Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muafiyet işlemleri ve rahatsızlıklar 2019

umut2135

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar Merhaba. Güncel Askerlik işlerimlerini sizlere sırası ile anlatmaya çalışıcağım.

1- Askerlik işlerimlerini başlatmak için öncelikşe bulunduğunuz il/ilçenin askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor. Orada askere gitmek istediğinizi beyan ediyorsunuz.

2- Şubedeki görevliye genel sağlık sorunlarınız olduğunu bildirin. Sizden raporunuzu da görmek isteyebilir.
yanınızda bulundurun

3- Şube sizi aile hekimliğine yönlendiriyor. Aile hekemliğinden sevkini istediğiniz yani engel durumunuzu teşkil eden branşlara sevkini istiyorsunuz. (Bir veya birden fazla) rahatsızlıklarınıza göre.

4- Askerlik şubesine tekrar gidiyorsunuz oradan sizi en yakın (ikametgahınıza) yakın devlet hastanesine yönlendiriyor.

5- Hastanede sağlık kuruluna askerlik için geldiğinizi belirtiyorsunuz.

6- Gireceğiniz İlgili doktorlara muayne oluyorsunuz tüm rapor ve evraklarınızı doktora gösterin.

7- Doktor msb sağlık yönetmenliğine göre askerliğe elverişli veya değil şeklinde sisteme not düşüyor ve siz sağlık kuruluna gidiyorsunuz. Burada heyete gireceğiniz tarihi veriyorlar size.

8-o tarihte Heyete çıkıyorsunuz ve heyette kesin tanıyla karar veriliyor. O gün sonuç teslim ediliyor.

9- askerliğe elverişli ve ya değildir ön rapor ile askerlik şubesine gidiyorsunuz uygun değildir aldıysanız bakanlığa onaya gidiyor. Yaklaşık 6/12 ay içerisinde onaylanıyor. Ve sistemde askerlikten muaf görünüyorsunuz.
askerliğe elverişli değildir raporunuz ev adresinize milli savunma bakanlığı tarafından gönderiliyor.

Benim %66 engelli raporum var
kalpten atrial fibrilasyon kalp kapak hiper tansiyon rahatsızlıklardan
42 madde fıkra/1 /6/10 dan
askerlikten muaf oldum işilemlerim bitti.

Tanı tam olarak nedir bilmiyorum ama kuzenim geçtiğimiz ay doğuştan kalbinde delik olduğu için muafiyet aldı ve bir haftada raporunu verdiler güncel hayatta efor sarfetmediği sürece herhangi bir sıkıntısı yoktu ayrıca sende sağlık kuruluşu onaylı rapor bile varken göndereceklerini düşünmüyorum kronik nitelik kazanmış rahatsızlıklar için tsk sağlık yönetmeliğine bakabilirsin.

@caxuss teşkil ederim ama yönetmenliğe baktım anlayamadım burdan muhakkak vardır tecrübesi olan

Bilgi si olan yokmu konuyla ilgili

Konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar yokmu

reyis direkt muaf olursun. sarasota Sedat ve BuTcHeR Eyüp abi bu konuda daha bilgili onun bir çok kalp damar hastasının askerlikle ilgili sorduğu sorulara verdiği cevapları incele. kapak yetersizliği ve en büyük sıkıntı atrial fibrilasyon geçirmek bunlar direktmen diğerlerini saymadan bile muaf olma sebebi bana göre. Ef değeri kaç acaba ? ef de çok önemli değil bu iş için. dediğim gibi muaf olursun. geçmiş olsun Allah şifalar versin.

Suskun Mutsuz Umutlu cevabın için teşekkür ler Aritmi 20 kapak 10 verilmiştir birde tansiyona 10 önceki konulara baktım ama emin olmamakla birlikte sadece Hiperttansiyona bile sadece muaf olan var @sarasatove BuTcHeR yazmıştım ama cevap yazma dılar bu arada EF 58 60 arası

umut2135 reyis af atagı geçirmek ölüm tehlikesine girmek demek. kalp pili veya icd var mı sende ? ben muaf olursun diyorum. çünkü konuları incele geçmiş konulara bak . hep muaf olursun yanıtı almışlar ve muaf olanlarda belirtiyor.

Suskun Mutsuz Umutlu pil veya icd yok sürekli ilaç kullanıyorum şu an ilaç ile tedavi altındayım. Günde 2 defa rytenorm kullanıyorum ama halsizlik efer da çabuk yorulma birçok yan etkileri var

Büyük ihtimalle muafiyet alırsınız.

kardeşim geçen hafta aort yetmezliği , kalp kapakçıklarında romatizma . sol ventrikül hipertrofisi ve hipertansiyon tanısıyla muaf raporu verdiler. geçmiş olsun

@askerlik geçmiş olsun saolun cevabınız için aort yetmezliği niz kaçıncı derece biliyormusunuz

Bugün askerlik şubesine gittim sivildeki aldığım engelli raporunu gösterdim beni önce aile hekimi daha sonra hastaneye sevk verdiler rahatsız olduğum bölümlere muane oldum ortepedi göğüs kardiyoloji sol ayak poliyosekeli 1 cm kısalık doktor askere elverişlidir dedi bende ayağım da zayıflık ve güçsüzlük var dedim sonra film istedi 58bf1 yazdı kağıda artık nedir bilmiyorum göğüs de orta astımdan elverişlidir dedi efordan uzakdiye belirtti
Kardiyoloji Hiper tansiyon aort ve my Atriel fibrilasyondan 42 madde D1 d6 d10 askerliğe elverişsizdir diye belirti pazartesi kurula Göcek bakalım nasip ne olcak ama kafama takılan ortepedi nin yaptığı belki bu konuda oturanboğa bilgi verebilir@OturanBoğa

Suskun Mutsuz Umutlu dedigin gibi aslerlikten muaf verdiler bugün ön raporumu askerlik şubesine verdim kesin rapor ev adresime gönderilecekmiş o da 6 ayı bulur en gec dediler

Özel sağlık raporunun askerlik açısından bir faydası olur mu?

Arkadaşlar merhaba tsk sağlık yönetmeliğindeki maddede resmi sağlık kuruluşlarından alınan rapor ile diyor kanıtlanan tanısı olan hastalar diyor.Özel Hastaneler resmi sağlık kuruluşu olarak geçiyor mu?Özelden alınan rapor askerlik muayenesinde geçerlimidir?

arkadaşlar merhaba.özel hastaneler resmi sağlık kuruluşumudur?askerlik muayenesi için heyete giricem de özel hastanede tedavi görüyorum raporlarım geçerli sayılır mı?yorumlarınızı bekliyorum.

terry28 hiç bir şekilde geçerliliği yoktur
Askerlik şubesi sizi en yakın
devlet hastanesi sevk ile
elverişli veya değildir değerlendirilir
özelden aldığınız test ve raporlar
size sadece referans olur rahatsızlığınızla ilgili.

umut2135 ben aslında tam olarak referans olur mu demek istemiştim.özelden aldığım rapolar hastalığımı ispat edebilirmiyim demek istedim?

@umut2135 çok teşekkür ederim.

merhaba ben psikiyatriden engelli oranı için heyete başvurdum.9 yıldır psikiyatrik tedavi görüyorum şizoefektif ve okb hastasıyım.özelde tedavi oluyorum ama raporlarımı kabul etmediler ne yapabilirim?

terry28

Raporlar doğrudan kabul görmez zaten, sadece tedavi geçmişini gösterdikleri için askeri açıdan değerlendirme yapacak olan doktorlara yol gösterici olur.

arkadaşlar birşey sorucam ben özel hastanede psikiyatrik tedavi görüyorum.devlet hastanesinde engelli raporu için heyete giricem.kabul ederlermi acaba?

Hipertansiyon 42c 3 ay hava değişimi sonrası muaf mı olacağım?

Merhabalar. 25 yaşındayım ve kısa dönem askerim. Asker alma işlemleri ve acemilik sırasında sağlık işlemlerini herkes bilir. Hastalığın var mı diye sorarlar haliyle bilmiyorsak yok deriz. Ben de yok dedim. Ancak sinsi hastalıklardan birisi olan hipertansiyonum varmış. Usta birliğime katıldığım sırada ortaya çıktı.

İlk revirde izlendi 2 gün boyunca en düşük 14/9 çıktı. Doktor beni beylikdüzü hastanesine sevk etti. Testler yapıldı holter bağlandı ve 24 saat izlendi. Holter sonuçlarım göre tansiyonumun ortalama değeri 15/10 çıktı. Sağlık kurulu dosyam açıldı ve doktor TSK sağlık yönetmeliğini açıp 42c maddesine dayanarak bana 3 ay hava değişimi verdi. Ama okuduğum kadarıyla 42c zamanla düzelebilecek tedaviyle giderilebilecek şeylere veriliyor.

Oysa ben sanırım ömür boyu bu hastalıkla yaşayacağım. Yaşım genç olduğu için ilaç vermedi belki 3 ay sonra tekrar görüşelim ama tansiyonunu izle dedi. Eğer ki direkt çürük verme şansım olsaydı verir seni yollardım çünkü bu şartlarla hayati tehlike yaratabilir dedi. Raporum bitmek üzere ve tansiyonum aynı seviyede. Benim askerlik durumum sizce ne olur.

Askerlikten muaf oldum ama hala sonuç bilgisi elime ulaşmadı

Askerliğe elverişli değildir raporu aldım 1.5 yıl oldu hala teskere kağıdım gelmedi ne yapmam lazım

56yunus56

E-devlet yada bağlı bulunduğun ilin askerlik şubesine gidip tasnif dışı olan yazını alabilirsin. Askerlik şubesinde aslını çoğaltıp aslı gibidir yaptır bi laçtane elinde bulunsun derim.

Üst Alt