Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik yapabilirim demiştim ama yapamıyorum. Nasıl muaf olabilirim?

6 aydan beri abi raporluyum bilmiyorum ne olucak rahatsız ediyoruz senide kusura bakma Kağan55

Benim hastalığımın zamandan beri olduğunu kaç tane hap kullandığımı ne yapıp ne ettiğimi nerden biliyonda laf çarpıtır gibi başka yorumların linkini atıyosun insanları tanımadan etmeden saçma sapan yorumlar niye yapıyosunuz zaferim34

Bursa160616
Estağfurullah;burada bulunma amacımız da o zaten, sorusuna cevap arayan kardeşlerimizin bir nebzede olsa, bilgimiz dahilinde derdine dermen olabilmek.

Sen biraz önce yazdığımı oku bence kimsenin ne yaşayıp ne yaşamadığını bilmeden hastalığının ne derecede olduğunu bilmeden saçma sapan yorumlar yapma bana daha ilk başta çürük verdiler ben yapmak istediğimi söyledim gittim ama yapamıyorum Allah bütün hastalara acil şifalar versin hayırlı akşamlar zaferim34 Sendende Allah razı olsun cevapların için abi Kağan55

Abi daha öncedende konuşmuştuk hatırlarsın belki bi sorum olucaktı beni ankara gatada heyete sevk ederlerse işlemler ne kadar sürer bilgin varmı acaba abi Kağan55

Bursa160616
Siz hala muaf olamadınız mı?
Sizi gataya sevk ettiler mi?yoksa ederler diye mi düşünüyorsun, sen hangi ilde askersin?
Gatada işler biraz uzun sürer evet, ama sevk olduktan sonra heyet günü bellidir, takip eder heyete girersin...

Abi bugün teslim oldum gününde sevk ettiler hastaneye gittik ailemle birlikte doktor işlevsellik formunu istedi sağolsun komutanlar isterler diye hazırda tutuyormuş sadece fotoğraf çekinme işi kaldığı için salı gününe yani yarına kaldı bende birlikte kalmakta sıkıntı çektiğim için doktora işlevsellik formunu yarın komutanlarım getiricek yarına kadar hastanede kalsam olurmu diye rica ettim oda kabul etti fakat psikiyatri bölümüne gittiğimde orda yatış veren doktor 1 hafta 10 gün yatıcaksın dedi bende ailem yanımda olduğu için ben 1 hafta 10 gün yatmayı kabul etmedim içerde hastalığı ilerlemiş insanlar var hapishane gibi yerde yatırıyolar milletin hastalığı daha çok ilerliyor Allah hepsine şifa versin tabi onları gördükçe kötü oldum ve çıktım doktorda yarın başka doktora gidersin dedi işler karıştı Allah gerçekten hasta olmayıpta numara yapanların ve bu kadar işi uzatan hastanenin yönetimin Allah belasını versin bıktım usandım abi Kağan55

Bursa160616
Anlıyorum, işine karışmış gibi olmayayım, ancak herşey yoluna girmişken ısrarla itiyorsun, bu durumda benim yapabileceğim bir şey kalmadı.
Hastane yatışı senin %100 muaf olman demekti.hem hastalığın hem tedavin daha yakından takip edilecekti,
Pekii, olan olmuş artık, senin için herşey iyi olur inş/Geçmiş olsun...

Sağol abi haklısın ama bilgin var bu hastalıkla alakalı anlıyosun beni diye düşünüyorum ama olmuyo be abi valla

Güzel düşünmüşsün askerlik yapmak istemişsin ama olmamış benimde 2 tane devrem vardı birinin göz problemi vardı diğerinin kilo ikiside çürük alabilecekken askere gelmişlerdi birisi yapamadı eğitim birliğinden çürük aldı diğer kilolu arkadaş çok zorlandı şöför olarak tamamladı askerliğini burada benim anlamadığım çürük verilme durumu neden bazen tercihe bırakılır bence burada Bi yanlış var

Vallahi yapmak istedim abi vallahi billahi ama olmadı yarın bişey oldu oldu olmadı hastaneden firar etti yazsınlar kafaya koydum abi yapıcak hiç birşeyim dayanıcak gücüm kalmadı zaten 2014 ten beri tedavi görüyorum bu son 1 sene beni bitirdi 10 kilo verdim 5 ayda Allah herkese askerliğini sağ salim yapmayı nasip etsin Eserin79

Bursa160616
Biliyorum ve sizi çok iyi anlıyorum, anksiyete bozukluk halk arasında pek önemsenmez, ancak psikiyatride oldukça geniş bir yelpazede yerini alır.keşke yatışı red etmeseydiniz, bu sizin için oldukca iyi olacaktı, hem muaf olmanıza hem şuanki bulunduğun anksiyetene iyi gelecekti.
Son olarak hastaneden kaçma, askeriyeden firar etme gibi eylemlere kalkışma, senden çok ben üzülürüm, her şey yoluna girer biraz sabır...

Bence o yatış veren doktorla görüşüp o 10 güne katlan sakın firar etme bu durumu dahada kötüleştirir bornovada bizde 200 er kişilik 10 bölük vardı rdm için gerek görülenler Bi 7.bölük vardı orada toplarlardı örnek kendisine ömründe bir defa jilet atmış biri hatt dövmesi olanlar bile ora gönderilebilir Di ya ne çekti insanlar demem o ki şimdiki insan değeri o zamana göre çok fazla ya 3bin metre koşuda geride kalıyorum diye sırıkla sırtımdan dürterdi yanında ki rütbeli ya isterse ölsün bırakma diye bağırırdı demem şimdiki olanaklar daha iyi durumu dahada zorlaştırma

Abi Selamun Aleyküm daha önce konuşmutuk hatırlarsın büyük ihtimalle beni toplam 6 ay hava değişimi almıştım usta birliğime gidemiyordum gittim abi ben teslim oldum durumumu gördüler bana kıta anket formu ve işlevsellik formu kağıtlarını doldurup gönderdiler ikametgah ettiğin ilde resimli sevk al hastaneye çık dediler ben memlekete döndüm resimli sevk istedim vermediler birliği aradım dedim böyle böyle onlar kargoyla gönderdi bu sefer askere bakmakla yükümlü olan farklı bi hastaneye gittim dedim durumum bu bana 600 soruya yakın bilmem ne testi yaptılar ve kıta anket işlevsellik formu ile sağlık kuruluna sevki uygundur yazdılar sağlık kuruluna indim ordaki psikiyatri doktoruna muayne oldum ve kağıda askerliğe el verişli değildir yazdı heyete gircen dedi heyet önümüzdeki çarşamba benim sormak istediğim aldığım hava değişimleri farklı hastanelerden diye bişey derlermi veya askerliğe el verişli değildir kararını değiştirirlermi abi ? Kağan55

Bursa160616
Aleyküm selam.
Hayır öyle bir şey olmaz.
İçini rahat tut.
Muaf olmuşsun/Geçmiş olsun..

Evet bencede askerlik konusu kapanmış, heyet doktorun yazdığını bozmaz

Bursa160616
Ya size psikiyatri ön raporunda askerliğe elverişsiz demedi mi?
Tamam bitti muafa oldunuz.
Heyete girip raporunuz onaylanacak.
Aklına takılmasın rahat ol biraz.
Tedavine devam et, ihmal etme.
Çok fazla anksiyeten var...

Abi selamun aleyküm abi ben heyete girdim raporum onaylandı ve kağıt üzerinde şuan muafım fakat şubeye gittim vay efendim usta birliğin seni burdaki hastaneye nasıl gönderdi dedim resimli sevk verdiler gönderdiler burda heyet kararım olduğu için dedim işte dosyanı beklicez biyere mail atıcaz kabul ederlerse falan muaf oldum hala kurtulamıyorum abi ne olur sence ? Kağan55

Bursa160616
Baştan beri ben şana ne söyledim.işlemlerini bulunduğun birlikten devam ettireceksin.ısrarla birliğine gitmek istemedin.
Merak etme muaf olmuşsun, dosyan onaylanır.
Rahat ol sen.

abi usta birliğimede gittim usta birliğimden beni bursaya gönderdiler şubede nasıl gönderir orda hastane yokmu diyor bende çok kötüydüm öyle karar verdiler dedim usta birliğindeki ilde niye hastaneye çıkmadın diyorlar bu sefer Kağan55

Biraz haklılar normalde bulunduğun birlik seni oradaki bir hastaneye yollaması lazım.
Ama verilen bir karar var.hastane aynı ülkenin hastanesi değişmez.
Muaf olmuşsun, bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Adam ısrarla askerlik konusu kapandı diyor siz kafanızda olumsuz düşünceler kuruyorsunuz ya bitmiş işte the end.

Üst Alt