Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlarımla görüşmüyorum diye İnvega yazıldı?!

@anonymous,

Ben ümidimi atipik antipsikotiklerden kestim yan etkilerinden dolayı şimdi ise doktor beni tipik antipsikotiklerden olan Norodol(Haloperidol) kullanıyorum.yan etkisi var mı var...ama hezeyanlarimi geçirdiği için mecbur kullanıyorum çok kuvvetli bir ilaç doktorun dediğine göre.

@Anti PSİKİYATRİ, eskiden bir gün ilaçlarım kesilecek, aile kuracağım, mutlu normal bir hayat süreceğimi hayal ederdik annemle. Bugün doktorun söylediklerini duyunca üzüldü kadıncağız. Zaten erkeklik yok ilaçlardan dolayı. Bu durumda hem sağlık açısından hem cinsellik açısından evlenmemem, evleneceğim kadının hayatını altüst etmeye hakkım yok. Artık sevgililikten öteye gitmem diyeceğim ama 31 yaşındayım hiç sevgilimde olmadı. Matruşka gibi açtıkça yeni problemler çıkıyor.

Abi ilaçlar nasıl seslerinizi kesiyor 7 yıldır AP kullanıyorum benimkini kesmedi aksine artırdı gerçekten, Allah isterse bir kulun işini, mermere geçirir dişini; istemezse işini, muhallebi yerken kırar dişini sözü boşa söylenmemiş . Allah cümle ümmete şifalar ihsan etsin.

Prozac ı kesmiştim uzun süredir son 15 gündür tekrardan içmeye başladım doktorda devam et dedi zaten yapacak bir şey yok !

Prozac günde 3 adet kullan dedi doktor prozac serotonin arttırıcı bende serotonin eksikliği mi var o yüzden mi takıntılıyım ?

@KırıkZihin, Aynı sıkıntı oğlumda nerdeyse 10 yıl oldu.

Antipisikotik olarak sırasıyla
OZAPRİN
SOLİAN
ABİZOL
İNVEGA
EN SON LEDASON Deniyoruz
ve bu ilaçlarla beraber çeşitli kombinasyonlarda.
SELACTRA
LİTHURİL
NERVİUM
AKİNETON
DİDERAL
Denendi

Ama düşük dozlar bir miktar sesler ve hezeyanlara etki ediyor ama kesmiyor doz yükseltilince ise sesler azalacağına patlama yapıyor resmen.
Sadece invega bir sefer 4 ay boyunca sesleri sıfırladı ama iç sıkıntısı sebebiyle 50 mg selectra eklenince sesler patlama yaptı doktor maniye sokmuş dedi ve doktor hata ettiğini kabul etti ama denenmeden bilinmiyor işte aynı doz İnvegayı deneyince aynı başarıyı yakalayamadık.
En son Ledasonu maksimum doz 160 mg kullanıyoruz piyasada ki yan etkisi en düşük antipisikotiklerden oda çözüm olmazsa klozapin (clonex) düşünülüyor yan etkilerinden dolayı son çare olarak.

Doktor 10 yıl içinde 2 doktor değişti ve doktorlar Bakırköy Mazhar Osmanın en iyi doktorlarından teşhiş sırasıyla Şizofren. Atipik pisikoz ve en son Şizoafektif bozukluk.
Doktor çok özel ve farklı bir hasta dedi hatta Bakırköyün bütün doktorları toplantıda konuşmuş acaba hasta değil mi diye ama hasta olduğu sonucuna varmışlar bazen bende düşünüyorum bunu acaba hasta değil mi ilaçlar mı pisikoza sokuyor diye ama hasta olduğunu dair bir çok delil var.

Sülalede bir kaç tane pisikoz vakası var.
Doğumda kısa süreli oksijensiz kalma sorunu yaşadı.
Stresli bir çocukluk geçirdi.
18 li yaşlarda okb ile başladı sonra halisinasyon ve hezayanlara evrildi yani ilaç kullanmazkende vardı sesler ve hezahanlar.

Yani şifa Allahtan Allah vermedi mi ne yaparsan boş şifa için vesileleri arıyoruz umudumuzu kesmedik müslümana ümitsizlik yakışmaz ama çok yorulduk Allah sabrımızın mükafatını vercek inşaALLAH.
AMİN.

Son düzenleme:
@kara duman,
Değil yıldız, gökyüzü de kaysa; nasibinde yoksa nafile demişler hocam. Bazen Allah bir işimizi rast getirmez ne yaparsak yapalım olmaz çünkü nasipte yoktur . Ama dua kaderi değiştirir derler aynı Hz. Eyyubun duasının onun üzerindeki en iyileşmez hastalığı kaldırdığı gibi; Bana zarar dokundu, Ey Rabbim sen en merhametli ve en şefkatlisin." Bunun üzerine Allah, onun (as) sabrına ve halis niyetine hürmetle şifa vermişti... ve duada da en önemli olan halis bir niyetle dua etmektir Allah halis niyetli duaları kabul eder . Sayın abim bende bu Allah'ın verdiği sınanma sebebim olan psikozu yaşıyorum ama herkese derman varken biz gibi hastalara maalesef derman yok belkide bu hastalık hem hasta kişi için hemde hasta ile zorlanan, sıkıntıya uğrayan ailesi için bir günah kefaretidir inşaAllah bize düşen sabretmek ve ümidi kesmemektir. Biz tedavimizi olur üstümüze düseni yaparız ve gerisini Allah'a bırakırız eğer bizi iyileştirmesede biz Allahın kullarıyız o mülkünde istediği gibi tasarruf eder .

@KırıkZihin, Çok doğru dediniz.
Bizim şer gördüğümüzde hayır
Hayır gördüğümüzde şer olabilir.
Belki de vakti saati gelmedi.
Bilemeyiz
Bize düşen isyan etmeden şifa için vesileleri aramak gerisi rabbimin bileceği iş.

Ama gerçekten ağır bir imtihan.

Allah herkesin yardımcısı olsun Amin.

Üst Alt