Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Siz askerlik şubeye başvurun ödemeye hak kazanın da sgkyla işi olsa ne olur olmasa ne olur. Siz tazminatınızı alın kimin ödediğinin ne önemi var
Öncelikle herkese merhabalar. Foruma yeni katıldım. Askerlik sırasında rahatsızlanan engelli hale gelen askerliğe elverişli değildir kararı veren herkese bir fikir vermesi açısından başımdan geçenleri anlatmak istiyorum. En baştan söylemeliyim ki bu olayların uzmanı değilim. O yüzden "askerde başıma şu geldi malülü olur muyum" gibi sorular sormazsanız memnun olurum. Bir de ricam bu konuyla ilgili özelden yazmayınız. Buraya yazarsanız herkes istifade edebilir.
2020 yılında askerlik görevimi yerine getirirken böbrek yetmezliği tanısıyla hastaneye kaldırıldım. Yaklaşık bir hafta yoğun bakımda bir hafta da serviste kaldıktan sonra memleketime sevk edildim. Burada askerliğe elverişli değildir raporu aldım. Bu rapordan sonra kara kuvvetleri komutanlığına bir dilekçe ile başvurarak tazminat talep ettim. Kara Kuvvetleri Komutanlığı verdiği cevapta Mehmetçik vakfı ve Sgk'ya başvurmamı eğer Sgk tarafından aylık bağlanmazsa tazminat için başvuru yapmam gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Sgk'ya vazife malüllüğü için başvuru yaptım. Mehmetçik vakfına da yardım için dilekçe yazdım. Baştan söyleyeyim ki sgk bünyesel hastalık olarak değerlendirdiği için böbrek yetmezliğine vazife malüllüğü vermiyor. Bununla ilgili yargı kararları da var. Ben alırım kazanırız diyen avukata da para vermeyin. Umut tacirliğinden başka bir şey değil. SGK yaklaşık 8 aylık bir süreçten sonra beklendiği üzere ret kararı verdi. Sgkdan gelen ret kararını ve diğer evrakları bir dilekçeyle askerlik şubesi üzerinden Kara Kuvvetleri Komutanlığına gönderdim. Kara Kuvvetleri Komutanlığınının şehit gazi bürosunu aradığınızda süreçle ilgili yeterince yardımcı oluyorlar. Kara Kuvvetleri Komutanlığının tazminat tutarı malüliyet dereceleri ve memur maaş katsayısına göre değişiyor. Maluliyetinizin hangi dereceye girdiğini İnternete* "Vazife malullüklerinin nevileri ile dereceleri hakkında nizamname" yazarak çıkan dosyadan inceleyebilirsiniz. Mehmetçik vakfına yaptığım başvuru da şu an hala inceleniyor. Mehmetçik vakfının da sitesinde başvuru için gerekli belgeler ve yardım tutarları yer alıyor. Tüm bu başvuruların evrakları ilgili kurumların İnternet sitelerinde ayrıntılı olarak var. O yüzden buraya eklemeyi uygun görmedim. Yine de bulamayan arkadaşlar olursa buradan yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırım. Dilekçeler ise çok teknik şeyler değil. İsteğinizi anlatan sade bir dilekçe yeterli. Dilekçede TC kimlik numarası isim adres bilgileri ve imza muhakkak olmalı. İnternette şablon olarak bulacağınız dilekçeleri kullanabilirsiniz. Tüm bu başvuruları hiç bir avukat tutmadan kendim yaptım. Sizler de avukat masrafı açmadan kendiniz halledebilirsiniz. Çok detaya girmeden anlatmaya çalıştım. Soru olursa aşağıda cevaplarım[/QUOTE Herhangi bir gelişme var mı kardeşim
size 2010daki cevabı aynen gönderebilirler.