Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba için alacağım raporda oran düşerse diğer haklarımı olumsuz etkiler mi?

siirtfatih056

yani bugüne kadar karşıma herhangi bir sıkıntı çıkmadı raporla ilgili.

ancak vergi dairesi ayagımdaki rahatsızlığı beğenmediği için ötv indirimini onaylamadı :)

Hangi ayağında rahatsızlık var? Yeni ehliyet çıkarttıysan arkasında hangi kod lar var?
Kotan

cemocan33

ben ehliyetten önce vergi dairesine gittim b ehliyetimi boşuna değiştirmeyim diye vergi dairesi raporu onaylamayınca hiç girmedim o işlere.

benim sol bacakta 8 cm incelik 3 numara küçüklük ayak bileğinde hareket kısıtlılığı ve bacakta 2 cm kısalık var. vergi dairesi istiyo ki sol bacağı komple sök masaya koy anca öyle verelim. biz onaylamıyoruz dava aç istersen dediler uğraşmak istemedim

Bende mevcutta özel sektörde çalışıyorum. ÖTV ile ilgili problem yok. Lakin özel sektörde çalıştığım için rapor oranın düşerse işim ile ilgili problem yaşar mıyım diye düşünmeye başladım. Araç a almak istiyorum ama vergi daireleri raporu güncelleme mı istiyorlar.Het iki ayak.bilegimde hareket kısıtligi mevcut Ehliyetim B Engelli ehliyeti tertibatlı Kotan

POCO F2 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siirtfatih056

selamlar bende özel sektördeyim. 1 sene oldu raporu alalı ancak herhangi bir problemle karşılaşmadım.

istihdam için aldığım rapor sürekli olduğu için bir problem yaşamadım sanırım

hangi raporun hangi kurumda işine yarıyorsa onu kullan. hiçbir kurum hiçbir memur başka raporu varmı yokmu incelemiyor :D Kotan

Yeni kodlu ehliyet aldınızmı? Aldıysanız hangi kodlar var? sgurkan

Yeni kodlu ehliyetin varsa yurt dışından ötv, kdv ve gümrük vergisiz araç alabilrsin. siirtfatih056

cemocan33

katılıyorum sana hocam vergi dairesine durumu söyledim vergi indirimini etkiler mi bu rapor diye verme bize raporu oldu bitti dedi :D

2010 yılı raporumla araba aldım

2012 yılında vergi inidirimi için tekrar rapor istediler (emeklilik) %48 oranlı

Şu an aracımı değiştirmek istiyorum eski rapor kabul edilmiyor diyolar o sebeple

geçen perşembe ben aldım oranda düşmedi ÖTV siz araç alacağınızı ve özel tertibatlı araç kullanması egrekir yazdırın mutlaka yoksa araç vermezler

telegram grubunada beklerim araçlar hk detaylı bilgi rapor hakkında herşey sorabilirisniz

https://t.me/joinchat/ST8-u0c9EDDvwLc851giBQ

Mehmetyilmaz

2019 yılında ehliyet değişini için asm kendi dokoruma gitmiştim.Arac almak için ne yapma gerekiyor diye sorduğumda oda aynısını söylemişti.ÖTV için ayrı bir işlem yapılması gerekiyor demişti.

rapor da lazım ehliyette ama gümrük ehliyete göre işlem yapıyor sizin ehliyetiniz de hangi kodlar var yazarsanız uygun olup olmadığınıza bakalım kardelenn

tenox07

bilgiler çok açıklayıcı emeğinize sağlık. bi sorum olacak benim 2017 yüzde 44 oranlı sürekli raporum var. vergi dairesi süresiz indirimi de onayladı. ancak 2019 yılında ortopedik sorunum olduğundan tertibatlı araç almak için bi rapor aldım %11 verildi sadece ortopediye bakıldığı için. sizce bu rapor istihdam raporumu ve emekliliği etkiler mi ?

Hayır kesinlikle etkilemez o ilk rapordan bağımsız bir kere onu alırken örneğin vergi indirimi ve engellilik oranı diye başlıklı alıyorsunuz.!
Amaa 2. rapor ise ÖTV İNDİRİMİ başlığı ile alıyorsunuz sanırım dolayısıyla ikisi farklı ve bağımsız.!

Kotan

Düşük oranlı rapor neredeyse %100 karşınıza sorun çıkmasına neden olacak. Muhtemelen emeklilik aşamasında ya da sonrasında sgk düşük oranlı raporu görüp kontrol muayenesi isteyecek. Eğer o aşamadan yeterli orana sahip rapor alamazsanız, emeklilik hakkı tanınmayacak ya da emeklilik gerçekleşmişse iptal edilecek. tenox07

Sayın Bülent bey %44 için sorun yaşamaz ama dediğiniz gibi bir ihtimal memur ister ise düşük ortopedi raporu için %100 sorun yaratabilir.!
Ama şunuda es geçmemek gerekli birisi SÜRESİZ VERGİ İNDİRİMLİ ENGELLİ RAPORU diğeri ise ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ için değilmi.?
Öyle yorumlanır diye düşündüm.?

tenox07

Rapor rapordur kardeşim, ne amaçla alındığının hiç bir önemi yok.

yani emeklilik için başvurup ortalığı karıştırmanın bi anlamı yok gibi :) bugünün şartlarıyla yüzde 44 tekrar alırım ama o zamana kadar kimbilir neler değişecek

abi peki şöyle karışık bi soru sorayım sana. emeklilik için başvurdum iş yerimede bildirdim sgk onaylamazsa raporumla engelli kadrodan devam edebilir miyim ? sonuçta süresiz vergi indirimini aldım.

Kotan

Kadro açısından hiç bir sorun olmaz. Zaten düşük oranlı raporu işyerine beyana da gerek yok.

cemocan33

Bildiğim kadarı ile yurtdışından getirmek için araçta mutlaka tertibat olmak zorunda benim sadece otomatik bu nedenle sadece buradan alabiliyorum şart mutlaka tutmalı

Üst Alt