Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık 3 yaşından büyük araçlar ithal edilemeyecek mi?

avrupa ülkelerine tepkiden bahsediyorsunuzda ülkemizde satılan arabaların hepsi avrupada ya üretiliyor yada ülkemizde montaj.
bu tepkiden avrupanın zararı yokki sonuçta satılan aracın karı ülkesine gidiyor.
ikinci el araçların satılması araba fabrikaların zararına olduğu için fabrikalar bu araçların gelmesini istemiyor ve devlete baskı yapıyorlar.neden talep var sıfır satıp çok kazanmak varken niye zarar etsinler ki...
bizimki tavşanın dağa küsmesine benziyor.aracın parasını onlar yiyor biz kıcımızı kapatsak ayayımız açık.üstümüzde yorganımız var diye seviniyoruzda.gine açık gine açık. adamlar ülkemizde engelli sayısını çok görüyor ve sağlık giderleri fazla olduğu için özürlülerin bir an evvel mevta olmalarını ve de olmaları için ne gibi eziyetler yaptırabiliriz diye hesap yapıyorlar.devletimizde şirin gözükmek için engellisini yerin dibine batırmak için uğraşıyor...
biz koyunlar melemedikçe başımıza çoban gelmez...
hepinize şimdiden hayırlı ÖLÜMLER....
sayğılar

türkıyedekı araclarında cogu avrupa markası olmasına ragmen türkıye montajlı...ama hükümet ıllakı bır yerlerden kesınti yapması gerekseydı bunu en azından baska sekıllerde yapabılırdı..bugün bır engellı kısı 8 veya 9 mılyar ıle ıyı bır arac sahıbı olabılıyordu..ama artık buda hayal oldu..engellıye otomotıv sektöründen önce zaten fazlası ıle kısıtlama gelmıs ülkemızde...buda galıba son darbsı oldu hükümetın.ılerıkı yıllara bu yasada degısıklık olacagını duyuyoruz ama duyumdan öte resmı bılgı gecerlıdır..ıcınde arac hevesı olan cogu arkdasa yazık oldu..

celik_;
ben 06.10.2009 da arac ithal izin belgemi aldım.07.10.2009 tarihinde ise bu malum kanun cıktı.
Sonuçta kanun cıktı cıkmasına ama ,bu benim için ve kanun cıkana kadar bu izin belgelerini alanların kazanılmış bir hakkı degilmidir..
Yani ben ve benim gibi durumda olanlar büyük bir ihtimalle bu kanun etkilemeyek..diye düşünüyorum
ya sonrası.....
..................
Diyecek bir sey bulamıyorum sadece....

----------
Levent54;

maddeyi iyi akuyun arkadasım..
.....
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]MADDE 104- ...
...
[/FONT]
[FONT=&quot](2) Gümrük idaresine sunulduğu tarih itibarıyla, kayıt ve model yılı dahil, üç yıldan eski olmamak kaydıyla;...........diye baslıyo...[/FONT]

sayın serdar kardesım

ekım ve öncesı alınan ıthal ızın belgelerı bu yasadan muaftır dıye sadece bır söylentı var...henüz kesınlemıs bır karar yok..resmi gazetede yayınlanmamıs karar asılsız bır karardır...ama sonuc ne olursa olsun..bu konu kesınlıkle önümüzdekı aylarda veya yıllarda bır acılım le kesınlıkle genısletıleektır....ama ne zaman bu belırsız...uyumakta olan bır kac dernek dişini gösterse bır haftada bıle bu yasa gerı cekılebılınır.cünkü bu yasa tepki yasası olmasına ragmen dünya capındakı her seyden muaf olan engellı nsanları kapsamaması gerekliiii..

kanun 07.10.2009 tarihinde yürülüğe girdi diyor..ama ben 06.10.2009 tarihinde ithal izin belgesini aldım..arkadaşlarda yukarıda yazmış..bu kanun 06.10.2009 tarihinde belge alanlar içinde geçerlimidir.

bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşlar 6.10.2009 tarihinden rapor alanlar bu kanundan muaf diye birşey yok hala bu kanundan habersiz gümrüğe gellip kapısında bekliyen araçlar sahiplerine teslim edilemedi,hadi diyelim 6 ekimde rapor alanlar muaf olsun ya gerisi :( bu mucadelemi bizce değil benim işim hallolsun gözüyle bakmıyalım arkadaşlar......

haklısın oezx kardesım

ama sebeb ve neden her ne olursa olsun...zaten engellı arkdasların cogunun calısma ımkanı para kazanma ımkanı oldukca kısıtlı..emeklı ıcın verılen maas zaten bellı durumda...otomobıl ıse artık lüksen cıkmıs bır ıhtıyac halıne gelmısken..eskı ıthal ızını veya yenı ayrım yapılmaksızın bu kanundan muaf tutulması gereklıydı....alınacak bır ulusal medya destegı ve verılecek bır tepkının bu kanuna bır hafıfleme getırecgınden cogu kısı emın...

2005 model hyundai accent marka arabam 2010 5.ayda satılık tır.ilgilenenlere duyrulur.

Arkadaşlar engellilerden sorumlu devlet bakanımızın iletişim adresi

SELMA ALİYE KAVAF

icb6.gif

Adres : Başbakanlık Merkez Bina, 06573 Bakanlıklar / ANKARA
Telefon : 0 (312) 4154024
Faks : 0 (312) 4173987
E-mail : selmaaliye.kavaf@basbakanlik.gov.tr

umutcan

gercekten cok degerlı bır bılgı verdıgın ıcın kendı adıma tesekkür ederım..

bunu engellı veya engelsız ola her arkadas umarım dıkkate alır...

naska;
evet kardes gereken tepkiyi göstterelim bu kadar olmaz bu ne ya bu hakkımızda elimizden alındı bende tam getirtnek istiyodum evraklarla ugrascaktım!

arkadaslar bütün siteye duyru yapalim herkez basbakanlıga yazı yazsın şikayetini bildirsin bu araba getirtme konusunda cok kötü oldu bu 3 yaş sınırı

bu konun gelen araçların satış süresi ile ilgili bir hüküm getirdimi arkadaşlar

merhaba arkadaşlar bakın görün heryere yazı yazdım fakat sesiz kalacaklar susacaklar cevap vermiyecekler,çünkü haklıyız engelli olmak nedir engelli nasıl yaşar engelli ne düşünür hiçmi düşünmeden bu yasa çıkarken hiç kimseye neden sorulmadı sayın devlet büyüklerimiz sizce bu yasa biz engellilere bir avantajmı kolaylıkmı yoksa gerçekten bizim bilmediğimiz bir durummu var yoksa sıfır arçları bize %50 indirim uyguluyarakmı satacaksınız:) bence engellilere şu yapılsın engelli olan otomobil kullanamaz desinler olsun bitsin sizce :).............

----------

Sn.SELMA ALİYE KAVAF

Sizin gibi aydın mutavazi eğitiminde belli bir kariyer yapmış kişilerin gerçekten bakan olması bizleri memnun etmektedir.sayın devlet bakanımız sayın hanfendi size engellilerin adına ve engellilerinde benim gibi düşündüğünü hissederek yazıyorum ben yüksek tahsil yapmış belli bir kariyerde çalışmamı sürdürmekteyim ve engelliyim ,7 ekim 2009 tarihin de bakanlar kuırulundan çıkan engellileri ilgilendiren yurt dışından otomobil getirebilme şartlarında yapmış olduğunuz ve bakanlar kurulundan çıkarak sn. Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan yasada artık bizler yurt dışından 3 yaşından aşağı otomobil getiremiyeceğiz ve motor haçmi 1600 cc olması öngörülmüş, bu yasa genelde ekonomik olarak yetersiz olarak yaşam şartlarında var olma mücadelesi vermeye çalışan engelli kardeşlerimin ihtiyaçları olan otomobil kısıtlı olan olan hareket kabiliyeleri açısından son derece önemliydi bu otomobil rüyası çoğu engelli kardeşlerim için son buldu ve moral olarak son derece üzüntüye neden olmuştur.Sizden istediğim ve istediğimiz bu yasayı tetkrar tekrar incelemeniz ve engelliler için avantajmı dezavantajmı olduğunu lütfen incelemeniz bizler bu yasa ile gerçekten mağdur edildik, bizler sıfır araç hatta 3 yaşında araç almak ekonomik olarak okadar az ki çoğu engelli kardeşlerim için artık mümkünolmayacaktır.
Sn.devlet bakanımız şu konuyu kendi içinizde irdeliyerek ve bizler gibi engelli oldursamı hisederek düşünmenizi istiyorum farkındamısınız biz engellilerin ekonomik olarak fayda sağlıyacak haklarımızın tek tek elimizden bizlere sorulmadan alındığıını bilin lütfen ,biz verilmiş olan haklarımızı geri istiyoruz başka bişi istemiyoruz bu otomobil konusundaki yaş sınırlamısı için çıkan yasayı tekrar gözden geçirmenizi ve bu yasanın geri çekilmesi ve eski yasanın tekrar yürürlüğe sokulması yaş sınırının kaldırılarak daha genişleterek motor hacmininde serbest bırakılrak tekrar çıkartılması konusundaki çalışma yapmanızı diliyorum ve diliyoruz ve yapacağınızada inanıyoruz.

Saygılarımla​

Arkadaşlar engellilerden sorumlu devlet bakanımızın iletişim adresi:
SELMA ALİYE KAVAF
icb6.gif

Adres : Başbakanlık Merkez Bina, 06573 Bakanlıklar / ANKARA
Telefon : 0 (312) 4154024
Faks : 0 (312) 4173987
E-mail : selmaaliye.kavaf@basbakanlik.gov.tr

Yaş sınırlaması hakkında içinizden geldiğince Başbakanımıza mail yazın arkadaşlar
erdogan@basbakanlik.gov.tr

Sayın Başbakanım.

Size engellilerin adına ve engellilerinde benim gibi düşündüğünü hissederek yazıyorum ben yüksek tahsil yapmış belli bir kariyerde çalışmamı sürdürmekteyim ve engelliyim ,7 ekim 2009 tarihin de bakanlar kuırulundan çıkan engellileri ilgilendiren yurt dışından otomobil getirebilme şartlarında yapmış olduğunuz ve bakanlar kurulundan çıkarak sn. Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan yasada artık bizler yurt dışından 3 yaşından aşağı otomobil getiremiyeceğiz ve motor haçmi 1600 cc olması öngörülmüş, bu yasa genelde ekonomik olarak yetersiz olarak yaşam şartlarında var olma mücadelesi vermeye çalışan engelli kardeşlerimin ihtiyaçları olan otomobil kısıtlı olan olan hareket kabiliyeleri açısından son derece önemliydi bu otomobil rüyası çoğu engelli kardeşlerim için son buldu ve moral olarak son derece üzüntüye neden olmuştur.Sizden istediğim ve istediğimiz bu yasayı tetkrar tekrar incelemeniz ve engelliler için avantajmı dezavantajmı olduğunu lütfen incelemeniz bizler bu yasa ile gerçekten mağdur edildik, bizler sıfır araç hatta 3 yaşında araç almak ekonomik olarak okadar az ki çoğu engelli kardeşlerim için artık mümkün olmayacaktır.
Sn.Başbakanım bu konuyu kendi içinizde irdeliyerek ve bizler gibi engelli oldursamı hisederek düşünmenizi istiyorum farkındamısınız biz engellilerin ekonomik olarak fayda sağlıyacak haklarımızın tek tek elimizden bizlere sorulmadan alındığıını bilin lütfen ,biz verilmiş olan haklarımızı geri istiyoruz başka bişi istemiyoruz bu otomobil konusundaki yaş sınırlamısı için çıkan yasayı tekrar gözden geçirmenizi ve bu yasanın geri çekilmesi ve eski yasanın tekrar yürürlüğe sokulması yaş sınırının kaldırılarak daha genişleterek motor hacmininde serbest bırakılması hatta sol ayak engelli arkadaşlarımınızında bu haklardan ayrıca işitme ve görme engelli arkadaşlarım kardeşleriminde bu yasadan faydalanacak şekilde tekrar çıkartılması konusundaki çalışma yapmanızı diliyorum ve diliyoruz ve yapacağınızada inanıyoruz.

Saygılarımla​

Bir yanıt gelmedi bana
2.ci denedim yine aynı yanıt geldi

Arkadaşlar bu 3 yaş sınırlaması konusunda hukuksal olaral ne yapabilirizi düşünerek bir çok avukatla temas içindeyim gerekirse ki gerekecek mahkeme yolunu açağız ama hep beraber kenetlenmemiz gerekir ...ne yapılabiliri herkes çevresiyle etrafındaki kişilerle basınla yayın organlarıyla temas içinde olalım bu yasayı sürekli gündemde tutmamız gerekir,herkes birbirinde beklemek yerine herkes bir fikir bir düşünceyle bu yasaya tepkimizi göstermeliyiz .biz kendimizi düşünmezsek kenetlenmezsek iinanın kimse bizi ne düşünür nede hak verir azar azar haklarımız elimizden alınır,dernekler sanırım bu yasayı biliyordur ki nette bir çok dernek sitelertine girdim birtane bile tepki yazısı olduğunu görmedim çok tuhaf

ben 3 defa e maıol yazdım cevap gelmedı...sayın umutcan kardesım..duyarlı bır vatandasa benızyosun..sana maddı manevı bu konuda destek olacagımı burda herkesın önünde söylüyorum benı 24 sat bu numaradan arayabılırsın...

Ali Celik 0 546 810 06 46

slm

Ben de 06.10.2009 da arac ithal izin belgemi aldım.07.10.2009 tarihinde ise yasa onaylandı. ayrıca arabada bi ay önce türkiyeye giriş yaptı hibe işlemini yapamadık 2 tane cıkan araba var bizzat biliyorum bu çok haksızlık acaba yasa adamı olanamı işliyo bugün gümrük genel müdürlüne dilekçemizi verdik arabanın sahibiyle, yetkililerlede konusdum bu olayıda anlattım.
bana söylenen bizde şaşırdık sizin gibi madur olan arkadaşların dilekcelerini öncedende aldık bu devlet politikası türk otomotivin canlanması için yapıldını duyduk sadece
müşavirimiz onaylarsa bu hakdan yararlancaksınız yapacak suanda bişey yok biz dilekcenin sonucunu size bildircez.
benimde söyledim ozaman meclise gidim vekillerle görüşüm, onlarda tabi görüşün sizin doğal hakkınız haklısınız, ben sordum peki çıkan arabalar nasıl çıkdı ,
o konuda tam bilgimiz yok ama şöyle olabilir 07 10 2009 saat 12 00 civarında olduysa olmuşdur belki dediler tekrar sordum peki dilekce nasıl olursa olumlu olur yasamı değişmesi lasım hayır dediler yasadan bi gün önce aldınız için raporu madur durumdasınız müştesarımız yetkisi içinde dediler, yetkililer bile acıklıyamıyolar.
Arkadaşlar otarihte rapor aldıysanız sizde dilekçe verin.. inşalah hakkımızı geri verirler.
daha önceden cıkarsalardı en azından 3gün hastane köşesinde sürünmezdik 80milyon rapor parası vermezdik.
almancı arkadaşada kaporada vermişdim birmilyar :(
bizim maduriyetimizi kim giderecek acaba:(:(
bu yasa bizleri düşünmeden nasıl çıkartırlar madem çıkacak gümrükde yetkililere nden bilgi verilmez arkadaşlar bu gün yasa çıkıyo sakın 3 yaş altında araba almayın kimseye para kaptırmayın eğer dilekçem olumsuz cıkarsa bizzat vekillerle görüşmeye gitcem içimdeki söylüyecek sözlerimi yüzlerine karşı diyecem. saygılarımla

Arkadaşlar erdogan@basbakanlik.gov.tr mail adresine ben mail göndermiştim bende çalışmıştı fakat bir daha denedim mail gönderilmiyor haklısınız onun için başka mail adresi araştıracağım saygılarımla

sayın umutcan ıle dün gece yaklasık 1 saat telefonda görüstük.

kendısınınde ıhtıyacı olmadıgı halde.bu yola kendısını adadgına kendım sahıt oldum...

saygıdeger umutcan sana her ınsan adına tsk edıorum telefondada belırttıgım gıbı.engell olmadıgım halde senınle bırlıkte oldugumu burda beyan edıyorum sana tsklerımı sunuyorum...

engellı engelsız her arkdası umutcana destek ıcın beklıyorumm..

haklısı ozeık türkıye ıcınde böyle bır avantaj sunmaları senın deıdgın gıbı daha mantıklı olur.en azından bu arkasları bıre sekılde magdurıyetten kurtarır..veya yurt dısı ıcın 3 yılda kesın kalırlar ama motor sınırlamasını kaldırabılırler secenek oldukca fazla haklısın.

ama ben burda evet ben engellı olmadıgım halde dstek verıken hr türlü buna hıc kımsenın kayıtısz kalmaması gereklı dıyorum.bu sadece engellılere arac konusu deyıl engellılerın elınden alınmıs her konuda...........

bugün akp genel merkezi aradım engelliden sorumlu tahsin beyle görüşdüm yasa hakkında konuşdum maduriyetimizi anlattım 06 günü rapor aldım dedim 07 de yasa cıkdı dedim yapılcak bişey yok dedi vekillerimizle görüşdük dedi biz elimizde bulunan hurdaları çıkartmaya çalışıyoz bide yabancı markalarla uraşacaz madur insanlar var birilerinin canı yanacak demiş:( dedim ben 100milyon rapor parası verdim birmilyar kapora verdim bari ogün yetkililer uyarması lazımdı dedim bizde di engelli arkadaşların hepsine maaş bağladık biliyosun bunu ilk yapan biziz dedi dedim abi benim canım yandı birmilyar kapora verdim dedim sözleşmeyaptıkdedim bide cıkan bi araba var dedim örnek sundu develüsyan yapılırken soruluyomu dedi bende dedim bizde develüsyanmu yapıldı dedim hukuki yolldan ara hakkını dedi:(:( bu saatten sonra kimseye imel felan yollamayın umursamıyolar zaten
tek kelime yazıklar olsun diyorum:(:(:(

sayın tolga 06 kardesım

öncelıkle sızınde magdurıyetınıze üzüldüm.ama anlamadıgım su avr...sızın aracınız türkıyeye 1 ay önce gırıs yapıyor.sızın beyanınız bu.nasıl gırıs yapıyor??? henüz elınızde ıthal ızın belgesı olmadan arac sızın adınıza nasıl gelıyor???? ne olursa olsun..arac bır defa türkıyeye gırıs yapar ve gırıs yaparken sızın adınıza ve elınızdekı ıthal ızın belgesıne göre ıslem yapılır...sız zaten ıthal ızın belgesını almadan arac nasıl sokabılırınız knunuz tam bır muamma ..bu hıbede olsa döviz tranferıde olsa bagıs da olsa faturalı aracta olsa..mejbur arac ıthal ızın belgenızle tertıpatlı türkıyeye gırıs yapması gereklı..

Önceden anlaşmışdık belgeyi 06sında aldık biliyosun yasa çıkacanı bilmedimiz için 07dede sözleşmeyaptık yasa cıkınca hipe edemedik avukata sorcam bugün bakalım akpdeki tahsin beyde hukuki hakkınızı arayın yasa sizden yanaysa zaten hakkınız vardır diyo işin kötü tarafı gümrük çalışanlarıda tam bilmiyo yasanın içerini onlarda talimat bekliyo dilekçe verdik bakalım sonucu bekliyoz

anlıyorum tolga kardesım..keske genel de kı prosüdürü ızlemıs olsa ıdın en azından su ankı yasaya göre hayırlısı beklıyelım dıyebılırdın..ama ne yazıkkı belgeyı almadan araba almıssın...hatta getırmıssı...gelmesı dahı tuhaf bır seklı var..bugün olumlu dahı olsa dılekcenız..aracınız mejbur türıyeden cıkıs ve gırıs yapmak zorunda...kendı adıma sızın ısınız karısık..bol şanslar...

yurdumun sakat insanlarına o kadar sağlam yasalar çıkıyor ve kararlar alınıyorki.... bundan dolayı yetkililere teşekkür ediyorum niye uğraşınlar büyük vurgun yapan hırsızlarlar en kolay yolu bizlerle uğraşmak

peki araba girerkendemi benim adıma olması lazım dı prodesur nasıl oluyor bilmiyom :?

evet bılmedıgın ıcınde zor duruma düsmüssün....Allah kolaylık versın....

yurt dısı ancak orada aractan anlıyan bır yakınınız veya bu ısı yapan bır fırma ıle anlstıgınız takdırde sızler ıcın en avantajlısı...

cantada fırma..yerı bellı olmayan yurdu bell lmyan bır kac araba etırmıs ınsanlara kanmanız sızlerı zor duruma düsürür..

prosudürr ancak ıthal ızın belgenızı aldıktan sonra baslamlı.... cünkü gereklı olan tertıpat da bu belgede yazılı ve arac bu belgeyı aldıktan sonra tertıpatı le türkıyye sızın adınıza gırıs yapmalıkı..gümrükte sorun ve vakıt kayıp etmeden ısınızı yaptıabılesınız....

şimdi bi almancı aradı ayın 4dunde getirmiş arabasını 4dünden önce gelen arabalar olmuyo diyo kimseden bilgi alamıyoz prodesurü kimse bilmiyo ta oraya yönlendiriyo o oraya offf ya alt yapısı olmadan yasa cıkarmıyaaa:(:(

Üst Alt