Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneme verdiğim vasiliği nasıl iptal edebilirim? [Hukuk]

• Konbuyu başlatan sere
  • Başlangıç tarihi
S

sere

mrb arkadaşlar benim annem benim maaşımı kendisi çeksin diye vasi atandı. Allah'a şükür benim durum iyi. Özürlü oranım %70 ile %100 arasında ama ben bilgisayardan tutunda elektrik elektronik uydu vs. gibi şeylerin tamirinden bakımına .çok iyi anlıyorum ve yapıyorumda. Şimdi benim vasilik raporum Ekim ayının 2009'unna kadar geçerli. Ben ilk maaşımı mart 2008'de aldım on da sonra yenileme gerekti. Annemde bize zorla (aynı şey abim işçinde geçerli o da 2022 maaşı alıyor annem vasi olarak atandı bize) kendine vasi raporu aldırdı.

Şimdi arkadaşlar ben bu 2009 Ekim ayına kadar geçerli vasilik raporunu nasıl iptal edebilirim. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. İyi günler...

Bu konuda mahkeme kararı gerek. vasilik kararı veren mahkemeye başvurmalısınız...

Peki maaşım için ödeme emri geldiğinde kendi nüfus cüzdanımı gösterip parayı ben çekebilir miyim sizce..

Hayır. Vasilik kararı, siz kendi kararlarınızı veremediğiniz varsayılarak alındı. Dolayısıyla bunu iptal etdip, kendi kararlarınızı verebileceğinize dair yasal karar çıkartmadan maaşınızı alamazsınız.
Ama şansınızı da deneyin bence. Belki memurun gözünden kaçar...

Vasilik Kararı veren mahkeme: TC İzmir 14.sulh Hukuk Mahkemesi
Koank ta imiş. Hakim Sami Uçar. Diyor.

Internette şöyle vir dilekçe örneği buldum fakat orda vasilik iptali için avukat gerekiyor galiba.

• Vasi atama kararının iptali istemi dilekçesi

14. SULH HUKUK MAHKEMESİNE

DAVACI :
    VEKİLİ :
    DAVALI :

KONU : Vasi Atama Kararının Kanuna Aykırılığı Sebebiyle İstemi.

AÇIKLAMALAR :
    1-) Müvekkilim, .../.../... tarihinde, davalının, ...’nin vasisi olarak atandığını öğrenmiş bulunmaktadır.

2-) Oysa vasi atanan davalının, medeni kanun hükümlerince ve ... nedeniyle vasi olarak atanması kanuna aykırıdır.

4-) Bu nedenle, vasi atama kararının iptali için dava açılması zorunlu hale gelmiştir.

HUKUKİ NEDENLER : 4721 S. K. m. 422 ve ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER : Vasi atanma kararı, tanık beyanı ve diğer deliller.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, davalının, ...’nin vasisi olarak atanması kararının iptaline, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim. …/…/…

Davacı Vekili
    Av.
Avukat tutmak gerekiyor mu? Avukat için para gerekiyor mu?_ Birde bu dava için harç ödemem gerekiyormu. Lütfen yardım edin. İyi akşamlar..

Avukat tutmadanda dilekçeyle mahkemeye kendin başvurursun.Mahkemede savunmanı sen yaparsın.Avukat ücretini ödememiş olursun.Ancak harç parasını ödersin.

yalnız annem bu davayı açtığında harç parası ödememiş.

"Davacının mehiyetine bakılarak harç ödemesinin yapılmayacağı kararı alınmıştır" diyor.

Selam sere bende babami atatim vasi olarak ama bize vasiye ayri ozurluye ayri para verilecegi gibi biseyler soylemislerdi cevredekiler..Simdi senin mesajindan ozurlunun parasini atadigi kisinin gidip cekdigini anladim dogru mu anladim acaba ?
Hep sen mi sorucan bu soruda sana olsun :D

Vasilik ile ilgili bir sorum var?

benim anneme verdiğim vasilik 15.11.2009'da doluyor. Fakat ben kendi işimi gören Herhangi bir fiziksel engeli olmayan akıllı bir insanım. Acaba süre bitiminde beni gördüklerinde vasi olarak tekrar annemi mi atarlar yoksa vasilik iptal olur mu? Ki ben iptal olmasını istiyorum.

15 kasıma kadar bekleyeyimmi yoksa bunun kolay yoldan nasıl halledebilirim vasiliği. Bir ara mart dönemi maaşı çektiğimizde memurda şaşırmıştı dedi normal biri demişti sonra annem vasilik raporunu gösterince o memur vaslik raporunun fotokopisini istedi. Ve sonra dediki sen sakın itiraz etme mahkemeye falan başvurma yoksa maaşın iptal olabilir dedi. Yardımcı olursanız sevinirim.İyi günler..

Pardon;
doğru fakat vasiye ayrı maaş sahibine ayrı verilmiyor. Keşke öyle olsa

Neden annene vasilik verdin yaşından dolayımı yoksa hastalığından dolayımı yaşından dolayı ise yaşın doldunmu vasiliği kaldırabilirsin eğer hastalığından dolayı ise iyileşmen lazımki ben iyiyim diyorsun ozamnda maaşını keserler

beni kandırdılar işte biraz yalan biraz gerçek sözlerle ve 25 yaşındayım... Birde iyiyim dediysem şöyle: Vailik için gerekli olan presödürlerin hiçbiri beni anlatmıyor yok çevreye zarar veriyor yok kendi işini kendi göremiyor gibi şeylerden dedim.

15.11.2009'da süre bitiminde muayene olduğum doktora benim vasilik gerektirecek bir gereksinimim yok vasilik istemiyorum desem ondan sonra ne olur.

Aldığın maaşın türü nedir. 2022mi ssk mı emekl sandığımı

anladığım kadarı ile hastalığından dolayı 2022 den yaralanıyorsun ve aynı hastalıktan dolayı anneni vasi olarak tayin etmişsin onun için eğer iyiyim der anneni vasilikten çıkarırsan maaşını keserler 11. aya kadar araştırmaya devam et slm

Vasiye ihtiyacın olmadığını doktoruna söylersen ve doktorun da bu yönde karar verirse, mahkeme de bu karar uyacaktır ve vasilik süresini uzatmayacaktır.

öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim Oturan boğa kardeşim. Peki biz sırf bu maaş ile geçindiğimizden acaba kesilme ihtimali olmaz dimi maaşın?

"mahkeme de bu karar uyacaktır ve vasilik süresini uzatmayacaktır" Peki diyelim doktor vasilik süresini uzatmadı mahkeme de uzatmadı. Peki ozaman vasilik süresi uzamadığından vaslik iptal olur mu acaba? Bu konularda bebni aydınlatırsanız çok sevinirim iyi günler dilerim.

doktor vasiye gerek yok der mahkamede buna uyarsa ki muhakkak uyacaktır. vasilik kalkar. burada sorun şu eğer vasilik gerektiren hastalıktan dolayı maaş alıyorsan vasilik kalktığında maaşta muhtemelen kesilir

Arkadaşım, mahkemenin vasi kararı iki yılda bir tazelenir. Muhtemelen anneniz vasilik kararını tazeleyecektir. Aksi takdirde sizin adınıza özürlü aylığını bankadan çekemez. Sizin yapmanız gereken işlem, Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açarak, vasilik kararının iptalini istemek.

Yukarıda arkadaşımızın size anlatmak istediği şu olsa gerek; Size, Sağlık Kurulu Raporunda Otistik Engelli olarak Özürlü oranı verilmiş ise özürlü aylığınız muhtemelen kesilir

fakat benim hiçbir engelim yok ki_ Psikotik bozukluk diyorlar. Ayrışmamış Şizofreni gibi bir şey. Böyle olunca ben bu maaşı hastalıktan dolayı mı alıyorum yoksa Muhtaç olduğum için mi alıyorum. İyi günler ...

Anneniz vasi tayini için dava açtığı zaman sizin Sağlık Kurulu Raporunuzu delil olarak mahkemeye sunmadı mı?

evet raporları gösterdi ve mahkeme kararı sonucu vasilik kağıdında şunlar yazıyordu. yok cevreye zarar veren yok aklı melekerinin yerinde olmadığı gibi yok kendi işini kendi göremeyen gibi saçma sapan şeyler yazıyordu. Bunların hiçbiri gerçeği yansıtmıyor yazlnız...

Arkadaşın size anlatmak istediği de buydu, mahkeme sağlık kurulu raporuna dayanarak vasi tayin ediyor. Siz vasi tayini iptali davası açtığınız zaman hakim sizi tekrar sağlık kuruluna gönderecek ve yeniden sağlık kurulu raporu alınacak. Eski rapor geçersiz olacak, dolayısı ile eski rapora dayalı olarak almış olduğunuz özürlü aylığı kesilecek.

kusura bakma merak ettim de neden annenin almasını istemiyorsun

SERE yukarıda yazıştım şimdi sana şizofreni diye 2022 i maaşı bağlandı aynı zamanda annen şizofreni olduğunu raporla mahkemeye bildirip vasiliğini almış şimdi senin vasiliğin senin dediğin gibi benim vasilik gerektirecek bir hastalığım yok bunu sağlam raporu alır ispat edersin işte sorun burda sağlam raporu aldınmı 2022 maaşını keserler

peki biyo kardeşim 15.11.2009'da vasilik süresi bitiyor. Ozzaman ben doktora ne diyeyim. Vasiliğin iptal olsun istiyorum desem maaşı keserler diyorsun. Peki ben vaslilk için hastaneye başvuruda bile oradaki insanlar bana: Sen normal bir insansın senin vasiye ihtiyacın yok ki demişlerdi işte salak kafam ne uyarsın...

Şimdi ben 15.11.2009'da vasililk süresi dolduğunda ben doktora ne demem lazım vasilik kalksın ama maaş da kesilmesin. İyi günler...

Vasiye ihtiyacın olmadığını doktoruna söylersen ve doktorun da bu yönde karar verirse, mahkeme de bu karar uyacaktır ve vasilik süresini uzatmayacaktır.

Sere, ben sana son olarak şunları söyleyeyim; zihinsel engelli değilim diyorsan, hastanenin nüroloji bölümünde sana verilmiş olan özür oranını düş, geriye kalan özür oranın, özürlü maaşı almana yetiyor ise, vasiliğin iptali için davanı açarsın mahkeme kararı ile vasilik iptal olur ise, özürlü maaşını sen alabilirsin.

Sere,elbetteki maaşını rahatsızlığından dolayı alıyorsun,muhtaç olduğun için değil.2022 maaşı 65 yaşını doldurmamış kişilere ancak özürlü olmaları durumunda verilir.
Hiç kurcalama derim,yok illa ben sapasağlamım diyorsan git isbatla ve maaşına tamamen veda et.
Ne denir ki daha,arkadaşlar iki sayfa dolusu mesajla sana bunu anlatmaya çalışıyor ama sen hala sağlamım,hiçbişeyim yok sözlerini tekrar ediyorsun.

Alamaz süre doluyor yeniden vasilik alması yada uzatma yapması lazım

Arkadaşlar ben sere nickli üyeyim şimdi loris oldu. Vasiliği annem suresıze çevirdi. Benim bunu iptal etmem lazım. Şimdi iptali için adliyeye gidiyorum dualarınızı eksık etmeyın

Arkadaşlar çok şükür vasilik iptali işlemlerini başlattım. Allah sizden razı olsun.

Üst Alt