Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba aldık diye evde bakım aylığını kestiler! Ne yapabiliriz?

Muhtaç aylığın dan bahsetmiyorum . EVDE BAKIM ödemsin den bahsediyorum

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN Kişi başına düşen gelir 5.670 TL....
(3000 tl yarısı sayılır nasıl kesmişler git sor.)

2021 yılının Eylül ayında yasalaşmış kanun maddesi.evet maaş kesiliyor ama bakım maaşı değil 2022 engelli maaşı kesiliyor.hem engelli maaşı kesiliyor hamde tüm haklar iptal oluyor(sosyal sağlık güvencesi,sosyal yardım v.s.)Başıma geldiği için net biliyorum.Başvurulması gereken her yerlere başvuru,şikayet yaptım.Hepsi bir ağız olmuş.Hiçbişey iddia edip yasa bizden yana değil maalesef.ya araba ya maaş seçiminizi yapın deyip noktayı koyuyolar umarım bu haksız durumu çözerler en kısa zamanda.sonuçda aracı çoğu engelli hastane işlerinde rahatlik,kolaylık olsun diye alıyor.istisnalar illaki oluyodur oda iyice araştırılsın madem.zaten kolaydan hak verilmiyor.

A-KILIC

Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım maaşım kesilmedi sosyal yardımlar ve genel sağlık iptal oldu araçtan gelir var görünüyor onu belirtmek istedim bu oran 120 de 1raporla alınan her araç için gecerli

Sosyal yardım alman için bu ülkede ölüden farkın nefes alıyor olman . cerbe

babama üzerinde araç var bakım aylığı alamazsınız dediler ve aylığı kestiler

araba almasaydınız.. Demek paranız var bakım aylığı peşine düşmeyin bırakın fakir fukara faydalansın o parada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var ihya etmez baban devlet versede vermesede bakacan devlet olmasa idi huzur evinemi verecektin..en kötü araba 300-500 bin gariban 40 yıl çalışsa bile alamıyor..

Engelli indirimi ile sıfır otomobil alanların veya alacak kişilerin EVDE BAKIM MAAŞI Kesinlikle amasız fakatsız şartsız KESİLMELİDİR...
Bırakın da ihtiyacı olanlara verilsin bakım maaşı

niye yardım alıyor diye hakkı yokmu araç almaya bir pikniğe veya hastanesine gitmeye engellilerin.çoğu kişi zaten evden çkamıyor senin zihniyetindeki kişiler yuzunden.umarım sende yaşarsın bizim gibi araç alamazsın o zaman anlarsın belki Eree
Eree senin gibileri bu forumda neden banlamıyorlar.moderatörler ne işe yarıyor.adama bak araba sanki lüks .ulan biz yuriyemiyoruz,dolmuşa,taksiye,otobüse binemiyoruz.yagmur sıcakta dışarı çıkamıyoruz.o yuzden işine bak boş yapma

Eree

Bi anket yapılsa bu forumda, benim bu mesajımı fikrimi destekleme oranı %80 olur.

Bana söyleyin o zaman bu memlekette muhtar ne halt ediyorlarda 8500 tl alacak? işe gitmeden maaş alanlar? hiç bir iş yapmadan maaş alanlar? yada imamlar müftüler? en çok maaş alması gerekenler engelli,bakıma muhtaç yetimler yaşlılar aldığıda ne kadar sanki akülü sandalye alamazsın..sosyal devlet nerde o zaman? benim teyze kızım avurstralyada hem annesi hem babası için ayrı ayrı bakım maaşı alıyor kendiside işsizlik maaşı kimsede gelir gider sormuyor diyor hem arabası hem müstakil evi var. neymiş başkasının hakkı neyin hakkı ona verildiği için sanki başkasının maaşımı kesiliyor? hee bide sahte belgelerle kaç kişi bakım maaşı alan varmış biliyormusunuz? gelmiş burda yok arabası varmış..olacak tabi çokmu gördün? la tüm ilçe kaymakamlarının altında milyonluk makam araçları var onlarmı hak ediyor? ya nasıl bir ülkede nasıl insanlarla yaşıyoruz anlamak mümkün değil..

Mrb arkadaşlar ben 2022 engelli maaşı alıyorum, eşim araba almayı düşünüyor ama normal araç 2.el, eger alırsa benim engelli maaşı kesilir mi?

araba almasaydınız.. Demek paranız var bakım aylığı peşine düşmeyin bırakın fakir fukara faydalansın

Kardeşim başına gelince anlarsın bunu ancak. Evinde bakıma muhtaç, yatağa bağımlı bir yakının olunca anlarsın. (Tabiki inşallah böyle bir şey yaşamanı istemem)

Bak % 90 ve üzeri engeli olanlar neden araç alıyor (suistimal edenler var tabiki bunu ama onuda devlet ettirmeyecek suistimal). Kişinin hastası bakıma muhtaç ayağa kalkamıyor % 90 ve üzeri engelli, devlet diyor ki bu tür engellinin yakınına araç almasında kolaylık tanıyalım ki o hastayı hastaneye sağa sola götürürken kolaylık olsun diye.

Sen şimdi madem paran varan niye araç aldın diyemezsin nerden biliyorsun paranın olduğunu. Yani böyle gelip kimin ne yaşadığını bilmeden yazmamak lazım.

Senin gibi geri kafalılar yüzünden ülke bu halde , arttırıyorum devlet engelli yaşlı muhtaç herkese amaçsız nedensiz maaş vermeli hatta senin gibilerin maaşından kesip bu insanlara ödenek sağlamalı.
Hayatında kaç engelliyle toplu taşıma kullandın ? Hayatında o arabayı emekleriyle alan kaç insan tanıdın ?
Eree

Muhtaç olmama nedeni ile hemen kesilir

hatta alanlar falakaya yatırılır, 40 gün 40 gece aç bırakılır falan filan :D

banka da eski kimlikle işlem yapılırmı sorunuza üyeye şöyle bir cevap verimişsin

Eree;2632621[B' Alıntı:
Konu hakkında bilginiz varsa cevap yazın,bilginiz yoksa da sırf yazmak için yazmayın[/B]

aynısını sende yap bilgin olmayan konularda sırf yazmak için yazma :rolleyes:

Engelli indirimi ile sıfır otomobil alanların veya alacak kişilerin EVDE BAKIM MAAŞI Kesinlikle amasız fakatsız şartsız KESİLMELİDİR...

Yüzde 94 engelliyim ailem sahip çıkmıyor eşimle yaşıyorum 185 boyum 85 civarında kilom var tek gelirim evde bakım maaşı ama eğer yaz kış gece gündüz hastalandığımda beni köyden şehire arkanda götürüp bana kol bacak olacaksan gel raporla aldığım aracımı sana vereyim gözün kalmasin

cerbe Mrblar geçmiş olsun, bende engelli maaşı alıyorum, sıfır yada 2.el mi aldınız ve maaşınız kesildi mi

Losdy
Merhaba kardeş evde iki kişiyiz tek gelirim evde bakım maaşı aracı raporumla aldim evde bakım maaşı kesilmedi fakat aldığım aracın 120 de 1 i kadar gelirim göründüğü için bütün sosyal yardımlar iptal edildi ve GSS yararlanamaz oldum her ay 200 TL prim ödüyorum

Furkan_81

Maalesef ki öyle tek gelirim evde bakım maaşı olmasına rağmen araçtan gelir var göründüğü için prim ödemek zorunda kaldım

araba almasaydınız.. Demek paranız var bakım aylığı peşine düşmeyin bırakın fakir fukara faydalansın o parada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var ihya etmez baban devlet versede vermesede bakacan devlet olmasa idi huzur evinemi verecektin..en kötü araba 300-500 bin gariban 40 yıl çalışsa bile alamıyor..

Fakir fukara faydalansınmışda o parada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı varmışmışda.. Woww ne kadar da strateji dehası ve yüksek analiz kabiliyetine sahip. Gözlerim yaşardı:)
Kafanızın basmadığı mevzulara atlamayın o naftalin kokulu klişe reflekslerinizle!
Engellilerin en temel ihtiyaçlarından biri olan arabayı lüx görüp, engelli maaşı alıyor diye "araba almasaydınız" demek düpedüz ahmaklıktır. "Hayat pahalı geçinemiyorum" diyenlere, "çıkar telefonunu göster" diyen geri zekâlılardan hiçbir farkı yoktur.
6 milyon engelliden kaç kişi araba alabiliyorda alabilenlere bunu çok görüyorsunuz acaba. Ayrıca her engelli öyle kolay kolay araba alamıyor %90 ve üzeri ağır engelli rapor alırsanız ötv sıfırlanıyor sadece. . Almanı amerikalısı ötv vermeden asgari ücretle çalışsa bile en iyi telefonu en iyi arabayı alabiliyorken, biz neden 1 araba alırken devlete 3 araba parası ödüyoruz diye sorsanıza ama tabii ya donuk zekâlı olduğunuz için soramazsınız. Ağır engelli bakıma muhtaç olacaksın annen baban kardeşin sana bakmaktan çalışamayacak, bir yerden bir yere gitmek için kucaklarda toplu taşıma araçlarında heba olacaksın, kredi çekip indirimli araba alayım bir nebzede olsa engelli yakınımı rahat ettireyim diyincede devlet sana bakıcı parası diye 3 bin tl veriyor sen araba almayı hak etmiyorsun diyeceksin. İşiniz gücünüz yalan dolan palavra. Kimler kimleri soyuyor paraları cukkalıyor gidin onlardan hesap sorun. 3 gramlık beyninizle görüş beyan etmeyin mümkünse.

berfin

Git bütün yardımlara başvurmuştur ona çıkmamıştır yada araç almaya çalışıp alamamıştır derdi o

Sözümün arkasındayım arkadaş, lütfen mantıklı düşünün, sıfır otomobil alacak biri yardıma muhtaçtır denemez!!
Bu sebeple raporla sıfır otomobil alanların aldığı veya alacağı sosyal yardımlar ve evde bakım maaşı KESİLMELİDİR

sende şunu anlamıyorsun bu maaş yardım,nafaka,sadaka maaşı değil tamammı? bu maaş devletin bakıma muhtaç yada bu insanlara bakması için vermesi gereken para .yani biz ölsek benim kardeşime kim bakacak?suriye devletimi bakacak? bunun devlete maliyeti ne kadar olacak? ayrıca en düşük emekli maaşının 5500 olduğu yerde bu paralar komik rakamlar..bizim vergilerimizden trollere ödenen ayda 2 milyardan bahsedilen yerde hak etmeyen, haramzedelerin devleti soyup soğana çevirenlerin olduğu yerde senin bunu fazla görmen hakikaketen entreasan Allah akıl fikir versin..

Ben son mesajlardaki tarşıtmada iki tarafında haklı olduğu taraflar olduğunu düşünüyorum.

Engellilerin araca ihtiyacı olduğu kesinlikle doğru bir tespit toplu taşımayla veya birine rica ederek hastahaneye gitmek çok zor iş tabi her engelli hareket engelli değil normal hareket edebilen bir çok engelli var ama yinede ihtiyaç tabiki.

Ama bir insan borçlada olsa araba alabiliyorsa maddi olarak çok ihtiyaç sahibi değildir o borcuda alan ödeyecek demekki ödeyebiliyor.

Bu yardımlar geliri düşük olanlara veriliyor bana verilirse diğer kişilere eksik verilmiyor kimsenin hakkına girmiyorum demek doğru bir mantık değil gerçek ihtiyaç sahipleri alsa belki onlara daha çok ödeme yapılacak.

O mantıkla yorumlarda eleştirilen paraları cukkalayan kişilerde ne fark kalır önemli olan doğru olanı yapmak herkes kendinden mesuldür.

Başka ülkelerdeki uygulamalar söylenmiş biz türkiyede yaşıyoruz bu ülkenin imkanlarına göre değerlendirme yapmak lazım

Eree

Bir kasintin var ama nedir bilmem valla ben alamasam da alabilen alsın sosyal devlet olmak onu gerektirir karnı ağrıyan agrisin gözü olanın gözü çıksın

Devlet düşmanları utanmadan araba alıp üstüne muhtaç parası almayı istiyor birde utanmadan forumda bunu paylaşıyor yuh diyorum. Tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyorsunuz. Ayıp ya kardeşim.Zehir zıkkım olsun...

Devlet bu konuda bir kriter koymuş, araç alabilen alsın tabiki sonuçta buda bir ihtiyaç yani

2.el 70-80binlik araç alınırsa kesilir mi?

Üst Alt