Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba için alacağım raporda oran düşerse diğer haklarımı olumsuz etkiler mi?

Kotan

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2017 de aldığım engelli raporum mevcut bugün özel tertibatlı araç için rapor başvurusu yaptım araç için aldığım rapor eski raporu mu etkiler mi çünkü araç için sadece ortopedi doktoru gördü dolayısıyla normal raporumda düşük olacak oran
Cevaplar için şimdiden teşekkürler

evet etkiler her zaman son aldığınız rapor geçerlidir. Bu yüzden tüm doktorlara görünerek tüm rahatsızlıklarını hesaplatmanız sizin için faydalı olacaktır.

Yani şuan atıyorum %24 verdiler sadece araba için o zaman engelli kartım falan alınacak mı elimden

Merhaba benim %44 engelli raporum mevcut geçen hafta tertibatlı araç için kurula girdim eski raporumum oranı değişir mi acaba onunla bi alakası var mı? Daha önceki raporu sadece engelli kadrosundan işe girmek için almıştım araç alımı ile ilgili kutucuğu işaretlememiştim

Kotan
Alacağınız rapor engelli sağlık kurulu raporu formatında ise sadece araba için diye bir şey yok. Yeni bir rapor alındığında eskisinin hükmü kalmaz.
Araç için de olsa rahatsızlıklarınız ile ilgili tüm branşları gezin.

Pek en son aldıgım raporu iptal etme şansım olmuyor mu bana kuruldan etkilemeyeceklerini söyledikleri için sadece ötv muafiyeti kutucugunu işaretledim beni ortopediye gönderdiler

ne işaretlendiğinin bir önemi yok engelli sağlık raporu çıkartıyorsunuz sonuç olarak tüm branşları yine gezmek zorundasınız. Ayrıca hastane kurulunda ve doktorlara da geçmiş raporunuzu da gösterin ve araç almak istediğinizi ortopedik rapor gerektiğinden bahsederseniz en azından tüm rahatsızlıklarınızı kapsayacağınız yeni rapor olmuş olur. Fakat siz sanırım tek bir rahatsızlıktan başvurdunuz ve rapor çıkmak üzere gibi algılıyorum. Bu durumda engelli sağlık raporu formatında ise son aldığınız rapor geçerlidir. Önceki raporunuzu bir daha kullanmayın bir yerde. Usulsüzlük olmaması adına 6 ay sonra tekrar hastaneye başvurup 2 farklı raporunuzu da göstererek tek bir rapor almanız sizin için daha faydalı olacaktır.

Tekrar merhaba bugün hastaneyi aradım geri çekmek için ama işleme alınmış fakat konuyu telefonda açtıgımda karşıdaki şahıs eski raporunla bir alakası yok dedi eski raporun istihdam ve engelli kartı için alınmış bu tamamen farklı tertibatlı araç için alınmış dedi

Ufukalp Kotan halil385

merhaba bu konuyla ilgili yaklaşık 6-7 ay önce arkadaşımın başından aynı olay geçti ,oda araba almak için rapor çıkaracaktı fakat örnekteki gibi eski aldığım sağlık raporumun oranı düşermi diye endişeleniyordu , Kanuni hastanesine gittik beraber rapora başvurmadan önce bi danışalım dedik ,bizim bu raporlarla ilgilenen ve devamlı bu işleri yapan biraz yaşlıcana bi memurla karşılaştık saolasın bize çok yardımı oldu ve uzun uzadıya anlattı ,size aklımda kalanları onun ağzından yazmaya çalışayım.

bizim çekincemizi dinleyince aynen şunları söyledi:
malesef sizin gibi engelli arkadaşlarımızın yaptığı bir yanlış var ,acaba rapor oranım düşermi işte düşerse eski sağlık raporumun oranını etkilermi? yanıldığınız nokta şu siz araba almak için rapor çıkartmak istiyorsunuz fakat gidiyorsunuz tam sağlık raporu çıkarıyorsunuz ozamanda oran düşük gelirse tabikide eski raporunuz etkileniyor,halbuki sadece araba almak için yani ötv muafiyeti için başvurmanız gerekiyor, ötv için başvurunca rapordaki eğitim ,istihdam,sosyal yardım,engelli kimlik kartı yada vergi indirimi kısımları DEĞERLENDİRİLMEDİ olarak işaretleneceğinden bu rapor sadece ötv ile ilgili durumlarda yani araç alımında kullanılacağı anlaşılır ve sizin en son aldığınız sağlık raporunu etkilemez çünkü zaten vergi muafı kısmı DEĞERLENDİRİLMEDİ yazar o yüzdende sorun olmaz fakat siz direk gidip sağlık raporu çıkarıcam diyorsunuz işte ozaman hata yapıyorsunuz bu sefer noluyor tüm alanlar için değerlendirilmeye giriyor oran düşük çıkıncada otomatikman düşük aldığın sağlık raporun geçerli oluyor , bu yüzden araba için ötv muafiyeti için rapor alacaksanız bunu özellikle belirtinki ona göre işlem yapılsın,ve böyle yapılınca merak etmeyin sizin aldığınız en son sağlık raporunu etkilemez ,çünkü raporda açıkça zaten değerlendirilmedi yazıyor olmaz yani merak etmeyin yeterki doğru rapor için başvuru yapın.

Dedi :) ben sadece memurun bana dedklerini yazdım uyup uymama yada inanıp inanmama sizin elinizde ama kendi fikrimce bana gayet mantıklı geldi hatta eve gidip kendi raporuma baktığımda sadece aynen memurun dediği gibi araç alımıyla alakalı birşeyler yazıyor diğer durumların hepsinde değerlendirilmedi yazıyor. Karar sizin

Mehmetyilmaz
E-imzalı yeni format raporlarda zaten belirttiğiniz rapor kullanım amacı yeri yok bile. Bir rapor engelli sağlık kurulu raporu formatında ise özel ibare gerektirmeyen her yerde geçerlidir. Ama engelli sağlık kurulu raporu formatında değil, örneğin sürücü olur raporu ise engelli sağlık kurulu raporunu etkilemez.

Hay ağzına sağlık ya sonunda olay tam anlaşıldı ben sadece tertibatlı araç için başvurdum rapor başlıgında zaten tertibatlı araç yazıyor başka bi ibare yok

@Ufukalp tamam işte adamında anlatmak istediği o zaten ,sana ne lazımsa ona göre rapor çıkar diyor ,yani gidipte sağlık raporu çıkar demiyor sürücü olur olamaz raporu çıkar diyor.
Açıkçası ben enson çıkan rapor formatlarını bilmiyorum sadece memurun ne anlattığını ve nedemek istediğini aktarmaya çalıştım.
Kotan ın raporuda anladığım kadarıyla sağlık raporu değil sadece sürücü yada ötv ile ilgili rapor olacak ,bu durumda kesin kanat vermiyim ama bence etkilemez

Mehmetyilmaz
İlk mesajımda da özellikle vurguladım; raporunuz engelli sağlık kurulu raporu ise eski raporu hükümsüz kılar diye.
Arkadaşımız raporu buraya atabilirse durum aydınlığa kavuşur.
Rapor engelli sağlık kurulu raporu formatında ise ne için alındığı hiç farketmeksizin eski raporu hükümsüz kılar.

merhaba rapor henüz elime geçmedi. ancak daha önce alıdığım raporda rapor kullanım amacı diye bir kutucuk var orda istihdam ve engelli kimlik kartı kısımları değerlendirildi yazılmış anladığım kadarıyla hastanenin formatı talep ettiğiniz kısımlara göre rapor veriyo son başvurumda özel tertibatlı araç için başvurdum ve başvuru merkezinde ki memur ne için istediğimi özellikle sorup onu işaretledi.
sanırım Mehmetyilmaz haklı raporu ne için istersen ona göre veriliyo ve kullanım amaçları farklı olduğu için biribirini etkilemiyor.

bende aynen araç için heyete girdim geçen yıl 22 oran verdiler tetibata gerek yok dediler öncki rapor 52 idi 6ay sonra ssk beni çagırdı ve rapor yenilemmi söyledi yeniden heyete girdim 48 verdiler yani söyliyecegim şuki oran düşerse emekliyseniz sizide kontrole çagırrırla ne amaçla alırsanız alın

emeklilik durumu yok şuan hala engelli kadrosu ile çalışmaktayım

Mehmetyilmaz

komple yanlış bilgi araç için özel bir rapor türü yok. Siz araç için rapor çıkartacağım deseniz de engelli sağlık raporu çıkartılıyor. Eski raporlarda da yenisinde de değerlendirilmedi yazsa bile bir önemi yok. Ayrıca doktorların eğitim, istihdam veya sosyal yardım alma gibi konularda zaten bir değerlendirme yapamaz buna başka kurumlar başka veriler ile karar verirler. Şu iş bilmez memurlar yüzünden bürokrasimiz asla gelişmiyor. Ufukalp bey durumu özetliyor başka bir açıklaması yok!

arkadaşlar 2 dakika önce ankara il sağlık müdürlüğü engelli rapor birimi ile görüştüm iki raporun birbiriyle alakası olmadıgını eski raporumu kullanmaya devam edebileceğimi söyledi tabi ki alış amacına göre kullanabilirsin dedi

bilgi almak isterseniz 03123063636 dahili 3778

evet 2 raporun birbiriyle alakası yok doğru demişler ikiside birbirinden bağımsız rapor. En doğrusu raporunuz çıktıktan sonra görüntüsünü paylaşırsanız daha doğru yorum yaparız.

o zaman ben eski raporumla girdiğim işime hiç bir problem olmadan devam edebileceğim sonuç bu mu madem alakası yok raporların birbiriyle

Kotan
Hayır sonuç bu değil.
Siz rapor elinize geçince burada paylaşacaksınız ve ona göre noktayı koyacağız.
Önceki sayfada Sukru12345 arkadaşın başına geleni göz ardı etmeyin. Bu sadece emeklilik için değil, o raporla elde edeceğiniz her türlü edinimi geçersiz kılar.

problem olmadan devam edebilirsiniz. Fakat yeni yapacağınız işlemlerde eski raporunuzu kullanmamanız gerekiyor. Kullanırsanız ne olur şansınıza kalmış olası bir incelemede vergi dairesi sizi çağırabilir usulsüzlük olabilir. Anlatmak istediğimiz şu aldığınız rapor araç için diye özel bir rapor türü yok. ikiside engelli sağlık raporu şeklinde ise ikisi de ayrı raporlardır. Son aldığınız rapor geçerlidir. Bir engelli olarak sizin yerinizde olsam 6 ay süre geçtikten sonra 2 raporumu da birleştirir aracımı da o şekilde alırdım. Vergi indirim başvurunuz yoksa ona da o şekilde başvuru yapardım dereceden dolayı oran ne kadar yüksekse o kadar iyi özet bu.

ALfZzp.jpeg
[/IMG]

@Kotan bu zannedersem senin şuanda elinde bulunan sağlık raporun. @halil385 senin raporla ilgili tam olarak ne anlatmak istediğini anlayamadım ,bi diyorsunki : [FONT=sans-serif]komple yanlış bilgi araç için özel bir rapor türü yok. Siz araç için rapor çıkartacağım deseniz de engelli sağlık raporu çıkartılıyor. Eski raporlarda da yenisinde de değerlendirilmedi yazsa bile bir önemi yok diyorsun sonrada,[/FONT] @Kotan Ankara il sağlık müdürlüğünden gelen açıklamayı yazıyor ,bu sefer diyorsunki : [FONT=sans-serif]evet 2 raporun birbiriyle alakası yok doğru demişler ikiside birbirinden bağımsız rapor[/FONT][FONT=sans-serif]. Açıkçası ben nedemek istediğinizi anlamadım, oysa [/FONT]@Ufukalp savunduğu konunun çizgisinden sapmamış tüm konuşmasında, raporunuz sağlık raporu formatındaysa son aldığınız raporunuz geçerli olur ve etkiler demiş.
şunu tekrar belirteyim kesinlikle yukarıda rapor ile yazdığım açıklama bana ait değil hastanede bizim sağlık raporlarımızla uğraşan ve bize yardım etmek isteyen bir memurun konuştukları ,doğrudur yanlıştır ben savunmuyorum ama bana görede mantıklı olan yada mantığıma yatan memurun dedikleriydi @Kotan ın Ankaradan gelen mesajı yazması neticesinde, o memurun söylediğiyle örtüşüyor olmasıda bana iyice mantıklı geldi ama dediğim gibi asla idda etmiyorum çünkü ucunda emeklilik hakkını kaybetme riski var.

yazdıklarımı tekrar okuyabilirsin son kere yazıyorum 2 rapor da birbirinden bağımsız rapordur araba için özel bir rapor yoktur. Son alınan rapor geçerlidir.

Mehmetyilmaz
Ah kardeşim keşke ülkemizde her işlem ve prosedürde mantık gözetilse. Ama maalesef aksi durumlarla o kadar çok karşılaşıyoruz ki...
Arkadaş yeni raporun resmini atınca netleşir her şey.
Elbette siz size anlatılanı aktarıyorsunuz, asla size karşı değil yazdıklarım.
Bekliyoruz arkadaşı.

Ufukalp kesinlikle bende seninle aynı fikirdeyim ve dediklerine katılıyorum ve bu prosedür mantık olayı her zaman malesef karşımıza bizi engelliyecek şekilde çıkıyor, dediğin gibi bekleyelim bakalım.
halil385 kusura bakma arkadaşım sorun sende değil bende ,ben hala senin neyi savunduğunu anlayamadım ,bi iki rapor birbirinden bağımsız diyorsun bi ikitane ayrı rapor olmaz hepsi sağlık raporudur imasına getiriyorsun,gerçekten anlamadım ama neyse üstüne alınma dediğim gibi ben anlamıyorum anlayamıyorum

Mehmet Hocam ben bir şeyi savunmuyorum aslında doğru bilgi vermeye çalışıyorum. Bu konu içerisinde 2 memurun da yanlış bilgi verdiğini gördüm hepsi bu. Araç alabilmek için ehliyet ve sağlık raporu çıkarmam 1 seneyi geçti benimde ve yarın vergi dairesi arayıp aracın ötvsini geri isteyebilir. Sen dediklerime de takılma çünkü bu söylediklerimiz yarın geçerli olmayabiliyor güzel ülkemde her an değişebilir maalesef. Arkadaş son raporunun da görselini yüklerse oturur konuşuruz.

abilerim kusura bakmayın sizi çok yordum çünkü devlet dairesinde ki memur bile ne dediğini bilmiyo belli ki... benim sadece mantığıma sığmadığı için sizlere yazmak istedim. mantığıma sığmayan kısmı üstteki görselde de gördüğünüz gibi raporun kullanım amacı diye bişey yazmışlar demek ki raporu sadece istihdam için kullanıcam araç için alınan raporda da rapor kullanım amacı tertibatlı araç yazıcak iki raporu aynı saymaları mantığıma yatmıyo . . . kafam çarşamba pazarına döndü en iyisi ben yarın rapor elime geçerse görselini paylaşıyım. cevaplar için teşekkürler abiler

Üst Alt