Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneme verdiğim vasiliği nasıl iptal edebilirim? [Hukuk]

• Konbuyu başlatan sere
  • Başlangıç tarihi
arkadaşım maaşın kesilmez mahkemeye başvurursun vasiligin iptali diye hakim seni tekrar rapora gönderir vasi tayini gerek yok diye rapor alırsın olur biter

arkadaşlar vasilik iptali işlemlerini tamamladım raporum mahkemeye gitti ve vasiliğe devam kararı çıktı. Şimdi dün tekrar bir dilekçe daha verdim tekrar işlemlere başlayacağım:

1. Vasilik kalktığında engelli statüsünden çıkarmııyım? (Adliyedeki bayana sordum "bilgidğim kadarıyla çıkmazsınız" dedi.
2. Askerlik yapmam istenir mi? (Adliyedeki bayana sordum "hayır" dedi.

Aslında ben sadece kısıtlılığın kalkmasını istiyorum. Bu konuda yorumlarınızı alabilir miyim?

Bu konu benim de kafamı karıştırıyor bana da aynı şeyi diyorlar ama ben üni mezunu yum 4 yıllık ta okuycam g zekalı değilim ki bana vasi atansın çok saçma doktor ya da hakim kin sorgularsa sırgulasın bana zeka özürlü diyemez raporum %45 şu an memur olarak çalışıyorum

hastane psikotik bozukluk tanısını kaldırmıyor mahkemede hal böyle olunca vasiliğe devam kararı veriyor. 2 kez denedim.

vasiliği kaldırmak için doktorunuzla konuşun amaç ne olduğunu söyleyin .. uygun görürse size rapor yazar . bu raporu ilgili aile hakimliğine başvurursunuz . aile mahkemesi hakimi sizi hastaneye heyete sevk eder .. heyette vasilik uygundur - yasal danışmanlık ataması uygundur yada vasiliği gerektirecek durumu yoktur diye rapor hazırlar .. bu rapor ile vasiniz ile duruşmaya gider vasiliğin kalmasını neden istediğinizi izah edip kaldırtabilirsiniz .

300 tl yatırıp 45 gün sonrasına veriyorlar psikoloji randevusunu doktor bakıyor ama kaldırmıyor tanıyı. :(

@Dorli;

Teşekkürler cevabın için. Bir ara tekrar 300 tl bayılıp şansımı deniyeceğim dua edinde kaldırayım şu vasiliği. :)

benim vasi atamam vardı dr ıle konuştum ıkı duruşmada kalktı .. 1 duruşmada hastaneden rapor istendi 2. duruşmada vasilik kalktı

evin geçimini ben sağlıyorum 3 kişiye bakıyorum sigortalı işte çalışıyorum ama kahrolası psikotik tanısı yüzünden kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım ben?

o soru guzelde cevabı kötü .. bır kere tanı aldınızmı yapışıyor yakaya .. engellık yuzunden maas almıyorsanız doktor ıle konuşup iyileşmiştir çalışabilir ibareli yenı rapor çıkartmak gerekli .

aynı şey bende de var doktora gitsem doktor rapor verirmi yoksa hakim mi sevk edecek

Merhaba Aynı durumdayım ailem tedavi olmadığım için dilekçe vermiş ve ben kısabi süre hastanede yattım tedavi oldum ve mahkeme bitmeden düzeldim. Hastane sürecinde kötü olduğum için doktor vasi tayin edilmesi olarak rapor yazmış. Mahkeme bitmedi. Mahkemenin karar süresi geldi. Mahkeme bitmeden tekrar rapor alabilir miyim ? Yada vasi davasını iptal ettirebilir miyim? Önümüzdeki ay mahkeme var. Herkes düzeldiğimi biliyor. Vasiliği nasıl iptal ettirebilirim

Arkadaşlar boş mesaj yazmiş vasiligi iptal et maaşina zararı olmaz vasi raporu durum bildirir raporudur 2 si farklı şeyler

Durum bildirir raporunda öyle yazıyor. Vasi gerekliliği vardır. Mahkemeye yollamışlar şuan iyileştim. Mahkeme süreci uzun sürdüğü için daha bitmedi. Bitmeden nasıl iptal ettirebilirim

Vasisi olan kişi çalışabilir mi?

Merhaba kısa bir süre önce nöbet geçirdiğim için beni hastaneye yatırabilmek için dilekçe verilmiş. Hastaneden çıktığımda vasi gerektiği yönünde rapor verilmiş. Dava devam etmekte. Şuan iyileştim ve vasiliği kaldırmak istiyorum. İş başvurusu yapıp işemgirmek istiyorum. İş başvursu yapacağım ve nasıl bir yöntem yol izlemem gerekiyor.
Kendimiz tekrar rapor alıp mahkemeye versek olur mu ?

Önümüzdeki ay mahkeme sonuçlanacak ama raporda vasi gerekliliği yazdığı için yeni rapor alıp gerek kalmadığı söyleyebilir miyiz?

vasi iptali

önceki rapor zihinsel mr yanlış teşhis olarak verildi şimdi rapor değişti süreğen kronik vasilik iptal olurmu

Üst Alt