Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. Uyum bozukluğu sorunum var. Muaf olabilir miyim?

İnşallah heyet doktoru halimden anlıyor hatta çok kötüysen hastaneye yatırayım dedi önce 8 gün yattım 2 kere heyete çıktım kısa dönem olduğum halde 90 gün hava değişimi verildi artık 3.cüde umarım muaf olurum bütün raporlarıda getir dediğine göre

İnş.hastane yatışı önerirse bu karara uy ve yat.

Komutanlar askerlik yapamaz demişler ama doktor kanaat oluşturmamış,inş bu sefer %90muaf olacaksın ancak %10luk kısım muamma bunun bilince ol.sonra kağan abi bana umut verdi şimdi böyle oldu deyip bana gönül koyma,

Aynen hastaneye yat derse yatacağım hem tedavim daha düzenli olur hem yine heyete çıkarım inşallah yüzde 90 lık dilim olur yok hocam gönül filan koymam yardımların ve fikirlerin için sağolasın komutanlar elverişli değil diyecekler 3.cüde inşallah muaf olurum.

Sağolasın hocam.

Kağan55 hocam 50 lira verdim durum bildirim tek hekim sağlık raporu aldım doktor şöyle yazmış : yapılan ruhsal durum muayenesi ,psikometrik değerlendirmeler ''obsesif kompulsif bozukluk''tanısı olduğu ,işlevselliğinde bozulmaların belirgin olduğu ,anksiyete ve depresif semptomlarında eşlik ettiği düşünülmüştür demiş askerlik muayenesindeki 1 yıl erteleyelim dediğini de yazmış raporun en altında da ileri tetkik için üst basamak bir sağlık kuruluşunda değerlendirilmesi uygundur yazıyor .Bu rapor işime yarar mı heyet doktoru bu rapordan rahatsızlığımın ciddi olduğu kanaatine varır mı bu raporu askerlik muayenemi yapan doktor verdi bugün.

ozkan09

Peki 50 tl ne için verdiniz?herhangi bir güvencen yok mu?

Okb tek başına muaf olmanıza yeterli,ancak neden bu kadar uzattılar bunu anlmış değilim 🤔?

Acaba hekimlerde askerlikten kaçmak için böyle davranıyor kanaati mi oluştu diye de düşünüyorum...
Yoksa birlik komutanının askerlik yapamaz raporuna uymaları lazım.

Benim bilmediğim yada bana anlatmadığın bir şeyler var mı?

Asker olduğum için ssklıyım fakat rapor ücretli dediler 50 liraymış verdim artık önemli olacağı için bende anlayamadım doğrusu komutanlar elverişli değil diyorlar öyle bir kanaat oluşturacak bir davranışım olmadı aksine her dediklerine uydum hastaneye yat dediler yattım belkide iyi olabilir düşüncesiyle bekletmek istemişlerdir umarım bu sefer bu raporlarla muaf olabilirim

ozkan09
Ben muaf olacağınızı düşünüyorum,ancak Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 3 uzm psikiyatrist'ten oluşan psikiyatri heyetinde değerlendirilmen istenilebilir,
İnş buna gerek duyulmaz ve şuanki aldığın raporla ve birlik komutanının askerlik yapamaz rapruyla bu sefer muaf olursunuz...

İnşallah dediğiniz gibi olur gerek kalmadan elimdeki raporumla muaf olabilirim Pazartesi gidiyorum Salı veya Çarşamba hastaneye götürürler Perşembe heyete girerim doktor uygun görürse inşallah bu sefer muaf olurum hayırlısı hocam.

İnş.gelişmeleri benimle paylaşın/Geçmiş olsun...

Kağan55 bugün birliğime gidiyorum inşallah bu 3.heyette muaf olabilirim ,gelişmeleri burada anlatırım .

Sağolasın hocam aynen tedavimi olacağım aksatmayacağım ,
tanı: kronik nitelik kazanmış obsesif kompulsif bozukluk
karar : 16/D F1 ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR
Hocam raporum onaylanmazda tekrar beni askere çağırırlar diye takıntı oluştu böyle birşey olabilir mi onaylanmama ihtimali olurmu gerçi kronik diyor sürekli demek

ozkan09
Hayır böyle bir şey asla olmayacak ve olmaz da bana güvenin siz,bu düşüncelerin tamamen okb den kaynaklanıyor,sivil hayata döner dönmez hemen iyi bir psikiyatri ile görüşün tedaviniz başlansın...

Çok teşekkür ederim hocam tedavimi olacağım terapide alacağım inşallah komutanlar numaramı aldı bir sorun birşey olursa ararız geri gelmen gerekmezde birşey olursa ararız diye numaramı aldılar tetikte kaldım 5-6 ay sonra filan çıkıyormuş galiba onaylama değil mi hocam?

ozkan09
Bakın siz sadece şunu düşünün,Artık bu sayfa kapandı ve ben muaf oldum;
Aklıma gelen bütün olumsuz düşünceler okb den kaynaklanıyor kağan abi bunu böyle söyledi ve ben hemen tedavi almalıyım sadece bunu düşünün.
Siz artık muaf olmuşsunuz,raporun biraz geç gelebilir,geç gelsin erken gelsin karar değişmez.Muaf olmuşsunuz artık...

gkn6435
Size daha önce cevap yazmıştık galiba?
Hiç vakit kaybetmeden birliğine teslim olmanı özellikle vurgulamıştım,söylemiştik.7 aydır gitmemişsin.
Bu konu bizi aşar,yorumsuz.
Diğer arkadaşlar yardımcı olsun...

Üst Alt