Ufukalp Kotan halil385
merhaba bu konuyla ilgili yaklaşık 6-7 ay önce arkadaşımın başından aynı olay geçti ,oda araba almak için rapor çıkaracaktı fakat örnekteki gibi eski aldığım sağlık raporumun oranı düşermi diye endişeleniyordu , Kanuni hastanesine gittik beraber rapora başvurmadan önce bi danışalım dedik ,bizim bu raporlarla ilgilenen ve devamlı bu işleri yapan biraz yaşlıcana bi memurla karşılaştık saolasın bize çok yardımı oldu ve uzun uzadıya anlattı ,size aklımda kalanları onun ağzından yazmaya çalışayım.
bizim çekincemizi dinleyince aynen şunları söyledi:
malesef sizin gibi engelli arkadaşlarımızın yaptığı bir yanlış var ,acaba rapor oranım düşermi işte düşerse eski sağlık raporumun oranını etkilermi? yanıldığınız nokta şu siz araba almak için rapor çıkartmak istiyorsunuz fakat gidiyorsunuz tam sağlık raporu çıkarıyorsunuz ozamanda oran düşük gelirse tabikide eski raporunuz etkileniyor,halbuki sadece araba almak için yani ötv muafiyeti için başvurmanız gerekiyor, ötv için başvurunca rapordaki eğitim ,istihdam,sosyal yardım,engelli kimlik kartı yada vergi indirimi kısımları
DEĞERLENDİRİLMEDİ olarak işaretleneceğinden bu rapor sadece ötv ile ilgili durumlarda yani araç alımında kullanılacağı anlaşılır ve sizin en son aldığınız sağlık raporunu etkilemez çünkü zaten vergi muafı kısmı DEĞERLENDİRİLMEDİ yazar o yüzdende sorun olmaz fakat siz direk gidip sağlık raporu çıkarıcam diyorsunuz işte ozaman hata yapıyorsunuz bu sefer noluyor tüm alanlar için değerlendirilmeye giriyor oran düşük çıkıncada otomatikman düşük aldığın sağlık raporun geçerli oluyor , bu yüzden araba için ötv muafiyeti için rapor alacaksanız bunu özellikle belirtinki ona göre işlem yapılsın,ve böyle yapılınca merak etmeyin sizin aldığınız en son sağlık raporunu etkilemez ,çünkü raporda açıkça zaten değerlendirilmedi yazıyor olmaz yani merak etmeyin yeterki doğru rapor için başvuru yapın.
Dedi
ben sadece memurun bana dedklerini yazdım uyup uymama yada inanıp inanmama sizin elinizde ama kendi fikrimce bana gayet mantıklı geldi hatta eve gidip kendi raporuma baktığımda sadece aynen memurun dediği gibi araç alımıyla alakalı birşeyler yazıyor diğer durumların hepsinde değerlendirilmedi yazıyor. Karar sizin