Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. Uyum bozukluğu sorunum var. Muaf olabilir miyim?

Biggest07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben askerim 60 gunluk Usta Birligine Gittim Rdmyle Gorustum Ardindan hastaneye sevk edildim ardindan Kitada Ve hastanede uyum bozuklugu teşhisi silah tutamaz ve ilac tedavisi uygulandi 30 gun 20 inci gununde firar ettim 2 gun ardindan geri dondum sonra tekrar hastaneye sevk ettiler oradan doktor heyete girmem icim resimli sevk istedi verdik Saglik kuruluna a girdim 1 ay hava degisimi verdiler suanda hava degisimindeyim smksiz verdiler inanin oraya gidince sıkıntılarim basliyor muaf olma durumum varmidir gidince nasil olacak cevaplarsanz sevinirim

Sıkıntılarım : Aglama, Iştah Kaybı, Kalabalik Ortama Girememe, Intihar Duşünmek , Uyum Sagliyamama

Size yardımcı olacağım,
Bu şikayetlerin askeriyede mi başladı, daha öncesinde varmıydı?

dostum bak bende epilepsi hastasıyım ben ankara gatada 20 gün yattım çürük raporu aldım şu an 30 yaşındayım ve işsizim askerlik yapmayınca yada engelli raporu alınca 2. sınıf insan oluyor kız bile vermiyorlar iş bukamıyon şimdiki aklım olsaydı koşa koşa giderdim naçizane düşüncem bu yönde tabi senin hastalığın farklı şu olabilir sende belki silah vermezler sana geri hizmette tutarlar en azından çürük almadan askerliğini bitirp düğün bir iş bulursun bence iyi düşün sonradan pişman olma...

Peki kısaca özet geçelim...
Hava değişimi bitiminde birliğine teslim olursun, Orda tekrar hastaneye sevk alırsın Giderken kıta anket formu ve işlevsellik formu yani komutanların senin hakkında askerlik yapar yada yapamaz şeklindeki görüşünü bildiren belge.komutanlar askerlik yapamaz derlerse bunu dikkate alırlar, Tariflediğin şikayatler Anksiyete bozukluğa benziyor.
Firar falan etme izinleri su istimal etme, bu senin için negatif sonuçlara sebep olur.
Sabırlı olursan muah olursun Barışta elverişsiz Sefer görev emri alır şeklinde raporun çıkar .
Geçmiş olsun....

Askerde tetikledi basladi ama daha oncede vardi kalabalik ortama giremem

Ortayken boşluga duşuyorum dusununce bile sikıntilarim basliyor şuanda hava degisimindeyim askerlik subesinden sevk alsam psikyatriye sonuc ne olabilir oraya gitmek dahi istemiyorum inanin kacmak degil oraya girince aglayasim psikolojim alt ust oluyor kagitaa uyum bozukluklari yaziyor

+ sivildede hic bir yere uyum sagliyamiyordum

Biggest07

Sivildeyken hastaneye sevk almayı deneyebilirsin. Ama işin doğrusu birliğe gidip orada sevk almaktır.

Abi inan oraya giremiyorum ayin 12.ayin 4unde ilk hava degisimimi aldim oraya girince boguluyorum resmen buradan sevkimi isticem subeden hastaneye

OturanBoğa

Abi subeden sevk aldim garnizon bolgemdekinden sevk aldim hastaneye gittim doktor ilaç yazdi birligine teslim olup oradaki doktoruna gitmelisin dedi

Abi ne olur sonuc ocak 4bitiyor sevkim cuma gunu pazartesi rdmye gotururler sevki alirim ne derler bu sefer yardim et allah rizasi icin

Sana yukarıda cevap vermiştim,hava değişimi bitiminde Birliğine teslim ol,Hastaneye sevk aldığın zaman komutanların senin hakkında bir form yazacaklardır askerlik yapar yada yapamaz şeklinde.
Komutanların askerlik yapamaz derlerse muaf olursunuz...

Hiç önemli değil...
Senden isteğim kendini bunaltma ve yalnış şeyler yapma,Seni çok iyi anlıyorum ben.
Biraz sabırlı olursan muaf olacaksın.
Hasta insana zorla askerlik yaptırmazlar,buna kimsenin hakkı da yok zaten.
Geçmiş olsun...

neden muaf olamiyorum allah rizasi icin yardim edin hava degisimi bittim birlige gittim katilista elim ayagim titredigini soyledim nefes alamama doktora gittim intihar edermisin ederim dedim hastanaeye yatis verdi bakirkoye once acilde test yaptik sonra bisey cikmiyinca Bakırköy'e ambulansla goturduler acile orada kapida insanlari gorunce daha kotu oldum ve yatiş dan vazgectim oradaki doktorla konustum sakinlestirici verdi ve beni dinledi ön tani anskiyete bozukluklari ve aktif suicidal rastlanmadi yazdi ve doktoruna gotur dedi doktora ertrsi sabah gittim dalgami geciyorsun benimle sana yatis verdim dedim oradaki insanlari gordum daha kotu oldum ve beni birlige yolladi 1 ay sonra kontrol dedi sonuç ne olur allah rizasi icin yazin

ne yapacagimi şaşirdim artik nobet geçiriyorum başim dönüyor gozlerim karariyor elim ayagim titriyor agzim kitleniyo

surekli zayifliyorum ve şuanda kanuni izin icin eve geldim

Biggest07
Doktor yatış vermiş ve bu karara uyacaktın, neden yatışı reddettin ki,kendi kendine yapmışsın,Askerler için ve engelli sağlık raporu alacaklar için psikiyatri yatışları önemlidir.Doktorun kararına uyup hastaneye yatmış olsaydın %80 Muaf olacaktın .şimdi işler biraz karışmış inş yoluna girer her şey.Daha kötü oluyorum diye bir şey yok orda yatan yüzlerce hasta var ve her biri diğerinden daha kötü.Oraya yatmanın amacı tedavi olmaktır.siz sabır gösterip yatmış olsaydınız hem muaf olacaktınız hem de güzelce tedavini olacaktın ve bu sıkıntıların rahatlamış olacaktı...

KaGaN52 reyis birligimi değiştirdiler baska hastaneye gittim orada konustum kita ankete askerlik yapamaz yazdilar doktora gittim 1 aymi vereyim 45mi vereyim dedi hava degisimi dedi ben 30 verin dedim donustede akıbetine gore bakariz dedi farkli doktor

toplam 60 oldu hava degisimi 1 ay sonra kontrol verdo kita anketle tekrar teşis karişik anksiyete ve depresif bozukluk

sonuc ne olur donuste sence

ilk hava degisimi 30 gun uyum bozukluklari 2.inci 30 gun karişik Anskiyete ve depresif bozukluk

Kardeş sakın firar veya izin tecavuzu yapma benimde başıma aynı şeyler geldi 3 yıl izi tecavuzu yaptim gittim kendim teslim oldum çürük raporu verdiler halen mahkemem sürüyor ve sivile yansıdı

umit1991
Evet dinliyorum ...
Biggest07
Anksiyete,(uyum bozukluğu) Depresif bozukluklar,Alkol ve madde bağımlılığı yoksa.%80 muaf olursunuz...

Kağan52 bende 2013 te bazı ruhsal sorunlarımdan dolayı usta birliğinden izne geldigimde oradaki yaşadığım bazı şeyler.ve sivil hayatımdaki ailevi problemlerimden dolayı izin tecavuzu yaptim bu dönemde resmi olarak evlilik yaptim ve sabit bir işte çalıştım köye fındık sezonunda gittim ilçede uygulama yapan polisler gbt ile beni aldı ertesi gün savcılığa çıktım askerlik şubesinden serbest sevk verdiler yine korktum yine gitmedim bir sire sonra kendim gidip teslim oldum 2 yıl izin tecavuzu yaptim askeri mahkemeye çıkartıldim sağlık sorunlarımdan dolayı ertelendi sonra hastahaneye sevk ettiler 2 kere hava değişimi daha sonra numune hastahanesinden çürük raporu verdiler 2017 de dosyam sivil mahkemeye aktarılmış görevsizlik kararı verilip kapatmışlar 2018 kasımda tekrar açıldı yarin mahkemem var 3.asliye ceza mahkemesinde sence sonuç ne olur

umit1991 sivildeyken veya izin suistimali yapmadan önce Özellikle psikiyatriden ?herhangi bir rapor veya polikilinik kaydı var mı?

Var ilaç kullandım ilaç raporu felan mahkeme dosyasına eklendi

Anti deprasan ilaçlar kullandım mg yüksekti

Peki ne teşhis konulmuş?,kullandığın ilcaları söylermisin?

Anksiyete bozukluğu ilaçların adını hatirlamiyorum ama yarin söyleyebilirim bende mevcut degil

Hayır ilaçlar önemli değil,anksiyete için tedavi belli,
Şöyle sorayım,Anksiyete bozukluk teşhisi Askere gitmeden önce mi konuldu,Eğer öyleyse askere gitmeden önce bunu şubede söylemen gerekiyordu,Askere gitmeden muaf olma ihtimalin vardı.neyse izin suistimali olarak 2 yıl askerlik yaptın sanırım doğrumu?askerlik öncesi Anksiyete bozukluk tanısı almışsın bu mahkemede dikkate alınır Kanatimce ceza almazsınız diye düşünüyorum,ancak sizi bayağı bir uğraştıracaklar gibi gözüküyor...

Yarin mahkemem var herşeyin hayırlısı elimde olmayan sebeplerden ötürü oldu kurulu bir düzenim var eşim var çocuğum var yeni çıkan yasalara bakıyorum.ya para cezası yada hükmün açıklanması geri birakilmis sicilim tertemiz bilmiyorum karar mahkememize kalmis

Iyi günler bende askerim nisanliyim ekim ayında düğünüm var psikolojik sebeplerden dolayi beni rdm ye götürdüler kafayı yiyecek gibiyim sürekli düşünüyorum yemek yiyip icemiyorim uyku düzenim yok Ağlıyorum sürekli 2 yıl 6 ay hapis cezam geldi ben askerlik yapamiyorum düşünmekten nişanlım kime nasıl aciklayacagiz diyor babası bilse nisanimiz bozulacak hersey alt üst olacak 21 gün hava değişimi verdi f43.2 den 1 ay sonra gel dedi gittim başka doktor vardı kit a anket formu da gotrdum galiba komutanimda durumumu bildiği için yapamaz tarzında şeyler yazmış ama yeni gelen doktor bayan öyle kıl bir insandı ki ikinci gidisimde ilaç verdi 1 ay sonra kit a anket formuyla yeniden gel dedi rdm doktoruda olayın farkında oda not ekliyor ne olur yardım edin zaman geçtikçe daraliyorum 8 ay askerliğim 8 ay yatarım var ne yapabilirim 1 ay dolmadan hastaneye nasıl sevk rttirebilirim piskolojiye allah rızası için bilgi verirmisiniz

mamikk03

Askerlik yapamayacağına bir şekilde doktor ve heyet ikna olmalı kardeşim. Bu kadar zorlanıyorsan bence onlar da anlayıp muafiyet vereceklerdir

6 ay oldu ilaç kullaniyorum 2 defa hava degişimi oldu gece yola cikiyorum yarin birlige gidecem doktor bidahakine akibetine gore bakariz dedi sonuç ne olur tanı : anksiyete ve depresif bozukluk

1 ay sonraya kontrol yazmişti + kagıda

1 incide direk heyete cikmiştim hava degişimi verdi 1 ay sonra donuşte birligimi degiştirdiler oradada hastaneye gittim anksiyete ve depresif bozukluk yazdi

çok kotu durumdayim surekli beynim meşgul bi anda atak başliyor ellerim titriyor krize giriyormuşcasina sagi solu yumruklamak istiyorum bacaklarim uyuşuyor nefes alamiyorum yorgunum bitkinim hayattan biktim

Kağan55 hocam kısa dönem askerim 8 gün psikiyatri kliniğinde yattım önce 30 gün smk lı sonra da 60 gün smklı 2 kere hava değişimi verdiler 3.cüde çürük verirler mi hergün 480 mg ilaç alıyorum ,sıkıntılarım devam ediyor.

ozkan09
Size cevap vermiştim sanırım ,Evet birliğindeki amirler askerlik yapamaz yönünde rapor tutarlar ise,evet muaf olursunuz...

Üst Alt