Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. Uyum bozukluğu sorunum var. Muaf olabilir miyim?

6 ay oldu ilaç kullaniyorum 2 defa hava degişimi oldu gece yola cikiyorum yarin birlige gidecem doktor bidahakine akibetine gore bakariz dedi sonuç ne olur tanı : anksiyete ve depresif bozukluk

1 ay sonraya kontrol yazmişti + kagıda

1 incide direk heyete cikmiştim hava degişimi verdi 1 ay sonra donuşte birligimi degiştirdiler oradada hastaneye gittim anksiyete ve depresif bozukluk yazdi

çok kotu durumdayim surekli beynim meşgul bi anda atak başliyor ellerim titriyor krize giriyormuşcasina sagi solu yumruklamak istiyorum bacaklarim uyuşuyor nefes alamiyorum yorgunum bitkinim hayattan biktim

komutan seni gonderecez dedi hastaneye gittim doktor hava degisimi verdi 2.inciyi simdi geri gidiyorum ne olur sonuc

2 ay hava degişimi var 1 firar var + mahkeme

Biggest07

Anladım.
Şimdi kısaca bir özet geçelim...
Psikiyatrik hastalıklarda hasta hakkında verilecek olan karar için ailenin görüşü çok önemlidir.
Hekim hastayı dinler gözlemler ancak ailenin düşüncesi hasta hakkındaki yorumları çok önemsenir ve dikkate alınır...
Şimdi asker kardeşlerimizin de ailesi bir nevi birliğindeki komutanlarıdır,bunun için sizin muaf olmanız için birlik komutanının bu asker askerlik yapamaz şeklinde rapor tutup heyete sunması lazım.Yani kıta anket formu.Eğer hastaneye sevk alıp gidersen komutanından bu formu doldurmasını iste senin hakkındaki görüşü askerlik yapamaz yönünde ise muaf olursunuz kardeşim....

Kağan55 doktor hava değişiminden gelirken epikiriz raporunu ve diğerlerini getir demişti askerlik muayene doktorum izne çıkmış götüremeyeceğim doktor beni yalancı olarak görmez değil mi hocam?

ozkan09

Tedavi aldığına dair Epikiriz raporlarını rapor sekreter liginden alabilirsin/yada doktor size ayrıca bir rapor yazarım gibi bir şey mi söylemişti ?

Tamam abi yarın gideceğim eyvallah sağolasın.

Biggest07

Hayır her şey komutanın askerlik yapamaz demesine bağlı değil,Ancak komutanın askerlik yapamaz yönünde tutacağı rapor,sizin muaf olmanızda oldukça etkili olur...

Kağan55 abi bana askerlik muayenesinde doktor 560 soruluk test yaptırdı çok kötüsün 1 yıl erteleyelim dedi ben gitmek istemiştim bu olayı bana 2 kere hava değişimi veren heyet doktoruna anlattım heyet doktoruda gelirken epikiriz raporunu ve bütün raporlarını getir dedi bunları neden istemiştir abi bu sefer çürük mü verecek?

Siz askerde değilmisiniz.askerde olan bir askerin ertelenmesi nasıl oluyor.ben mi anlayamadım yada siz mi anlatamadını?

Ben sizin askerden hava değişimi alıp ailenin yanına geldiğinizi düşünüp ve tekrar birliğine dönüyorsun düşüncesiyle yorum yaptım...

Ben şuanda 2.hava değişimindeyim şuanda evdeyim kısa dönem askerim haftaya birliğime gideceğim 30 gün ve 60 gün olmak üzere toplamda 90 gün hava değişimi verildi doktor gelirken raporlarının hepsini getir dedi 3.cü heyette çürük mü verir hocam?

Askere gitmeden önce askerlik muayenesinde doktor 1 yıl erteleyelim demişti ben gitmek istiyorum demiştim elverişli demişti ama şimdi askerim sıkıntılarım devam ediyor 2 kere hava değişimi verildi 30 ve 60 ar gün şuanda evdeyim haftaya birliğe gideceğim

ozkan09

Tamam

Askere gitmeden önce psikiyatri den bir rapor,yada hastane yatışı, yada poliklinik kayıtlar vs var mı?

Poliklinik kayıtları var ,doktorun asker muayenesinde yaptığı test sonucu hastanede duruyorsa o var ,2011 yılından beri kullandığım antidepresanları çıkarttım ,yatış askerdeyken oldu 8 gün ,işte epikiriz raporunu almaya gittim askerlik muayenemdeki doktor izne gitmiş onun yerine hastanede hangi birimden verebilirler geçmiş raporlarımı

ozkan09

Anladım

Baş hekimlik binasında rapor sekreterlikleri var oradan temin edebilirsiniz,bazı hastanelerde farklı bir yerde olabilir sorarsınız epikiriz alacağım diye.yok felan derlerse ısrarcı ol.işini doğru yapmayan hastane personellerini çok iyi bilirim ben...
Epikiriz raporun la birliğine dödüğünde,tekrar komutanın senin için görüşünü yazacaktır...
Bu sefer muaf olacağını düşünüyorum,zira çok fazla gergin ve ajitesin.

Hastane yatışı önerilirse mutlaka yatın,tedavinizi olun.
Geçmiş olsun...

Anladım çok teşekkür ederim şimdi rahatladım 8 gün kalmıştım klinikte verilirse yine yatarım tabiki bende yatmak tedavi olmak istiyorum inşallah bu sefer muaf olabilirim Allah yardımcım olsun teşekkür ederim hocam yardımların ve yanıtların için.

Kağan55

reis doktor bana 1 ay hava degisimi vermişti ya askerdeki kita hastaneye sevke 1 ay sonra kontrol yazmişti ben kitaya geldim direk hastaneyemi gitmem gerekirdi

Biggest07

Hayır birliğine git,Oradan birlik komutanı seni hastaneye sevk edecektir...

Kağan55 Doktorun 2.hava değişimi raporuma yazdığı olumsuzbilgiler : çevresine ilgisi azalmış ,öz bakımı azalmış ,duygulanım depresif ,hareketleri huzursuz. Abi 3.heyette muaf olur muyum epikiriz raporunu aldım yarın mpı testinin fotokopisini de alacağım.

Paylaşacağım , Pazartesi birliğe gidiyorum salı ve ya çarşamba hastaneye sevk ederler çarşamba gitsem perşembe günkü heyete yetişirmiyim?

ozkan09

Yalnış yönlendirme yapmamak adına soruyorum,siz şuan hava değişiminde misiniz,hava değişimi evrağında smk yazıyormu ?

Evet şuanda hava değişimindeyim smk yazıyor yaşadığım yerde hastaneye gittim doktor bir tane daha ilaç verdi toplam hergün 480 mg ilaç alıyorum ''obsesif kompulsif bozukluk'' tanısı ile iki kere hava değişimi verildi 1 ay smklı ve 2 ay smklı ,doktor gelirken bütün raporlarını getir dedi 8 gün hastanede yatmıştım 2 kere hava değişimi verildi ,bugün devlet hastanesine gittim epikiriz veren doktor sana rapor vermezler en fazla erteleme verirler dedi canımı sıktı ama komutanlar elverişli değildir diye dolduruyorlar 3.heyette umarım muaf olurum ilaçlarım ağır sıkıntılarım devam ediyor.

Anladım Epikiriz raporunda teşhis ne yazıyor?

Ayrıca hava değişimi bitiminde şubeye uğrayacaksın biliyorsun dimi?
Smk kontrol .aslında şube seni bulunduğun yerde hastaneye sevk etmesi lazım .Ama birliğinden sevk ile gitmen ve komutanın dolduracağı kıta anket formuyla gitmen senin için daha iyi faydalı olur...

Askerliğe elverişlidir yazıyor fakat doktor onu yazmadan önce bana 1 yıl erteleyelim çok kötüsün ellerinde titriyor filan demişti bu olayı heyet doktoruna anlattım epikiriz raporunu ve bütün raporlarını getir dedi yarında mmpı testinin fotokopisini alacağım

Biliyorum şube bulunduğum yerde sevk etti doktor hiç umursamadı bir tane daha ilaç verdi birliğinde git doktora dedi komutanlar kıta kanaat formunda askerliğe elverişli değildir yazmışlar yine elverişli değil yazarlar da iş doktorda bitiyor 3.heyette ama raporlarımın hepsini istemesinin bir sebebi vardır .

Hayır hastalık tanısı yazmıyor mu?

Tabiki sebebi var.geçmişte gördüğün tedavi ve teşhisler nedir ona bakacaklar,

Komutanlar askerlik yapamaz demişler ama doktor kanaat oluşturmamış,inş bu sefer %90muaf olacaksın ancak %10luk kısım muamma bunun bilince ol.sonra kağan abi bana umut verdi şimdi böyle oldu deyip bana gönül koyma,

Teşhis başka yerde sınıflanmamış psikolojik muayene

Teşhis bile koyamamış çok ilginç.İnş her şey yolunda gider .

Üst Alt