Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlarımla görüşmüyorum diye İnvega yazıldı?!

Az ye,az uyu ve az konuş derler azdan zarar gelmez, taş yerinde agırdır,taşı delen suyun coklugu degil devamlı akması isterse damla damla 💦

@Psikoterapi, evet anti depresant kullanıyordum.hala kullanıyorum

@Pickle, doktorun sana bişeyler yaptığını düşünmen biraz paranoya gibi geldi.sana risperdal vermek için invegaya başlatması çok zor bir ihtimal.senin daha önceki mesajlarını okudum.bayağı gerçeklikten kopmuş mesajlardı.invega çok iyi bir ilaçtır merak etme.bu arada tekrar ediyorum ben doktor değilim bve mesajlarım teşhis ve tedavi amaçlı değil

@dustypages, İnvega bencede iyi bir ilaç psikoz ve duygu durum bozukluklarına beraber etki edebilen bir ilaç ama 9 ve 12 mg da kaygı ve anksiyete geliştirme ihtimali var ne yazık ki ve bu oluyor da bu durum doktor tarafında nda bu bana söylendi ayrıca birebir oğlumun başına geldi.

Hap yutmamak için iğneye geçmek bana mantıklı gelmiyor. Her ilacın iğnesi yok, başka organlar hasta olsa yine hap kullanıcam.
@dustypages, doktora sosyalleşmek istemediğimi anlatıcam. Belki tekrardan invegaya başlatır. İlaç raporum olduğu için doktorla 1 yıldır görüşmüyoruz.

@Pickle, İğnenin avantajları ve dezavantajları var.
Avantajları:
Direk kana karıştığı için daha etkili ve daha düşük dozla fayda sağlanabiliyor.
Hergün ilaç içme derdi yok ve hap gibi böbrekleri etkilemiyor.
Tedaviyi red eden hastalara 1 veya 3 ayda bir vurularak tedavinin devamı sağlanabiliyor.

Dezavantajları
İlaç kaynaklı bir yan etki oluşursa hap kadar çabuk ilaç bırakılması ve vucüddan atılma gerçekleşmediği için yan etkiler daha uzun devam edebiliyor.

@dustypages, Herkeste aynı şey olmuyor işte antidepresanlar da psikozun etkilerini arttırabiliyor ve bu nadir olan bir durum değil.
Hap veya iğne hangisi iyi gelirse o kullanılır herkeste aynı etki gelişmiyor onu demek istedim.

@kara duman,
Ben kullanıyorum umarım vücut direnc kazanmaz ayrıca prospektusunde duygudurum dengeleyeci ilaçlarla birlikte kullanılmasını yazıyorlar...

Yüksek doz kullanmıyorum 6 mg invega alıyorum.Bir haftadır kullanıyorum.Kaygi oluşmadı kendimi çok iyi hissediyorum.

7 gündür kullanıyorum etkileri ne zaman başlar.

@dustypages,
Zaten antidepresan kullanıyorum.Bircok arkadaş şikayetçi bu invega denen ilaçtan ama inanın diğer duygudurum ilaçları ile mesela ketiapin ve olanzapin ile birlikte kullanildiginda işe yarıyor.bunu farkettim.

@Pickle,
Ben en son iki kutu invega aldım raporum bitiyor.Bitmeden doktoruma söyleyeceğim raporumu yenilesin diye.Sende de ise yariyorsa kullan tabi doktoruna danış.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Psikoterapi, rapor bitmeden yeniler mi ki? Benim raporum bitince ilacım da bitiyor, psikiyatriye randevu alıcam.
İnvega sosyallik konusunda işe yarıyor mu bilmiyorum, ben mezuna kaldığım dönem kullanmaya başladım. Eve kapanıp ders çalıştığım dönemde. Okul başlamadan önce bıraktım. İlaçsız da sosyal olurum diye düşünmüştüm olmadı.

Evet yenilenir diye biliyorum.suan hangi ilaçlari kullanıyorsunuz.

Ortaokul ve lise yıllarımda sessiz biriydim. Lakabımı put koymuşlardı. Bir gün kaynatılmaya çalışılan ders ortamında edebiyat öğretmeni bana "sessiz sessiz yine ne düşünüyorsun?" diye sordu. Ben de "isterseniz sesli de düşünebilirim" dedim. Eliyle dur işareti yaptı aman dedi.

insanların büyük çoğunluğu yüzmesini öğrenmeden yüzmek istemez. yüzmek istememeleri doğal, çünkü karada yaşamak için dünyaya gelmişler; suda değil. ve düşünmek istememeleri de doğal, çünkü yaşamak için yaratılmışlar; düşünmek için değil! evet, kim düşünürse, kim düşünmeyi kendisi için temel uğraş yaparsa bundan ileri bir noktaya ulaşabilir. ne var ki, karayla suyu değiş tokuş etmiştir. böyle biri bir gün gelip suda boğulur.” - Hermann Hesse

@Psikoterapi, ozaprin 10 mg
İlaç raporunda paligis (invega) da var, 3 mg
@BayKukla, yalnızlık zor ama kendimi diğer insanlarla kıyaslayınca zor. Onlar konuşuyor ben de konuşmalıyım düşünceleri. 1 aydır tatildeyim hiç sosyalleşme ihtiyacı duymadım.
Ben de ortaokulda ve lisede sessizdim.

@Psikoterapi, evet raporda var invega.
Risperdal ile invega farklı bir etki mi etti, pis ilaç derken?

@Pickle,
İnvega daha iyi risperdal den risperdal bende korku panik yaptırıyordu.artik kullanmıyorum risperdali ayrıca kasintida yapıyordu.

İnvega raporun ne zaman bitiyor..benimki Mart ayında bitiyor 2 kutu 7 gün önce aldım eczacidan.

@Psikoterapi, invega kullandığım dönem kaşıntı oluyordu ama o dönem annem de kaşınıyordu, ikimiz de uyuz ilacı kullandık. Ben uyuzdandır dedim.
Doktor invega yazarsa kaşıntı olursa direkt keserim invegayı. Bacaklarımın yara olmasından iyidir.

Benim rapor 8 martta bitiyor, ilacım 13 martta bitiyor. Aile hekimi bitiş tarihine denk gelsin diye 2 kutu yazmıştı.

ben ayın 18 inde xeplion yazdırcam vururulken canım çıkıyor

Bulundugum yer çok kötü insanlar benden uzak Allah'a yakın gitsinler tefeci cebci vs dolu

@Pickle,
O doktor sizi nasıl takip ediyor? Bir yıldır gitmemişsiniz.

akinetonla birlikte almanız gerekiyor invegayı. Akineton psikotik ilaçların yan etkisini gideriyor.
Başka bir gönderinizde raporumun yılı doluyor. Bir yıl sonra gideceğim diye yazdınız. Doktorunuz sizi takip etmiyor mu?
Ben üç ay gitmesem hemşire arıyor. İyi misiniz? Gelmediniz diye. Gerçi ben tmrs’ye gidiyorum.

@Turkogli, TMRS harici hiç bir yerde aranma olmuyor niye gelmediniz diye.
Ama bir yıl hiç kontrole gitmemek bence de doğru değil hiç bir şey olmasa bile 2/3 ayda bir kontrole gitmek lazım bence bazen insan kendinde olan değişimleri fark edemiyebilir çünkü.

İnvega ile veya diğer antipsikotikler ile akineton almak olmazsa olmaz bir şart değil eğer akinetonun giderebileceği akatazi gibi bir sorun yoksa akinetonu içmenin bir anlamıda yok.

@kara duman, ağabey selamlar.

Akineton 2000 senesinde "ilk" kullandığım ilaçtı. "Norodol" damlanın yan etkileri için verilmişti.

Bu konuda bilginiz var mı ?

@Descartes, selam Norodol ilk nesil antipsikotik onlar ilk bulunan ilaçlar olduğu için yan etkileri çok o yüzden akineton veriyorlar yanına.
Hatta psikiyatri acillerinin en çok kullandığı nallamak da denilen
NAL= Norodol-Akineton-largactil
Üç ilacın karışımı olan enjeksiyon iğnedir.
ikinci nesil antipsikotiklerde bu yan etkiler daha az olduğu için eğer yan etki olursa akineton veriliyor.

Başka dediklerine yazmıştır invega pozitif belirtilere yazılır arkadaşlarla Görüşmeme depresyon belirtisi antidepresan yazılır bu işin piri olduk nerdeyse psikiyatri olacaz nasıl hastayız

@-ARAGORN-,
İnvega nin prospektusunde duygu durum düzenleyici ilaçlarla birlikte kullanılması öneriliyor.mesela ben hem antidepresan hemde antipsikotik ayrıca duygudurum dengeleyeci olaxinn ile birlikte kullanıyorum.İyi de etki etti.

@Pickle,

Ben ilaç raporumu bugün yeniledim.1 yıl uzattı doktorum invega kullanıyorum.yenilemek istersen yenile raporunu ama invega tek başına alınacak bir ilaç değil bunu unutma benim hezeyanlarim vardı doktor ondan yazdı.

@Descartes, Ben teşekkür ederim çok okuyup araştırıyorum ve ysşadığım şeyleri yazıyorum.

@-ARAGORN-, İnvega hep psikozun pozitif belirtileri için ana ilaç hemde duygudurum düzenleyici ilaç olarakta kullanılıyor.

Örneğin oğlumda antidepresanlar psikoz belirtilerini arttırdığı için o sorunları çözmek için şöyle bir ilaç kombinasyonu yaptı doktor deniyoruz şu an.
Ozaprin 10 mg
İnvega 6 mg
Cedrina 50 mg
Lithuril 900 mg

Üst Alt