Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlarımla görüşmüyorum diye İnvega yazıldı?!

@Pickle,
Yok sende haklısın yanlış anlaşılmaya müsait bir şaka yapmış olabilirim bende ama asla kötü niyet falan yoktu kırdıysam kusura bakma .

Bu psikiyatristlerin sosyallik zorlamasına ben de anlam verememeye başladım. Benim çevremdeki insanlar bana kalırsa beni anlamıyor, benimle aynı derinlikte değiller vs. sürekli aynı yüzeysel sohbetleri onlarla gerçekleştirmekten sıkıldım ve negatif enerji alıyorum, bana iyi gelmiyorlar. Şimdi bir süre içe çekildim, doktora söylesem bunu anormal karşılar. ._.

@Ahmet T, aynen öyle. Ben ara verdiğim dönem psikiyatri muayenesinden hasta olmadığımı öğrenerek ayrılmıştım. Atak geçirince geri döndük.

@Samarra, ben benim gibi içe dönük bir arkadaş istiyorum.

Bende zamanında çok çevresi olan biriydim, zamanla bu azaldı. Şu an ailemden başka bir iki dost dışında görüştüğüm yok. Sırf arkadaşlarınla görüşmüyorsun diye ilaç yazması mantıklı gelmedi ama şöyle bir durum var; arkadaş çevren iyiyse sosyalleşmek iyi geliyor. Bir iki saat güzel bir sohbet muhabbet her şeyi unutturur. Ama çevren kötüyse…. O zaman uzak durman en iyisi.

@Arche,
benimle sigarasına arkadaşlık ediyorlardı bende bıraktım arkadaş çevremi sohbet bile etmiyorlardı sende sigara var mı versene bi dal diyorlardı başka birşey değil

@Ahmet T,
Klasik çıkar menfaat ilişkileri. Allah güzel insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Menfaati bitenin dostluğuda bitiyor. Hem arkadaşlık dostluk öyle çabuk oluşan şeyler değildir bana göre. Her iki insanında bazı şeylerin bilincinde olması gerekiyor. Ama toplumda çoğu insan yüzeysel düşünüp yüzeysel yaşıyor.

Dilerim güzel insanlarla karşılaşırsınız.

2 gün trenle gidip geldikten sonra ekpss yi ekspres diye okumaya başladım 😜

Bu forum hariç sosyal hayatım yok. İnsanlar nasıl akıcı bir şekilde sohbet edebiliyor anlamış değilim. Ağzımdan tek kelime çıkmıyor.

@Pickle, Ben de bi ara öyleydim şimdi rahat konuşabiliyor ama tercihen konuşmuyorum. Zamanla düzelir dert etme

@Death, tıbbi sekreterlik okuyorum, temmuzda staja çıkıcam.
@Tyler D., ben okul ilk başladığında sosyalleşmek için çok uğraştım ona rağmen böyleyim.

Ben birisiyle sohbet ederken kısa cevaplar veriyorum aklıma birşey gelmiyor bir de ortamda sessizlik olunca tedirgin oluyorum alakasız sorular soruyorum.
Sizde de böyle durumlar oluyor mu

@Hanlı, bir konu konuşulduğunda aklıma bir şey gelmeden sohbete dalıyorlar hiç katılamıyorum.

@Pickle sohbet sıkıcı geldiği için olabilir.
Dalgınlık bende de oluyor söylenenleri takip edemiyorum bazen özellikle benim için önemli olan konuşmaları hatırlamakta zorlanıyorum

Sosyal ortamlar beni bunaltıyor, yalnız kalmak istiyorum.

Üniversitedeyken bende öyleydim şimdilerde keşke böyle yapmasaydım diyorum umarım sen ilerde pişman olmazsın @Pickle

@Pickle,
ailem dışarı çık bi parka git hava al diyorlar ben istemiyorum

@Ahmet T, ben kampüste oturup yeşillikleri seyrediyorum bazen. Cidden rahatlatıyor.

Yaz stajında hastalarla nasıl konuşucam diye strese girdim. Annem dedi ki hemen konuşturmazlar hiçbir devlet kurumunda.

Vay arkadaş. ya ben hasta değilim yada siz büyük hastasınız bir insanla konuşunca ne olacak öldürecek hali yok ya bende psikozum ama aslanlar gibi gittim 6 hafta stajımı yaptım geldim hatta öğrencilerim beni çok sevdi. biraz gayret gösterelim bu ölü toprağı üzerimizden atalım ne olmuş hastalandıysak dünyanın sonu değil ya şimdi diyeceksiniz sen iyileşmişsin hayır ben sesler duyuyorum hemde canımı çok sıkıyor ama ne yapalım imtihan dünyası sabretmemiz lazım, birazda bu elalem ne der takıntısınıda bırakmamız lazım bırakında ne derlerse desinler zaten hep burdan kaybediyor psikoz hastaları. @Pickle, kardeşim niyetim seni eleştirmek değil ama sende kendini pasif bırakıyorsun eminim sendeki potansiyel bu değil sen daha iyisini yapabilirsin.

@Üzümlükekim, iyi de ben staj yapmıcam demiyorum ki. İş öncesi heyecan herkeste olur. Hastane stresli insanların olduğu bir yer, stresli hastalara karşı durumu nasıl yöneticem diye düşündüm sadece.
Öyle bir yazmışsınız ki sanki ben hastalığımı bahane ediyorum. Geçen sene doktor asosyalim diye ilaç ekledi, bilerek kullanmadım hastalıktan değil diye.

Benim ilaç raporumda atipik psikoz, engelli raporumda organik olmayan psikoz.
Arasında fark var mı? @OğuzHan112

İnsanlardan korkuyorum, sanki hepsi bana zarar vermek için sırada bekliyormuş gibi geliyor. 2 gün önce hocaya belgeleri imzalatırken çok stres oldum, davranışlarım yüzünden beni azarlar diye. Birkaç gündür yaz stajını düşünüyorum, kavga çıkar kendimi savunamam diye.

İnsanlar sana bir şey yapmaz normal şartlarda. Ama stres halini gözlemlerlerse kötü niyetli şahıslar bunu kullanabilir @Pickle

Ben evdeyim genelde okul işi bitti okul zamanı çok zorlanıyodum enerjisizlikten iş yok çalışmıyorum. Ekmek almaya çıkıyorum sadece dışarıya. Evde sıkılıyorum ama dışarıda da sıkıldığım için dışarı çıkmalıyım diye dert etmiyorum. Evde çay içiyorum müzik dinliyorum.

Üst Alt