Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde rahatsızlanma ve vazife malullüğü üzerine

Üst yazıdan kastettiğiniz ne? Sgk yapıyor işlemleri

1 defaya mahsuz sevk varya şubeden sevk aldim hastaneye sevk ettiler 2330 dan bahsediyor elimdeki evrakta ondan bahsediyor o zaman erlerde faydalana biliyor degilmi

Olumlu olursa sgk hem tazminat hem maaşa bagliyor degilmi sgk degerlendiriyor degilmi

2330 nakdi tazminat ve vazife malulu diye geçiyor ögrendigim kadariyla

Siz başvurun sgkya. Eğer malul olduğunuza yönelik karar çıkarsa onlar zaten hangi kanuna göre malul olduğunuzu yazarlar.

Sivil hastanede heyete girecegim nasil bir rapor çikacak sadece teşşizmi yazacaklar o zaman sizin dediginiz gibi yine olumsuz olur yoksa askerligin sebep ve tesiri vardir diyemi rapor düzenleyecekler

Tanidiklarim var biri var yildirim düşmüş gazi olmuş
Biri var diyaliz hastasi mehmetcik vakfindan aliyor sgkdan baglanmadi

Sgk nin tavrindan bahsediyorsunuz ama şu bir gerçektirki askerlik en çok insanin psikolojisini etkiliyor

Teknik detaylara hakim değilim. Başvuru yaparsınız emekli edilirsiniz ya da edilmezsiniz. Aynı hastalığa yakalanan iki kişiye dahi farklı kararlar verilebilir.
Askerlik psikolojiyi etkiliyor evet ama malullük için sgk dikkate almıyor.

Sizin dediginiz tazminati sgk mi veriyor hangi kuruma başvuruluyor

ASKERLİK YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ YERİNE GETİRİRKEN ÖLEN VEYA ENGELLİ
HALE GELENLERE TAZMİNAT ÖDENMESİ HAKKINDA Yönetmelik"

Bu kanun 2013 te çikmiş hiç haberim olmadi bir umut olabilirmi

2015'te çıkmış yönetmelik. Jandarma şehit gaziyi arayıp sorabilirsiniz. Eğer 5 yıl sınırına takılmamışsanız faydalanabilirsiniz

Askerlik şubesine başvuracaksınız evraklarınızla

Leytenant

Hocam kolay gelsin bende yaygın anksiyete bozukluğu varda ilaç tedavisi görüyorum mevcut durumum askerlik ertelemeye müsait midir acaba?

2013 te çikmiş yanilmiyorsam 2015 te degişiklige gidilmiş tekrar yayinlanmiş
Verdigin bilgiler için çok teşekür ederim

Sgk yla bu dedigin yönetmenligin işi yok degilmi

Neresi tazminati ödüyor

İnternete yönetmeliğin ismini yazın orda yazıyor herşey.
cem_beyy

Askerlik ertelemeyle ilgili bilgim yok maalesef yanlış yönlendirmek istemem

Siz askerlik şubeye başvurun ödemeye hak kazanın da sgkyla işi olsa ne olur olmasa ne olur. Siz tazminatınızı alın kimin ödediğinin ne önemi var

Merhaba ben de askerde crohn hastalığı geçirdim engelli hâle geldim ve elverişsiz olarak terhis edildim SSK ya vazife malulü için başvurdum red etti 7179 Sayılı Askeralma kanunu 47. Maddesine göre malul sayılmayanlara bir seferelik tazminat ödeniyor bunun için de başvurdum ama hala beklemede bir cevap alamadık 8 Eylül 2022 de kanun yürürlüğe girdi aslında geçen hafta aradılar nüfus kayıt örneği istediler tazminat komisyonuna mı gitti evraklar dedim hayır tarih belli değil dediler yıllardır bekliyoruz

Ahmet4734

Link verirmisin kanka ben bulamadım yada kanunu buraya kopyalasana

Kaç ay yaptın askerlik ne Zaman yaptın o zaman askerlik kaç aydi v.s bilgi verirmisin

Şimdi baktım yukarıda yazdığımız kanun oluyor bu 2015 te çikti 2022 değil bence sizce

Nasıl başvurdun nereye başvurdun bilgi verirmisin

7179 sayılı Askeralma kanunu yaz çıkar kardeşim 8 8 Eylülde güncellendi MSB nin sitesinde de var resmi gazetede yayınlandı önceden de askerde engelli hâle gelenlere tazminat ödeniyordu 1111 sayılı kanundu bazı maddeleri değişti ama çok fark yok 10 ay askerlik yaptım 2 ay hava değişimi ve elverişsiz raporu 2017de aslında bitirmiştim zaten ama çürük verdiler jandarma Genel komutanlığı na başvurdum

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...AQFnoECCcQAQ&usg=AOvVaw04eBNLzkfUSABXAz_itFeO bu sitede var resmi gazetede yayınlandı 8 Eylül 2022 1 maddeyi oku yukarda yazdığım gibi

Ahmet4734

Başvuru süresiMADDE 13 –(1) BuYönetmelik kapsamında yapılacak müracaat süresi ölümünmeydana geldiği,engelli hale gelmede ise kati rapor onay tarihinden itibaren beş yıldır. Yargıyaintikaleden olaylarda yargılama süreci bu süreden hariç tutulur.

ben 2005 te elverişsiz raporumu aldım 5 yılı geçti benim durumum nasıl olacak

gelişmeleri paylaşırsanız seviniriz

Siz askerlik şubeye başvurun ödemeye hak kazanın da sgkyla işi olsa ne olur olmasa ne olur. Siz tazminatınızı alın kimin ödediğinin ne önemi var

Öncelikle herkese merhabalar. Foruma yeni katıldım. Askerlik sırasında rahatsızlanan engelli hale gelen askerliğe elverişli değildir kararı veren herkese bir fikir vermesi açısından başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. En baştan söylemeliyim ki bu olayların uzmanı değilim. O yüzden "askerde başıma şu geldi malülü olur muyum" gibi sorular sormazsanız memnun olurum. Bir de ricam bu konuyla ilgili özelden yazmayınız. Buraya yazarsanız herkes istifade edebilir.
2020 yılında askerlik görevimi yerine getirirken böbrek yetmezliği tanısıyla hastaneye kaldırıldım. Yaklaşık bir hafta yoğun bakımda bir hafta da serviste kaldıktan sonra memleketime sevk edildim. Burada askerliğe elverişli değildir raporu aldım. Bu rapordan sonra kara kuvvetleri komutanlığına bir dilekçe ile başvurarak tazminat talep ettim. Kara Kuvvetleri Komutanlığı verdiği cevapta Mehmetçik vakfı ve Sgk'ya başvurmamı eğer Sgk tarafından aylık bağlanmazsa tazminat için başvuru yapmam gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Sgk'ya vazife malüllüğü için başvuru yaptım. Mehmetçik vakfına da yardım için dilekçe yazdım. Baştan söyleyeyim ki sgk bünyesel hastalık olarak değerlendirdiği için böbrek yetmezliğine vazife malüllüğü vermiyor. Bununla ilgili yargı kararları da var. Ben alırım kazanırız diyen avukata da para vermeyin. Umut tacirliğinden başka bir şey değil. SGK yaklaşık 8 aylık bir süreçten sonra beklendiği üzere ret kararı verdi. Sgkdan gelen ret kararını ve diğer evrakları bir dilekçeyle askerlik şubesi üzerinden Kara Kuvvetleri Komutanlığına gönderdim. Kara Kuvvetleri Komutanlığınının şehit gazi bürosunu aradığınızda süreçle ilgili yeterince yardımcı oluyorlar. Kara Kuvvetleri Komutanlığının tazminat tutarı malüliyet dereceleri ve memur maaş katsayısına göre değişiyor. Maluliyetinizin hangi dereceye girdiğini İnternete* "Vazife malullüklerinin nevileri ile dereceleri hakkında nizamname" yazarak çıkan dosyadan inceleyebilirsiniz. Mehmetçik vakfına yaptığım başvuru da şu an hala inceleniyor. Mehmetçik vakfının da sitesinde başvuru için gerekli belgeler ve yardım tutarları yer alıyor. Tüm bu başvuruların evrakları ilgili kurumların İnternet sitelerinde ayrıntılı olarak var. O yüzden buraya eklemeyi uygun görmedim. Yine de bulamayan arkadaşlar olursa buradan yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırım. Dilekçeler ise çok teknik şeyler değil. İsteğinizi anlatan sade bir dilekçe yeterli. Dilekçede TC kimlik numarası isim adres bilgileri ve imza muhakkak olmalı. İnternette şablon olarak bulacağınız dilekçeleri kullanabilirsiniz. Tüm bu başvuruları hiç bir avukat tutmadan kendim yaptım. Sizler de avukat masrafı açmadan kendiniz halledebilirsiniz. Çok detaya girmeden anlatmaya çalıştım. Soru olursa aşağıda cevaplarım[/QUOTE Herhangi bir gelişme var mı kardeşim

Ahmet4734

Sizin durum nasıl ne zaman yaptınız askerlik kaç aydi askerlik

size 2010daki cevabı aynen gönderebilirler.

Aynen dediğiniz gibi oldu aynı cevabı gönderdiler

E devletten başvurmuştum tekrar
Aynı yazıyı gönderdiler eski yazıyı
Şubeden sevk aldım 1defeya mahsus sevk oluyormuş bı şansim bu kaldı deneyecegim

Ahmet4734

Bana verilen cevap 2013. Te çikmiş. Yönetmenlik. Terhisim 2005. Yılında olduğu için olmuyormuş. 2013. Ve sonrasını kapsiyormuş

Sizinki nasıl oldu

5 yıl dolduysa yapılacak bi şey yok. Yargı yoluyla hak aranabilir sadece

Leytenant
5. Yıl muhabbeti değil asıl olan 2013 ten önceleri kapsamiyormuş yönetmenlikten önceleri kapsamiyormuş cimerden gelen cevap bu

Ben jandarmaydim jgk aradım kadın yıllık izne çıkmış ama diğer arkadaşa sordum tazminat alanlar olmuş benden de 4 ay önce nüfus kayıt istedi ama hiç bir haber yok henüz 2017 askerdim 10 ay yaptım içerde 14 gün izin varken 2 ay hava değişimi ve sonra çürük şuan %53 sürekli engel raporu

Ahmet4734

Senki olabilir ben. 2004 te terhis oldum. 10 ay. Bende yaptım. 5. Ay. Hava degişimi sonra çürük. O. Zaman askerlik. 15. Ay idi. Yönetmenlik 2013 te. Çikmiş ondan önceleri kapsamiyormuş bizim günahimiz ne sivilde 80. Engelliyim hayatım bitti boş yere gelişmeleri paylaşin Ahmet bey sizin konuştugunuz hangi numara doğru dürüst bilgide alamadım ben numarayı yazarmisin bı arayayım konuşayim yardımcı olursan sevinirim

Bende jandarmaydim

Doğru dürüst bilgide veren yok. Mehmetçik vakfı nasıl oldu
Benimki SGK bünyesel dedi Mehmetçik vakfida bünyesel dedi vermedi
Ben bide şunu ögrendim Ahmet askerlik şubeden 1. Defeya mahsus sevk aliniyormuş sivil hastanede askerde olduğuna dair rapor alınırsa maaş baglaniyormuş bu 1. Defaya mahsus olayından haberin varmı. Savunma Bakanlığı'nın sayfasindada yaziyor

[FONT=&quot] Askerlik Yükümlülüğünü Yerine Getirirken Ölen veya Engelli Hale Gelenlere Tazminat Ödenmesi Hakkında Yönetmelik kapsamında; askerlik yükümlülüğünü yerine getirirken, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu veya 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında aylık bağlanmaması veya 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince tazminat ödenmemesi kaydıyla, 31 Temmuz 2013 tarihinden sonra meydana gelen olaylar neticesinde ölenlerin dul ve yetimlerine, askerliğe elverişsiz olacak şekilde engelli hale gelenlerin ise kendilerine tazminat ödenmektedir.[/FONT]
[FONT=&quot] İlgili Yönetmelik gereğince “Askerliğe Elverişli Değildir” kararlı sağlık raporu almanıza neden olan rahatsızlığınızın 31 Temmuz 2013 tarihinden önce meydana gelmesi nedeniyle tarafınıza tazminat ödenmesi hususunda Jandarma Genel Komutanlığınca yapılacak bir işlem bulunmadığını bilgilerinize rica eder, sağlık ve esenlikler dileriz.[/FONT]

Üst Alt