Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem ettiği hakaret yüzünden hakim karşısına çıkacak..?

Mononoke

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
53
Annem Mayıs ayında hastaneye gidip kendisini görmezden gelen sekretere ne yazık ki hoş olmayan bir hakarette bulundu. Bunun sonucunda annem şikayet edildi ve karakola götürüldü. İfadesi alındı. Sekreter şikayetçi olduğu için iş mahkemeye taşındı. Eylül ayında ilk duruşma yapılacak. Ben memurum,babam işçi emeklisi,kirada oturuyoruz ve iki maaş dışında gelirimiz yok. Avukat tutacak paramız da yok. Ayrıca annem 66 yaşında, diyabetli. Şekeri 500'e yakın. Geçmişte psikiyatri ilaçları da kullanmıştı. (En son 2017'de psikiyatriye gitmişti). Ben de ruhsal engelliyim, bu olay beni çok kötü etkiledi. Annemi hep uyarırım "kimseye sataşma" diye ama çok çabuk sinirlendiği için bu uyarım hep boşa çıkar:( Ne yapacağımı şaşırdım,arkadaşlar. Kendimi bildim bileli sürekli sıkıntılar içindeyim. Bir de bu eklendi..

Daha önceden herhangi bir suç kaydı yok ise bir şey olmaz karakola gider imza verir gelir

Karşı taraf ile uzlaşma yolunu denediniz mi ?

@Mononoke,

Kardeş, kolay gelsin, geçmiş olsun.
Devlet gerekli şartları taşıyanlara bedava avukat sağlamakta.
Oğlum askeriyeye girmeden önce bu şekilde bazı davalara girdi. Müvekkilinden herhangi bir para tahsil etmedi. Dava başına, ifadelerde yardımcı olarak bulunması karşılığında devlet kendisine bir ödeme yaptı.
Ben sana bir link vereyim aşağıda. Sen de bu konuyu araştır. Devlet maddi açıdan imkanı bulunmayana ve şartları taşıyanlara destek veriyor.
Hadi kolay gelsin.

Kanıt var mı? Video falan. Nasıl ispatlayacaklar? İnkar etsin. O da bana hakaret etti desin...

Ben de bugün İzmir şehir Hastanesi'nde az daha bir doktora dalacaktim. Bazan insan çileden çıkıyor. Bugüne kadar doktorlara hak verirdim ama her zaman haklı olmadıklarını bu yaşımda anlamış bulunmaktayım!!!

@Descartes,
Hayır. Sekreterin vazgeçeceğini düşünmüyorum..

@gannicus,
Sonuçta hastane olduğu için mutlaka kayıt vardır. Her yerde kamera var çünkü..
Bazen doktorlar sinir bozucu hareketlerde bulunuyor ama sekreterler daha beter. Keşke annem küfretmeseydi..

@Mononoke,

Vardır da video kaydı vardır. Ses kaydı yoktur. Ses kaydı olmadan küfrettigini ispatlayamazlar.

@gannicus,

Şahitler var ise ispatlarlar. Ki hastane ortamında illa ki olayi gören vardır.

Konuya gelecek olursak en fazla adli para cezası verilir. Benzer şekilde başıma geldi olay.

Devlet mahkeme görüleceği yerde bedava Avukat veriyor direk mahkeme olmaz önce karakolda savcıya ifade verip eğer savcı ikna olmassa mahkeme ye havale eder.

@Alman,

Para cezası çok olmasa bari. Avukat tutamama ihtimalimiz var zaten. Bir de ceza yüksek olursa mahvolduk. Keşke hastanede tedavi verseler. Daha iyi olurdu..

@bilgeadam,

Karakolda ifade verdi zaten. Süreç mahkemeye taşındı..

@Mononoke,

Ben polise ifade verirken 1 ay sonra e devletini kontrol et düşer dedi kontrol ettim o zamanlar kasimdi gözüküyordu. Avukat tutmama gerek var mı diye sordum yok dediler. Mayıs ta mahkeme vardı gidecektim. Ocak sonu şubat gibi kontrol ettiğimde dava gözükmüyordu. Dedim gözükmediğine göre dava düştü herhalde dedim gitmedim mahkemeye. Sms ile karşı tarafın avukat bürosu sms gelirken farkettim ki dava olmuş bitmiş aleyhime sonuçlanmış. Baktığımda idari para cezası çıkmış ödedim geçti gitti. Brüt maaşım kadar ödemiştim o zamanlar.

Desenize gitti benim maaş. Annemin bir sinirli hareketi bana pahalıya patladı şimdiden. En azından hapisten iyidir diye teselli olurum artık..

Suçu işleyen siz değil anneniz sonuç ne olur bilinmez. Sonuçları paylaşın bilgimiz, tecrübemiz olsun.

Bizimki sekretere bir kadına edilebilecek en kötü hakareti etti. Şimdi bu sekreter sağlık çalışanı bir de..
Bilemedim..

maaş gitmez o konuda şüphen olmasın.

mahkeme olsa, sonuçlansa ve annen suçlu bulunsa bile %100 hükmün açıklanması geri bırakılır.

yani annen 5 yıl boyunca tekrar benzer bir olaya karışmazsa bu olay hiç yaşanmamış gibi hayatınıza devam edersiniz.

Saglik calisanlari en ufak saldirida hak aradiklari soylenir
Vazife basindaki memura hakarette suc olarak gorulebilir

Herkes bir şey olmayacağını söylemiş ama ben 2 şeyin unutulduğunu düşünüyorum. 1. si Türkiye de bir çok kişinin dava açmasına engel olan şey kaybedince ödenen avukat vekalet ücretidir. Evet mahkeme masrafı filan önemsiz tutarlar ama asliye mahkemesinin avukat ücreti 30.000 TL. Erkeğin erkeğe ettiği küfür hatta kavga yaralama vb olaylardan bile ceza almazsınız belki ama söz konusu kadın ve sağlık çalışanı olduğunda durum değişir. Bu suçta hükmün geri bırakılması para cezası vs olabilir o ayrı ama yeni yargı paketi ile durum değişti malum.

Eskiden olsa 2 yıl altında ki cezaların yatarı olmaması nedeni ile bu da pek önemsenmeyebilirdi fakat 10. yargı paketi ile birlikte bu suçun cezasız kalması algısının kırılması gerektiği belirtilerek herkesin bir kaç gün de olsa ceza evine gireceği söylendi malum. Hakaret 3 aydan başlarken Kamu personeli söz konusu olduğunda 1 yıl diyor google. İnfaz yasasına göre evet bunun cezası yoktu. Zaten 1 yıl denetimli serbestlik 1/2 yatar vs denilse dediğim gibi 2 yıl altında olan cezalarda cezaevine girilmiyordu ama işte yeni yasa ile bu ne olacak, nasıl olacak bilmiyorum. Bir diğer husus ise hükmün geri bırakılması da aslında önemsenmeyecek bir durum değil. Birine gözünün üstünde kaşın var dememek lazım bu süreç boyunca. Hiç kimse ben suç işleyeceğim diye dışarı çıkmıyor ama görüldüğü gibi bazen en olmadık zamanlarda en olmadık şeyleri yaşayabiliyoruz. Özellikle hastanelerde. Herkes sağlık personeline şiddeti konuşuyor da hiç kimse hastaların yaşadığı durumu sorgulamıyor. Geçenlerde ben kulak doktoruna gittim mesela. Adam oturduğu yerden kalkmadı bile, büyük bir işitme kaybın var büyük hastaneye gitmen lazım dedi. Bir teşhis koydunuz da tedaviyi mi yapamıyorsunuz ? Hayır dediğim gibi bakmadı bile. Son derece efendi şekilde hocam zaten farklı hastaneden geliyorum orda da bir şey söylenmedi bakılmadı dediysem de kaşlarını kaldırıp bir şey yapamam tarzında bir ifade takındı sadece. Yine başka bir rahatsızlığım olan kemik erimesi için gittiğim fizik doktoru, hastalığın çok hızlı ilerlemiş araştırılması için endrokrine gitmen lazım, ben ilaç başlayamam dedi. Saolsun yani ilgili idi ancak endokrine gidip durumu anlattığımda; Gerizekalı yazması gereken tek hastalık bu zaten deyip, doktoru küçümsediği gibi, doktorun beni endokrine sevk edip araştırılması gerektiğini söylemesine karşın, hiç bir şeye bakmadan sigaradan kaynaklı deyip gönderdi. Şeytan diyor işte bazen gel de bunlara patlatma iki tane diye. Yine annemi ameliyat için hastaneye götürdüğümüzde hem telefon edip şu hastanenin şu katına gelin demelerine rağmen gittiğimizde giriş için farklı binaya yönlendirip; acilden ordan oraya ordan oraya koşturmaları, engelli raporu almaya gittiğimde doktorların tavırları aklıma geliyor da valla iyi sakinliğimi korumuşum ben diyorum.

Neyse konuya dönersek ben olsam ne yapar eder anlaşma yolu ile halletmeye çalışırım. Kişi vazgeçmeyecek gibi görünse de onun üzerinde ağırlığı olan biri mesela başhekimi tanıyan birini bulmaya çalışır yada ne bileyim doktor vb gibi birisini aracılık ettirip çiçek çikolata vs yaptırır gider özür diler, şikayetini geri çekmesini sağlamaya çalışırdım.

2 ihtimal var ya tazminat cezası alır yada en fazla 5 yıl hapis cezası alır hükmün açıklanması geri bırakılır. 2. bir suç ve şikayette hem aldığı ceza hem de yeni cezasını beraber çeker

@HuYSuz79,

Anlaşma diye bir şey yok. Şikayetçi taraf haklı, iletişim kurarsan tacizden sende içeri gireceksin. Sakın karşı taraf ile iletişim kurmayın.

@Polmiks,
Haklısınız. Tazminat her şeyi mahvediyor..

@ucuncubahar,

Bazı arkadaşlar tazminattan bahsediyor ama bilemedim. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için annemi bugün psikiyatri doktoruna yolladım..

@Mononoke,

Tekrar ediyorum siz işlemediniz anneniz hakkında karar ne çıkar bilemiyorum. Ben kendi yaşadığım tecrübeyi aktardım sadece. Gelişmelerden haberdar edin bizin bakalım nasıl sonuçlanacak. Bende merak ediyorum.

hakaret davalarında önce savcı ceza talep eder sonra asliye ceza basit yargılama usulü ile yargılar. hakaret her türlü ispatlanır boşa inkar etmeyin. önceden suç kaydı yoksa hagb çıkar. 5 yıl denetime tabi olunur. tekrarlarsa bu sürede ceza işleme alınır. geçmiş olsun

Üst Alt