Suret
İlgili yönetmeliğin maddesi şu şekildedir;
Engellilik durumuna bağlı yer değişikliği
Madde 11/A âââ¬ââ¬Å (Ek:RG-13/5/2015-29354)
Engellilik durumu mazeretine dayanarak memurun yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen personel ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan personel engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler kadro imkânları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Personelin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, personelin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece isteği dışında personelin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan personel hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.
Devlet yukarıdaki şartları taşıman doğrultusunda bir defaya mahsus bu hakkı tanıyor ancak bu hakkı bir şarta bağlıyor. O da koyu olarak belirtilen yer. Yani diyor ki gideceğin yerde eğer müsaitlik yoksa bu hakkı orası için kullanamazsın. Forum içerisinde red cevabı yiyen bir arkadaş vardı yazdıklarını daha önce okudum , detaylı anlatmış ama bulamadım tekrar. Şöyle de bir durum var eğer Milli Eğitim Bakanlığı'na atanırsan bu konu biraz daha esnek oluyormuş yani biraz daha kolay olabiliyormuş ancak özellikle Sağlık Bakanlığı bu konuda çok katı diye okudum. Tayin olan arkadaşlar olduğu gibi tayin olamayanlar ve kurumdan red cevabı yiyen arkadaşlar da var. Biraz da şans işi sanırım. Benim böyle bir hakkım var nasıl olur kabul etmez diyenlere karşı red olmasının sebebini koyu ile yazdığım yerdeki yazı ile açıklıyorlarmış, bunu yaşayan arkadaş öyle yazmıştı o zaman. Hayırlısı olsun.