Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik yapabilirim demiştim ama yapamıyorum. Nasıl muaf olabilirim?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Abiler arkadaşlar merhaba cevap verirseniz yardımcı olursanız çok memnun olurum acemi birliğime 2 sinde teslim oldum 6 sında 10 gün sıhhı izin olarak gönderdiler bulunduğum ilde birdaha 10 gün aldım ve bugün 30 günlük smk lı hava değişimi heyet kararıyla verdiler sorunum psikolojik 2014 yılından beri hap kullanıyorum ilk askerlik şubesine gittiğimde rahatsızlığın varmı diye sordular hap kullanıyorum dedim psikiyatriye sevk etti orda yapabilcenmi diye sordu doktor ben kendime yediremediğim için yaparım dedim ama durum bu 4 gün zor durdum sürekli bi intihar etme isteği sıkıntı ağlama kekeleme başladı sorum şu benim bu 30 günlük hava değişimi sonrası tekrardan hava değişimi verirlermi birliğime gönderirlermi yada muaf olmak istiyorum kıta kanaat formunu almıştım bulunduğum acemi birliğinden orda komutan elverişli değildir yazmış bulunduğum ilden çürük alabilirmiyim gidicek 1 gün dayanacak gücüm yok ailemede söylüyorum gittiğim gün öldüğüm gün diye kafaya koydum çok kötüyüm uyum bozukluğu teşhis

Bursa160616
Her tarafa yazma cevap vericem şimdi sana...
Senin askere gitmeden önceki konulan teşhisin neydi(Anksiyetemi)?
İzindeyken de muaf olunuyor Ama biraz uğraşırsın.Seni büyük ihtimal birliğine yollayacaklar Orda değerlendirilmen daha kolay olur...
Gittiğinde seni hastaneye yollarlar kıta anket işlevsellik formu isterler Komutanların görüşü askerlik yapamaz yönünde ise Muah olursun.Barışta elverişsiz sefer görev emri alır şeklinde raporun çıkar.

Abi ben acemi birliğime gittim beni sevk ettiler doktor yoktu komutan bursaya dönün dedi kıta anket formu bizde kaldı bursada eğer doktorun isterse ben işlevsellik formunu gönderirim dedi faksla veya postayla veya hastanene dedi çok kötüyüm ama dönemiyorum kapıdan içeri giremiyorum nefes darlığı herşey var duramıyorum içerde abi Kağan52

Doktor 30 gün sonra tekrar buraya gel dedi heyet doktoru smk dedi yanındaki doktora askere gidipte sevk falan uğraşamaz dedi babamın hastalığı var çok kötüyüm abi babamda yollamak istemiyor artık dedim gittiğim gün yemin olsun öldürürüm kendimi dedim dayanamıyom abi

Bursa160616 Sen şimdi hava değişiminde misin? 30 günlük hava değişimini nerede aldın?
Önce sakin ve sabırlı ol Ansiyete bozuklukta nefes darlığı olur ama merak etme hiç bir şey olmaz tedavi alırsın ve düzelirsin...
Heyet smk demiş hava değişimi bitiminde mecbur seni hastaneye tekrar sevk edecekler...
Muaf olursun.intihar falan bunları aklından çıkart...

Merkez komutanlığından iznim bitmeden gel dediler sevk veriyorlarmış askeri hastane olmadığı için artık devlet bakıyormuş abi ordan aldım Allah razı olsun senden cevap verdiğin için

2014 ten beri sıkıntılıyım abi ben arada nöbet oluyodu şimdi hep aynı 1 ayda 6-7 kilo verdim çok kötüyüm abi Kağan52

Bursa160616
Ne demek kardeşim Elimden gelen bir şey ise elbette yardımcı oluruz...
Nöbet dediğin Ne oluyordu mesela?
Ateş basması çarpıntı nefes darlığı boğaz düğümlenmesi gibi şeyler mi?

Karınçalaşıyor abi heryerim ateş nefes darlığı kasıntı bi elim veya bi ayağım kasılıyo kalıyor felç kalmış gibi serum sakinleştirici öyle hafifliyor şimdi onlarda fayda etmiyo uyku hapı içiyorum o bile uyutmuyor abi artık Kağan52

Anladım.
Umarım her şey yoluna girer.tedavini yarıda kesme ilaçlarını düzenli al.
Hava değişimi bitiminde sevk olunursun.kanatimce muaf olursun.
Eğer muaf olursan her şey bitti diye ilaçlarını sakın kesme ve lütfen sabırlı ol her şey yoluna girer ...

Allah razı olsun abi çok sağol

Abi kusura bakma bi sorum daha olucak bugün 30 günlük iznin ön raporunu aldım anksiyete bozukluğu smk yazıyor ne olur sence abi @Kağan52

bi sorum olucak abiler arkadaşlar bugün 30 günlük iznin ön raporunu aldım anksiyete bozukluğu smk yazıyor ne olur sizce sivildeyim şuan acemi birliğinde 4 gün dayanabildim 10 günlük sıhhı izine gönderdiler sivilde bi 10 daha aldım en sonunda heyet kararıyla 30 daha verdiler smk yazıyor dayanacak gücüm yok geri dönemiyorum 2014 ten beri hap kullanıyorum sivilde çürük alabilirmiyim yardımcı olurmusunuz lütfen

Bursa160616
Anksiyete, somatik bozukluklar askerde (Uyum bozukluğu)olarak sınıflandırılır.Hava değişimi bitiminde hastaneye sevk olacaksın muhtemelen muaf olacaksın...

Sivilde ol fark etmez.Hava değişimi bitiminde şube seni rapor vermeye yetkili bir hastaneye yollar...

Abiler arkadaşlar merhaba cevap verirseniz yardımcı olursanız çok memnun olurum acemi birliğime 2 sinde teslim oldum 6 sında 10 gün sıhhı izin olarak gönderdiler bulunduğum ilde birdaha 10 gün aldım ve bugün 30 günlük smk lı hava değişimi heyet kararıyla verdiler sorunum psikolojik 2014 yılından beri hap kullanıyorum ilk askerlik şubesine gittiğimde rahatsızlığın varmı diye sordular hap kullanıyorum dedim psikiyatriye sevk etti orda yapabilcenmi diye sordu doktor ben kendime yediremediğim için yaparım dedim ama durum bu 4 gün zor durdum sürekli bi intihar etme isteği sıkıntı ağlama kekeleme başladı sorum şu benim bu 30 günlük hava değişimi sonrası tekrardan hava değişimi verirlermi birliğime gönderirlermi yada muaf olmak istiyorum kıta kanaat formunu almıştım bulunduğum acemi birliğinden orda komutan elverişli değildir yazmış bulunduğum ilden çürük alabilirmiyim gidicek 1 gün dayanacak gücüm yok ailemede söylüyorum gittiğim gün öldüğüm gün diye kafaya koydum çok kötüyüm uyum bozukluğu teşhis 30 gün smk lı kendi ilimde aldığım anksiyete bozukluğu kendi ilimden çürük alabilirmiyim ?

Merhaba cevap verirseniz sevinirim

ayın 2 sinde teslim olduğum acemi birliğinden yemin etmeden 6 sında 10 günlük sıhhi izine çıktım yaşadığım ilden 10 gün daha aldım
sorunum psikolojik 2014 yılından beri hap kullanıyorum ilk askerlik şubesine gittiğimde rahatsızlığın varmı diye sordular hap kullanıyorum dedim psikiyatriye sevk etti orda yapabilcen mi diye sordu doktor ben kendime yediremediğim için yaparım dedim ama durum bu 4 gün zor durdum sürekli bi intihar etme isteği sıkıntı ağlama kekeleme başladı
10 günlük izindeyken komutanım gel burdaki hastaneye sevk edelim dedi babamla gittim beni ilk odasından kovan doktor yoktu kıta anket formu zarfın içindeydi ve komutanı aradığımızda memleketine dön o zaman dedi kıta anket formu bende kaldı kendi memleketimde hastaneye çıktım kıta anket formunda elverişli değildir uyum bozukluğu yazmış komutan
yaşadığım ildeki hastanede 30 günlük SMK lı hava değişimi verdi Anksiyete Bozukluğu hava değişimine uygundur yazıyor tekrardan İşlevsellik formu isterlerse acemi birliğinden gönderirlermi yada hava değişimi bitiminde birliğe gönderirlermi muaf olmak istiyorum bulunduğum ilden çürük alabilirmiyim gidicek 1 gün dayanacak gücüm yok ailemede söylüyorum gittiğim gün öldüğüm gün diye kafaya koydum çok kötüyüm cevap verirseniz sevinirim sağolun

O kadar canınızı sıkmayın. Hava değişimi bitince doğrudan tekrar raporu veren hastaneye gidin. Büyük olasılıkla tekrar hava değişimi verecekler. İkinci hava değişimi bittikten sonra da çok büyük olasılıkla üçüncüde sizi çürüğe ayırırlar.

Normal süreç böyle işliyor. Biraz dişinizi sıkacaksınız.

Acemi birliğinde 4 gün dayanabildim duramıyorum içerde kimseyle konuşmuyorum 4 gün boyunca ağzıma bir lokma birşey koymadım uyku yok revirde sakinleştirici hiç birşeye yaramıyor. Burdaki hava değişimini veren doktor işlevsellik formu yazmıştı kağıda birliğim resmi istemesi lazım dedi öyle göndeririz dedi işlevsellik formunu heyetmi isticek bulunduğum ildeki veya o olmadan verirlermi çok kötüyüm gerçekten izindeyim düşünmeden duramıyorum bu saat oldu uyuyamıyorum

Size rapor veren doktora gidip durumu anlatın. Onlar yazıyla isteyebilirler.

Ayrıca raporunuz bitmeden bir kaç gün önce de doktorunuza gidin. Durumunuzu ciddi görürlerse yeniden uzatma verebilirler.

Prosedürü çok iyi bilmiyorum ama bu kadar kaygılanmanıza gerek yok.

Bursa160616 isterlerse yollarlar kardeşim.
Ama heyete gireceğin hastane kabul edecekmi Onu hastaneye yada doktora bir sorun.kabul ederiz derlerse Fax çekerler size yada hastaneye.

Bulunduğum ildeki hastanedeki doktor dedi abi ilk kıta anket formuyla gittim şimdi işlevsellik diyor geri dönemem bıktım evden çıkamıyorum artık daha kötüye gidiyor halim dermanım kalmadı

Sonuç yok daha dostum 30 gün hava değişimindeyim bitiminde sevk edicekler yine bursada smk lı verdiler hava değişimini

Bende hava degisimindeyim 30 gun verdiler 12.ayin 4unde aldim yarin subeye gidip sevk isticem hastaneye

Smksiz vermistiler bana

Inan bende gitmek istemiyorum o yuzden yarim gidip anlatacam yasadigim ildeki doktorac

İnstgram facebook falan varsa istersen ver özelden konuşalım dostum

Anksiyete bozukluğu nevrotik bozukluk muaf olmak istiyorum sizce ne olur ?

Selamun aleyküm abiler arkadaşlar bi sorum olucaktı ben acemi birliğine teslim olmadan önce askeri muaynede şubeye gittiğimde hastaneye psikiyatriye sevk ettiler ordaki doktor yapabilcekmisin dedi 2014 ten beri ilaç kullanıyorum ben kendime yediremediğim için yapıcam dedim acemi birliğine teslim oldum ilaçları alınca bide babam hasta olduğu için 5-6 gün gibi kısa sürede hastaneye gitmek istedim sevk ettiler doktor dinleyip etmeden 10 günlük sıhhi izin verdi memlekete döndüm memlekette bi 10 gün daha aldım gittiğim doktor kıta anket formuyla işlevsellik formu istedi sağolsun komutanlar halimi gördükleri için postayla gönderdiler tekrar gittim 1 ay anksiyete bozukluğu smk lı hava değişimi verdi bitince tekrar gittim tekrar kağıtları istedi komutanlar tekrar gönderdi bu sefer 3 ay tekrarlayan nevrotik bozukluktan verdi ama izin bitiminde birliğine katılıp en yakın psikiyatri polikinliğine sevki uygundur yazdı ben geri dönmek istemiyorum içeri girince dayanamıyorum duramıyorum orda ne olur sizce yardım edin lütfen

Üst Alt