Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antalya'nın CHP'li Konyaaltı Belediyesi ve kumsaldan uzak tutulan sakatlar [Tartışma]

kimlere verelim abdullah yinede c.h.p. liler kamu malını talan etmiyor

sahilleri ormanları imara acıp zenginlere peşkeş cekmiyor

rampa

daha önce bahsi geçen sahilimizdeki "engelli inişi / rampa" nihayet fotoğraflandı

rampaxk7.jpg

bakın bakalım buradan engelli bir vatandaş inebilir mi..

fotoğraf için Zeki' ye (UTOPYA) çok teşekkürler

Arkadaşlar bu rampayı çıplak gözle gördüğümde inanın orda yürümekten korktum... Çünkü sağlıklı insan bile zor iner... Bir engellinin ordan aşağı inmesi bence mümkün değil...

Fotoğrafta tam olarak belli olmuyor bu... Ama çıplak gözle bakınca insan o rampadan inmeyi düşünmez...

İndikten sonra asıl mesele arka planda gözüken 30-40 metrelik kum. Kuma tekerlekli sandalye ile girenler bilir ne dediğimi. En zayıf adamı bile 3-4 kişi taşıyabilir....

Valla, UTOPYA'nın dediği gibi "fotoğrafta tam olarak belli olmuyor" :( Hiç olmazsa boş bir tekerlekli sandalye ile birlikte çekim yapılsaydı karşılaştırma yapmak mümkün olabilirdi.

Bir de nasıl bir şey yapılmasını istediğinizin basit bir krokisini çizebilirseniz öneri olarak ekleyebiliriz. Haydi, pamuk eller kaleme. :D

valla görür görmez tanıdım ÜTOPcum o rampayı. mekan bana çok tanıdık :wink: :)) ben de ilk gördüğümde burdan nasıl inilir ki yahu demiştim kendi kendime :roll:

senin de dediğin gibi, sağlıklı insan bile zor iner hatta inmeyi düşünmez bile!

Canım yani bizde bir şey beğenmiyoruz ne diyim,ne güzel rampa yapmış adamlar inmek neden çok zor ki :shock: kim demiş yürüyerek ineceğimizi kaydırak niyetine kullanarak pekala kayarak plaja inerizde işte çıkma olayı nasıl olur onu bilemiyorum :roll:
şaka bir yanada şu bizim için yapacakları düzenlemeleri keşke bir engelli görerek nasıl onlar için rahat oluru düşünerek,sırf laf olsun rampa yaptık mı yaptık mantığıyla(pardon MANTIKSIZLIĞIYLA :?: ) yapmasalar :?:

Bildiğim kadarıyla butür rampalar`da belli bir eğim en boy uzunluğu var tam olarak hatırlamıyorum şu an ama yüzde bilmem kaç eğim olmalı diye bir madde vardı belediye kanunun`da bilgisi olan arkadaşlar varsı yazsın belki belediyeyi kendi kanununa uymamadan suçlu duruma düşürebiliriz.. :)

geçen sene üst kattaki komşumuzun mimarlık okuyan kızı bilgisayarla ilgili bazı sorunları için bana gelmişti. Bende belki işine yarar elinin altında bulunsun diyerek tesadüfen bulduğum NEUFERT pdf dosyasını sabit diskine attığımı söyledim. NEUFERT' e direk sildirmişler kafasından.

dünyada bu bir standart haline getirilip rehber olarak kullanılırken bizim güzide üniversitelerimizde hocaların öğrencilere direk olarak söylediği ilk şey; yaratıcılığınızı sınırlandırır NEUFERT 'ü boşverin!

bu kitapta; olması gereken kapı genişliğinden rampa eğimine kadar akla gelebilecek mimari herşey ölçülendirilmiş.

rampa eğimi en boy uzunluğu felan konuşulunca aklıma geldi yazayım dedim bunları...

bir fotoğraf daha ekliyorum, daha önce çok yanıltıcı olduğunu düşünerek eklememiştim. Burada rampadan denize olan uzaklığı göreceksiniz. Fakat fotoğrafı görenler "e adamlar yapmış hala beğenmiyosunuz" diyebilirler :) neyse netice olarak burada bizzat olayı yaşayan bizlerin o rampadan inip denize ilerleyemediğimiz herhalde konunun başından beri net olarak anlaşılmıştır.

dsc00388lb7.jpg

Ya sanki fotoğraflarda bir büyü var...

Yine insanın gözünü yanıltıyor bu fotoğrafta...

Ne iş anlamadım... Dantenin dediği kadar varmış...

Öbür fotoğrafları da ekliycem ama sanki hiç bir problem yokmuş gibi gözüküyor demişti bana...

Garip... :shock:

Gözümle gördüğüm yer bu değil sanki... :roll:

Yukarıda dediğim gibi; "Hiç olmazsa boş bir tekerlekli sandalye ile birlikte çekim yapılsaydı karşılaştırma yapmak mümkün olabilirdi."

Aslında Halil'in dediği gibi, rampa standartlarını bulup, bu rampanın ve yolun standartlara uygun olmadığını kanıtlayabilirsek elimizde bir koz olur.

O rampanın ölçülerini alabilmeniz mümkün mü acaba?

Arkadaşlar bir şeylere açıklama getirme zorunluğu duydum.

Bu iki resimde görülen yerler, Antalya Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğu altında olan yerlerdir. Burası Beach park içinde yer almaktadır. Burası kapıları olan ve kapılarında yayalara ve otomobillere ücret ödenerek girilebilen bir yerdir.
Gerçi otomobiliniz de engelli plakası varsa ücret ödemiyorsunuz. Ancak deyinki sizi ailenizden biri getirdi kendi arabası ile kapıda giriş ücreti 3.5 ytl. O resimde gözüken işletmeler (aynısından 13 tane var) buraları genel işletmeci olan Alke inşaat'tan kiralamışlardır ve hepsinin sahibi ayrıdır. Fakat astronomik fiatları aynıdır. Şezlong ve şemsiye yaklaşık beş ytl, bir hamburger 8, su 2, çay 2, bira 7 ytl civarındadır... Neyse uzatmamayım... Burası da AKP li Menderes Türel'e bağlıdır. Onlarda bu olaydan, bizlerin rahatsızlığımızdan haderdardır.

Bu yaz bizzat kendim, arkadaşım olan Türkiye Sakatlar Fderesyonu başkanı olan Cemal Merdan'dan rica ettim ; Menderes Bey'e iletmesini... O da ilettiğini söyledi...
Onada söylenen : Oralarda her şey Sakatlara uygunmuş !

Yani sakatlara bakış açısı konusunda tüm işletmeler ve partiler hem fikir... Bunu sakın atlamayın...Yalan-dolan, vurdum duymazlık konusunda birbirlerinden farkları yok...

Benim daha çok üzerinde durduğum konu şu ; Konya altı plajları halka açık yerler kapı, giriş ücreti yok...Diyorum ya , halka açık yerler... Oralarda bu sorun çok ucuz bir maliyetle halledilebilir...Ama en baştan beri anlatmaya çalıştığım , beni yaralayan olay ; Hizmette ayrımcılık yapılıyor olması... İstenmediğimizin hissettiriliyor olması ... Beni yaralayan çağdaşlığı , sosyal adaleti savunan bir partinin belediye başkanın yaptıkları ve parti teşkilatının bunu bildiği halde sessiz kalması... Ses çıkarmaması... Çünkü ben bu partiye oy verdim... Ona hesap sorarım.

Aynı duyarsızlığı, aynı çirkinlikte ve sessizlikte gösteren AKP' ye , Menderes Türel'e tepki vereceklerde AKP' ye oy verenler , gönül verenler olsun...

Benim ETİK anlayışım , sorunlarımızı kendi platformlarıma taşımaktan, oralarda kabul ettirmekten geçiyor. Başkaları aynı boku saklıyorsa bu beni ilgilendirmez...

Saygıdeğer arkadaşlarım,Dostlarım,Değerli form izleyenleri; Yukarıdaki tartışmalar bizlere ne getirecek:?: Haklı gerekçelere yardım olacak ne gibi savlar üretebildik :?: Utopya nın objektifinden bizlere yansıyan fotograflar da öylesine yada şöyle yazayım,adet yerini bulsun diye yapılan bir kaç uygulamayı görüyoruz.İnternette biraz araştırma yaptım.İnanıyorum ki bu konu açıldığın da bir çok arakadaşımız da aynı şekilde yapmıştır.Aslında belkide burada yapılan tartışmalar sonucunda Türkiyede ki tüm belediyelerde Engellilere yada insanca yaşamayı isteyen ve hak eden tüm insanlara çözüm önerisi sunabilecek yaptırımlara imza atacağız.İşte bu yüzden böyle site ve formların daha da fazlalaşmasını istiyorum.

Ancak şöyle bir konu var,çözüm önerilerinde neler aptık pek açık ve net değil sanırım.Bu kadar yazıdan ve artık yazın ( Sezonun ) kapanması dolayısı ile güncellik giderek azalıp yok oluyor kanısındayım.

Engelli yada engelsiz tün insanların paranın aktığı ve kazancın sağlandığı böylesine plajlarda,aşağıda ki link'e tıklayarak nasıl bir olanak istediğimize örnek olabilir.Yoksa kıytırık yönlendirme tabelaları ve öylesine konmuş satandartlığı olmayan ağaç kalasların bizlere ne tür artılar getireceği şüphelidir.

Bence link te görülen sandalyelerden almak,gerekli alt yapıyı sağlamak çok zor olmasa gerek,

Tıklayın ve görün :)

http://www.vipamat.fr/usa/indexusa.htm

Yada siz herşeyi bir kenara bırakın,Bir para babası bulun,loto oynayın vs şansınız yaver giderce bu güzel bebeğe sahip olun,böylelikle hiç bir şeyi kafanıza dert etmez,kar,buz,çamur,balçık,kumsal demeden keyfinizi sürersiniz.Siz bilirsiniz ...

YURDUMUN HER İNSANI İNSANCA YAŞAMAYI HAK ETMELİDİR.

Saygılarımla.

hehe evet ama o motorlu bi araç bence kollarını kullanabilen bir engelli için motorlu araç kullanmak iyi değil hamlaştırır adamı diye düşünüyorum.

bende antalyada yaşıyorum ve ben her yaz epeyce konyaaltı plajına giderim kendime ait bi arabam olmadığından genelde yayan gidiyoruz tekerlekli sandalyemle o varyanttan kayarak iniyorum herkezin gözü benim üstümde oluyor tabe :d ordan sonrası numaralı plajlara ulaşmak pek zor olmuyor daha sonra 6 7 8 genelde tıklım tıklım olmayan yerlerden birini bulup arabamı o kaldırım yanına parkedip cantamı sırtıma alıyorum ve kuma iniyorum sürünerek kıyaya kadar gidiyorum evet genelde insanlar size bakıyor ama ben seempatik bir yaklaşımla gülümsüyorum göz filan kırpıyorum genelde onların tepkiside gülümsemek oluyor dert olan şeylerse kumların çok sıcak olması oluyor ellerim yanıor :) onun için çok hızlı gidiyorum adeta koşarak birde tabe o varyantı geri çıkması var allahtan artık bi traktörü tren şekline büründürdüler ve saatlik yukarı çıkıyor ona atlayıp çıkıyorum bol bol da yüzmeye gidiyorum spor niyetine ve biliyorumki güneş ışığı bana çok yararlı.
ama benimde belediyeyle çok uğgaştığım bir konu oldu antalyalı arkadaşlarımız bilirler geçtiğimiz senelerde pramitten başlayan bi alt geçit çalısması oldu bu yollar sehrin bi kaç bölümüne yapıldı ve araçların şerit değiştirmesi kısıtlandı kesintisiz hızlı bi yolculuk planlaması vakitten kazanmak için iyi güzel oldu ama birde yayalar için üst geçitler yapıldı yürüme bandlı ve asansörlü ama nedense o asansörler hiç çalışmadı :S ve karşıya geçebilecek hiç bir yer kalmadı eskinde kendinizi caddeye fırlatıp arabaların arasından zar zor karşıya geçebiliyordunuz ama artık onu yapmanızda mümkün olmaz oldu sırf karşıya geçebilmek için dakkalarca yürüyüp "u" döüşü yapmam gerikiyor artık bi sağa bi sola yürüyoruz ve ben defalarca sölememe rağmen o asasnsörler halen çalışmıyor nedense...birde çok merak ettiğim bir konu vardır bu mimarlar yapılan kaldırımlar,yokuşlar,rampalarda ne işle meşgül olur yapmış olmak için yapıyorlar sırf ve her 5 senede bir bizim buradaki yollar kazınır kaldırımlar kırılır yeniden yapılır hiç düzgün bi mimariyle yapıldığına şait olmadım henüz :)

Halkın yanında olması gereken CHP'nin bu başlıktaki icraatına benzer bir başka örneği taşımak istiyorum.
İzmir Buca'da çok büyük bir parka engelliler için alan oluşturuluyor.
Burası hem düzayak bir yer, hemde neredeyse İzmir'in tamamından otobüs ulaşımı var.
(Geçtiğimiz günlerdeki bomba patlatılan yer :? )
Bu park bana çok yakın ve bizzat gördüm yapılan işleri.
Parkta mini lunapark, çaybahçeleri tuvaletler, itfaiye, düğün salonları, büfe ve birsürü weeyyar satıcı var.
Engelliler için yapılan alan devede kulak ama chp yeşil katlediliyor diye bastı yaygarayı iyimi...
Mahkeme ile engellemeye kalktı, allahım görev aşklarına baarmısınız :?:

Engellilerden Engelli Parkı'nın Engellenmesi Girişimlerine Tepki

İzmir'in Buca İlçesindeki Engelli Vatandaşlar, Buca Belediyesi Tarafından Şirinyer Parkı İçerisinde Yapımı Devam Eden Engelliler Parkının Durdurulması İçin Yapılan Girişimleri Protesto Etti.

İzmir'in Buca ilçesindeki engelli vatandaşlar, Buca Belediyesi tarafından Şirinyer Parkı içerisinde yapımı devam eden engelliler parkının durdurulması için yapılan girişimleri protesto etti.

CHP Buca İlçe Başkanı Mehmet Süne'nin parkın yapımının durdurulması için mahkemeye başvurmasına tepki gösteren engelliler adına bir basın açıklaması yapan Ortopedik Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı Kamuran Parıltı, "Engelliler parkımız, bazı çevrelerce engellenmek istenmektedir. Bizler parkımızın engellenmesini değil, önümüzdeki engellerin kaldırılmasını istemekteyiz. Bize engel çıkaranlar, engel koyanlar unutmasınlar ki engellilik yaşamın bir riskidir ve her sağlıklı insan bir engelli adayıdır" dedi.

Parıltı, parkı engellilere tahsis eden Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'a da teşekkür etti.

Engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmak için elinden geleni yapacağını ifade eden Şeboy, "Ben engelli kardeşlerim demeyeceğim onlara. Çünkü onların önündeki her türlü engeli kaldıracağız inşallah. Burası bir cezaevi değil. Bu park herkesin parkı olacak. Engelli olmayan insanların da parkı olacak. Engelli ve engelli olmayan herkes burada birlikte yaşayacak" diye konuştu.

S.S. Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Başkanı Özkan Gönenç, engellilere yönelik çalışmalarından dolayı Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'a bir teşekkür plaketi takdim etti. Çalışmalar devam ettiği takdirde engelliler parkının Ağustos ayında bitirileceği öğrenildi.

Parkın yapımının durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunan CHP Buca İlçe Başkanı Mehmet Süne ise, parkın yapımının kanuna aykırı olduğunu öne sürerek, "Bu park plan notlarında görülmüyor. Mecliste görüşülmemiş. Ruhsatsız olan bu bina imar kanununa aykırıdır. Bir kişinin belediye başkanı olması kanunları çiğnemesi anlamına gelmez. Yeşil dokunun yok edilmesine ve betonarme bina yapılmasına karşıyız. Yani bu engelli vatandaşlara karşı bir tutum değildir" şeklinde konuştu.
Kaynak: http://www.haberler.com/engellilerden-engelli-parki-nin-engellenmesi-haberi/

kuyucak' Alıntı:
...
Yani sakatlara bakış açısı konusunda tüm işletmeler ve partiler hem fikir... Bunu sakın atlamayın...Yalan-dolan, vurdum duymazlık konusunda birbirlerinden farkları yok...

...

Aynı duyarsızlığı, aynı çirkinlikte ve sessizlikte gösteren AKP' ye , Menderes Türel'e tepki vereceklerde AKP' ye oy verenler , gönül verenler olsun...

Benim ETİK anlayışım , sorunlarımızı kendi platformlarıma taşımaktan, oralarda kabul ettirmekten geçiyor. Başkaları aynı boku saklıyorsa bu beni ilgilendirmez...

Sonuçta hepsi de aynı kumaşın parçaları.. "Engelli Bilinci" toplumda uyanmış değil ki toplumun temsilcileri partilerde uyanmış olsun. :evil: Avrupa'dan, Amerika'dan "copy-paste" sistemi ile alınan yasalar, yönetmelikler vb. ile bu değirmen ancak bu kadar dönüyor. :(

Arkadaşlar, lütfen problemleri ve çözüm önerilerini getirirken daha somut olalım.. :!: Yani gerekiyorsa elimize çelik metreyi alıp, ölçüp biçerek daha somut öneriler getirelim. Çünkü, anlaşıldığı üzere bu konuda ilgililerin bilgisi yok! Sadece hamaset yaparak bir yere varılmıyor..

BU SİTE TARAF DEĞİL.TARAFSIZ OLMALI.YAN DEĞİL AMA YANDAŞ OLMALI.HANGİ AD ALTINDA OLURSA OLSUN BURADA TARTIŞILAN KONU PARTİLER OLMAMALI.SONUÇTA İNSANLARIMIZ İÇİN YAPILAN HER GÜZEL ŞEYİ SEMPATİ VE SEVECEN BİR ŞEKİLDE KUCAKLIYORSAK,HER YAPILAN KÖTÜ HAREKETİDE AYNI ŞİDDET VE HAKKANİYETLE ÇÖZÜME KAVUŞTURMALIYIZ.EN AZINDAN BUNU DENEMELİYİZ.BURADA TARTIŞILAN KONU BİRÇOK SAHİL BELEDİYESİNDE İNSANLARIMIZIN KÖTÜ ŞARTLARDA MUAMELE GÖRMESİNE NEDEN OLAN GENEL BİR SORUNDUR.BU KONUDA PARTİ ADI ZİKRETMEKTEN ZİYADE,SORUNUN GENELİNE ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNMAK DAHA KALICI VE GERÇEKÇİ OLACAKTIR.BİZ HER NEDENSE SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN KOLAY YOLU SEÇERİZ.HEMEN ELİMİZİN ALTINDAKİLERE UZANMAK İSTERİZ.AMA ORADAKİLER NE KADAR OLGUN? YADA SİZİN DÜŞÜNCE YAPINIZA NE DERECEDE EVET DEME,SORUN ÇÖZME KABİLİYETİNE SAHİPLER?

MERSİN SAHİLİNE GELİN DOSTLARIM.

CHP Mİ TEK KELİMEY LE :ÜST TSARFTA BURJUVAYANİ KENDİLERİ: ONLAR İÇİN ALTAKİLER HALK

Konyaaltı plajları konusundaki hukuki süreci Muhittin Böcek kazandı..Tabi C.H.P'nin büyük desteğiyle..Yeniden aynı belediye
işletme hakkını elde etti..

Değişen bir şeyde yok Engelliler için..Yine uzak kaldık denize..Vali yardımcısı ile konuşmuştum mart ayında..Bana ''proje
getirin'' demişti..Ne yapmalı bilmem ki..Kırk kişi toplanıp, plajda günlerce açlık grevi yapmak en iyi proje olacak
galiba..Gözüm açık gidecek bunu biliyorum da, bizde birilerini uyutmasak mı acaba?

akp den memnun değiliz ya bide chp iktidarda olsa ne olurdu ha işte o zaman engelliler hepten sürünürdü

Skystar arkadaşım bu başlıkta benim yazdığım yazıları baştan sona okursan, belediyenin yalanlarının hep aynı olduğunu
göreceksin..Üstelik o yalanlar yıllardır aynı şekilde ve aynı kişiler tarafından söylenip duruluyor..
Bunlar alışmışlar yalana, kandırmacaya, kamu oyunu yanıltmaya..

Sadece birtek şey diyorum..Bu sosyal sorumluluk orayı çalıştıran firmaya yıkılmaya çalışılıyor..Firmada bu işe pek
niyetli değil..Niyetli bile olsa fiyat politikaları engellileri yıldırmaya yetiyor..Halk için olan, işletmeci firmanın
denetimi dışındaki kilometrelerce boş alana inemiyoruz biz..İnsek de kumdan denize süremiyoruz tekerlekli sandalyelerimizi..

Bir de şu polemik yapılmaya çalışılıyor. Sadece C.H.P. böyle yapıyor, engellilere zorluk çıkarılıyor sanılıyor..Herkes
yanılıyor..A.K.P'li büyükşehir belediyesinin uygulamaları da, hemen yanıbaşındaki Beach Park plajlarında aynı..
Konyaaltı belediyesinden farklı değil.. Vurdum duymazlık konusunda birbiriyle yarışırlar..Fakat bu partili arkadaşların
buna benzer ne söylemleri var, nede niyetleri..Ben kendi oy verdiğim, çağdaş yaşam diye bağıran partiye, bağırıp çağırıyorum.
A.K.P' ye oy verenler onun vurdumduymazlığını saklıyorlarsa, ona bağırıp çağırmıyorlarsa bana ne?

A.K.P içişleri bakanlığı kanalıyla bu ayrımcılığa müdahale edebilir..Fakat bırakın etmeyi onların vurdumduymazlığı sayesinde
T.H.Y. rezaleti patlıyor..Bana kalırsa doğrudan bu tür aleni ayrımcılıkta ne belediye başkanlarını nede şirketleri muhatap
alacaksın..Doğrudan içişleri bakanlığı ve Başbakanlık sorumludur bu işlerden..Sonuç alınmazsa da Doğrudan Avrupa İnsan
Mahkemelerine başvuracaksın..

Nerede bu çağdaş hukukcular? Ortalığa tozu dumana boğacak adamlar nerede?

konuyu dagıtmak gıbı olmasın kuyucak
ben cok merak edıyorum sızın sahıllerı ısıtme engellıyımya ıletısımde zorluktan baska derdım yok
acaba ordakı apart pansıyon gıbı yerlerın fıatlarını bızlere bıldırebılırmısın malum kısıtlı butce bıde kız kıza emnıyetlı bıyer onersen bızler gıbılerı faydalansın hıc olmazsa antalya sahıllerınden

Nerede bu çağdaş hukukcular? Ortalığa tozu dumana boğacak adamlar nerede?
Onlar kelaynak kuşu muamelesi bile görmüyorlar be kuyucak.. :( Kelaynak kuşları hiç olmazsa nesli tükendikleri için koruma altındalar.. Çağdaş hukukçular için o da yok. Alenen hedef gösteriliyorlar. :evil: Sen olsan ne yaparsın bu durumda? :?

Bir de, AİHM'ye doğrudan başvurmak diye bir şey yoktur! İç hukuk yollarını tamamlarsın.. Sonuç alamazsan AİHM'ye başvurabilme hakkın doğar. Bu herkes ve her durum için böyledir.

Sevgili shukufe, konuyla ilgili "Tatil Seçenekleri" forumumuz var. http://www.engelliler.biz/forum/viewforum.php?f=75&sid=8d81aa29697b3573b778d0b0808441d7 Seni şöyle alalım. :wink:

Bu başlığa son kez yazıyorum...

ŞU KU FE yaw sana ne diyem...Sanemcim canımcım, Semranım canımcım, Sen canımcım...Hatunumu, sultanım ciğdemimi tanıyorsunuz ya.

Maddi kısmı çözmek benim işim...Ev sizin, self servis temizliğe varsanız, yirmi kişi bile olsanız (yatak sayısı) buyrun..
Evim sahile yakın..

Baba Baben'e gelince..Sen gel de, ben ordayım..Yok, gel al beni de,başımın tacısın, ona da varım..Bakma sen bağrıp çağırmak
mesleğimiz bizim..Yoksa '' garibanlık'' hala yaklaşamaz bize..Hala kurabiliyoruz çilingiri ''Haymana'' yaylası gibi..

''Engelli milliyetçisiyiz'' dedik kendimize..Daha ne diyelim..Özelden mesaj atın, tanıdık tanımadık herkese bi tutam yardımı
esirgemeyiz..Yeter ki bir hafta önceden haber verin..Kolumuz Alanya'dan fethiye'ye uzanır..Ha yaw belki bi bira içmeye
siz çağırırsınız..Saygılar...

Merhaba

cok güzel bir konuya deginmisiniz ben yurtidisindayim 3 hafta sonra antalyaya geliyorum 3 haftaligina ve simdiden panik olmaya basladim hangi bölgede nerde sorunsuz denize girebilecegim diye. Burda alman turist turlari bile bir kac tane hotel den baska plaja girebilecek yerler önerememekte ve yardimci olmasi sart ibaresiyle.

simdiden kara kara düsünmekteyim bu gibi engellerle karsilasirsam ne yaparim ederim diye.

Hasan abi madem AKP de aynı şeyi yapıyor neden başlıgın adı CHP?
Bak sen de farkına varmışsın, başlık nedeniyle bu duyarsızlığı sanki sadece CHP sergiliyormuş gibi bir algı oluşuyor. CHP nin bu konuda öncü roller oynayacağı günleri de göreceğimizi umuyorum. Sosyal demokrasi deyip durmak kolay, bunun gereğini yerine getirmelerini istemekte tabiki haklısın. Ama işte burda kollektif bir sıkıntıyı sadece CHP nin eksik uygulamalarıyla özdeşleştirdikçe bir şeyler eksik kalıyor hep.

Davanda sonuna kadar haklı olduğunu düşünüyorum. Elimden ne gelir bilmiyorum. Ama temmuz ayı içinde Ankara ya gitmeyi düşünüyorum. CHP genel merkeze de uğrayacağım ve bu konuyu mutlka dile getireceğim. Senden ricam bu sahilde engelliler nasıl rahatlıkla denize girerler sorusuna bulduğun cevaptır. Bunun için neler yapılabilir bi netleştirebilirsen sevinirim.

Verdiğin bilgileri kullanarak iknayı başarabilirsek hepimiz için iyi olur. Ondan sonra denize girilebilen tek mekan orası olduğu için senin ev de 'Şeyh Mansuryan Efendi' dergahına döner...Bilmem anlatabildim mi?

haklısınız arkadaşlar, her yıl ben de bu güçlükleri yaşıyorum. tatil köyü ya da denize sıfır otellere gitmeme rağmen denize ulaşmam çok zor oluyor. tekerlekli sandalye ya da baston kuma gömülüyor. hep yardım almak zorundasınız. sözde engelli odaları var ama diğer olanaklar hiçte uygun değil. eşim ve çocuklarımın yardımları sayesinde tatil yapabiliyorum. tatil mi yapıyorum yoksa eziyet mi çekiyorum belli değil...

Bülent selam..

Buradaki plajlarda bize en uygun olan yer yüzme havuzu yanları..Orası en azından düz..Rampa olayı kolayca çözülür..
Plajdan denize kadar tekerlekli sandalyenin yürüyebileceği beton yada tahta bir yol işimizi görür.Ancak biraz daha
iyisi için deniz kenarında, vardığımız noktadan sola ve sağa doğru bir düzlükte şemsiye,gölgelik ve duş olabilir..
Biraz daha iyisi içinse; Denizin üstüne, denizden bir karış yükseklikte platform konulur..Engelli vatandaş o platforma
sandalyesi ile girer..Sandalyeden iner ve denize girer..Aç tavuk gibi hayal aleminde değilim, o kadar ucuz ki bunların
maliyeti..Önemli olan orada istenmek/dışlanmak bence..

Üst Alt