Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

Bu konu ile ilgili süistimalleri, mağduriyetleri, açıkları, üretici ya da satıcı şirketlerin hinliklerini ve önerilerinizi hülasa ne varsa yazmanızı rica edeceğim.

Sade bir rapor hazırlayıp ilgili bakanlığa ilk elden etkili kişiye ulaştırmak gibi imkanım olacak nasipse.

İstirham ediyorum acil ve katılımcı bir ruhla konuya yaklaşın. Her zaman böyle bir imkan olmaz. Sıcağı sıcağına olaya müdahil olalım. Ve lütfen siyasi hasletlerimizi benim mesajıma cevap verirken arı tutun. Sonuca odaklı iştigal edelim.

Cc: @OturanBoğa

Trafik tescil tarihi önemli,bu tarih 27 Aralik 2024 öncesi ise 5 yil,27 Aralik 2024' den sonra ise 10 yıl.

A kişisi 10 Nisan 2021'de araç aldı.Araci engelliden engelliye B kişisine 10 Nisan 2023'de satti.
B kişisi 10 Nisan 2026'da araci normal bireye satabilir.

Peki ortapedik engelli kişiler yurtdışı araç alımı ne olacak? O iptal mi oldu aimdi yerli araç olunca

@Barın17,

Oraya şuan dokunmadılar ama çok uyandırmamak lazım belli olmaz bunların sağı solu. Şuan zaten en mantıklısı imkan varsa yurt dışından getirtmek. Ben öyle yapmayı düşünüyorum. En azından daha ucuza daha iyi model araçlar alınabiliyor.

@Klavyetor,

Hocam nasıl oluyor bilmiyorum lakin mesela Ssanyong Torres 4x4 aracı ki fiyatı şu an 2.300.000 seviyelerinde, muafiyet ile 1.250.000 ye kadar bırakıyorlar. Bayiye dedim ki yasal olarak 1.590.000 üzeri fatura kesemezsin (muaf vermek için) o da 884 bin e denk geliyor. 1250 ye tamamlamak için kalan parayı benden nasıl alacaksın? Onu da elden alacağız, dediler.

Peki dedim sen bu rakamda fatura kesebildigine göre (araç 2023 model) demek ki sana 884 binden daha düşük bir rakama gelmiş ki resmen öyle fatura kesebiliyorsun. O zaman 1250 çok istiyorsun. Biraz fiyat düşür de alalım. Böyle deyince de bize birşey kalmıyor aradaki farkı bayiye veriyoruz. Satış adetlerini yakalamak için bu kampanya vs gibi makul olmayan şeyler söyledi.

Asıl bomba ise bu aracı almak istesem süreç nasıl olur dediğimde ortaya çıktı. Ben tertibatlı alacağımı söylediğimde, o zaman zaten veremeyiz dedi. Aracı alabilmek için %90 rapor (tertibatsiz) gerekir dedi. Nedenini sorduğumda aracı tertibat için TSE ye sokuyoruz ya, araçların Tse kayıtı yokmuş o yüzden tertibat geciremiyorlarmis. Burada nasıl bir oyun dönüyor ben anlayamadım.

Çözen varsa beri gelsin...

Bizim sosyal medyadan birlik olup itirazımızı yüksek sesle dile getirmemiz lazım. Özellikle X'te. Ama bakıyorum gündemde bile değil bu konu. Sosyal medyada engellilerin sesi çıkmıyor, birlik olamıyoruz. X platformunda hashtag lerle, rt lerle, beğenilerle konuya itirazı yüksek sesle dile getirseydik bu yasa bu kadar kolay geçemezdi bence. Hiç aman canım ne işe yarayacak falan demeyin. Ülkenin suç-ceza sistemi bile sosyal medya üzerinden, X'te tt olması üzerinden şekilleniyor. Mesela Engelliler.biz'in X platformunda bir hesabı olsa ne iyi olurdu. Böylece büyük bir engelli kitlesi X'te birbirini takip ederek sesini duyuracak bir kitle oluşturabilirdi. Mümkün değil mi bu dediğim sevgili @OturanBoğa ?

Bu dert ile sadece şu an araç alma arrfesinde olanlar dertleniyor. Aracını almış olanların sesi kolay kolay cikmaz. Onlar da işin farkına araçlarını satmak istediklerinde varacak. Bu da uzun bir zaman alır...

2013 te ötv indirimli araç aldığımda her marka, model araç alınabiliyordu, sonra motor hacmi ve fiyat limiti kısıtlaması geldi ve son olarak da bu düzenleme. gözümüzü her yumduğumuzda evden sürekli bir eşya kayboluyor. korkarım bir süre sonra bomboş bir evde çıplak duvarlarla kalakalacağız. o yüzden sosyal medyada birlik olup ses çıkarmak önemli.

@CaVaLieRe

kim ne yapabilir ki şuan ?

verdiğin oy kaderindir. Sene 2002 de geldiler iktidara. Ülkenin ne kadar kaynağı varsa birer birer sattılar. Hatta adamın biri babasının malını satıyormuşçasına "babalar gibi sattım, yine babalar gibi satarım" demişti de o gün o adama ses çıkaranları dinledi mi bu millet ?

22 sene sonra hala bu adamlara oy veren eş, dost, akraba varsa da kusura bakmayalım ama suçun büyüğü bizdedir.

%50-52 nin verdiği oy malesef hepimizin kaderidir. Seçim zamanı AKP'yi güzelleyenler, RTE'yi dünya lideri görenler gelip konuşması lazım.

Kukumav kuşu gibi bir köşeye çekilmiş pısıyorlar şimdi. Seçim zamanı aslandınız, kaplandınız ne oldu ? Engellilerin her türlü hakkına hunharca saldırı var maşallah süt dökmüş kedi gibisiniz şimdi.

Var mı bi hashtag, üzerinden sosyal medyada sesimizi duyuralım? Ve göndermek üzere Cimer taslağı paylaşabilecek?

@karakaya,

Hocam ben şubat 2024 de tescili yapılan aracı engelli şahıstan almak istiyorum. Sizin dediğinize göre o zaman benim için 5 yıl süreli olacak. Bununla ilgili araştırma yaptım bilgi bulamadım

Beyler Twitter de TT olaylarına bakmayın onları yapabilmek için para vermeniz gerekiyor Para ile TT olunuyor.

@engellibilgi, %40 a yükseltildi yerlilik şartı yani sadece Fiat Egea alabilirsiniz geçmiş olsun.ben bu grupta 1 aydır kıçımı yırttım Engellilerin Hakları gasp ediliyor diye kimse destek olmadı ohhh olsun... İnşallah bütün haklarımızı elimizden alırlar hepinize müstehakk sizlere bir yalvarmadigimiz kaldı gelin destek olun birlik olalım haksızlığa dur diyelim dedik.kimse parmağını oynatmadi

3 4 ay önce kendimi parçaladım burda sosyal mesyada engellinin hakkına göz dikenler bile var dedim şimdi seviniyorlar sevinsinler ama gün gelecek devran dönecek elbet haa ben aracımı 2024 nisan ayı aldım ben 5 yıl sonra bidaha alırım ama yinede durumu sindiremiyorum duyarsız kalamıyorum gelinen şu nokta engellinin elinden hak alacak kadar duruma düştüler yaa bide utanmadan bm ab engelli sözleşmesine imza atiyorlar yalandan yere memleketre engellinin hakkını gözetecek kurum yok birkere aile bakanlığı terk derdi kömür dahıtmak başka bişe değil engellinin hakkını arayacağı bir kurum bile yok bu ülkede yaşayan bilir birakın cimer falan istediğiniz kader dilekçe atın hiç bir sonuç alınmaz gerçekten bişeler yapmak istiyorsak ilk seçimde gerekeni yapmak olur geçmiş olsun hayallerimizi umutlarımızı yıkmayalım 10 yıla çıkmış %40 yerlilikmiş hepsi değişir

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Siz hayla anlamadınız mı ? Ne desteği ? Milyonlarca trol hesap var tekbir komutla Twit atıyor sizi hedef gösteriyorlar. Trollerin hedef göstermesi ile kendinizi hapiste bulursunuz. Twit destek ile olacak iş değil adamlar kafaya koyduğunu yapıyor.

Yazıklar olsun şurada sadece 1 tane bile hukuk cenahından ne yapabileceğimiz noktasında yönlendirebilecek avukat çıkmadı. Kamuoyu oluşturma konusuna odaklanmak yerine, AIHM, mahkemelere davalar açma gibi muhakkak bir şeyler yapmak mümkünken, hâlâ “geçen sene aldığım aracı satabiliyommu” şeklinde mesajlardan ibaret….
Günü kurtarma kafası, bana dokunmayan kafasıyla daha çok tokatlarlar sizi.

herkes ötvsiz araç alıyordu devlet zarar ediyordu diyenlerden gına geldi, sahip olunmayan biseyden nasıl zarar edilebilir ki ? su istimal varmış, tamam taahhütname ile engelledin bir bakıma denetleyebilirsen , 10 yıl da bir bakıma anlaşılabilir 5 yılda bir her aile ferdi araba alıyordu kendine , ona da bayiden takas zorunluluğu getirir çözerdin. ama yerli zorunlulugu nedir arkadaş, 10 yıl hangi yerli araç kalitesiyle sağlam çıkabilir, ayrıca bu trafik bu yolların berbat halinde oluşu da mağlum. baktım listeye toyota dısında alınacak araba yok. o da 90 altı engelliler için geçerli, 90 üstü olanların bagajlı araba almadıktan sonra tamamen eziyet oluyor. ben şahsen 90 üstü engelliye bakan biriyim, yıllar önce duster aldım ve aşırı zorlandım. herkes benim gibi olmayabilir ama misal beim gereksinimlerimi minibüsten başka araç tam manasıyla karsılamıyor. tekerlekli sandalye ile araca bindirmem lazım engelli bireyimi. gerisi hem engelliye eziyet hem bana, her türlü fıtık sahibiyim 40 yaşımda bu nedenden ötürü. şimdi tek secenegim yine duster kaldı girerse o da listeye. ama listeye girebilecek dusterların hiçbiri 7 sene önce aldıgım 2018 dizel otomatik dusterımdan daha iyi değil, 7 sene sonra arabayı değiştirmek istesem daha kötü arabaya geçmek zorunda kalıyorum. o yüzden almayacağım muhtemelen yeni araç. devlet de bu işten kar değil zarar etmiştir. misalen sadece benden en az 200bin tl kdv zararı var. benim gibi kaç bin kişi vardır .

Üst Alt