Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antalya'nın CHP'li Konyaaltı Belediyesi ve kumsaldan uzak tutulan sakatlar [Tartışma]

Sevgili Bülent şimdi aradım Rabia Hanımı; Aynı terane... İlla 16 nolu yeri anlatmaya çalışıyorlar... Dedim oranın uygun olmadığını tesbit ettik. Ayrıca bizim bir çok arkadaşımızın oraya ödeyecek parası yok. Bu sorumluluk Baki Gurubunun değil, sizin.Baki gurubu oranın işletmecisi... Bizim istediğimiz halka ait olan yerlerde rampa ve denize kadar gidebileceğimiz düzgün yollar.

Ayrıca şunu belirttim ; Bu olay büyüyecek ve uluslararasına taşınacak... Bize bir cevap verin, olumlu yada olumsuz...Sizin sorununuz olmadığını söyleseniz bile biz bunu yayınlarız aynı yerde..Ve sorumlu kimse ona gideriz diye...

Ben size cevap vereceğim dedi hemde kısa zamanda...Tek kelime : Hiç umudum yok. Sorunu işletmeci kuruma yıkmaya çalışıyorlar...

* Sizce yararlanamamanızın sebebi sakatlığınız mı, yoksa belediyelerin veya işletme sahiplerinin işlerini yapmaması mı?

Özürlüler için engelsiz Avrupa tebliğinden bir alıntı yaparak başlamak istiyorum.

Bu tebliğde “Özürlüler toplumda yaşayan en dezavantajlı grup olarak nitelendirilmekte ve sürekli olarak sosyal hayatın tüm alanlarında engellerle karşılaşmaktadırlar. Bu engeller kişileri, fiziksel eksikliklerinden kaynaklanan engellerden daha fazla kısıtlamaktadır.” Deniliyor.

Evet dış faktörler bizleri fiziksel eksizliğimizden daha çok etkiliyor engelliyi topluma adapte etmeye çalışan/çalıştığını söyleyen devlet`in bu adaptasyonu sağlamak için öncelikle gerekli mimari düzenlemeleri ivedilikle yapması gerek..

Bu günün Türkiye`sinde engelliler bir “sosyal dışlanmışlık” durumuyla karşı karşıya buna binlerce/milyonlarca örnek verebiliriz kuyucak abinin 5 yıldır sürdürdüğü bu onurlu kavga bunun somut bir örneği 1 değil 2 değil 3 değil tam 5 yıl insanlar size sıkıntılarını anlatacaklar ve bu sıkıntıları çok`da imkansız görünmeyen yöntemlerle çözülebilecekken siz kulaklarınızı tıkayacaksınız olur şey değil.

Yaşadığı psikolojik,fiziksel kısıtlılık,gibi nedenlerle kendi kabuğunu kırmakta zorlanan milyonlarca engelli var bu kabuğu kırabilen engellilerin karşısına bir engelde belediye çıkartırsa hangi engellinin/nasıl topluma adaptasyonundan bahsedilebilir?

Arkadaşlar Merhaba
Tüm Yorumları okudum
Bence Bu olay parti marti işi değil anlayış insan anlayışı meselesi.
Kardelenin Yazdığı yazıdaki İĞRENÇ Diyen Bayanın yorumunun Nazik ve Kültürlü Kişilerin Ağzından Çıkış ve İfade Etme Şekli Bu yapılanlar.
Ben Bu yaz Fethiyedeydim Ölüdenizde.
Bir Özel Motelde Kaldım.Otelde Tek Özürlü Doğal olarak Bendim.
İnsanlar O kadar Hayretle Bizi İzliyorlardıki.
Anlatamam.
Sanki Uzaydan Falan Gelmişim Gibi.
Ama Ben Ne Yaptım Onlar Bana Baktıkça Ben Onlara Daha Dik Baktım.
Onlar Ağız Büktükçe Ben Havuzun ve DEnizin Tadını Daha Fazla Çıkarttım.
Eğilmedim
Parasıyla Değilmi Arkadaş Benimle Ne İlgileniyorsun İşine Bak Demeye Getirdim Adamlara.
Ama Yabancı Turistlerde vardı orada Onlar O kadar güzel iletişim kuruyorlar ki bizimle.
Kendi insanımız bizden yabancılardan daha fazla rahatsız oluyor.
Ben Otoparklara falan Ücretsiz girdim fazla sorun çıkmadı.
Ama Şezlongla ilgili bir olayda yaşadım onu daanlatayım kısaca.
Gittim sahile plaja Şezlongların birisine oturdum allah biliyorya paralı olduğunu bilmiyordum Halk plajı hesapta.
Neyse Görevli geldi fiş miş muhabbeti.
Ama ben oturmayacağım dedim olmaz dedi kesmem lazım orası şezlonglu bölge miymiş neymiş illa keseceğim fişi.
Biraz tartıştık sonunda galip geldim gitti.
Biraz sonra tekrar geldi Bana İkitane Fiş kesmiş Getirdi.
Bune Dedim
Karşıdaki Masadan Gönderdiler Gibisinden Karşı şezlongları Gösteriyor bana.İki Tane Şirin mi şirin Yabancı turist Az önceki münakaşayı görüp anlamışlar durumu ve biz ödeyelim demişler
Hayır Dedim Kesinlikle olmaz Kabul etmiyorum.
Artık kesilmiş alacaksınız falan dedi.
Baktım Turistlerin bir suçu yok onlarada nezaketsizlik olmasın diiyerek aldım ama turistler için aldım sadece.
Yani Bizim insanımız Bize olabildiğince gaddar. Bunu Anlatmak İstedim
Başınızı Ağrıttım kusuruma bakmayın

Antalya Antalya

Evet çok çok haklısınız demek istemiyorum artık insanların vurdum duymazlığı yüzünden ızdırap çeken ben ve benim gibi arkadaşlarıma yapılanları kabullenemiyorum; Ama yapılacak bir şey yok deyip sineyede çekmek istemiyorsak toplu halde mücadeleye devam edelim Teşekkürler....

bir belediye başkanının böle yapmasından c.h.p mi sorumlu oluyor

c.hp genel merkezi engellileri plaja almayın diyor sanırım

mrb arkadaşlar

slm arkadaşlar nasıl böyle bir şey olabilir insanların özgürlügüne kimse engel olamaz böyle bir şeyi yapanları kınjıyorum özürlüler adına zaten bizlere devletin eli yetişmez bir cok zorluklar olacak ondan sonra bir şeyler olacaksa olur aslında bilemiyorlar özürlüleri bu ülkeden kovacaklar. ahkardeşlerim ne zorluklar altında ezildigimizi görmezler nedense yetkililere sesleniyorum bizlerde bu ülkenin evlatlarıyız bizlerede sahip cıkılsın belki birileri bir yerlkerde bir şeylere ulşıyorlar olabilir ama ulşılamıyanların ne zorluklar cektigini görseler yürekler dayanmaz haldeyiz lütfen arkadaşlar bunlara fırsat vermeyelim yetkili yerlere baş vuralım deniz babasını malı degildir elbette gircegiz denize kimse engel olamayacak özürlüysek suclu bizmiyiz kimse özründen ötürü horlanmamalı ben böyle düşünüyorum ya siz.?

ARKADAŞLAR BEN BÜGÜN KUYUCAK ABİYLE AYNENE OLAY YERİ İNCELEMESİ YSPTIK
HASAN ABİ ÇOK HAKKLI VALLAHİ DENİZE İNECEK SANDALYEYE MAHKÜM ARKADAŞLARA BİR KOLAYLIK YOK SESİMİZİ YÜKSELTELİM

niye uğraşsınlar ki bizim için ..aynen yukardan bir abim daha söyledi uğraşmazlar uğraşırlarsa günaha girerler... :evil:

ANTALYA KONYALTI BELEDİYE BAŞKANI

EVET ARKADAŞLAR; SİZ,BİZ,HEPİMİZ ( ENGELLİLER )SADECE KENDİMİZ ELEŞTİRİP KENDİMİZ KENDİMİZE HAK VERİYORUZ AMA BİRŞEYLER YAPAMIYORUZ.
BAŞKALARININ DA BU SAYFALARDAN HABERLERİNİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ BU FORMLARI İZLEDİKLERİNİ BİLİYORUZ VE BU İNSANLARINDA BİZLERE BİZİM GİBİ SADECE HAK VERMEYİP, BİZİM SESİMİZE KULAK TIKAMAYIP, BİRŞEYLER YAPMALARINI İSTEMİYORUZ ARTIK. ... ÇOK İSTEDİK AMA BAŞARAMADIK DEYİP KENDİ VİCDANLARINA BIRAKMAYI ONLARIN BU GECE SAĞLAM YATIP YASTIĞA BAŞLARINI KOYDUKLARI ZAMAN; SABAH NASIL KALKACAKLARI VEYA HİÇ KALKAMAYACAKLARI VE BUNUN SONUNUN BİZ ENGELLİLER GİBİ ONLARINDA AYNI OLACAĞI HAKKINDA BİR DÜŞÜNMELERİNİ DİLİYORUZ.HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDER SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM....

capricorn' Alıntı:
niye uğraşsınlar ki bizim için ..aynen yukardan bir abim daha söyledi uğraşmazlar uğraşırlarsa günaha girerler... :evil:

arkadaş senin tipindeki görünümler mesala bi markette dolaşsalar deli diye tımarhaneye kapatırlar adamı bu millet kalbe bakmıyo görünüşe bakıyo malesef :evil: görünüşe bakanlar haklı olsalardı şöyle bi soru akla gelebilirdi o zaman allah herkesi aynı tipte yaratsaydıya madem suçlu engelli olmaksa :evil: bi tür iblis görüşü işte bu oda insanı beğenmemişti bu durumda allah suçlumu oluyo acaba yoksa ahirette insanmı hesap soracak yoksa rabmı hesap soracak :evil:

Bu tartışma/sorun, CHP'nin en üst düzey yöneticileri tarafından bilinmekte ve izlenmektedir. Konunun düzeltilmesi için gereknlerin yapılacağı sözünü aldık. Ne var ki bugünlerde CHP'nin parti içi karmaşası malum. Hele şu kargaşa sonlansın, konu mutlaka gündeme alınacaktır.
Önümüzdeki yaz sezonunda plajların tekerlekli sandalyelilere açık olmasını bekliyoruz.

Hasan abimizin eleştirilerini kabul etmemek mümkün değil. Ancak CHP li bir belediyenin belli bir konuda eksik kalan uygulamasını "CHP'nin sakatlara ihaneti" şeklinde sunmayı şahsen donanımına yakıştıramadım. Abi O kelimeyi tekrar gözden geçirmeni istesem abartmış mı olurum?

Bu tür eksik uygulamaları "ihanet" olarak değerlendirmeye kalkarsak iktidar partisini en büyük "hain" ilan etmemiz gerekir. Ama takdir edersinki eksik bir uygulamanın ya da hatanın bu denli şiddetli bir kelimeyle tasfiri biraz şık olmamış. Dikkat ettiysen eleştirilerine tek bir itiraz etmediğim gibi belli mecralarda haklı talebini de dile getiriyorum. Buna rağmen tanımı kabul etmek mümkün değil.

Pegasus'a katılıyorum. CHP'li olmamama rağmen, konunun başlığını yanlış yorumlara yol açabilecek (nitekim olmuş :!: ) düzeyde bulduğumdan, bu tartışmalara katılmadım. :cry: Bu tür tartışmalarda, tüm partiyi/partileri töhmet altında bırakacak genellemelerden kaçınmalıyız, diye düşünüyorum . :wink:

Siz de anlamışsınızdır zaten... Bu ihanet filan lafları kavgada söylenen laflardır. Kavgada da malum en büyük laf söylenir.

Ben hayatım boyunca başka düşünceleri taşısam da, oyumu hep chp 'ye verdim. Hele son seçimlerde tek bir oy için, 800 km yol yaptım.

Benim asıl yapmak istediğim, kavga çıkarmak... Mesele sadece belediye başkanı meselesi olsa, asla partiyi hedef almam. Benim asıl meselem Parti ile... Milletvekili Feridun Baloğlu ve il-ilçe teşkilatından yöneticiler ile epeyce bir muhabbet ettik. TSD kongresinde, ben divan başkanıyım... Tamam dediler, oldu bil dediler... Gidiş o gidiş... Arıyorsun, ulaşamıyorsun. Yine bir açılışta, engelliler parkı açılışında milletvekili Ali Emek ile ve aynı chp li yöneticiler ile konuştuk.. Tamam dediler... Yok... Arkası gelmiyor...

Deseler ki: Olmuyor... Şundan dolayı olmuyor... Ya da deselerki bizim bu başkana sözümüz geçmiyor... Ya da deseler ki siz haksızsınız, burada olmaz istekleriniz, tamam! Ama hiç bir şey söylememeleri insanı çıldırtıyor. Ve en kötü tarafı ben arkadaşlarımdan bu partiye oy istiyorum. Hem de tüm sakat arkadaşlarımdan... Düşünün millet neresi ile gülüyor bana...

Demem o ki dostlar... Asıl üzerinde durulması gereken konu, CHP kendisini taşıyacak olan ezilmişlere epey uzaktır. Bu işlerde çok ciddi bir özeleştiri vermesi gerekiyor. Çağdaş, sosyal demokrat, özgürlükçü ve sosyal adaletçi bir parti olmak, iktidar olmak demek değildir. Hatta yüzde bir oy bile alabilir. Hiç önemli değildir bana göre azınlık olmak... Hayatımda hiç çoğunluk içinde yer alamadım daha... Ama önemli olan bir şey var... İki milletvekili, Belediye başkanı, il başkanı ve ilçe başkanı aynı vurdumduymazlık içindelerse, kimse kusura bakmasın, ben orada kavga çıkarırım arkadaş.. Ben küsüp gitmem, adam gibi kavga çıkarırım... C.H.P' nin bizim gibi ezilmişlerin, yoksulların, emekçilerin, köylülerin, aydınların partisi olması için kavga çıkarırım. C.H.P içindeki lumpenlere teslim edilemeyecek kadar kıymetlidir bence.
Ne dersiniz, kavga çıkarmakta haksızmıyım?
Saygılar....

Ben Hasan abiye yüzde yüz hak veriyorum. CHP'ye oy veren -içerden- bir kişi bile CHP'ye sözünü işittiremiyorsa (CHP'nin "sosyal demokrat"lığını hiç katmıyorum bile hesaba) ortada varolan kopukluk bence de "ihanet"olarak haykırılacak bir haldedir.
Sol demek, taban hareketi demektir. Her ne kadar CHP'nin solluğu var mı, tartışılsa da, sonuçta kendine hala "sol" diyorlarsa, o zaman bunun gereğini yerine getirmeleri de istenmelidir doğal olarak.Hasn abinin yaptığı da budur.
Birileri 5 yıldır fellik fellik dolanıp "denize girmek istiyoruz, bizi kumsaldan uzak tutmayın" diye bağırıyorsa, milletvekillerinden ve diğer parti yöneticilerinden söz aldığı halde en küçük bir gelşme göremiyorsa, dahası konu edilen talep beldiyenin 1-2 günlük bir çalışmayla kolayca yapabileceği kadar sıradan bir hizmetse, ve tüm bunlara karşın belediyeden tek bir olumlu adım,diyalog dahi gelmiyorsa, ben de orda cıngar çıkarırım arkadaş! Hatta cıngar değil, "yangın vaaaar! Adam öldürüyorlaaaaar!" diye de velveleye veririm ortalığı. Hatta yetmez, elimden gelirse Antalya'nın turizm sektörüne turist taşıyan örgütlere koşar, onlarla dayanışma içine girer, gazetelere koşar en beter ajitasyonu yapar, beni görmezden gelen belediye yetkililerine en ağır darbeyi vurmaya çalışırım.
Belediye ve CHP "beni" dinleyene kadar da sürdürürüm bunu.
Kimse kusura bakmasın, "beni" görmezden gelen kişiler bunu yapamayacaklarını, buna hadlerinin olmadığını bilmeliler... Hem bir vatandaş hem de bir CHP'li olan Hasan abinin buna hakkı vardır.
Ne derler: O sana bakmıyorsa, sen git onun baktığı yerde dikil!
Belediye yöneticileri de parti yöneticileri de "bizi" görmeli ve sorunu çözmeli. Bunu bekliyoruz... Anacak o zaman Hasan abi çıkıp CHP için -utanmadan- oy isteyebilir!

OturanBoğa
chp nin kararlarını beklerlerse daha çok beklenir :lol: bizim busada deniz olmadığı için öyle bi sorunda yok :lol: ama bursanın ovasını rantçılara kullandırtılacağına oraya koca bi göl gibi bişey yapılabilir bu sayede bizde deniz olmasada göl görmüş oluruz :D bazılarınız yağmur yağmadığı bu dönemde nasıl bu yapay göl dolar diyebilir cevabı basit marmara denizinden bi kanal yapılıp bu sayede göl doldurulabilir ve bizimde denizimiz olmuş olabilir :D ey belediye duy sesimi bu gelen basarinin ayak sesleri :lol:

Siyasal partiler, ülkedeki sosyal sınıfların parlamentodaki temsilcileridir. "Kayda değer" olabilmesi için, tabanında/onu destekleyen bir sosyal sınıfın olması şarttır yani..

CHP, bu anlamda sadece bir "dernek irisi"dir, :p bence.. Çünkü kurulduğu yıllarda ne işveren, ne işçi sınıfı vardı.. Uzunca süreli "tek parti"li dönemde bu sınıflar devlet eliyle yaratıldı. Bu dönemin sonunda patronlar kendi partilerini kurduklarından, işçi sınıfının (diğer deyişle ezilenlerin) partisi olmak da CHP'ye kaldı.. (Ama aslâ olması gerektiği gibi bir parti olmayı beceremedi.)

Cumhuriyetin kazanımlarını sağlayan ve epeyce büyük bir kesimin örgütü ve sesi olma iddiasında olduklarından, varlıklarını halen sürdürüyorlar. Bundan sonraki yapısı ve tavırları da, Türkiye'nin genel yapısından soyutlanamaz.. Yani Türkiye'de "lümpen" kesimin daha fazla sesi duyuluyorsa, diğerlerine göre "göreceli" de olsa CHP'de de duyulacaktır.

Sevgili kuyucak, kavga çıkarmakta haklısın, haklısın da.. Yönteminde bir-iki hata var bana göre..

Birincisi, CHP ile CHP Antalya İl Örgütünü ayrı ayrı düşünmek gerek! basari'nin de dediği gibi; denizi olmayan yerlerde oturan, hayatında deniz görmemiş CHP'li (olsun ya da olmasın) vatandaşı bu tartışmanın konusu ilgilendirmez ama başlığa bakıp "olumsuz" düşünebilir.

İkincisi, yöntem üzerine.. Sen uzun bir zaman bu konuda birey olarak mücadele vermişsin. Kavga aşamasına geldiğinde de buraya yansıttın. Aslında çok iyi yaptın! :) Mutlaka konuyu daha çok kişinin bilmesinde, enine boyuna tartışmasında yarar var. Ama, konuyu buraya yansıtmakla senin olmaktan çıktı artık. Bizim oldu! Ve biz mücadelenin henüz başındayız. ;) Sen ise artık "kavga" aşamasına gelmişsin. İşte burada "az soluklan diyeceğim sana.. Hele biz de o aşamaya bir gelelim, senin geçtiğin yollardan geçelim.. Sonrasında birlikte gireriz kavgaların en hasına.. :D (Uzuuuuuun sürmez merak etme. ;) )

Buradaki başlığın birilerini neden rahatsız ettiğini anlayamadım doğrusu!

Bir belediyenin yaptıklarından mensup olduğu parti sorumlu tutulamaz deniliyor peki sorumlu kim benmiyim?

Yurdun insanı olarak partiler üstü düşünemem`izin tipik bir örneği`ni daha görüyorum ben bur`da yada “kraldan çok kralcı olmanın”

Bir belediyenin yaptıklarından mensup olduğu parti sorumlu tutulamaz deniliyor

Öyle denilmiyor Sevgili Halil, Antalya Belediyesi'nden ve CHP Antalya il örgütünden Bayburt il örgütü ne kadar sorumlu olabilir ya da olabilir mi? diyoruz.

Pegasus'un da dediği gibi, eksikliğe ihanet dersek, ihanete ne diyeceğiz? :shock:

Pegasus demişki
Ancak CHP li bir belediyenin belli bir konuda eksik kalan uygulamasını "CHP'nin sakatlara ihaneti" şeklinde sunmayı şahsen donanımına yakıştıramadım

Babem abi buradan`da anlaşılacağı gibi CHP li bir belediyenin yaptıklarından CHP sorumlu tutulamaz ve bunu CHP nin sakatlara ihaneti olarak adlandıramayız deniliyor ve peşinden pegasus`u destekler mahiyette şu sözleri sen ediyorsun..

Bu tür tartışmalarda, tüm partiyi/partileri töhmet altında bırakacak genellemelerden kaçınmalıyız, diye düşünüyorum .

Yani ben burada bu sözlerden şu manayı çıkarıyorum bir belediyenin yaptıklarından mensup olduğu parti sorumlu tutulamaz. Sizde bunu diyorsunuz zaten eğer yanlışım varsa düzelt lütfen…

Benim bu konudaki görüşüm ise şu yönde;Bu ülkede ve tüm dünya`da gerek iktidar gerekse muhalefet partileri o ülkedeki sosyal ekonomik v.s politikalardan/gidişattan bire bir anlam`da sorumludurlar bu partilerin iktidarı muhalefeti kendi içlerinde engellilere yönelik elle tutulur bir politikaları olsaydı belediyelerine hey arkadaş bizim bu konudaki duruşumuz belli aman kendi ilindeki engelliler için gerekli mimari düzenlemeleri göz ardı etme sonra bu uygulamadan partimiz zarar görür.Derdi bu mantıkla yola çıktığımız`da aman onları töhmet altında bırakmayalım dersek tam`da onların ekmeğine yağ sürmüş oluruz..

Ben derim`ki onları töhmet altın`da bırakalım hem`de öyle bir bırakalım`ki “Eşekten düşmüş karpuza dönsünler” belki o zaman bu ülkede yaşayan tüm insanlar gibi engellilerin`de yapılan uygulamalarda`ki saçmalıkları anlamayacak kadar geri zekalı olmadıklarını kavrarlar kavrarlar`da kendilerine bir çeki düzen verirler..

Şu meşhur “ihanet” sözüne bir kere daha bakarak ve bu ülkede 34 yıldır sakat bir insan olarak yaşadığımı göz önüne alırsak şunu çok çok rahatlıkla söyleyebilirim “Bu ülkedeki tüm partiler sakatlara karşı bir ihanet içerisindedir”

Sizde bunu diyorsunuz zaten eğer yanlışım varsa düzelt lütfen
E.. yukarıda düzelttim zaten..

Antalya Belediyesi'nden ve CHP Antalya il örgütünden Bayburt il örgütü ne kadar sorumlu olabilir ya da olabilir mi?
Sorun, Antalya il örgütünündür. Çok çok Genel Merkez'e iletilir, o sorunu düzeltmeyenleri sıkıştırsın deyu! :) Ama Bayburt'taki, ya da Bursa'daki CHP'linin olayla alakası ne? :shock:

Ha sen diyorsun ki: "En ufak sorunda dahi tek vücut olduğumuzu gösterelim, hesap soralım, onlar da kendilerine çeki düzen versinler."

İyi, hoş da..

1- O dediğin sadece romanlarda olmuştur.. (bkz.. Hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için. imza: Üç silahşorlar.. :p )

2- Her bi şey gibi onun da raconu (yolu, yordamı) vardır. Bu yolu, yordamı akıllıca izlemezsen sonuç alamazsın!

3- Burada yerel-genel karşılaştırması ve eskilerin deyimiyle "Ehemmi mühime tercih" diye bir söz vardır. Bu sözün temelinde “önceliklendirme” yatar. Yani birden fazla sorun varsa hangisine önceliğin verilmesi gerektiğini iyi tespit etmek gerek..

4- Yazıların tümünü bir daha oku. İçinden cımbızla laf çekip onu eleştirme.. :wink: Tümünde bütünlük vardır..

Yaw Baben abi senin yazılarından cımbızla laf seçmeyi seviyorum ben :) niye seviyorsun dersen onlar sap gibi ortaya çıkıyor`da ondan derim ne demiş Cucong Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür. Aha`da bu sebepten gözüme batıyorlar derim bende… :)

Bura`da sana iltifat ettiğimi düşünüyorsan sana Osmanlıca bir sözle cevap vereyim “Marifet iltifata tabidir iltifat görmeyen meta zaidir”

Hadi bunu Türkçe ye cevirde göreyim.. :)

Yok öyle "Ehemmi mühime tercih" etmek diyipte benim kafamı karıştırmak.. :)

Sevgiler…

benim anlamadıgım bir belediye başkanının yaptıgı uygulamayı kopmle c,h.p ye mal etmek bence haksızlık burda c.h.p nin hedef tahtası olarak gösterilmesi
etik degil bence
konu engellilerin denize gidemesi olması lazım ama konu c.h.p

:lol: :lol: :lol:
ha ha ha

Konu dışına kayıyor ama anlatmaya çalışayım: Mühim = önemli, Ehem = çok önemli..

Çok önemliye öncelik vermek gerekir, demek oluyor bu.

Yani şimdi sen, Bayburt'taki bi sakata "Antalya'da sakatlar denize giremiyormuş, bunun için eylem yapalım" de bakayım. "Benim doğru dürüst kaldırımım mı var? Ne diyorsun sen" demez mi, arkasından küfretmez mi sana?

Ya da yine, doğru dürüst yolu olmayan bir kentte; "sinema salonlarına girilemiyor" diye şikayet edersen gülerler adama.

Tamam.. İkisi de önemli ama biri daha önemli. ;)

Kısaca; Bayburtlu için kaldırım, denizden de sinemadan da daha 'ehem'dir. Antalyalı için: Deniz :wink:

:oops: :oops:

İltifat görecek kadar marifet işleyelim de varsın zai (zayi = kayıp) olsun..
"İyilik yap denize at..." mislali..

Sevgili bülent,

Diğer başlıklarına mail gönderdim. İyi de bu başlığa nasıl bir metinle mail göndereceğiz.

Bizlere açıklarsan sevinirim. Ve bir de;

Sevgili kuyucağın bildirdiği mail adreslerine mi göndereceğiz.

Altı yıl önce Eskişehir'den Antalya'ya göç etme durumumuz olduğunda çok sevinmiştim.Sevincimin nedeni Konyaltı plajıydı.Oralarda vakit geçireceğimi düşünüyordum.Ama Antalya'da oturduğum bunca senede ancak bir iki defa Konyaltında denize girebildim,o da binbir zorlukla...Rampasız merdivenlerden ,inmek meseleydi ,indikten sonra tekerlekli sandalye ile plaj kumlarını yarıp geçmek imkansızdı.İki senedir Konyaltında denize girmiyorum.Şehrin hemen içinde güzel bir plaj bulunması ne büyük nimetve biz engelliler bu nimete, ancak 30 metre yaklaşabiliyoruz.

Yaa arkadaşlar, söylediğiniz yerleri fotoğraflayabilirseniz (hatta tarihli-saatli) tam süper olur! :D Burada (ve gerekirse başka yerlerde de) "Engelliye reva görülenler" başlığında yayımlayabiliriz, böylece delilli ispatlı hesap sorma hakkımız doğar!

engel

bunlara en guzel cevabı bırsey yapmasalarda yınede secılselerde dahı oy vermeyın sakın secım yakındır sıyası orgutlenme kurmak lazım guclu bır promaganda yapmak lazım anlayana sıvrısınek saz anlamayana davul zurna az

:) Valla abdullah ben bişey anlamadım hangi seçim yakın:)ne örgütlenmesi:)ne probagandası inan hiç bir şey anlamadım....

YEREL SECIMLER YAKIN HALIL.YANI BUNLARA OY VERMEYIN ASLA KISACA PROBLEMLERİ GENIS KITLERE DUYURMAK LAZIM BIR SEKILDE YOKSA BIR GRUP INSANIN YAPACAGI İŞLER DEGIL BUNLAR

Üst Alt