Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık 3 yaşından büyük araçlar ithal edilemeyecek mi?

tolga kardes senın bır sansın var..

oda aracı aldıgın kısı nasılsa senın ıthal ızın belgene ıslem yaptırmamıs..beglenı al kaporanı al.....yasanın cıkmasını veya degısmesnı bekle yapacagın baska sey yok..satıcıda bunu ne denlı kabul eder oda ayrı bır konu..

ama madem sen ayın 6 sında ıthal ızın belgenı almıssın.neden hemen o gün veya sonrakı gün aracın ıthal ıslerımını yaptırmadın..araba 1 ay önce gelmıs nasılsa....

arkadaşlar tepkisiz kalmayalım lütfen bu bizim en büyük hakkımızdır arabalarımız bizim ayağımızıdr sıfır alacak paramzı olsa neden yurt dışından getireyim zaten 1600 2000 den önce çok nadir arabalar yazıkıt günahtır bu kadarda yazık edemezsiniz bize buna kimsenin hakkı yoktur

beyaz kurt ben sakatlar konfedarasyonunu aradım başkan murat beyle görüşdüm dedim tepkisiz kalmayalım eylem yapalım bişeyler yapalım malesef bizim yapacamız bişey yok özürlüler idaresiyle görüş dedi kendi başkanlarımız bunu derse hükümet neyapsın:( gereğini yapar biz sessiz kaldıkça önümüze ne kondukça yemeye mecburuz

sol uzvundan özürlü olan bir insanı özürlü kabul etmeyip kanunların yapılanmasında boşlukta bırakarak memurunla karşı karşıya getiren bir birokratın böylesine bir kanun maddesini yürürlüge koymaları gayet dogal gibi geliyor bana bu işler masa başında araştırma yapmadan kolay oluyor en azından özürlü derneklerinden ve kamu kurumlarında calıştırılan özürlü kardeşlerimizle fikir telapisinde bulunsalar cok hoş olur gibi geliyor bana

Kıymetli Arkadaşlar. Bende bir şey sormak istiyorum. Yurtdışından araç getirme hayallerimiz artık suya düştüğüne göre......

Şimdi... 0 km bir araç aldım diyelim. Bu aracı 5 yıl süre ile ENGELLİ OLMAYAN BİRİNE ötv yi ödemeden satamıyoruz değil mi. Ancak ÖTV Kanununun ilgili bölümlerini okuduğumda " 5 yıldan sonra bile bu aracımızı ENGELLİ OLMAYAN BİRİNE ötv yi ödemeden satamayacağımızı söylüyor. Hatta hurda durumuna düşene kadar diyor. bir de ölüm halinde varislere kalması durumunda ötv ödenmiyor.

Ben kanunu böyle anladım. NET bir bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica][SIZE=2] 31.07.2004 tarihinden itibaren[/SIZE][/FONT] II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tâbi mallardan;a) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler tarafından,
b) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,
c) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bu bendin (a) ve (b) alt bentlerinde belirtilen malûl ve engelliler tarafından ilk iktisabından sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle hurdaya çıkarılmasında, bu G.T.İ.P. numaralarında yer alan malları hurdaya çıkaran malûl ve engelliler tarafından,
Beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı,

vergiden istisinadır. hükmüne yer verilmiştir.

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica][SIZE=2]Aynı kanunun 15/2. a) (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tâbi olanların, veraset yoluyla intikaller hariç ilk iktisabında istisna uygulanan malların istisnadan yararlananlar dışındakilerce iktisabında, ilk iktisabındaki matrah esas alınarak adına kayıt ve tescil işlemi yapılandan, kayıt ve tescili tarihinde geçerli olan oran üzerinden, bu tarihte özel tüketim vergisi alınır. Kanunun 7 nci maddesinin (2) numaralı bendi çerçevesinde istisnadan yararlananlar tarafından bu istisnadan yararlanılarak iktisap ettikleri kayıt ve tescile tabi malları 5 yıldan fazla kullanarak elden çıkarmaları durumunda bu hüküm uygulanmaz. denilmektedir.

Bu durumda 5 yıl sonra satışlarında ÖTV edemeyeceksin. Kime satarsan sat.

[/SIZE][/FONT]

engeli engelini aşıyor bize engel olanlar utansın

Yürürlüğe girecek olan Bakanlar kurulu kararının düşündürlükleri: 3 yaş sınırı özürlülerin yurt dışı bedelsiz ithalatını engellemeye yönelik bir hareket. 3 yılı dolanı özürlü olana satabilme imkanı ise yurt dışından alım yapamayan engellilerin 5 yılı beklemek istemeden aracını satmak isteyen özürlülerden alımın sağlamak ve böylece yurt dışı alımını tamamen ortadan kaldırmaktır. Açıkça yapamadıklarını dolaylı yapmaya çalışıyorlar.
saygılar.

su ankı yas sınırlama konusu

7 yas ıle sınırlamda ve 6.ay dahıl eskı ıthal ızın belgelrının.yas sınırından muaf tutmak asamasında..ve 3 yasındakı gelecek aracların ıse eskısı gıbı gümrükten 3 saatte cıkısı deyıl en az 2 gün gümrük ambarında bekletılme arac sorgulama gıbı zorluklarıda bebaeınde getırme...

Bir daha ki seçimlerde oyunuzu kullanırken sizi (bizi) ne kadar düşündülerse ona göre oyunuzu kullanın.

araba.com daki reklamlar

arkadaşlar araba.com un engelliler kısmında bir hafta önce sdc 3 yaşlı arabalar vardı dün baktım daha yaşlı araçlarıda koymuşlar kanunda bir degişiklik olmadı degilmi... bilginiz varmı birde bunlar nasıl daha yaşlı araçları koya biliyorlar... bilgisi olan cvb veririse sevinirim hoşcakalın....

zeus ferhat

yurt dısı ıthal araclar ıse..sıtelere koymalarının anlamı yok...cünkü satısı olmyan araclardır..hala 3 yas sınırı vardır.o tür ılanlara ınanıp para evrak kaptırmak yanlıstır dıkkatlı olmak gereklı.

kdv ötv

arkadaşlar madem yurt dısından getirilecek araçlarda sınırlama çıtası yükseldi o zaman yurt içinden alınacak araçlar çıplak satış bedelinden yani kdv dahil tüm vergilerden arındırılmış olarak satışı yapılsın.en azından engellilere devletin küçük bir desteği olmuış olur.çünki bir devletin engelli birisinden alacağı vergiye ihtıyacı yoktur fakat bir engellinin herzaman devletine ihtiyacı vardır idareciler bunları göz ardı etmemelidirler

böyle lperhiz böyle lahana turşusu olmaz .hangi akla hangi mantıga yapılan bir hizmetdir bu.sesimizi duyurmalıyız site yönetimindeki arkadaşlara sesleniyorum ben yeni üye oldugum için kimseyi tanıma fırsatım olmadı.sevgili yöneticiler site üyeleri olarak karalaştıralım ve sesimizi duyacak olan kurumlara yada kişilere dilekçemizi yazıp gönderelim

merhaba,
peki bu sartlarda yurtdısından 3 yasında, 2. el, 1600cc bir otomobil satın alabiyor muyuz? alamıyormuyuz?

tesekkur ederim,
yani 2. el bir otomobil kesinlikle alabiliyoruz. ayrıca ogrenmek istedigim, aracın yası icin ay ay ince hesap yapmamız gerekiyor mu yoksa kabaca yıl hesabı mı?

afedersiniz yeni uyeyimde karısıklık oldu 2 kere yazmısım, peki bu hesapta ay hesabımı gecerli, kaba yıl hesabı degil mi?

yurtdışı 3 yaş sınırı

sayın 06 kardeşim ben raporumu 6. ayda aldımaracım 11.12.2009 da türkiyeye giriş yaptı almanyada konsolosluk hibe etti gümrükten girdi aracı tam üstüme alacaktım gümrük yeni yasa sebebiyle alamassın dedi bende madurum madem yasa çıktı konslosluk neden hibe etti gümrükten neden geçti anlamış deyilim bende hakkımı arayacam
idari mahkemeye baş vurmak istiyorum burdan oturan boğayada sesleniyorum bana bu konuda yardımcı olursa sevinirim

saygılar

----------

çelik kardeşim ekim öncesi ithal izin belgesi alanlar için görülenler meclistemi görüşülüyor birde telefonunu veriri misin yada ben vereyim beni bi ararmısın benim tel:05336128630 ararsan memnun olurum

Ben bugün ankarayı aradım oradaki bayan memur 10. ayda yürürlüğe giren yasa ile yurtdışından getirilecek aracın 3 yaşından büyük olamayacağını söyledi. Hepimize hayırlı uğurlu olsun ben herşeyimi hazırlamıştım ama vaz geçiyorum buradan normal bir araba alacağım.

Bizim belediye 2010 yılını önce engelliler yılı ilan eder, sonra 20 senelik sınırsız kartımıza günde 2 biniş kotası koyar. Acaba sene bitene kadar daha kaç engelli yararına! karar alacak büyükşehir belediyesi?

Hükümetimizde sağ olsun belediyeden hep bir adım önde. Onlarda memleketin tüm sakatlarını kapsayan otomobil ithalatında 3 yaş sınırı kararı alır. Yahu haklılar, çalışamayan engellilere bir sürü maaş veriyolar, o kadar para var sıfır arabamı alamıyacağız.
Devletin tüm sakat işçi kadroları full dolu ve üstünede binlerce fazladan işçi almışlar, manyak maaşlar alıyor çalışan engelli üff üf üf. Varmı öyle ucuz araba imkanı tanısınlar üstüne bir de. Çok şey istiyoruz ama aa-aaa a.

Konuyla alakası yok ama bakın ne diyeceğim; bazı kamu binaları ve sosyal paylaşım alanlarında yaptıkları engelli tuvaletleri şöyle bir gözünüzün önüne getirin.
Bizler engelli, sakat falanız ya, kız erkek aynı yere işetiyolar.
Erkekler tuvaleti, bayanlar tuvaleti, engelliler tuvaleti...
3. cinsmiyiz biz len?
(Bay bayan engelli tuvaletinin ayrı olması acaba 2099'a kadar uygulanırmı Türkiye'mde...)

Çok sinirliyim bu gün.
Bizi yöneten takım elbiselilerin tamamının sakat kalmasını hiç bu kadar candan istememiştim.
Bir de engelliler haftası ve gününde göstermelik gerzek organizasyonlar yapmıyorlarmı, tuu Allah cezanızı versin emi. Allah hepinizi süregen engelli yapsın inşallah emi.
%100 değil,en az %40 engelli olasınızda, bu memlekette koltukları işgal ettiğiniz sürede engelli adına bir halt yemediğinize pişman olun emi.
Kaldırımlar bok gibi, binaların çoğuna ulaşılamıyor, 2012 geldiğinde apışıp kalacaksınız umurunuzda değil.

Sabah Konak'ta (İzmir'in göbeği) karşıdan karşıya geçiyordum.
Senelerdir görme engelliler için yeşil ışıkta sesli ikaz sistemi çalışıyordu. Uzun zamandır çalışmadığını bu sabah nasıl anladım biliyormusunuz?
Benim yanımda karşıya geçmek için bekleyen bir bayan geldi görme engelli, ortaya soruyordu yeşil yandığında haber verirmsiniz diye.
Yeşil yanınca anladım ki ikaz sesi yok...
Karşıya geçerken ikaz sesinin uzun süredir çalışmadığını öğreniyoruz o bayandan.
Engelliler yılıymış, zuhahahahahah... Kaç para tutar o ikaz sesini düzeltmek?
Allah belanızı versin...

Engelli arabası

Merhaba arkadaşlar,ben yurtdışından minibüs getirtmek istiyordum kanunda değişiklik yapmışlar 2008 modelden aşağı olmuyormuş 2008 de paramız yetmiyor,
adamların yapmadığı tek bu iş kalmıştı, engelliyede engel oldular ya helal olsun... Diyecek söz bulamıyorum..
.bütün engelli arkadaşları başbakanlığa email atmaya davet ediyorum ilginize teşekkürler...

Engelli aracı

Sayın Avşaroğlu siz hangi şehirdesiniz acaba?

2) Portatif koltuklar hariç olmak üzere, sürücüsü dahil altı ila dokuz oturma yeri olan, malul ve sakat kişinin rahatça taşınabilmesine imkan verecek tavan yüksekliğine sahip olan motorlu kara nakil vasıtalarına,
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]muafiyet tanınır.[/FONT][/FONT]

Değişen kanunun yukardaki maddesine göre %90 üzeri engelli adına 7 koltuklu VW Touran yada Opel Zafira getirilebiliyor mu?

Bilen yada bu durumu yaşayan varsa yazsın lütfen. Komşum ona göre rapor işlemlerine başlayacak. tşk ediyorum

Ancak araca binip inmek için özel donanıma ihtiyaç duyan bir skatlık varsa, araçta da buna uygun lift vb. donanım varsa, o zaman yurt dışından minibüs ithal edilebilir.

utanın ya nedıyım yahu bu yapılırmı engelılere tamm parayı buldum ayarladım araba sahıbı olcam dedım 3 yas sınırına deng geldık ya zatı 3 yasından araba getırceksem gıder sıfır alırım be kardeşim neden yurt dısından bır zahmete kalkım bırde bunun ek masraflarını alım usdume alim anlamıyorum bu kadar yukarı cekmelerı sartmıydı yaş sınırını ne yanı türkıye ıcın cok mu buyuk kayıpdı garıbım bızlerde arac sahıbı oolcaz dıye sevınırken gıne husran desene turkıyede 1996 1997 modele bıncez kısmet utansınlar yapdıklarından ne dıyım..:(

Allah... bir engellilere engel olmadıkları kalmıştı onuda yaptılar.

Çok haklısın qarizma!!!kardes ben bi kac güzel araba buldum!!!baya uygun sen düzvıtesmı otomatıkmı kullanabilirsin...yazarsan sana bi kaç fikir verebilirim...

geçtiğimiz haftlarda gümrük müsteşar yardımcılarından birisiyle görüşmüştü, evet 3 yaşından büyük araçların getirilmesini yasaklamışlar. ayrıca AB uyum yasaları çerçevesinde, isteyenin özürlü işaretli plaka takma zorunluluğunu da ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacaklaını ve halen üzerinde çalışıldığını ifade etmişti.

yav bana istedigim arabayı alma hakkı verilsin ben o işareti takarı msorun degil. alamadıgım arabaya işareti serbest bıraksalar ne olur bırakmasalar ne olur

Hay bunların... bir engellilere engel olmadığı kalmıştı onuda yaptılar... kimbilir bu öneriyi hangi yandaş firmanın sahibi istediyse allah bilir... sağlık bakanı recep akdağın görme özürlü arkadaşımıza dediği lafı duydunuz... burdan sıfır alsam bile bunlara inada avrupa marka araba alacam

Üst Alt