Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba aldık diye evde bakım aylığını kestiler! Ne yapabiliriz?

Konular
5
Reaksiyonlar
27
merhaba arkadaşlar, babam % 92 engelli raporu var bakıma muhtaç, mahkeme kararı ile vasi olarak atandım. evde bakım aylığı alıyorduk.

Babamın engelli raporu ile 8 ay önce ötv muafiyetinden yararlanarak araç aldım. Geçen hafta eve incelemeye geldi görevliler, babama üzerinde araç var bakım aylığı alamazsınız dediler ve aylığı kestiler.

Evde Bakım Aylığının tekrar bağlanması için ne yapmak lazım. Aracı satamıyorum daha 5 yıl dolmasına çok var. Aylığada ihtiyacımız var. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, yardımcı olur musunuz.

Merhaba bende Dacia marka araç aldım bildirim yaptım hemen kesilmez dediler evde bakım maaşı aracınız lüks değil dediler

Hangi marka model aldiniz

Teşekkür ederim, aldığımız araç Reno clio 2021 model işte aynı seğmentde araç bunlar clioyu lüks araç sayıyor burdaklier

ahmedduman60
Yeniden bakım maaşı için başvursaniz nasıl olur peki inşallah bizimde kesilmez Clio yu lüks araç olarak gördüklerini size söylediler mi böyle bişi

screetlove1992

evet söylediler, üzerinizde şu kadarlık araç var, maaş alamazsınız dediler. itiraz ettik bakalım aracımız lüks değil diye sonucu paylaşırım

ahmedduman60

tesekkur ederım son durumlardan haberdar edın bızlerıde bende dacıa duster aldım bıldırdım bu ay maas ta sorun gozukmuyor ama ılerde ne olur bılmem evde 5 kısı yasıyoruz 7500 maasım

@.mka kardeş 2000 model taksi aldım ruhsat sahibi eşim inşallah aylığım kesilmez

asidadaş

2000 model lüks olmaz ki zannetmem kesileceğini, burdaki ince nokta aracın lüks katagorisinde olması.

geçen yıl çıkan mevzuata göre bakım maaşının 170 katını geçen tutarda araç alırsanız maaş kesiliyor.

tanerbudak

Geçmiyor alltında kalıyor ve kesildi.

papatya

bende nısan 6 da dacıa arac aldım bıldırdım bayramda maas yattı bu ay bakalım yatıcakmı merak edıyorum ınsallah kesılmez bana kesılmeyecegını soyledı memur ılce sosyal mudurlugu

Evde bakim kesilmiyor.2022 maasinizi kesiyolar net........

Kesilmez kardesim. Itiraz edin. Ortalığı ayaga kaldirin. Cimere yazın. Ordaki personelin iş bilmemezligi.

Merhabalar eşim kızımın bakim maaşıni alıyor çalışmıyorum işten cikartildik aldığımız işyerinden tazminatla üzerine Kredi çekerek araç alicam yeni sıfır dacia Stepway bakım maaşı kesilir mi acaba şuan sadece işsizlik ödeneği alıyorum geçici olarak oda 3ay sonra kesilecek yardım ci olursanız sevinirim

Aynı şekilde ben alacağım Dacia Stepway bayiden araç aldıktan sonra mı bildirim yapmamız gerekiyor benim eşim kızımın bakıcısı maaş kesilir mi zaten çalışmıyorum ben sadece işsizlik ödeneği alıyorum o da 3 ay sonra bitecek

Emin olmanız için aile ve sosyal e gidin burdan çeşitli yorumlar yapılarak kafanız karışabilir@volkan

Volkanwtw

Bende Duster aldım 8100 TL maaşım var 6 kişi yaşıyoruz evde maaşım kesilmedi Nisan'da aldım arabayi aldıktan 15 gün içinde bildirmen lazim

Kanunda zaten yazıyor 170 katı tutarı aşarsanız bakım,engelli maaşı kesilir diye

Maaşlar en geç 1 yıl içinde kesiliyor araştırma yapılıyor yani kaçış yok...

mutlaka il sosyal ya da ilçe sosyale gidin ama araç varsa zaten %100 maaş kesilecek ondan kaçış yok ama en azından bildirim yapın ki borç harç çıkarmasınlar

BİR DİĞER HUSUS BİLMEYEN KİŞİLER VAR

ARACIN KASKO DEĞERİNE GÖRE DE MAAŞ KESİLİR...

https://www.memurlar.net/haber/9964...lan-engellinin-muhtaclik-maasi-kesiliyor.html

marto1

2022 maaşı kesilen çok var ama bakım maaşı kesilmeyecegini söyledi bana memur kişi başı 2835 TL gecmediginiz için kesilmez dedi birde arabayı nasıl aldınız dedi para nerden buldugumuzu sordular ailem yardım etti ve düğünden kalan altınları sattığım makbuzları mi gösterdim

memura güvenip iş yapmayın bu işin başı maliye-aile bakanlığı ara ara durumunuzu takip edin...

Bakım paralarıda kesilen bir sürü insan var facebook,telegram gruplarında görüyoruz...Hatta bu platformda bir abimiz var onunkide kesildi...

kesilmez deyip yalan söyleniliyor 6-7 ay sonra maaşlar kesildiğiyle kalıyor siz mağdur oluyorsunuz

Malesef kanıt sunmanız bir işe yaramaz adamlar lüks araç var mı yokmu ona bakıyor kasko değerine bakıyor yani bu iş yalap şap iş

nacizane fikrim tedbirli olmanız yönünde önümüzdeki süreçlerde seçim var riskede girmeyebilirler ama tedbiri elden bırakmayın

Muhtaç aylığı veya engelli maaşı 2022
bakım parası

aldığınız paranın, aracın değeri(kasko değeri,raiç dahil) 170 katını aşarsa maaş kesilir

araç lüks sınıfa girer diyor kanun maddesi ama ama şuan her araç lüks sınıfta o sebeple denetimlerde alınan maaşlar kesiliyor...

Bu kanun saçma sapan bir hal almış durumda

şimdi arkadaşa demişler aracı satın 1 yıl içinde maaş tekrar bağlanır demişler şaka gibi ülke

Arkadaş bu memlekette hiç mi normal yada adaletli bir şey olmaz, yahu adamlar engelli diye araç alıyor maaş kesiliyor nasıl iş bu ya,, bence her ne olursa olsun hiç bir şart kural gerekmeksizin raporlu insanın maaşı olmalı, yok hane geliri yok sigortalı yok bilmem ne olmicak,, uff illallah be

siyasiler lüx arabalara biniyorlar yakıtları devletten beleşe renault clio yu lüx sayıyorlar gerçekten çok adaletsiz haksız kötü bir ülke deyiz insan sinir oluyor gerçekten

O çıkan kanunun evde bakım maaşıyla alakası olduğunu düşünmüyorum muhtaçlık maaşı diyor.

Araç aldınız diye bakım aylığı kesilemez , araç eve gelir getirmiyorsa hiç kesemezler tamamen orada ki memurun iş bilmezliği memuru şikayet edin ve eve gelen heyetin değiştirilmesini talep edin yeni gelen heyete ben o araçla babamın ulaşımını hastaneye gidip gelişini sağlıyorum diyerekten tekrar evde bakım maaşının bağlanmasını isteyin .
Bu dediklerimi kuruma hem sözlü hem yazılı olarak verin ki cevap alabilin.
Bu gibi kurumlarda sakın söze güvenerek iş yapmayın hepsini dilekçe olarak verin cevapları da yazılı olarak mutlaka alın .

geçen sene mayısta yazmış bir uğrayıp ne olduğunu yazsa bari tavsiye alırken iyi bilgilendirmeye geldimi yok herkes öğrense iyi olurdu sonucu

A-KILIC

Yanlışın var kardeş aldığın aracın 120 de 1 i kadar geliri var görünüyor bnm aracımın kasko değeri 390 bin TL ve bu aracın bana 3 bin TL getirisi var görünüyor o sebepten dolayı hiç bir sosyal yardımdan faydalanamiyoruz ve sağlıktan yararlanamiyorum GSS primi öduyorum

Üst Alt