Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aralık'ta 2500 engelli kadrosu alınacak!

Değerli Arkadaşlar,

17 Eylül 2018 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile yapmış olduğumuz görüşmenin sonuçlarını sizlerle paylaşmıştım. Bu görüşmede Sayın Bakan 2500 olarak açıklanan atanacak engelli kamu personeli sayısının artırılması için çalışmalar başlatacağına söz vermiş; bu yüzden tercih ve atama süresinin geciktirileceğini belirtmişti.

Fakat geçtiğimiz günlerde bütçe görüşmeleri sırasında bir soru üzerine yapmış olduğu açıklamada, atanacak engelli kamu personel sayısının 2500 olduğunu ifade etmiş; bu sayının artırılması yönündeki çalışmalardan söz etmemiştir. Bu durumda Sayın Bakanın sözünü yerine getirmeyeceği, atanacak engelli kamu personel sayasının 2500 de kalacağı anlaşılmaktadır.

Bu açıklama üzerine beni arayan pek çok atama bekleyen engelli kamu personel adayı, bu duruma tepki gösterilmesini, bu tepkiye Engelliler Konfederasyonunun önderlik etmesini talep etmiştir. Bu talebe uyarak, işsizlikten sıkıntı çeken ve atama bekleyen bütün engelli arkadaşlarımızı, 20 Kasım 2018 Salı günü saat 13.30'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (mülga Çalışma Bakanlığı önünde) önünde buluşmaya çağırıyorum. Gelecek engelli sayısına göre yapacağımız eylem biçimleri değişecektir.

Az sayıda engellinin katılımı halinde sadece basın toplantısı ile yetineceğiz. Sayının çok olması durumunda daha sonuç alıcı etkinlikler yapabiliriz.

Tarih: 20 Kasım 2018 Salı günü saat 13.30
Yer: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önü

Engelliler Konfederasyonu Başkanı
Av. Turhan İçli

berr düz memurluk için tercih verilebilir tabi ki ancak belirlenen kontenjan içerisinde öğretmen kadroları oluyor mu ondan emin değilim, bilen bir öğretmen arkadaş cevap verebilirse daha sağlıklı olacaktır.

2500 atama için eylem kararı alındı

Arkadaşlar eylem kararı alındı lütfen toplanalım
Eylem kararı engelliler konfedarasyonu başkanı av. Turhan İÇLİ den geldi
Tarih: 20 Kasım 2018 Salı günü saat 13.30
Yer: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önü“

Günaydın Arkadaşlar,
Beni bu konu hakkında bilgilendirmenizi rica ederim. Ben 20 yaşındayım. Özel Otomotiv Sektöründe Kalite Kontrol alanında çalışmaktayım. Ağustos 2015 tarihinde 17 yaşındayken başladım bu işe ve açık öğretimden hala eğitim görmekteyim. Engelim fiziki, ruhsal veya diksiyon problemlere sebebiyet vermiyor. İç hastalıkları olarak algılayabilirsiniz. Sorularımı numaralandırarak sormak istiyorum çünkü kafam oldukça karışık.

1- EKPSS'ye girebilir miyim?
2- Girebilirsem nasıl girebilirim ve ilk hangi tarihte girebilirim?
3- Yukarıdaki bahsedilen 2500 istihdam için EKPSS'ye girmem gerekli midir?
4- Yine yukarıda bahsedilen 2500 istihdam için EKPSS gerekli ise Aralık ayından önce alım için sıvan yapılacak mıdır?

Şimdiden teşekkür eder,
İyi günler dilerim..

muhammetyasirozdemir

1- EKPSS'ye girebilir miyim?

Herhangi bir açık veya örgün lisede okuyorsan veya mezunsan girebilirsin

2- Girebilirsem nasıl girebilirim ve ilk hangi tarihte girebilirim?

EKPSS 2 yılda bir yapılıyor en erken 2020 yılında girebilirsin

3- Yukarıdaki bahsedilen 2500 istihdam için EKPSS'ye girmem gerekli midir?
Elbette girmen gereklidir. Sadece Kura ile başvuranlar yani ilköğretim mezunları harici tüm alımlarda EKPSS şartı vardır.

4- Yine yukarıda bahsedilen 2500 istihdam için EKPSS gerekli ise Aralık ayından önce alım için sıvan yapılacak mıdır?
Zaten sınav 2018 yılı Nisan ayında yapıldı

Şimdiden teşekkür eder,
İyi günler dilerim..

iyi günler dileriz

Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.
Fakat sınavın 2 yılda bir yapılması gerçekten çok saçma olmuş.
Üzüldüm...
Tekrar teşekkür ederim.

memur olmak için öyle 2.alımı bekleyeyim gibi hayallere düşüp yıllarca açıkta beklemeyin. hizmetli memur ne olursa yazın arkadaşlar. hükümet kemer sıkacağız diyor ülkeyi memurlardan oluşturacak halleri yok alımlar artık eskisi kadar sık ve çok olmayacak. devlete kapağa atmaya bakın zaten engelliyiz hizmetli olunca eksta iş vermezler verenlerde istisnai amirlerin görmemişliği. şikayet edince onlarda adam oluyorlar merak etmeyin

Merhaba Arkadaşlar ben giyim üretim t. /kadın giyim moelistliği mezunuyum, puanım 74

branş sıralamam 24 kendi bölümüde atama olmaz ama düz memurluk gelme ihmali nedir??

Sevgili arkadaşlar herkese merhaba. Çok kısa süre içinde yapmak istediğimiz eylem için gerekli hazırlıklar tamamlanmış, basın açıklaması için gerekli izinler alınmıştır. Arkadaşlarımız halen bizleri arayıp tarih konusunda ve saat konusunda sorular sormaktadırlar. Eylem için tarih ve saat
20 KASIM SAAT 13.30 ANKARA AİLE VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÖNÜ OLARAK BELİRLENMİŞTİR.
Saat 12.00 da ANKARA GÜVEN PARKTA toplanılıp sonrasında metro ile bakanlık önüne geçilecektir. Arkadaşlar dikkat etmemiz gereken şeylerden biri hakkında bir uyarı yapmak istiyoruz. Bu eylemin amacı her hangi bir partiyi kötülemek veya lehinde aleyhinde slogan atmak değildir. Bu niyeti barındıran arkadaşlardan ricam eyleme gelmemeleri.
Yapılan eylem sebepleri aşağıdaki gibi sıralanmıştır.
1- Atama oranlarının %3 den %5 yükseltilmesi ,
2- 2019 yılı ilk atamalarının ilk çeyrek içerisinde hızlı bir şekilde yapılması,
3- 2019 ilk atama sayısının en az 5000 olması,
4- Sahte rapor olaylarının incelenmeye alınması,
5- Engellilerin iş kur üzerinden yapılan atamalarında daha rahat şartlarda çalıştırılması.
6- 2018 yılı içerisinde İş kur üzerinden yapılan atamaların sonucunda devlet kadrosuna atanan engellilerin merkezi atamalarda tekrardan aynı puanla tercih yapmalarının önüne geçilmesi
7- Daha önceki sınavlarda atanmış, hizmette aktif olarak görev alan engellilerin farklı sebeplerden ötürü tekrar sınava girip mağduriyet yaşatmalarının önüne geçilmesidir.
Bizler bu konularda sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağız. Ankara da yaşayan veya Ankara ya gelmek isteyen arkadaşlar bu konuda hassas olur ve yanımızda olurlarsa çok mutlu oluruz.
Herkese saygı ve selamlarımızla
Ömer Faruk Yazıcı Muhammet Fatih Demirtaş.
0532 285 81 97

"6- 2018 yılı içerisinde İş kur üzerinden yapılan atamaların sonucunda devlet kadrosuna atanan engellilerin merkezi atamalarda tekrardan aynı puanla tercih yapmalarının önüne geçilmesi
7- Daha önceki sınavlarda atanmış, hizmette aktif olarak görev alan engellilerin farklı sebeplerden ötürü tekrar sınava girip mağduriyet yaşatmalarının önüne geçilmesidir. "

Bu nesaçmalıktır ya. Engelli engelliye sahip çıkmıyor sonradan da devletin sahip çıkmasını bekliyor ! Çalıştım o puanı aldıysam istersem 2016 da yerleşmiş biri olayım yinede tercih hakkım vardır kardeşim kime ne ya ? Sen yan gelip yatacaksın adam çalışacak didinecek zamanından harcayacak. Senden yüksek puan alacak ama 2018'de işkurdan yerleşti diye tercih yapamayacak ? en son alınan işçiler eski işçiler gibi olmayacak malesef alacakları max ücret 2400 olacak. Adam zaten maaşından yada işinden memnun olup keyfinden sınava girmez ! Ben senden yüksek puanı aldıysam istediğim zaman istediğim yere tercih yaparım sende çalışsaydında yüksek puan alsaydın...

1 kere üniversite kazanan tekrar üni sınavına girmesin gibi bişey saçma

İşkurda kamu ilanları da vardır ekpss puan sıralamasına göre alınacak kişi sayısının 3 katı kadar nihai liste oluşturulur ve sonrasında eleme için mülakat sınavları yapılır.ekpss nin %70 i, mülakat puaninin %30 olacak şekilde en yüksek puan alan adaylar belirlenir,atama bu şekilde gerçekleşir.fakat bu memur değil kamu işçisi atamasidir.memur atamaları ÖSYM kanalıyla yapılır..

bide seviniyorsunuz cidden bi halt olmaz sizden 2019 atamasına aralıkta yapıyorlar 2500 kişi hakkınızı arayacağınıza seviniyorsunuz

bir an önce bir alım yapsalar çok iyi olacak çünkü özel sektörde çok ağır şartlarda çalışıyorum.... :( :( :(

Üst Alt