Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aralık'ta 2500 engelli kadrosu alınacak!

Neffe34

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar sabırla beklediğimiz açıklamayı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptı.

"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada Aralık ayında 2.500 engelli memur ataması yapılacağını söyledi."

Haberin linki için: https://www.memurlar.net/haber/789046/aralik-ta-2-bin-500-engelli-memur-alinacak.html

Benim Önlisans Bilgisayar Programcılığı Puan 76 atanma durumum nedir arkadaşlar ?

İnşallah hayırlısıyla beklediğimize değer. Puandan ziyade sıralamanız önemli. Ben de önlisanstan girdim 88 puan aldım, 225. sıradayım. Allah nasip ederse ilk atamada atanmayı umuyorum. Bu biraz da önlisansa verecekleri kontenjan ile ilgili ama 2500 kontenjandan önlisansa düşen en fazla 600 700 olur diye düşünüyorum...

mirivi

Siz inş ilk atamada gidersiniz herkes için hayırlısı olsun. Branş sıralamam 197 diğer bilgisayar bölüm sıralamaları ise 40 filan bir umut bakalım hayırlısı

1350 lisans 650 önlisans 500 de lise olur diye tahmin ediyorum hayırlısı olsun.

Evveet arkadaşlar kesinleşti alımlar aralık ayında atama var hayırlı olsun 😊

lise düzeyinde girdim tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı soğutma sistemleri branş sıralamam 16 inşallah atanırım.

Neffe34

bende bilgisayar teknolojisi bölümüyüm ortaklı olarak 7. sıradayım puanım 94

Hakkınızda hayırlısı sıralamayı nasıl ögreniyorsunuz bende önlisans mezunuyum ama genel sıralamada kaçıncı sıradayım bilmiyorum, puanım 70,00

Kesin 31 Aralıkta atama yapılır :) :) bu sınav döneminde hükümet bütün atama gıcıklığını bize uyguladı.

Kadro arttırımı olmadı ortaöğretimden girenlerden 90 dan aşağı puanı olanlar atanamayacak gibi duruyor
87,4 aldım 1218. Sıradayım Orta öğretimden en fazla 1000 kişi alırlar ve bana sıra gelmez.

valla benim hiç ümidim yok arkadaşlar.. işkur ilanı ile açarlar adamı dayısı amcası olanları alırlar ilanı gene 1 gün kala iptal ederler.. Maalesef ülkemizde adalet diye bişey yok....

atama klavuzu ne zaman yayınlanır orada hangi eğitim seviyesine kaç kişilik yer açılacak verirler mi

net tarih vermedi aralık ayında 2500 engelli kardeşimizi almak için çalışmalarımız devam ediyor dedi yani net konuşmadı

ama inşallah 3 aralık dünya engelliler gününde daha net bir tarih elimizde olmuş olur

bakandan yine de böyle bir söz duymak kötünün iyisi diyebiliriz

kontenjan artacaktı artmamış ne yazık ki

herkesin şimdilik gözü aydın diyelim her şeyin hayırlısı olsun

tercih zamanı güzel araştırıp tercih yapın aman nereye atanırsam atanayım demeyin her şeyi iyi araştırın

afterexams

Daha önümüzde 2019 var tek 2018 Aralıkda 2500 atama olsun bitsin de! 2019 da rahat bi 5 bin kadro gelir. 1 Ekim ile 31 Ekim 2018 de hani talep toplandı ya 2019 un kadro sayısı oluştu.

Bir avantaj daha olacak Aralık da eğer atama olursa bu yerleşen 2500 bir daha tercih hakkı olmayacak sistem izin vermeyecek!

Mesela zihinsel gruptan giren 95 üzeri puan aldı hep onlarmı atanacak

Sıralama nasıl belirleniyor benim puanım 76 ortaöğretim bipolar bozuklugum var. Atanma şansım var mı hiç?

Ne kadar açık var derlerse desinler dayısı amcası olanlar atanacak yine ben ve benim gibi iş bekleyenler tabana kuvvet kendi bileğini kendileri kesecekler.

Skolyoz23

Benim ilk sinavimdı ortaöğretim girdim 76 puan aldım atanmam çok zor gibi nereye atanırsam atanayım düşüncesi var kafamda çünkü hiç atanamicam gibi. Bi bilgim de yok ilk seferim olduğu için hangi puanla atanma ihtimali oluyor bilmiyorum. yani 76 puanla atanirmiyim bi bilgim yok 1. Veya 2.tercihte olsa atanmam imkansiz gibi. Suriye bile olsa yazicam

Sonucta şöyle bir gerçek var, her engelli her şehri yazamaz, bazen çok büyük şehirler bile engellinin erişimi için yetersiz kalabiliyor? Tercih yapanlar bu şart ve olanakları da göz önünde bulundurmali deniyor, ama diyelim ki istemediği yaşayamayacagi bir şehre yerleşen engelli, yeniden ailesinin yanına ya da yasaminj rahatça devam ettirebilecegi şehre nasıl donebilir? Bu süreci bilen yazabilir mi?

Suret

İlgili yönetmeliğin maddesi şu şekildedir;

Engellilik durumuna bağlı yer değişikliği
Madde 11/A – (Ek:RG-13/5/2015-29354)

Engellilik durumu mazeretine dayanarak memurun yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen personel ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan personel engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler kadro imkânları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Personelin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, personelin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece isteği dışında personelin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan personel hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

Devlet yukarıdaki şartları taşıman doğrultusunda bir defaya mahsus bu hakkı tanıyor ancak bu hakkı bir şarta bağlıyor. O da koyu olarak belirtilen yer. Yani diyor ki gideceğin yerde eğer müsaitlik yoksa bu hakkı orası için kullanamazsın. Forum içerisinde red cevabı yiyen bir arkadaş vardı yazdıklarını daha önce okudum , detaylı anlatmış ama bulamadım tekrar. Şöyle de bir durum var eğer Milli Eğitim Bakanlığı'na atanırsan bu konu biraz daha esnek oluyormuş yani biraz daha kolay olabiliyormuş ancak özellikle Sağlık Bakanlığı bu konuda çok katı diye okudum. Tayin olan arkadaşlar olduğu gibi tayin olamayanlar ve kurumdan red cevabı yiyen arkadaşlar da var. Biraz da şans işi sanırım. Benim böyle bir hakkım var nasıl olur kabul etmez diyenlere karşı red olmasının sebebini koyu ile yazdığım yerdeki yazı ile açıklıyorlarmış, bunu yaşayan arkadaş öyle yazmıştı o zaman. Hayırlısı olsun.

aequltas bilgi sahibisiniz sanırım bu konularda. Ben 76 puanla 1. Veya 2.tercih te atanirmiyim ortaöğretim den girdim yoksa umudu kesip bidaki sınavımı düşüneyim .

Allah'ım çok şükür sonunda yetkili birinden cevap geldi umutla bekliyoruz benim ilk atamada olmayabilir ortaöğretim den 686. sıradayım ama 2. atamada inşallah yerleşirim

Üst Alt