Engellinin kardeşleri
MERHABA ARKADAŞLAR.....
Dün yazmış olduğum yazıda,engelli çocukları olan anne babalar,çocuklarından utanmasınlar demiştim.
Arkadaşlar fikirlerini yazmışlar,hepinize teşekkür ederim.Anne baba fedakardır,çocuğu engelli olsa dahi canını dişine takarak,çocuğuna sahip çıkar.Öyle fedakar anneler varki sırtında taşıyıp okula getirir.Bu azmi ve fedakarlığı alkışlarız,takdir ederiz.Az da olsa utanan ane babalar da çıkar,bunlara da acımak gerek.İnsanlıktan nasibini almamış kişiler.
Asıl bugün değineceğim konu;
Engelli kardeşi olan veya ağbıyısı olan kişiler utanırmı? Ben bizzat yaşadığım için kendimden örnek vereyim.Erkek kardeşlerim benden utanıyorlardı.20 yıl önce dediler ki,sokakta fazla dolaşma, bizim kariyerimiz zarar görür.İstediğimiz kızı alamayız dediler.Ben de o zaman çok kötü hissederdim.Onlar evlendiler yuvadan uçtular.Ben annemle tek kaldım.
Çok ağır felçli olduğumdan benim evleneceğime yüzde bir ihtimal vermediler.Ama ben sağlam bir kızla evlendim,çocuklarım da oldu.Yine de hiç ders almadılar,tam evlendim annem öldü,ama Rabbim beni namertlere muhtaç etmedi.Cahil insan da değiller okumuş cahillerden.
Öyle fedakar kardeşler varki ,anlayışlı fadakar bunları tenzih ederiz.
Engellilerden neden utanılıyor ,ben bunu anlatmak istedim,önceki yzımda.Bu sitedeki kardeşler çoğu bir çok problemleri aşmış insanlar.Ama toplumda malesef bahsettiğim gibi insanlar çok sayıda var.Ama hiç ummadıkları zamanda bizim yaşadığımız hayata dahil olabileceklerini düşünmezler.
Kim olursa olsun,karşındaki dertli insanları anlamak için,kendini o insanın yerine koyarsa anlar,yoksa anlayamaz. Bir öğretmen bir engelliye bakmayı bilmiyorsa,eğitim sistemimzde problem var demektir.Engelli olmak hiç önemli değil,önemli olan başka türlü engelli olmak önemli.Bu engelleri ne zaman aşabilirsek,daha mutlu yaşarız.Mutluluk kalple olur,diğer kişilerden bir kısmı bizim mutluluğumuzu kıskanmasınlar....