Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muafiyet işlemleri ve rahatsızlıklar 2019

Hipertansiyon hastasıyım. 6 ay hava değişimi aldım. Sonuç ne olur?

Selamun aleykum Merhaba arkadaslar 6 Ay once askere gittim komando olmak istemistim ve komando olarak seçtiler 1 hafta sabah askeriyeden gataya aksam 5den gatadan askeriye geliyorduk surekli gatada bizi kontrol ettiler su hastalıgı bu hastalıgı falan varmi diye hiç bir sıkıntı yoktu ve son heyet kararindan onceki bir kontrolumde hipertansiyondan süphelendiler ve Komutanıni haberdat et yarn gel yatısını yapıcaz dediler tamam dedim bende ertesi gun yatıs yapılıp
koluma holter takıldı ve tuzsuz yemek verildi ve gece sabah demeden hemsireler habire kan alip durdular mahfettiler beni ertesi gun oglen holteri çıkardilar toplamda 1,5 gun kalmıstım orda ve sonuc olarak hiper tansiyon teşhisi koydular ve 6 ay hava değişimi verdiler 2 gundur izmirdeki baska doktora sevk ettiler oraya gidip geliyorum simdi holter var kolumda ve değerler cok kotu bir onceki doktorun kağitta yazdiği yazi su; 42C smk 6 ay hava değişimi uygundur diye yazmis doktor bey

Sonuç olarak ne olur lütfen yardımcı olun yarn holteri çıkaricaklar
Ayreten Holterde verilen değerleri ben tek tek yazdım değerler su sekildedir.

133 127 122
138 80 110
151 99 154
134 82 133
105 79 160
178 96 158
148 81 143
135 71 103
101 67 54
109 71 119
119 72 120
121 80 98
127 79 95
129 72 109
110 73 111
123 81 110
166 130 136
143 117 100
120 78 141
109 74 96
110 82 104
162 117 140
128 100 106

Senin askerlik bitmiş o zaman.

6 ay önce askere gittiğine göre ve şimdi de 6 ay hava değişimi aldığına göre ve EĞER 6 ay rapor askerlikten sayılıyorsa, senin tezkere alman lazım.

Bizim zamanımızda 3 ay alınan hava değişimleri askerlikten sayılıyordu ama şu anda 6 aylık hava değişimleri de komple askerlikten sayılıyor mu bilmiyorum?

Eğer sayılıyorsa, senin askerlik bitti demektir.

(Yok, eğer 6 aylık askerlikten sayılmazsa bunun 3 ayı askerlikten sayılır ve gider 3 ay askerlik yapıp tezkere alırsın).

::

Hastalığınla ilgili olarak şu yol izlenecektir. Hava değişimi sonrasında tekrar kontroller yapılır ve öyle karar verilir. Tansiyon için ilaç vermişlerdir herhalde?

(Ben de askerken 3 ay hava değişimi almıştım anemiden).

Evet ilac verdi ilaç hiç bir işe yaramadi hatta bazen cok kotu oluyordum acaba ilactan dolayimi diyede şüpheye düşmüştüm. 6ay askerlikten sayilmiyor 1 ayi falan sayiliyor. Yarin holteri teslim edicem bakalım sonuc ne olacak.

Evet bugün sonuçlar belli oldu ilaçları düzenli kulanmadigimdan dolayı daha doğrusu işe yaramadı o yüzden 2 ay kullanıp bıraktım bu yüzden 6 ay hava değişimi verdiler kabul etmedim 6+6 12 ay ediyor 1 ay aldım hava değişimi 1 ay düzenli ilaç kullanımından sonra sonuç belli olucak

Hastaneye gene gittim askerlik subesinede gittim yapacak bir şey yok beklemen gerekiyor diyorlar

56yunus56 mrb 2017 raporların çoğunu
Ankara milli savunma bakanlığı hastanelere raporları geri
Gönderdi askeri hastaneler devlet hastanesine devir oldugu için hastanekerde tam olarak eğitilmiş olmadığı için m.s.b. raporları hastanelere geri gönderip hasta hakkında bilgi istiyor reid yazısı hastaneye gidip sorun rapor gerimi döndü diye bu yüzden süreç uzamıştır.

Askerdeyim hipertansiyonum var ama rapor alamıyorum

Askere geldikten sonra hipertansiyon hastası olduğumu öğrendim. Testler yapıldı holter takıldı ve sonunda 42c maddesi gereği 3 aylık hava değişimi verildi. Hava değişimi bitti şu an askerdeyim ancak tansiyonum hala yüksek. Hava değişimi veren doktor muaf olacağını söylemişti ancak şu an beni hatırlamadığı ve öyle bir şey demediğini söylüyor. Tansiyonunu 10 gün izle tekrar gel dedi. 16\10 tansiyona günde 8 saat nöbet tutuyorum. Ben ne yapacağım nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun. Tansiyonu olan kesin muaf alır mı?

etarlan55 mrb geçmiş olsun 16/10 üzeri tansiyon
muaf Sağlar tekrar sevk isteyin ölçümlerinizi
Düzenli yazın tsk yönetmenliğinde 16/10 ve üzeri degerler
Muaf edilir diye belirtilmiş.

Okuduğum kadarıyla 15\9 hatta doğru mu bilmiyorum ancak doktor ilaç vereceğim dedi. Muafiyet hiç girmedi bile. Şu an asker olduğum için şartları çok kısıtlı bu doktordan başka bir doktora gitme şansım yok ne yapacağım bilmiyorum

etarlan55 39 yaşına kadar 15/10
40 ve üzeri yaş için 16/10 üzeri
Benim 16/10 17/10 üzeri idi tansiyonum
Muaf olmuştum.

Umarım ben de alabilirim ama hiç umudum yok doktor çok ters davrandı ilgilenmedi bile genellikle 15\9 16\10 civarında tansiyonum umarım alabilirim

3 ay hava değişimi aldıktan sonra muhtemelen tekrar yatış biopsi v.s de olabilir ve 1 ay daha hava değişimi alırsın belki sonrasında üstüne 1 ay daha verirler. Ama sonuç olarak bu rahatsızlık seni gerçekten çok zorluyor ve askerliği yapamayacağını düşünüyorsan hastaneye sevk edilmen gerek gerisi zaten çürük verirler ama şüphe duyan doktor varsa iş uzayabilir de.

@umut2135

kardeşim hastaneye sordum sıkıntı yok dediler bilmiyorum artık

Açık kalp ameliyatı olacağım. Askerden çürük raporu alır mıyım?

Merhaba, Aralık ayında kalbimde doğuştan bulunan delik ve kalpten akciğere giden damarlarda tıkanıklılık olduğundan dolayı açık kalp ameliyatı olacağım.
Benim sorum bundan sonra başlıyor.
Ameliyat sonrası askerliğe elverişli değildir raporu veriliyor mu. Doktorumla en son Haziran'da konuştum. Veriliyor dedi. Ama şimdi bir de bedelli var. Eğer bana askerlik yaparsın ameliyat sonrası derlerse bedelliden faydalanamayacağım.
Güncel bilgiler ve yasalar içinde bir bilgi sahibi olan var mı?

Kafakolayazar
geçmiş olsun
Kalp hastalıklarında msb riske girip askere almaz
Elverişsiz verirler ama isterseniz ameliyattan önce işlemlere başlaya bilirsiniz.

Kafakolayazar askerlik şebesine gidip başvurmalısınız rahatsızlığınızı belirtin onlarda sizi ilk aile hekimine sevk edeceklerdir aile hekiminde de rahatsılığınızı belirtin oda kardiyolojiye sevk edecek eğer tedavi olduğunuz doktor
Devlet hastanesindeyse o hastaneye sevk isteye bilirisniz
Askerlik şubesinden.

Geçmiş olsun şimdiden. Askere gitmeden önce çürük alabilirsin umarım. Çünkü bu rahatsızlık eğitim v.s kaldırmaz. Şubedeki memur sen önce git birliğine seni ordan sevk ederler gibi laflar edip başından sağmaya çalışırsa sende peki dersen vay haline. Gitmeden önce muayene heyet v.s işlemlerini yapman lazım.

Karaciğerde büyüme vardı ayrıntılı kan testi yaptırdım kolestrol yüksek dedi doktor 185 çıktı ve 1 ay sonra gel bakalım yüksekse ilaç tedavisine başlarız dedi normal değer 0-130 arası benim 185 çıktı ellerimde uyuşma ve yanma yapıyor kolesterolü olan askerlik yapar mı?

Vatandass geçmiş olsun
Durumunuz tedaviden sonra netleşecektir
Kronik ise rahatsızlıgınız bir ihtimal elverişli değildir vere bilirler bu rahatsızlıkla birlikte tansiyon sorunuz varmı?

umut2135

Evet tansiyonum hep yüksek yani 13.8 14.8 bazen 15.9 ufak doz tansiyon ilacı yazdı doktor onu içince çok nadir arada 12.8 oluyor ama çoğunlukla arada çok ayaktayken şiddetli baş dönmesi yaşadım birkaç sefer hipertansiyon olabilir şu an aile hekimine gittim 4-5 gün takip yapalım dedi ve kolesterolü söyledim tansiyonu etkiler dedi değerlerin yüksek dedi ve şu anda kolestrol ilacı yazdı devlet Hastanesi'nde ki doktor koledtrolün yüksek seviye bu seviyelere ilaç yazıyoruz dedi arada kalp sıkıştırması oluyor dedim koledtrolün yapıyor dedi çok kötü hissediyorum kendimi halsizlik falan :(:(

Trigsrid 310 normali 0-150 imiş. ldl kolestrol 185 .Total olan 0-200 o da 275 çıktı ve hdl iyi kolestrolum 42 idi 30 a inmiş şu an ilaç kullanıyorum erteleme verirler muaf mı acaba?

Sağol kardeş.

Vatandass 40 yaş altı için hiper tansiyonda 15/10 ve üzeri tansiyonlarda muaf verilir
40 yaş ve üzerisi için 16/10 muaf verilir
Tansiyonunuz özellikle 15 / 10 üzeri olduğu zaman özellikle gittiğiniz hastanede kayıt altı aldırın askerlik
İşlemlerinde işinize yarayacaktır.

meraklı32 mrb kati rapor sadece size mahsus bir işlem değildir tsk yönetmenliği gereğince hastaneden verilen raporlar ön rapor olup ankara milli savunma bakanlığa gider tüm raporlar ve 6 ay ile 1 yıl arası kati rapor ev adresinize gönderilir ama bu işlemler olurken zaten sizin askerlik ile bir ilişiğiniz olmaz sadece prosödür gereği bu işlemler olur.

Emre3330 yönetmenlik gereği 2 yıl erteleme almışsınız zaten 3 defa elverişli veya değil verilir tarafınıza
Ben uzun yıllardır tansiyon hastası olduğumdan
Ve elimdeki daha önceki holter tansiyon sonuçları vardı onları gösterdim direk muaf edildim
Bu arada aklına takılan bir soru ve konu olduğunda buradan sorabilirsin.

begdili

Benim kati raporum 10 ay oldu gelmedi. Ne zaman gelir bilemiyorum.

LLD-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt