Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Askerlik yapabilirim demiştim ama yapamıyorum. Nasıl muaf olabilirim?
Selamun aleyküm abiler arkadaşlar bi sorum olucaktı ben acemi birliğine teslim olmadan önce askeri muaynede şubeye gittiğimde hastaneye psikiyatriye sevk ettiler ordaki doktor yapabilcekmisin dedi 2014 ten beri ilaç kullanıyorum ben kendime yediremediğim için yapıcam dedim acemi birliğine teslim oldum ilaçları alınca bide babam hasta olduğu için 5-6 gün gibi kısa sürede hastaneye gitmek istedim sevk ettiler doktor dinleyip etmeden 10 günlük sıhhi izin verdi memlekete döndüm memlekette bi 10 gün daha aldım gittiğim doktor kıta anket formuyla işlevsellik formu istedi sağolsun komutanlar halimi gördükleri için postayla gönderdiler tekrar gittim 1 ay anksiyete bozukluğu smk lı hava değişimi verdi bitince tekrar gittim tekrar kağıtları istedi komutanlar tekrar gönderdi bu sefer 3 ay tekrarlayan nevrotik bozukluktan verdi ama izin bitiminde birliğine katılıp en yakın psikiyatri polikinliğine sevki uygundur yazdı ben geri dönemiyorum girince herşey yeniden başlıyor kendi yaşadığım ilde birşey yapamazmıyım yardımcı olucak varmı ?
Bursa160616
Sizinle daha önce konuşmuştuk galiba?
Muaf olmanız için izin bitiminde mutlaka birliğine gitmelisin,artık sona gelmişsin işleri zora sokma tekrar,hava değişimi bitiminde birliğine dön,kıta anket formuyla tekrar hastaneye sevk edileceksin.bu sefer %99 muaf olacaksınız,beni dinlersen söylediklerimi yap zararlı olmazsın/Geçmiş olsun...
Yaşadığım ilde bidaha sevk aldım abi izin 30 unda bitiyor yarın 28 i hastaneye gidicem tekrar burda veremezlermi hem ben daha yemin falanda etmedim abi acemi birliğinde gidicek orda o forumları doldurmaları uzun sürüyor dayanıcak beklicek halim yok duramıyorum daha çok ağarlaştı artık yemin etmeden verebiliryorlarmı muaf raporunu abi Kağan55
Abi vallahi bıktım billahi bıktım size en son geçen ayın 27 sinde yazmıştım sevk alıcam diye aldım tekrar gittim yaşadığım ildeki hastaneye 1 ay daha verdiler toplam 30+90+30 oldu izinim bugün bitiyor yarın teslim olmam lazım burdaki hastanenin son kararı birliğine katılıp askere bakmakla yükümlü hastaneye kıta anket formu işlevsellik formu ile sevk edilmesi uygundur yazdı burdaki doktor burdan muaf raporu veremiyolarmış ama ben gidemiyorum abi yarın teslim olmam lazım inan gidicek dermanım yok başka türlü nasıl hallolur abi bittim tükendim artık ya Kağan55
Bursa160616
Biliyorum ve sizi çok iyi anlıyorum,ancak biraz daha sabırlı ol ve birliğine git,bazen böyle aksilikler oluyor.
Birliğine döndüğünde hstaneye sevk alırsın bu sefer muaf olacağını düşünüyorum...
1 mayısada denk geliyor abi 1 gün bana ölüm gibi geliyor çok yoruldum kimse anlamıyor beni ordada inanmazlarsa ne yaparım muaf derlerse heyette o raporun onaylanmasını bekliyormuyuz askerde yoksa gönderiyorlarmı bazıları diyo 3 ay sürüyo 5 ay sürüyo daha fazla sürüyor diyenlerde var asıl onaylanması Kağan55
Kararı birliğinin bağlı olduğu sevk ettiği hastane vericek diyip beni birliğime gönderiyor işlemler uzun sürücek işlevsellik formu uzun sürüyor doldurmaları ayakta durucak halim yok bişey yiyemiyorum orda nasıl durucam ne yapıcam bilmiyorum
Bursa160616
Muaf kararı verilirse kesinlikle onaylanır bundan yana endişelenme,Evet raporun onaylanıp gelmesi yoğunluğa bağlı biraz uzun sürebiliyor.
Senin tek yapacağın sabırlı olmak,birliğine döndüğünde direkt birlik komutanı ile konuş,zaten sana birliğinde hastaneye sevki uygundur demişler,seni hastaneye sevk edeceklerdir.
Merak etme hasta olan bir insana zorla askerlik yapacaksın demezler,buna kimseninde hakkı yok...
Abi selamun aleyküm ben en son konuştuğumuz tarihte zar zor birliğe teslim oldum hastaneye sevk ettiler doktor 1 ay daha verdi smk lı 1 ay sonra tekrar geliceksin dedi diğer oturduğun yerden aldığın raporlarıda getirmeyi unutma gelirken dedi dedimyanımda raporlar tamam gelirken unutma yine getir dedi ne olur sence abi toplam 30+90+30+30 oldu Kağan55
Anksiyete,nevrotik bişey daha vardı unuttum abi şuan onu smk lı olarak verdi en son 1 ay raporu gelirken raporlarını unutma dedi yanımdaydı raporlar hatta gösterdim bidahakinede unutma tamam mı dedi neden ister ki dayancak sabır edicek gücüm kalmadı
Tamam, biraz daha sabret;bu sefer muaf olacaksın diye düşünüyorum, giderken var olan bütün raporlarını, ve kıta anket forumu;götürmeyi unutma!/Geçmiş olsun..
Sen ağa ben ağa inekleri kim sağa demiş atalarımız..
Sen gitme ben gitme kim gidecek askere canım benim.
Millet kaçmanın derdine düşmüş.. Ben bu halimle gittim askere (farkettiler ıskartaya ayırdılar tekmeyi vurdular ayrı mesele)
ben gittiysem herkes gider buradan doktor efendilere sesleniyorum asker olup kaçmak isteyenlere acımayın.. Eşşek gibi askerlik yapsınlar... Memleketin askere ihtiyacı var.
çok kişi tanıyorum reelden eleman askerden kaçacakya bi sıkıntısıda yok adını deliye kıçını çalıya veriyo.
Sen beni nerden tanıyosunda böyle konuşabiliyorsun ki ben ilk başta yapmak istedim bana ilk askerlik muaynesinde hastaneye sevk ettiklerinde doktor çürük verebilirim demişti ben gitmek istedim oraya gidince tekrardan herşey başladı kaç tane ilaç kullandığımı kaç seneden beri ilaç kullandığımı bilmeden kimsenin hayatını bilmeden böyle saçma sapan yorumlar yapmayın zaferim34
Elbette illaki gitmeniz gerekmiyor, ancak siz şuan askersiniz, ve çok ciddi kaza yada hastalık olmadığı sürece hekimler sizi birliğinize yollayacaktır...
Verilebilir;verilmez diye bir şey yok,
İzinde hastalanırsın, kaza sonucu yada başka bir şekilde sakatlanırsın,bunu değerlendirip muaf verebilirler .bunun dışında daha çok birliğine yollanırsın, orada değerlendirilsin derler...
İstersen sevk al git hastaneye şansını dene...
Sen şimdi izindemisin hava değişiminde misin ?
Kaç aylık askersin ?
Bursa160616
Toplamda 60 ay hava değişimi verilmiş;ama elverişsiz raporu verilmemiş.
Buna bende anlam veremedim/sen şimdi hava değişimdesin sanırım?hava değişimi bitimine 2 yada 3 gün kala şubeye git, onlar seni hastaneye yollayacaklar.bu sefer kesin bir sonuç çıkar, çünki 6 ay hava değişi mi almışsın.artık daha hava değişimi vermezler.Kesin bir sonuç vereceklerdir...
Yeni askerlik sistemine göre askerliği zaten bitirmişsin, ancak eskisi gibi artık hava değişimleri askerlikten sayılmıyor, uzun dönem 1 ay, kısa dönem 15 gün askerlikten düşen hava değişimi alabilir...