Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde rahatsızlanma ve vazife malullüğü üzerine

Geçmiş olsun jandarma olarak yaptıysan pazartesi yıllık izinden dönecekmiş bu numarayı ararsın açana kadar 03124561446

Tazminat belli oldu 6. Dereceden vereceklermis ama Mehmetçik vakfı hala bir şey vermedi 2018 de basvurdum

Ahmet4734

Kanka aradım bayan. Çikti. 2013. Te. Çikmiş yönetmenlik ben. 2005. Te. Terhis. Oldum. Öncesini. Kapsamıyor. Dedi kanun böyle. Dedi
Sivilde. 80. Ağır engelli. Raporum. Var. Hayatım mahvoldu.

Hakkımı helal etmiyorum
Bizi Avrupa insan hakları mahkemesi temizler🔥😂😂😂😂😂

Uzun süredir girmiyordum foruma. Konu hakkında güncelleme yapmak lazım sanırım. Mehmetçik Vakfı halen süreç devam ediyor. TSK ise Askerlik Şubesinin iş bilmezliğinden dolayı uzadı. Evraklar daha yeni gidiyor. Komisyona girecekmiş

Derecelendirmeden çıktı sırası gelince haber vereceğiz diyorlar

Ahmet4734
İyi sevindim olumlu olmasına hakkiniza hayirlisi benimki nasıl olur

Leytenant
2013 öncesini kapsamiyormuş bilgin var mi
Ahmetle seninki aynı yönetmenlige başvurmuşsunuz askerlik görevi sırasında engelli hale gelen kanun kapsamında başvurmuşsunuz bunda askerligin tesiri ile ilgili birşey istemiyorlar şimdi anladim

Yargı yoluna gitsem bişey çikarmi 2013 ten öncesini kapsamiyormuş ben 2005 te terhis oldum

Konu dağıldı ben şimdi durumumu özetleyeyim elverişsiz raporumla vazife malulü ve Mehmetçik vakfına başvurdum ret geldi
10 ay askerlik yaptım rahatsızlandı 5 ay hava degişimi sonrası çürük aldım
Yeni ögrendigim 1 defaya mahsus sevkle şubeden heyete girip olumlu rapor alınırsa SGK'ya başvurulacakmiş bu yeni çikmiş bide sağolun burda ögrendigim tazminata başvurma hakkım var buda 2013 te kanun çikmiş cimerden ve jandarma şehit gaziden edindiğim bilgiye göre 2013 öncesi olanlar başvuramiyor malesef
Yargı yoluna gitsem bu tazminat için şansim olabilirmi bu haksızlık degilmi 2013 öncesini kapsaması belki bir umut kanunda düzenleme olursa öncesini kapsar derlerse başvurabilirim
Bu 1 defaya mahsus sevkle olan ne oluyor bilgisi olan varmı normalde vazife malulü ve Mehmetçik vakfı ret geldi elverişsiz raporumla başvurmuştum zaten

gölge bende 9 aylık askerken rahatsızlandım 3 artı 3 ay hava değişimi
sonrada askerliğe elverişsizdir raporu aldım hem sosyal güvenlik kurumundan
hemde mehmetçik vakfından ret aldım maalesef bende peşini bıraktım

@Ahmet4734,
Mehmetcik vakfı nasıl oldu cevap yazarsan sevinirim

@Leytenant, tazminatim olmuyor 2013 ten öncesini kapsamiyormuş mahkemeye versem birşey çikarmi
Son sorum sebep ve tesir 2330 dan faydalanmak için sebep ve tesir neye göre belirleniyor dayanağı varmı kanun yönetmeklik varmı link verirsen sevinirim

Siz diyaliz hastası mısınız yoksa sadece yetmezlikmi benim bı tanıdık diyalize giriyor mehmetcik vakfından olumlu sonuç aldi

Konu hakkında tekraren bir güncelleme yapmak gerekiyor sanırım. Kara Kuvvetleri Komutanlığından 2024 yılının ilk ayında Askerde ölen ya da engelli hale gelenlere tazminat ödenmesine dair yönetmelik kapsamında tazminat ödemesi aldım. Mehmetçik Vakfının ise evrak eksikliğinden dolayı süreç biraz uzadı. evrakları istemek için bana yazı yollamışlar ancak ulaşmadı. Daha sonra telefonla ulaşarak eksik evrakları gönderdim. Şu an süreç devam ediyor. En son kuruldan çıktı demişlerdi.

Üst Alt