Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muafiyet işlemleri ve rahatsızlıklar 2019

Arkadaşlar kati raporum henüz elime ulaşmadı ama sisteme yansımış..
“Aşağıda kimliği yazılı yükümlü askerlikten muaf tutulmuştur”
Muafiyet Nedeni: Askerliğe Elverişli Değildir
Sistemde artık bu şekildemi gözükücek?
Ayrıca bi soru daha ben öncesinde 1.5 yıl önce devlet hastanesinden elverişlidir raporu almıştım.. sistemde gözüküyor o, bu sene şubattada gatadan elverişsizdir aldım.. 3. Hakem hastaneye gönderme olasılıkları varmıdır ?

Arkadaşım yazını tıp diliyle yazdığın için okuyamadık

selamlar;

teşhis: psikotik bozukluk
F28: organik olmayan psikotik bozukluklar,diğer

Karar: D/15-F/01. ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR.OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLMİŞTİR.

DETAYLAR:

ben aslında ilk muayenemi 2014 te yaptırmıştım ve askerliğe elverişlidir raporu almıştım ,hatta askerlik yapmaya da istekli idim ama ailem istemedi.

bende 3 defa hastane yatışı mevcut. ilaç raporlarımı ve 2 defa hastanede yatmış olduğuma dair raporu sundum ancak bir tanesi çok eski olduğu için ulaşamadım o epikrize.

neyse,geçen yıl erteleme almış idim bir yıl. bu yıl da doktorum erteleme önerisinde bulundu ancak kurul bu raporu verdi.(ön bildirim idi bu , esas rapor sonra adresime gelecekmiş bana böyle söylendi ama askerlik şubesine sorduğumda bana bir daha askerlik şubesine gelmemin gerekli olmayacağını söyledi.) merak ettiğim bir nokta var doğrusu ,olurda Allah muhafaza bir savaş çıkarsa bu durumda da askerlikten muaf olur muyum(???)

SONUÇ: biraz mutlu birazda endişeliyim açıkçası. aslında çok endişeliyim çünkü ben çok çalışkan bir yapıya sahibim ve emeklerim çöpe gider diye endişeleniyorum ama dğer taraftan ben inançlı biriyim ve Allahın hiçbir şeyi karşılıksız bırakacağını düşünmüyorum.

polynom mrb
Tsk sağlık yönetmenliğine göre d/ dilimi verilmiş size
barışta ve sefer de askerliğe elverişli değildir verilmiş tarafınıza hayırlı olsun.

İyi günler arkadaşlar, sormak istediğim birkaç bişey vardı.
Hipertansiyon hastasıyım ve ilaç kullanıyorum. Holter raporunda istirahat ortalamam 15/10 , gün içinde ortalamam 17/10 . Genel ortalama da 16/10. Kan tahlilinle ultrasonda eko ve ekg de hiç birşey çıkmadı. İlaç kullanıyorum şuan. Ayrıca psikolojim rahatsızlığım da var , yaklaşık 3 sene ilaç kullandım, daha sonra ağır geldiği için o ilacı kullanmayı bıraktım. Muafiyet verirler mi sizce ? Ne ya da neler yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkür ederim.

umut2135

teşekürler. evet inşallah hayırlı olur. belki yurtdışına çıkabilirim ama son zamanlarda düşüncede fakirliğe doğru mu gidiyorum ne dedim, çünkü şu an biraz para biriktirdim ama bu para ile ne yapacağıma pek emin olamıyorum ama üzerinde durduğum önemli bir nokta var

bu parayı çarçur etmek istemiyorum,çünkü para kazanmak kolay değil.

:( :( aslında yüce allah biliyor ki çok daha fazla para kazanmış olabilirdim ama işte kısmet..

Allahım sen cok buyuksun ,yinede çok şükür

şu an savaş veya ağır bir kıtlık olsa idi napardık

ilahi sen yücesin sana şükürler olsun amin amin amin

Merhabalar, 6 mart dan beri yoklama ile ilgili sağlık işleri için devlet hastanesinde koşturup duruyorum. Yapılan tetkikler sonucu primer hipertansiyon teşhisi kondu, daha öncesinde kalp spazmı gecirmisligim var arada kalbim aritmi yapıyor, boyum 182 kilom 119, 29 yaşındayım ve kardiyoloji den bir rapor verdiler 2 temmuzda heyete çıkacağım. Lakin sistemde şu an asker kaçağı olarak görünüyorum ve deyim yerinde ise kaçak gibi yaşıyorum, raporunun altinda

HT nedeniyle madde 42b1, ty1 nedeniyle 42a7 uygundur. Şeklinde bir ibare var durum ne olur bilen biri bana yardımcı olabilir mi?

Baristaking uzun süre, hbp nedeni ile mitral kapak yetmezlik olduğunu söylüyor.
Ben muaf olacağını düşünüyorum/geçmiş olsun..

Konuyla direkt bağlantılı mı bilmiyorum ama mesela askerlik nedeniyle aldığımız bu muaf raporu ile askerliğe ilişkin işlemler dışında bir şey yapılabiliyormu. yada bir işe yarıyor mu diyim. Yani ne bileyim engelli emeklilik başvurusunda delil olarak sunmak yada muafiyete ilişkin işlemlerde yeniden rapor almamak vs gibi.

Makiyato
Askerliğe elverişsiz dir raporu, sadece askeriye ile ilşkinizin kesilmesi anlamına gelmektedir.
Sivilde hiç bir işe yaramaz...

Bugün heyete çıktım ve ilk yoklamam olduğu için 42b nin yönetmelik gereği verilemedigi 42c vererek bir yil erteleme kararı çıktı. Hipertansiyon 1 yılda geçebilen bir hastalık mı bu nasıl bir yönetmelik anlamadım..

Baristaking mrb öncelikle hayırlı olsun
Yönetmenliğe göre 2 yıl erteleme verile bilinir hiper tansiyon için önümüzdeki sene rahatsızlığınız devam eder ise askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

ben 5 yaşında inmemiş testis ameliyatı geçirdim. Güncel değerlerim Fsh: 26 Lh:9,45 ****,7 Sağ testis: 18x13x30 4,7 ml. Sol testis: 14x10x24 3,2 ml yani çok küçülme var. Spermiyogramda sperm hücresine rastlanmıyor üreme imkansızmış bu değerlerle. Askerden muaf raporu alabilir miyim?

merhabalar.
geçen sene 21 günlük bedelli askerlik yasasına başvurdum 2015 yılından beri anksiyete hastasıyım bana kurul 1 yıl erteleme f41.8 verdiler ben bedelli oldugu için hakkım yanmaması için gitmek istedim dinlemediler pazartesi tekrar muayene gidicem hastalıgım geçmiyor ama bu son şansım gitmez erteleme verirlerse benden baska bedelli yapan kalmayacak (21) gün ben gitmek istedigimi belirticem doktora cünkü sürekli erteleme seklinde gidecek bu mevzu bunu anladım ne yapmamı önerirsiniz hastalıgım devam ediyor desem acaba elverişşiz raporumu verirler yine 1 sene ertelememi alırım 26 sında teslim olucam cünkü

Ben 2000 yılında başvurdum ama beni askeri hastaneye sevk ettiler o askeri hastanede Gülhane Askeri tıp akademisine sevk etti 2000 yılında heyet bana ertesi yıla terk verdi ben üniversite kazandığım için 54 yıl gitmedim okul tekrar bitince 2006 da tekrar başvurdum askerlik yapmak istiyordum rapor göstermedim ama yinede daha önce sevkim gözüktü birde fırca yedim 6 sene gitmedim diye herneyse bu sefer Gülhane Askeri tıp akademisi bana askerliğe elverişli değildir raporu verdi ama hep içimde uhtedir askerlik yapmadığım

gorkem93

Merhaba , böyle bir durumda hakkınız yanmaz , 2 sene sonra bile olsa bedelli kapsamında askerliğinizi yaparsınız. Gerçi 26sında teslim olacağım demişsiniz. eğer bu ayın 26sı ise görevinizi yapmaya başlamış bile olabilirsiniz. Neyse sonuçtan bizleri de bilgilendirirsiniz...

Merhabalar, %40 engelli raporum var. Aort koarktasyonu tanısı ile %30, hipertansiyon tanısında %10 ve atopik dermatit rahatsızlığımdan kaynaklı %5 toplamda yani %40 engelli raporum var. Aort damarımda 3 stent mevcut ve 6 7 defa anjiyo oldum. 2 tane sürekli kullanmam gereken hipertansiyon ilacım var. Askerlikten muaf olabilir miyim?
Bütün doktorlar açık kalp ameliyatı damar değişimi demişti fakat bulduğumuz bir doktor açık kalp ameliyatı olmadan tedavi edeceğini belirttiği için 6 7 defa anjiyo oldum. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Blackowl mrb
geçmiş olsun
Sağlık durumunuz dolayı size muaf verilecektir%100
Kurula girerken daha önce aldığınız rapor ve tüm tetkikleri yanınızda bulundurun.

merhaba ;
daha önce tecil ettirirken sağlık ocağından askere elverişli diye rapor alan biri tecil bittikten sonra tekrar muayene gönderiliyor mu ?

specialized mrb
Bir rahatsızlığınız oluştuysa tecil süresi içerisinde
eğer şubeye gittiğinizde
Belirtin sizi aile hekimine sonrada hastaneye
sevk edeceklerdir.

umut2135 2 yıl önce sağlık ocağındaki doktor yollamak istemişti ama uğraşmamak için gitmemiştim tanıdık olduğu için raporu yazdı gönderdi. Bu sene kontrolleri yaptırırken doktor bianda konuyu açtı bende öyle öğrendim muaf olabileceğimi
teşekkürler :)

Bedelli ve sözleşmeli askerlik dönemine geçildiği için askerlik 6 ay gibi çok kısa bir süreye indirilmiştir.askerlik 18 ayken muafiyet çok zor şartlarda oluyordu. Şimdi basit durumlarda bile muaf tutuyorlar çünkü Risk alınmıyor ve ameliyatlı bir hastalığınız olduğunu düşünün. Siz ameliyat olup hava değişiminden dönene kadar zaten 6 aylık askerlik süreniz biter. O yüzden muafiyet eskiye göre kapsamı çok geniştir.

DRA-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt