Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'nın suyu çok pis!?

Waterbox su arıtma cihazı

Durun, bu daha başlangıç! Kapitalizmin bu derece kudurganlaştığı ve rağbet gördüğü bu topraklarda daha çoooook kanalizasyon suyu içip bir de üstüne para veririz! On yılı aşkın bir süre önce güney amerika'da yerli halkın yanı başlarından geçen nehirden su kullanması yasaklanmış (çünkü o su özelleştirilmiş!) ve dahası kullandıkları için de kendilerine fatura gönderilmişti! "Beton ya resullullah" olarak tanımlanan Türkiye'deki süreç de budur.

Neyse, ben de bir süredir Waterbox'ın Eko60 model su filtresini kullanıyorum evde. O kadar memnunum ki, anlatamam. Tadı ve berraklığı akıl almaz iyi.
En son çıkan teknoloji bu sanırım, 6 filtreli. Yine bilidiğim kadarıyla ph ayarlaması yapan ilk filtre bunlar. (aslında ph değerinin hiç bir önemi yoktur. Daha doğrusu değer 6,5 üzeri olduğu sürece kaç olduğu önemsizdir. Ki, şehir suları her gün ölçülür ve bu değer dünya sağlık örgütü sınırlarında tutulur)

Waterbox Eko60 modeli satın aldığım bayiyi de öneriririm. Hem çok güvenilirdir hem de hızlı: Cihan Usta: 0535 717 26 00 (Veli Köse'nin referansı ile derseniz o arkadaşımıza da faydası olur):

lailahe illallah diye diye iste bi taraftanda senin dedigin beton ya resullallah diyenlere catiyoz patron:eek: ama is bok icmeye gelince fena.

Damacana suyu kanser yapıyor, ters ozmoz bildiğiniz saf su ( gelişim çağında ki çocuklardan sakının ) , şebeke suyu ise kanalizasyon. Yani durum berbat. Su yaşam hakkı kapsamın da olmazsa olmazdır ve insanın yaşabilmesi için belirli bir kısmının ücretsiz verilmesi insan hakkı kapsamındadır.

Prof. Kenan Demirkol: DAMACANA dan SU İÇMEYİN Ters Ozmoz kullanmayın - YouTube bunu izleyin mutlaka. Ayrıca Gaye Yılmaz'ın Suyun Metalaşması kitabını da mutlaka okuyun.

eee artik kapitalizmi nasil sevmeyecegiz:eek: bu ters ozmoz saf su cocuklara da veririz moklu su icmektense. ilac firmalari cok yasa deriz. eksik mineralleride parayla ilac aliriz.

ankaranın ceşmelerinden akan su resmen sarı hatta turuncu arkadaslar :(

.ters ozmoz bildiğiniz saf su ( gelişim çağında ki çocuklardan sakının )

Saf suyun insan sağlığına hiç bir zararı yoktur. Burada ancak gerekli eser minerallerin eksik kalacağı söylenebilir. Ancak, bu mineraller o kadar düşük seviyede gereklidir ki, günlük bir beslenmede gerek duyduğunuzun belki de 100 katını zaten diğer gıdalardan alırsınız. O da olmasa bile, arada sırada içeceğiniz bir şişe maden suyu bu açığı kapatır.

Özellikle eski şehir şebekelerinde boruların ek yerlerinde kurşun kullanılırdı. Siz sisteme temiz su verseniz bile, evinize gelene kadar kurşun suya karışır. Kurşun zehirlidir ve vücutta birikir. Böylesi zehirleri içmek yerine saf su içmek daha iyidir.

Bir de, kanalizasyon kısmına çok takılmayın. Az miktarda karışırsa bir şey olmaz. Çok karışırsa ishal falan yapar. Asıl tehlike suya ağır metallerin ve bazı kimyasalların karışmasıdır. O yüzden çocuklara hiç bir koşulda çeşme suyu içirilmemelidir.

Bazı damacana suları da kaynak suyu değil, ters ozmoz ile üretilmiş sulardır. Örneğin Nestle, Niksar şişe suları bu şekilde üretilir. Bunun da sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Kaynak suları da her zaman sağlıklı olmaz.

musluktan akan suyun rengi kotu evet. ama en belirgin yeri daha musluktan su akmaya baslayinca kotu bir koku. agzini calkalak istersen iste pas tadi gibi metalik. buda cok belirgin ki tahlile bie bakmadan metal. daha civanin tadi nasildir bilemiyoruz. bu sebep metalleri suzen duzenek galiba en akla yatkini.
eskisehirli hicbir zaman cesme suyu kullanmaz ama kalabak candir. bir icen birdaha onu hep arar kalabak cayi o kadar bellidirki. birtek marmariste dag suyundan bulmustum o tadi. kalabak suyu bizim burda aldigimiz kadar pahaliya gelmiyordu. ben eskisehirliyim:eek: ustelik o cesme suyuda cok guzel kirecsizdir temizlik icin en ideal su. camasirlarda banyoda cok belli olur kirecsiz su.

shukufe sen eski şehir cümlesini galiba yanlış anladın metepe eskişehir ilinden bahsetmiyor:) maalesef günümüz büyükşehirlerinin en temel sorunları geçmişteki vizyon sahibi olmayan yöneticilerden kaynaklanıyor bugün hangi parti veya kişi gelirse gelsin çoğu sorunu halledemez veya halletmesi belediye bütçesini aşar kayseriyi bu denli altyapı ve ulaşımda sorunsuz yapan dünyada örnek belediye seçilmesini sağlayan ana etken bugünki yönetimden ziyade osman kavuncunu 1950lerde ki ileri görüşlülüğüdür bu mahalle küçük bu yol kanalizasyon vs.. yeter dememiş elinden geldiğince büyük yapmış şehrin yerleşimi fransız mimarlar tarafından tasarlanmış şimdi şehir ne kadar büyürse büyüsün sorun olmuyor maalesef diğer şehirler hep aynı kalacakmış gibi tasarlanmış şimdi baştan inşa edilmedikçe sorunlar giderilemiyor Allah osmankavuncudan razı olsun bu arada kendiside bizdendir memlekete bir engelli gelmiş şehri şehir yapmış:D

bak demircim parti demiyoz bi kerem. moklu su icmek istemiyoruz. eskisehir doktor beyin dedigi eski zamanlada demokrat partinin kalesiymis yaa. simdiki buyukersen cok caliskan. ustelik bide akademisyen. ben bayilirim akademisyenlere. ne olursada okumus adamin hali baskadir:eek: benim akrabalarim buyukerseni cok sever.
ustelik sagirlar engelliler daha cok sever yilmaz beyi:eek:

shukufe ayranı yine fazla kaçırmışın ne eskişehiri ne demokrat partisi "eski şehir şebeklerinde" cümlesinin il olan eskişehirle ilgisi yok dur o cümleyi senin anlayacağın şekilde tekrar yazayım eskiden şehir şebekelerinde boruları birleştirmek için iki boru arasına kurşun bağlantı noktası konulurdu

en bas anlamaz gibiydimde sonradan nasisa sagiriz, eskisehiri kotuleyenler vardida sincik anlamaz numarasiye anlattik iste, hazirda hasret giderdim:eek: he bide nede olsa benim yazdikalrimi nasisa begenmiyorsun, biz doktor bey yelpaze degiliski:eek: bide ankarada kim yesyeni evde oturyo. altyapi zaten yenilenmiyo. ustteki parklarda oyuncaklar filan derken.daa bide teleferigimiz var angaranin.

MeTePe;

yok benım kullandıgım ürün 600 liralık 5 filtreli bi ürün

linkteki ürünü çok övüyorlar o yuzden eklemek istedim

açıklamanız içinde tşkler ederim

ankaranin suyu safmis inanamayana melih gokcek kimyagerce ogretmis.simdi bi bardak ankara suyuna tuz atinca sararacakmis. tuzun sararmasi saf su oldugunun gostergesiymis.
hazirda izmirde CHP DE PAYINI ALMIS. SUDAN SIKAYET EDENLERI MAHKEMEYE VERICEKMIS. AMMAN BOKLU SUYU ICIP SUSALIM.

su savaslariiii. atatuk orman ciftligi suyu kullaniriz biz. onu bulamayincada sirma su. naylonlarlada iyi bagisiklik yapmis oluyoz o baska. daha damacanalarin yikandiginida bilmiyoruz ama. hic olmazsa ataturkun ismiyle guven duyuyoruz napoalim.
farzoldu ters ozmoz. mapusa girmektense boklu su iccez baska turlusu.

yok benım kullandıgım ürün 600 liralık 5 filtreli bi ürün

linkteki ürünü çok övüyorlar o yuzden eklemek istedim

Sizin kullandığınız ürün büyük olasılıkla linkini verdiğinizden daha iyidir. Zaten dikkat ederseniz o ürün için "sınıfının en iyisi" deniliyor. :)
Karbon filtre+UV sistemler en usul arıtıcılardır. Ters ozmoz son yıllarda ucuzlayıp yaygınlaşan bir sistem.

Karbon filtreler pek çok zararlı partikül ve bakteriyi başarıyla süzer. UV (Ultraviole ışık-mor ötesi) ise bakteri ve virüsleri öldürür. Ama bu filtreler bazı kimyasalları ve zehirli elementleri süzmede yetersiz kalabilir.
Orta kalite bir ters ozmoz membranı teorik olarak suyun içinde bulunan su molekülü dışındaki neredeyse her şeyi süzer. Sizin 5 filtrenin esasen sadece 1 tanesi filtreleme işlemini yapan malzemedir. Diğerleri onun işini kolaylaştırmak ve ömrünü uzatmak için kullanılan kaba filtrelerdir.

Aklınızda olsun, filtre değiştirirken ters ozmoz filtresini gerekmiyorsa değiştirmeyin. En pahalı olan odur. Genellikle sondan 1 önceki filtredir. Diğer kaba süzme filtreleri ve en sonda bulunan tatlandırma filtreleri ucuzdur ve topunun fiyatı 1 ters ozmoz filtresi kadar tutar. Ters ozmoz filtresi en az 2 yıl gider. Diğerleri suyun kalitesine göre 6 ay-1 yıl arası gider.

ters ozmoz cihazını hocam çok iyi anlatmışsınız gerçekten artık her evin olmazsa olmazı şehrimin suyu iyi diye aldanmayın ilk fırsatta mutlaka edinin yalnız bu cihazı aldığınızda karbon filtreyi 2-3 ayda bir yenileyin bu sayede başta ozmoz çarşafı olmak üzere diğer filtrelerin ömrünü bir hayli uzatırsınız ozmoz çarşafı üzerinde 2-3 atomun geçebileceği büyüklükte delikler olan bir tür kağıttır bu filtreye gelen su ne kadar temiz olursa ömrü o denli uzar tuhaf gelebilir ama bu şekilde akvaryum temizleme ünitesi yapmıştım abartısız söylüyorum içme suyu kıvamında çıkış veriyordu tabi bol miktarda atık su ürettiği için akvaryumda iş yapmadı:)

Evet ankaranın suyu pis buna sincanda değil ama ümitköyde suyun önce sarı akdığına şahit oldum

melih başkan yalana dolana gerek yok sularda sorun var bunu ankaranın suyu temiz bende içiyorum diyerek geciştiremezsin

eğer insanasaygın varsa ne gerekiyosa sorunu çözmen gerekir

su savaslariiii. Atatuk orman ciftligi suyu kullaniriz biz. Onu bulamayincada sirma su. Naylonlarlada iyi bagisiklik yapmis oluyoz o baska. Daha damacanalarin yikandiginida bilmiyoruz ama. Hic olmazsa ataturkun ismiyle guven duyuyoruz napoalim.
Farzoldu ters ozmoz. Mapusa girmektense boklu su iccez baska turlusu.

suyuda atatürke bağladınya helal sana

Önceki hafta bankaya bir iş için gittiğimde bamka müdürü ve eşi hastaydı. Aynı hafta içinde işyerimizdeki personelden 3 tanesinin kreşe giden çocukları sırayla hastalandı, iş yerimizde 6 kişi hastalandı.
Ben geçen hafta hastaydım. Önceki gün eşim hastalandı. Bugün kayınpederim, kayınvalidem ve abim hasta... Yine geçen hafta yengem feci şekilde hastaydı. Hastanelerin acilleri falan da hasta kayynıyor.

Bu listeyi uzatıp gidebilirim.

Hastalananların ortak paydası genelde dışarıda yemek yemiş olmaları. Hepsi farklı yerlerde yediği için bu kişilerin aynı yemekten hastalanma olasılığı yok. Geriye en büyük etken olarak su kalıyor.

Yani, suyun tahlili yapıldığı, temiz olduğu falan yalan! İçinden biri olarak söyleyeyim, bu tür salgınlarda basına bilgi verilmesi sağlık bakanının iznine tabidir. Yani panik çıkmasın diye hiç kimse çıkıp açık açık salgın var diyemez. Ancak kişisel olarak çevremde yaşananları gördüğümde çok net bir şekilde istatistiksel oranları çok çok aşan bir gastroenterit salgını olduğunu söyleyebilirim.

Herkese tavsiyem, zorunlu olmadıkça dışarıda yemek yemeyin, çeşme suyu içmeyin! Bulaşığı elde yıkıyorsanız duruladıktan sonra üstünden içme suyu geçirin. Sebze meyveyi çeşme suyuyla yıkadıktan sonra temiz suyla tekrar durulayın. Büyük olasılıkla suda bir halt var. Ben bugüne kadar böylesi bir salgın gördüğümü hatırlamıyorum.

başkente özendik galiba kayserini suyunda acaip bir koku oluştu sağlık ocağına gittim aile doktorunun ilk sorusu sendemi isal oldun tüm mahalle hastalanmış

melih başgan gelip eskişehir mahmudiye de miting yapacağına kendi şehrinin su sorununu çözsün millet su yerine çamur içiyor
eskişehir in suyu gene pırıl pırıl akıyor

Petbardakta su ıcıp ankaranın suyu temızdır dıyen ınsana melıh gokcek denır:)

melih başgan gelip eskişehir mahmudiye de miting yapacağına kendi şehrinin su sorununu çözsün millet su yerine çamur içiyor
eskişehir in suyu gene pırıl pırıl akıyor

sayın arkadaşaşın eskişehirde hastanelerde ishal oranına bak benim hanım tarafından yeminle söylüyorum tam beş kişi su yüzünden hastanelik oldu merkeze bağlı Turgutlar da ve camlıcaa hatta kayınpeder 3 gün hastanede kaldı yani eskişehirde o konuda pek iyi sayılmaz

aynı şekilde izmir İstanbul hatta bunlara biraz daha ekleyebiliriz ben başkanların çıkıp temiz demesine kızıyorum kardeşim var sularda sorun kıvırmadan bize ulaşan yok ama konuyla ilgileneceğim de çom temiz bende içiyorum demek vatandaşı alaya almak anlamına gelir ben direkt melih başkana yazdım sorunu

Burda konuyu ak partideki deki belediyeler suları pis chp nin muhalefetin ki temiz deyip konuyu akp chp çekmeye çalışmayın konuyu anlatabildimmi

Yatırımların en büyüğü insan sağlığı için yapılan yatırımlardır. Bunlardan bir tanesi de ve en önemlilerinden olan ana şebeke hatlarının yenilenmesidir. Maalesef tüm ülke genelindeki ana şebeke hatları eskidir ve suların kesilip tekrar açılması da maalesef bu aşınmayı hızlandırmaktadır. Bu aşınmış borulardan küf bir taraftan, yeraltındaki atık su yada yağmur sularının topraktaki pisliği suya karıştırması bir taraftan bu tabloyla karşılaşıyoruz.Şimdi belediye başkanları bunu açıklamak yerine suyumuz temiz demekle yetiniyorlar yani insan sağlığını hiçe sayıyorlar. Senin suya temiz ben içiyorum dememle olmuyor, insanlar suyun rengini görebiliyorlar. Tüm siyasilerimizi insan sağlığına biraz olsun önem vermelerini istiyoruz.

Su temiz olmalı, insan temiz olmalı...

Su ile bedeninizi Kuran ile kalbinizi yıkayın...

sayın oturanboğa bu waterbox firması nasıl verdikleri cihaz kaç ayda bir filtre değiştiriliyor filtrelerin fiyatı nedir periyodik bakımlar filan nedir ücretler ayrica cihaz kaç para detay bilgi paylaşabilirmisiniz

Üst Alt