve mineral var ARSENİK başta olmak üzere...

şu ben ceşme suyunu ıcıyorum dıyenlerın evıne gıtmek lazım,bakıyım bı ıcıyormu,, demekkı sadece bızım dıkmen ilker,de su kötü,dıger semtlerde iyi :)))) cok temız ıcın ıcın aman aksatmadan gunde 3 lıtre felan ıcın kı ,, ,,,, ....

işi siyasete döküpde yalakalık yapmanın bır anlamı yok yani, düsrt olun, evet su bu ara kötu bır cok ınsan ıshal oldu ve ınsallah duzeltırler dıyın yeter

ben doktor beyden ters ozmozu ogrenıcem..

Ters ozmos sistemler biraz pahalıdır. Sanıyorum fiyatları 300-400TL'den başlıyor. Bunlarda 4 veya 5 filitre bulunur. İlk filitre kaba parçacık yani çamur vs.filtresidir. İkinci filitre ince parçacık, yani gözle görülemeyecek kadar küçük zerreleri süzer. 3. filitre ters ozmoz filtresi denilen ve asıl işi yapan filitredir. Bu filitre basit bir fizik kuralını kullanarak sudaki molekül boyutundaki zararlı elemanları sudan ayrıştırır, diğer uçtan neredeyse saf su çıkar. Son filitre ise tatlandırma filtresidir. Saf su lezzetsiz olduğu için burada genellikle reçine kullanılarak suyun sertliği arttırılır ve tat verilir.

Bunlar genelde küçük bir tezgah altı kutu şeklinde... Zaten satan firmalar kendileri getirip monte ediyor. Fiyat pahalı gelebilir. Ama günde 5-10TL damacana parası veriyorsanız 2-3 aylık su paranıza denk geliyor. Bir de damacana indir-kaldır, sipariş ver derdinden kurtuluyorsunuz...

Arkadaşımız demiş ki; Ankaranın suyu çok lezzetli... ben sürekli içiyorum. Sağlıklı suyun tek kriteri lezzet değildir. Arıtılmış veya damacana suyu ile Ankara'nın çeşme suyu arasında 20 kat partikül oranı mevcuttur. Ankara'daki arıtma tesisleri kızılırmak suyunu arıtabilecek özellikte ve kapasitede değildir. O yüzden bu su, diğer su kaynakları karıştırılarak içindeki zararlı kimyasal madde oranı düşük tutulmaktadır.

Bir de, damacana veya çeşme suyuyla çay demlemiş herkes sadece rengine bakarak dahi hangisinin çeşme suyu olduğunu söyleyebilir.

Herşey bir yana, Ankara'nın suyu başka şehirlerle kıyaslanmayacak kadar pahalıdır. İşyerlerinde tarife m3 10TL'nin üstündedir. Evlerde ise 4TL. New York'da bile su bunun üçte biri fiyatınadır.

satan firmanin kendi getirip monte etmesi iyi, en azindan ustaya guvenimiz olur. bu ters ozmoz cihaz pahali bile olsa melih en azinda bi 4 yil basimizda, meydan saatlerine, ankara giris kapilkarina park diye yapilan hilkat garibelerine, balik tutulacak alt gecitlere bizim vergilerimizi yatirdigina gore kendi gobegimizi kendimiz kesmek durumunda oldugumuzun bilinciyle car nacar verecegiz bu parayi.
hatta bizim akilli ankara ahalisi gene secer bunu:(
bide marka ismi yazarsaniz daha kolay arar bulurum size zahmet olmazsa doktor bey. tesekkur ederim bu iyi birsey.
valla telefon ettiriyosun, bide duymaz kulakla kapi zili bekliyosun, bos bulup kapi zilini duymayinca damacanacida gelmeyiveriyor sonra hakli olarak.

yerinizde olsam hıc vakit kaybetmeden SU ARITMA cihazı taktırırım zaten hesap ederseniz 3 ayda damacanaya verdiğiniz paraya cihazı taktırabilir gönül rahatlıgıyla suyunuzu içebilirsiniz

Valla ben pek marka önermeyi sevmiyorum. Benim kullandığım waterbox marka. Diğerlerine göre biraz pahalıca... ama iyi bir teknik servisi var. Arayınca hemen geliyorlar. Filtre değişimlerini bile onlar zamanı gelince arayıp haber veriyor.

Ama Ankara'da bu işi yapan çok sayıda firma var. İnternetten biraz araştırıp eli yüzü düzgün birini seçmelisin. Önemli olan filtrelerin ömrü bittiğinde yenisini kolayca temin edebilmek. Çünkü cihaz aslında 1 depo, bir basınç regülatörü ve filtrelerden ibaret. İnternette 200TL'ye bile satan var. Kendin monte edersen tabii... O yüzden belli bir geçmişi olan firmaları, yani en az 3-5 yıldır bunu yapan firmaları tercih etmekte fayda var.

Ev için genellikle en küçük modeli yeterli oluyor. (Tabi evde 3-4 kişiden fazla değilseniz) Biz gerek çay kahve, gerek içmek için, hatta makarna haşlarken bile arıtılmış su kullanıyoruz. Sebze meyveyi bile normal yıkadıktan sonra arıtılmış suyla duruluyoruz. Şimdiye kadar sıkıntımız olmadı. Yılda 1 kez filtrelerini değiştirmek gerekiyor.

benım kullandıgım su arıtmA cihazı 600 tl 5 filtreli tek sorun çayımız bıraz acı geçen çağırdık elemanları ertesi gün geldiler cihazda sorun yok biz senelerdir caydanlıkta ve cay makınasında kirec olduğundan şimdi o eski çay tadını alamıyormuşuz en güzeli su arıtma cihazı kullanmak herkese tavsiye ediyorum arkadaslar

https://www.youtube.com/watch?v=p_Q-DVsNm-A en iyisi de şimdilik bu :)

hasta olmak. igrene igrene su kullanmak daha kotu. saglik icin verilir. gidiyosun markette 5 litrelik kaldirip getiriyosun hemencecik bitiyor sucuyu kacirinca bunu almaliyiz biz. tesekkurler:eek:

..en iyisi de şimdilik bu :)

Yalnız sizin kullandığınız bu cihaz ters ozmoz değil. Bu karbon filtre+UV sistemli bir arıtma cihazı. İyi bir ürün olmakla beraber hiç bir zaman ters ozmoz cihazları kadar performans vermez. Kimi zehirli artıklar karbon filtrelerden geçebilir. Bunlar sadece ters ozmoz veya kimyasal yöntemlerle arıtılabilir.

Ama sizin cihaz kendi sınıfının en iyisi denilebilir. Suyun tadının acı olması, filtrelemeden sonra tatlandırma işlemi yapılmadığı için olabilir. Bir de filtreler ilk değiştirildiğinde bir süre acılık olabiliyor. Zamanla azalıyor.

EK: Şimdi farkettim. Siz 5 filtreli ürün kullandığınızı söylemişsiniz. Linkini verdiğiniz Espring karbon filtreli bir ürün. 5 filtresi olmaz. Galiba sizin kullandığınız ürün bu değil.

arsenik oldugu soyleniyor kizilirmak suyunda. bu cok kuvvetli zehiride suzebilse ne iyi olurdu.

Ters ozmoz cihazları arsenik de dahil kurşun, nitrat, cıva gibi neredeyse tüm kimyasalları tamamına yakın süzer. Ama bildiğim kadarıyla Kızılırmak'da arsenik problemi yok. Sülfat, aluminyum gibi başka mineraller yüksek. Su analiz raporlarına bakmak lazım. Arseniğin bir sorun yarattığını hatırlamıyorum.

Ankarada oturuyorum son 2 aydır sularda gariplik var bir şey karıştığı kesin.Zaten içmiyordum çok şükür pınarlardan suyumuzu temin edebiliyorduk ona da el attılar ücretsiz kullandığımız suyu mahalle içine ücretli olarak vermeye başladılar.

Üst Alt